Ιστορίες (ακουστικής) παράνοιας!

Γεια χαρά και από εμένα.
Άργησα να δω το νήμα αλλά ήμουνα σίγουρος από το πρώτο ποστ
ότι ξαναπήρες τα 650!
650 is the King :music-smiley-005:
όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν όλοι τόσο καλύτερα για αυτούς.:operator:

Όσο αφορά ενισχυτή αν θέλεις να παρακάμψεις τις xlr ο Valhalla 2 schiit
είναι απλά φανταστικός θα πάθεις πλάκα.
Με βάση λοιπόν την εμπειρία από την schiit θα αγόραζα για balanced
με κλειστά μάτια τον Mjolnir 2.

Χρόνια πολλά Πολύβιε !! Κι εγώ τώρα το είδα. Ήμουν σίγουρος από το πρώτο post ότι ήταν τα 650. :SFGSFGSF: Και λόγω της μουσικής που ακούς.

Last edited:
Τα παλιά 650 με τον πρώτο Meridian Explorer ήταν υποτονικά και υστερούσαν ακόμα και σε μεγάλες εντάσεις. Ο Explorer τους έδινε λίγο αέρα αλλά ειδικά όταν ανέβαζα την ένταση ο ήχος θόλωνε ενοχλητικά. Αυτό το μπάσο για το οποίο έγραφαν όλοι απλά δεν το άκουγα. Το iDSD Micro ναι μεν τα οδηγούσε καλύτερα αλλά ο "ζεστός" χαρακτήρας του δεν το έκανε, τουλάχιστο στα δικά μου αυτιά, καλό ταίρι με τα 650, σε αρκετές ηχογραφήσεις τα πρίμα υστερούσαν, για να γεμίσουν λίγο τα μεσουψηλά έπρεπε να ανεβάσω gain αλλά πάλι όταν το έκανα ο ήχος σε όλο το φάσμα ήταν λίγο ζορισμένος, κάτι σαν να φωνάζει κάποιος πολύ κοντά στα αυτιά σου, γι αυτό και τα είχα δώσει. Διαβάζοντας για τα καινούρια, είχα την περιέργεια για το πως θα ακούγονται και τα πήρα μεταχειρισμένα από τις αγγελίες εδώ στο φόρουμ. Το iDSD Micro ταίριαξε αρκετά καλά με τα καινούρια 650 αλλά αυτό που με εντυπωσίασε είναι το πόσο καλά παίζουν με το HERUS+ τo οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει ρύθμιση για gain. Τα νέα 650 λοιπόν παίζουν με το HERUS+ στο 16, 17 ένταση στο Jriver ενώ το ανώτερο που έχει ανέβει είναι 25 πολύ σπάνια. Όλες οι αρετές για τις οποίες διάβαζα αλλά δεν τις άκουγα είναι εκεί. Απολαυστικά χαμηλά γεμάτα αλλά με απίστευτο έλεγχο (αξίζει να ακούσει κανείς το Rain και το Hey Bulldog σε υψηλή ανάλυση με τα νέα 650), μεσαία και φωνές συναρπαστικά, το HERUS+ δίνει αέρα κυρίως στην ορχηστρική μουσική και υψηλά καθαρά και χωρίς υπερβολές που δεν πρόκειται να κουράσουν (ένα από τα πιο "κουραστικά" κομμάτια το Spirit of the dance των Greenslade το άκουσα ξανά και ξανά χωρίς να με κουράσει καθόλου). Αυτά τα λίγα για τα νέα 650 και είμαι πολύ περίεργος για το πως θα ακούγονται με το Mojo....

To σίγουρο είναι ότι το Mojo θα τα ξεπετάξει τόσο σε εντάσεις, σε έλεγχο όσο και σε ποιότητα...
Εντάξει για την ποιότητα δεν ξέρω δεν το έχω ακούσει αλλά για εντάσεις και οδήγηση - έλεγχο με 5vrms στα 300ohm, δεν λες ότι τα ξεπετάει!
Εντάξει για φορητό συμφωνώ.

Έχει ρύθμιση gain αλλά γίνεται από το λειτουργικό σύστημα. Κουμπιά έντασης δεν έχει.
Δεν είδα να γράφει κάτι για gain στο link. Που ακριβώς το γράφει?

Δεν είδα να γράφει κάτι για gain στο link. Που ακριβώς το γράφει?

"HERUS will enumerate to the controlling computer and register itself as being able to handle volume control internally. Almost all music player applications will then send control commands to the HERUS which it will use within the ES9010-2M DAC chip to implement high performance 32 bit volume control processing. This is significantly better than the volume control implemented in the music player software."

http://www.resonessencelabs.com/herus/

Σε mac που χρησιμοποιούσα το herus, τα κουμπιά έντασης του υπολογιστή επενεργούσαν στο volume του dac chip - πολύ βολικό!

Ερώτηση κρίσεως: τι σημαίνει παλιά και καινούργια hd 650? υπήρξε κάποια νέα version από το 2012 που τα είχα πρωτο-αγοράσει και δεν το πήρα χαμπάρι?
Κατά τα άλλα τα πρόσφατα αποκτηθέντα τα χρησιμοποιώ με τον πρώτο meridian explorer με mac+jriver και συμφωνώ απόλυτα με τις εύστοχες παρατηρήσεις του panoso.

"HERUS will enumerate to the controlling computer and register itself as being able to handle volume control internally. Almost all music player applications will then send control commands to the HERUS which it will use within the ES9010-2M DAC chip to implement high performance 32 bit volume control processing. This is significantly better than the volume control implemented in the music player software."

http://www.resonessencelabs.com/herus/

Σε mac που χρησιμοποιούσα το herus, τα κουμπιά έντασης του υπολογιστή επενεργούσαν στο volume του dac chip - πολύ βολικό!
Σύμφωνοι αλλά αυτό είναι volume up-down δεν είναι gain.

Ερώτηση κρίσεως: τι σημαίνει παλιά και καινούργια hd 650?
HD650.jpeghd650oldnew_2.jpg