ΔΕΔΔΗΕ φανταστικό ελληνικό δημόσιο
Είχα εργοταξιακό ρεύμα, μετά από πολλές οχλήσεις ήρθαν τέλος Ιούνη και αφαίρεσαν το εργοταξιακό και σύνδεσαν το οικιακό, τριφασικό 25KVA. Στην αίτηση είχα ζητήσει και διζωνικό. Ήσυχος πως όλα είναι ΟΚ περιμένω λογαριασμό, αρχές Ιούλη έρχεται ο τελευταίος θεωρούσα του εργοταξιακού. Αρχές Αυγούστου και ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμα λογαριασμός οικιακού, έρχεται κι άλλος λογαριασμός εργοταξιακού! Τηλέφωνα στον πάροχο, μα ο μετρητής έχει αποσυνδεθεί από τον Ιούνιο, τι ακριβώς στείλατε να πληρώσω; Απάντηση: δε μας έχει ειδοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ για την κατάργηση και όντως επειδή δε δούλευε η τηλεμέτρηση χρεώσαμε έναντι παρόμοιο με πέρυσι. Ξανά προσπάθεια επικοινωνίας με ΔΕΔΔΗΕ, ουσιαστικά αδύνατη. Στα θέματα επικοινωνίας που ανοίγεις στο My DEDDHE απλώς δεν απαντάνε ποτέ ενώ σε τηλέφωνα ειδικά Αύγουστο δε τους βρίσκεις με τίποτα! Τελικά βάζω μέσο με τον ηλεκτρολόγο μου που καλεί κάποιον που γνώριζε απ' ευθείας και ΣΟΚ, ο εργολάβος δεν έστειλε ποτέ τα χαρτιά για την ολοκλήρωση του έργου! Μετά από δύο μέρες λαμβάνω email από τον οικιακό μου πάροχο πως ενεργοποιήθηκε η σύμβασή μου και θεωρώ πως όλα ΟΚ. Περίμενα να εκδοθεί λογαριασμός αλλά τίποτα. Κάθε τόσο έβλεπα στην εφαρμογή του παρόχου τη δυνατότητα να καταχωρήσω εγώ μέτρηση (υποτίθεται ο μετρητής είναι τηλεμετρούμενος όπως ήταν και στο εργοταξιακό) αλλά μόνο συνολική κατανάλωση, όχι διζωνική. Παίρνω τηλέφωνο στο πάροχο, το και το, πότε θα λάβω πρώτο λογαριασμό και γιατί δε μπορώ να καταχωρήσω διζωνική κατανάλωση; Νέο ΣΟΚ, δεν είστε κύριε στο διζωνικό! Ξανά τηλέφωνα στο ΔΕΔΔΗΕ, όντως δεν είστε διζωνικό, πρέπει να κάνετε αίτηση. Μα είχα κάνει αίτηση από την αρχή, γιατί πρέπει να ξανακάνω. Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, κάντε ξανά αίτηση και θα πληρώσετε το Χ ποσό. Μα έχω ήδη ψηφιακό μετρητή διζωνικό που ήδη τον πλήρωσα, γιατί να ξαναπληρώσω;
Ο λογαριαμός δεν έχει βγει ακόμα αλλά ήδη ξέρω ότι θα είναι φουσκωμένα τα ΥΚΩ. 2000 KWh από τέλος Ιούνη ως τέλος Σεπτέμβρη (1300-700) που σε διζωνικό θα είχαν ΥΚΩ 1200*0,0069+100*0,05+700*0,0069=18,11 ευρώ τώρα θα χρεωθούν για 50 μέρες και όχι 90 χωρίς διζωνικό δηλαδή 667*0,0069+167*0,05+1166*0,085=112,06
100 ευρώ κερατιάτικα δηλαδή. Ο πάροχος μου είπε να το πληρώσω και να μη τα σκαλίσω γιατί δε θα βγάλω άκρη, είναι αδύνατο να ενεργοποιηθεί το οικιακό από τέλος Ιούνη εφ' όσον δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση από τον εργολάβο - συν ότι μπορεί να κατηγορηθώ για ρευματοκλοπή από τέλος Ιούνη ως τα μέσα Αυγούστου!!!
Ακόμα κι έτσι αν ίσχυε το διζωνικό γι' αυτές τις 50 μέρες θα πλήρωνα 667*0,0069+167*0,05+466*0,085+667*0,0069+33*0,015=57,66. Ούτε γι' αυτό όμως μπορεί να γίνει κάτι.