Ιστορίες τρέλας από την Ψωροκώσταινα...

Το άρθρο 5 λέει ακριβώς αυτό που λέω, ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να μου υπαγορεύσει τι θα κάνω όσο δεν προσβάλλω κάποιον. Οι υπόλοιποι νόμοι έρχονται και παρέρχονται, μόδα είναι θα περάσει.

Ούτε κατά διάνοια δεν γράφει αυτό που έγραψες. Άλλο τι φαντάζεσαι, και άλλο τι γράφει.

1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

Κατέγραψες τον άλλον χωρίς άδεια; Μόλις του εμπόδισες την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Και του προσέβαλλες το δικαίωμά του αυτό παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Επίσης, Άρθρο 9Α:
Kαθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων, όπως νόμος ορίζει. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή, που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως νόμος ορίζει.

Ακόμα και η λήψη φωτογραφίας, επεξεργασία είναι.

Και βάζω ακόμα μια φορά πότε επιτρέπεται η βιντεοεπιτήρηση σε δημόσιους χώρους.

Χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης σε δημόσιους χώρους​

Για τη χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης σε δημόσιους χώρους εφαρμόζεται το άρθρο 14 του ν. 3917/2011. Ο νόμος αυτός, ο οποίος έχει εκδοθεί κατόπιν των γνωμοδοτήσεων 1/2009 και 2/2010 της Αρχής, προβλέπει ότι η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μέσω τέτοιων συστημάτων επιτρέπεται μόνο σε κρατικές αρχές για τους εξής σκοπούς:

1. τη διαφύλαξη της εθνικής άμυνας,​
  2. την προστασία του πολιτεύματος και την αποτροπή εγκλημάτων προδοσίας της χώρας,​
  3. την αποτροπή και καταστολή εγκλημάτων που συνιστούν επιβουλή της δημόσιας τάξης,​
  4. την αποτροπή και καταστολή εγκλημάτων βίας, εμπορίας ναρκωτικών, κοινώς επικίνδυνων εγκλημάτων, εγκλημάτων κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών και εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας, όταν με βάση πραγματικά στοιχεία συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις ότι τελέσθηκαν ή πρόκειται να τελεσθούν τέτοιες πράξεις, και​
  5. τη διαχείριση της κυκλοφορίας.​
Για τους τέσσερις πρώτους από τους παραπάνω σκοπούς εφαρμόζεται, κατά κανόνα, το κεφ. Δ του ν. 4624/2019 ενώ για τον τελευταίο εφαρμόζεται ο ΓΚΠΔ. Άλλες ειδικότερες διατάξεις που προβλέπουν παρόμοιες δραστηριότητες (ΚΟΚ, γήπεδα, κ.λπ.) δεν επηρεάζονται και σε αυτές εφαρμόζονται οι διατάξεις του ΓΚΠΔ ή του κεφ. Δ του ν. 4624/2019, ανάλογα με τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Για την εφαρμογή του νόμου αυτού έχει εκδοθεί το ΠΔ 75/2020 (ΦΕΚ A’ 173/10.09.2020), όπως προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 14 του ν. 3917/2011, με το οποίο ορίζονται οι αρμόδιες κρατικές αρχές και τα λοιπά χαρακτηριστικά της επεξεργασίας. Η Αρχή με την γνωμοδότηση 3/2020 παρείχε την προβλεπόμενη γνώμη προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε σχέδιο του εν λόγω διατάγματος. Πολλές από τις παρατηρήσεις της Αρχής ενσωματώθηκαν στις τελικές διατάξεις

Συνεπώς, ο ιδιώτης δεν είναι κρατική αρχή (και πολύ σωστά δεν είναι) και άρα ακόμα και οι κρατικές αρχές δεν μπορούν παρά μόνο για τους παραπάνω λόγους να κάνουν βιντεοεπιτήρηση σε δημόσιο χώρο. Μόνο το κράτος, όχι ο ιδιώτης.

Για να μην ξαναναφερθεί το σαθρό επιχείρημα περί ασφάλειας το γράφω.

