Ιστορίες τρέλας από την Ψωροκώσταινα...

Μέχρι στιγμής είμαι τυχερός και δεν είχα σοβαρά προβλήματα με Ιντερνετ εδώ στας Γερμανίας, πλην μιας φοράς που μου χάλασε το ρούτερ και ζήτησα αλλαγή απο την Vodafone.de. Μου λένε:
-Ευχαρίστως να το αλλάξετε, αλλά θα το στείλουμε στην τεχνική υπηρεσία και αν δεν έχει βλάβη θα το χρεωθείτε.
-Και πόσο κάνει;
-229 Ευρώ.
-Ποια 229 ευρώ, αυτό το μηχάνημα kάνει καινούριο 39 Ευρώ, είναι η φτηνότερη κινεζιά που υπάρχει!
-Εμείς τόσο το χρεώνουμε. Εκτός κι αν δεχθείτε αναβάθμιση σε Fritzbox με 5 Ευρώ παραπάνω το μήνα, τότε μπορείτε να το κρατήσετε.
-Και πως ξέρω αν βρείτε πραγματικά βλάβη ή όχι το ρούτερ;
-Θα πρέπει να μας εμπιστευτείτε
(τελικά πήρα Fritzbox)

Να μην ξεχάσω και εκείνον τον κύριο που είδα στο Mediamarkt και έψαχνε για φτηνό συμβόλαιο ιντερνετ WiFi, γιατί η Deutsche Telekom έκανε έργα στο δρόμο του και του έκοψε το ιντερνετ μέχρ τον επόμενο Φεβρουάριο. Η συνάντησή μας έγινε κάποιο Μάιο.

Και δεν είναι και φτηνό το internet στη Γερνανία, αν δε κάνω λάθος, είναι πιο ακριβό απ´ότι εδώ.

"Προβλήματα" λέτε εσείς αυτά;
Διαβάστε λοιπόν πως μπορείς να πάθεις έμφραγμα/εγκεφαλικό.
2008,είμαι διευθυντής στην Eurobank και αναλαμβάνουμε την μισθοδοσία του δήμου που κατοικώ σήμερα.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα,να έχω άριστες σχέσεις κυρίως με τους υπαλλήλους της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου.Από τον ταμία έως την προισταμένη.Ακόμα και όταν παραιτήθηκα το 2019,κάθε 4μηνο που πήγαινα στον δήμο να πληρώσω το νερό,πέρναγα να τους πω ένα γειά.
2009,χτίζω το σπίτι μου στον ίδιο δήμο.Το 2010 μου λεει η μηχανικός,πρέπει να δηλώσουμε κάποια πραγματάκια.Αυτά τα πραγματάκια,αύξησαν τα τετραγωνικά του σπιτιού.
2024,καλοκαίρι,πάω σε ΑΤΜ να σηκώσω χρήματα.Μήνυμα ότι δεν έχω επαρκές υπόλοιπο.Μπαίνω στην εφαρμογή,μια χαρά υπόλοιπο είχα.Ξαναδοκιμάζω,το ίδιο.
Μπαινω στις δεσμεύσεις και βλέπω "δέσμευση ποσού χχχχ ευρώ.
Δεν βγάζω άκρη και επικοινωνώ με πρώην συνάδελφο και μου λέει "είναι δέσμευση από κατάσχεση του δήμου..."
Κόκκαλο!!!
Πάω την επόμενη ημέρα στον δήμο,στην ταμειακή υπηρεσία να μάθω τι είναι.
"Ααααα,Σωκράτη,είναι ΤΑΠ που δεν μας πλήρωσες από το 2010 λόγω αύξησης των τετραγωνικών του σπιτιού σου".
Τι να πρωτοκάνω εκείνη την ώρα;
Kαι γιατί ρε παιδιά δεν μου είπατε κάτι τις 40 φορές που έχω έρθει εδώ από το 2011 έως σήμερα;
Μααα,σου στείλαμε επιστολή το 2022.
Μα βρε παιδιά,τι επιστολή μου στείλατε;Aφού από το 2021,δεν έχουμε ταχυδρόμο στην περιοχή.
Πως θα την παραλάβω;Και αφού με βλέπατε τουλάχιστον κάθε 4 μήνες,ένας,δεν μπορούσε να μου πει κάτι;
Mην σας τα πολυλογώ,τα πλήρωσα επιτόπου αλλά η καταστροφή είχε γίνει.