Νομίζω ότι κινούμαστε σε γκρίζες ζώνες.
Αν πάω να βγάλω τον Παρθενώνα φωτογραφία και μου έρθει ο άλλος να μου πει να τη σβήσω γιατί δεν θέλει να είναι μέσα, θα του πω απλά να κάνει λίγο στην άκρη, να ξαναβγάλω τη φωτογραφία.
Ε, αν τώρα ο 68άχρονος λιγούριαζε την κοπέλα και την έβγαζε συνέχεια φωτογραφίες είναι άλλη ιστορία από το έβγαλα φωτογραφία την παραλία και ήταν κάποιος μπροστά μου.
Στους δημόσιους χώρους όλοι είναι με ένα κινητό στο χέρι. Θα πας να κοιτάς τα κινητά τους αν παίζουν, αν είναι στο facebook ή αν βγάζουν φωτογραφίες;

• Like
Reactions: billpeppas
Πραγματικά νομίζω αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο θέμα είναι οι street photographers.
Η φωτογραφία είναι τέχνη και σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι πια να απαθανατίσουν εικόνες σαν αυτές που θαυμάζουμε σε εκθέσεις τέχνης αν πρέπει πρώτα να πας να ζητήσεις άδεια.

Άλλα όπως όλα τα πράγματα πρέπει να υπάρξει προσαρμογή και σε αυτό. Με τη σημερινή νομοθεσία η παρακάτω φωτογραφία είναι απλά παράνομη.

1756193777762.png

• Like
Reactions: Tzimisce
Εγώ για αυτό εμμένω στο κυρίως θέμα της βίντεοεπιτήρησης, γιατί οι φωτογραφικές και τα κινητά δεν είναι βίντεοεπιτήρηση.
Το συγκεκριμένο το αναφέρει και η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Οι φωτογράφιση και τα drones και τα κινητά μπήκαν από το παράθυρο στην συζήτηση προκειμένου να ξεχειλωθει το επιχείρημα περί παράνομων καμερών.

ΔΕΔΔΗΕ φανταστικό ελληνικό δημόσιο

Είχα εργοταξιακό ρεύμα, μετά από πολλές οχλήσεις ήρθαν τέλος Ιούνη και αφαίρεσαν το εργοταξιακό και σύνδεσαν το οικιακό, τριφασικό 25KVA. Στην αίτηση είχα ζητήσει και διζωνικό. Ήσυχος πως όλα είναι ΟΚ περιμένω λογαριασμό, αρχές Ιούλη έρχεται ο τελευταίος θεωρούσα του εργοταξιακού. Αρχές Αυγούστου και ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμα λογαριασμός οικιακού, έρχεται κι άλλος λογαριασμός εργοταξιακού! Τηλέφωνα στον πάροχο, μα ο μετρητής έχει αποσυνδεθεί από τον Ιούνιο, τι ακριβώς στείλατε να πληρώσω; Απάντηση: δε μας έχει ειδοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ για την κατάργηση και όντως επειδή δε δούλευε η τηλεμέτρηση χρεώσαμε έναντι παρόμοιο με πέρυσι. Ξανά προσπάθεια επικοινωνίας με ΔΕΔΔΗΕ, ουσιαστικά αδύνατη. Στα θέματα επικοινωνίας που ανοίγεις στο My DEDDHE απλώς δεν απαντάνε ποτέ ενώ σε τηλέφωνα ειδικά Αύγουστο δε τους βρίσκεις με τίποτα! Τελικά βάζω μέσο με τον ηλεκτρολόγο μου που καλεί κάποιον που γνώριζε απ' ευθείας και ΣΟΚ, ο εργολάβος δεν έστειλε ποτέ τα χαρτιά για την ολοκλήρωση του έργου! Μετά από δύο μέρες λαμβάνω email από τον οικιακό μου πάροχο πως ενεργοποιήθηκε η σύμβασή μου και θεωρώ πως όλα ΟΚ. Περίμενα να εκδοθεί λογαριασμός αλλά τίποτα. Κάθε τόσο έβλεπα στην εφαρμογή του παρόχου τη δυνατότητα να καταχωρήσω εγώ μέτρηση (υποτίθεται ο μετρητής είναι τηλεμετρούμενος όπως ήταν και στο εργοταξιακό) αλλά μόνο συνολική κατανάλωση, όχι διζωνική. Παίρνω τηλέφωνο στο πάροχο, το και το, πότε θα λάβω πρώτο λογαριασμό και γιατί δε μπορώ να καταχωρήσω διζωνική κατανάλωση; Νέο ΣΟΚ, δεν είστε κύριε στο διζωνικό! Ξανά τηλέφωνα στο ΔΕΔΔΗΕ, όντως δεν είστε διζωνικό, πρέπει να κάνετε αίτηση. Μα είχα κάνει αίτηση από την αρχή, γιατί πρέπει να ξανακάνω. Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, κάντε ξανά αίτηση και θα πληρώσετε το Χ ποσό. Μα έχω ήδη ψηφιακό μετρητή διζωνικό που ήδη τον πλήρωσα, γιατί να ξαναπληρώσω;