1.ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ για 10 χρόνια με ένα Τ (τακτοποιήθηκε) δίπλα από το ποσό της κατάσχεσης.
2.Τους ζήτησα να μου δώσουν επιστολή για να την πάω στις τράπεζες για να άρουν τις δεσμεύσεις,διαφορετικά θα έπρεπε να περιμένω πότε θα την δώσουν εκείνοι σε δικαστικό επιμελητή να την πάει εκείνος,'οταν και όποτε μπορούσε.Άρα,έτρεχα στις τράπεζες.
3.Επιστολή προς την ΑΑΔΕ για να άρουν την ΜΗ χορήγηση φορολογικής ενημερότητας.
"Θα το κάνουμε εμείς σήμερα με διαβεβαίωσε η κολλητή προισταμένη".
Πέρασαν 6 εργάσιμες και δοκιμάζοντας κάθε μέρα να δω αν μπορώ να βγάλω ενεημερότητα,το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.
Την έβδομη,πήγα στον δήμο.Ζητάω την προισταμένη,"λείπει με άδεια".Εξηγώ σε μία υπάλληλο τι έχει γίνει.
Για να δώ,μου λεει.
Ααααα,δεν έχει στείλει την επιστολή η κυρία τάδε...
Την έστειλε λοιπόν εκείνη την ώρα και την επόμενη,ήμουν "ελεύθερος" από την ΑΑΔΕ.
Αυτάαααα και μακάρι να μην σας βρει κάτι τέτοιο.

Το επόμενο 4μηνο να τους πας κι ένα κουτί γλυκά στον Δήμο.😁
Μου κάνει εντύπωση μέσα σε όλον αυτόν τον αχταρμά, η αυτόματη δέσμευση του ποσού από οφειλή ΤΑΠ !
Άλλοι που χρωστάνε εκατομμύρια από εφορίες, πρόστιματα, ΦΠΑ, κλπ τι γίνεται; Α ναι ξέχασα. Αν χρωστάς εκατομμύρια είσαι κύριος.
Αν χρωστάς κάνα χιλιάρικο είσαι μπαταξής.

Υ.Γ. άσχετο: κι εσεις εκεί έχετε την ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΑΤΗ του Δήμου κάθε 4μηνο λογαριασμός νερό ε;

• Like
Reactions: #@george@#
Το επόμενο 4μηνο να τους πας κι ένα κουτί γλυκά στον Δήμο.😁
Μου κάνει εντύπωση μέσα σε όλον αυτόν τον αχταρμά, η αυτόματη δέσμευση του ποσού από οφειλή ΤΑΠ !
Άλλοι που χρωστάνε εκατομμύρια από εφορίες, πρόστιματα, ΦΠΑ, κλπ τι γίνεται; Α ναι ξέχασα. Αν χρωστάς εκατομμύρια είσαι κύριος.
Αν χρωστάς κάνα χιλιάρικο είσαι μπαταξής.

Υ.Γ. άσχετο: κι εσεις εκεί έχετε την ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΑΤΗ του Δήμου κάθε 4μηνο λογαριασμός νερό ε;
Μα γιατί σου κάνει εντύπωση;
Kατάσχεση εις χείρας τρίτων ήταν.Η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει την δέσμευση και φυσικά,δεν γνωρίζει τι αφορά.
Όχι μόνο κάθε 4μηνο,αλλά και 3 φορές πιο ακριβό από αυτό της ΕΥΔΑΠ και ας είναι από την ΕΥΔΑΠ.

Αφού δεν μιλάει κανένας, καλά μας κάνουν. 🤬
Δηλαδη, αν παω στο ΚΕΠΚΑ (Κεντρο Προστασιας Καταναλωτη) εδω στην Θεσσαλονικη ......

...... ΠΟΙΑ νομιζεις οτι θα ναι η θεορατη διαφορα (απ'οτι αν κανω μονος μου καταγγελια) ?

Εσείς τους κακολογείτε του ΟΤΕ, εμένα πάντως μόλις μου αναβάθμισαν το upload στις γραμμές μου :D

Άντε, να βγει και η 3αρα στις 8 του μηνός να αναβαθμιστώ περαιτέρω.

Εσείς τους κακολογείτε του ΟΤΕ, εμένα πάντως μόλις μου αναβάθμισαν το upload στις γραμμές μου :D

Άντε, να βγει και η 3αρα στις 8 του μηνός να αναβαθμιστώ περαιτέρω.

Για καθάρισε λίγο τα τζάμια ;)

Άστο… ρώτησα και δυστυχώς την πάτησα.
Επιδότηση για αναβάθμιση στα 300mbps δίνεται μόνο σε όσους έχουν 100-άρα γραμμή.
Εγώ που έχω 200-άρα, δυστυχώς, έκατσα πάνω στο παγωτό.
Θα μείνω με τα 20mbps upliad. :(

Last edited:
Για καθάρισε λίγο τα τζάμια ;)

Άστο… ρώτησα και δυστυχώς την πάτησα.
Επιδότηση για αναβάθμιση στα 300mbps δίνεται μόνο σε όσους έχουν 100-άρα γραμμή.
Εγώ που έχω 200-άρα, δυστυχώς, έκατσα πάνω στο παγωτό.
Θα μείνω με τα 20mbps upliad. :(
Δεν έπιασες. Έχω 1000αρα, και έγινε ο 5πλασιασμος του UPLOAD που ανακοίνωσαν για 8 του μηνός.
Η 3αρα που αναφέρομαι είναι η νέα ταχύτητα 3Gbps που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό.
Επί πληρωμής αυτή η αναβάθμιση.

• Wow
Reactions: Babis K.
Κάτσε έχεις κάποιο link? Είναι για όλους η αναβάθμιση του upload στις 1000αρες;

Edit: Το βρήκα!!!
500 up δεν με χάλασε καθόλου!!! (...αν γίνει...)

Δεν είναι θέμα του αν.
Έχει ήδη γίνει στο μεγαλύτερο μέρος των FTTH γραμμών (κυρίως όπου είναι πάροχος υποδομής η ΒόδιαΦον δεν έχει γίνει ακόμα δουλειά).
Δοκίμασε να κάνεις και ένα reboot το ONT & Router σου.
8 του μηνός είναι κανονικά η ημέρα εφαρμογής της δωρεάν αναβάθμισης upload, οπότε λογικά μέχρι το τέλος της Κυριακής θα πρέπει να είσαι και εσύ (εκτός και αν είσαι σε Vodafone υποδομή και το τραβήξουν και άλλο οι άχρηστοι).

1733492868554.png
Δεν το είχα πάρει καν χαμπάρι. Το πάνω μέσω wifi και παίζει και F1 με streaming στον ίδιο υπολογιστή :)

Πάντως η γραμμή είναι κλειδωμένη στα ↓ 2.50 Gbit/s ↑ 1.25 Gbit/s οπότε όσες δωρεάν αναβαθμίσεις δώσουν δεν θα πω όχι. Αλλά νομίζω πως ήδη δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω.

• Haha
Reactions: billpeppas
Κυριακή λογικά βγαίνει και το πακέτο 3Gbps/1.5Gbps... σε XGPON, θα χρειαστεί νέο εξοπλισμό... το θέλω :D

Πριν από 10 χρόνια θα σου έλεγα που κάνω αίτηση, τώρα πια πραγματικά δεν χρησιμοποιώ τίποτα από τη σύνδεση που έχω. Το χρειάζεσαι ή απλά "για να υπάρχει";

Εγω κάνω αρκετά βαριά χρήση, και εξυπηρετεί και άλλο κόσμο η γραμμή, οπότε ναι.
Σκέψου ότι κάτι ώρες το 2Gbps/200Mbps (Up/Down) που έχω στο σουμάρισμα (2 γραμμές FTTH 1000/100 Mbps) είχα σχεδόν τσίτα το utilization του capacity.
Με μετατροπή των σε 2 3Gbps/1.5Gbps ότι και να γίνει θα είμαι καλυμμένος, ότι και αν κάνουν οι άλλοι 2 όροφοι.