Ο λογαριαμός δεν έχει βγει ακόμα αλλά ήδη ξέρω ότι θα είναι φουσκωμένα τα ΥΚΩ. 2000 KWh από τέλος Ιούνη ως τέλος Σεπτέμβρη (1300-700) που σε διζωνικό θα είχαν ΥΚΩ 1200*0,0069+100*0,05+700*0,0069=18,11 ευρώ τώρα θα χρεωθούν για 50 μέρες και όχι 90 χωρίς διζωνικό δηλαδή 667*0,0069+167*0,05+1166*0,085=112,06

100 ευρώ κερατιάτικα δηλαδή. Ο πάροχος μου είπε να το πληρώσω και να μη τα σκαλίσω γιατί δε θα βγάλω άκρη, είναι αδύνατο να ενεργοποιηθεί το οικιακό από τέλος Ιούνη εφ' όσον δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση από τον εργολάβο - συν ότι μπορεί να κατηγορηθώ για ρευματοκλοπή από τέλος Ιούνη ως τα μέσα Αυγούστου!!!

Ακόμα κι έτσι αν ίσχυε το διζωνικό γι' αυτές τις 50 μέρες θα πλήρωνα 667*0,0069+167*0,05+466*0,085+667*0,0069+33*0,015=57,66. Ούτε γι' αυτό όμως μπορεί να γίνει κάτι.

Γνωστος μου που μένει στον Βόλο τοποθετήθηκε γυμναστής σε δύο σχολεία: ένα στο Βόλο και ένα στο Ανήλιο. Άλλος γυμναστής που μένει στη Ζαγορά τοποθετήθηκε επίσης σε δύο σχολεία: ένα στη Ζαγορά και ένα στη Νέα Ιωνία. Θα ξέρετε ότι η Νέα Ιωνία είναι δίπλα στον Βόλο. Και το Ανήλιο είναι δίπλα στη Ζαγορά.
Δυο άνθρωποι λοιπόν θα κάνουν δυο φορές την εβδομάδα τη διαδρομή των 45 χιλιομέτρων, μπορεί και με χιόνι και σίγουρα με πρωινή ομίχλη. Όταν ζήτησαν να κάνουν ανταλλαγή ώστε αυτός που μένει στον Βόλο να πάρει τα σχολεία σε Βόλο και Νέα Ιωνία και αυτός που μένει στη Ζαγορά τα σχολεία στη Ζαγορά και στο Ανήλιο (μιλάμε για ακριβώς τις ίδιες ώρες και ημέρες) η απάντηση είναι ότι αυτό δεν γίνεται, γιατί δεν το επιτρέπει ο νόμος! Αν δεν απατώμαι, θα πληρώνονται και παραπάνω για τη μετακίνηση...

Αν είναι μόνο για 100€ ( που δεν περισσεύουν από κανέναν τέτοιες εποχες) λέω να μην το σκαλισεις άλλο. Δεν θα βγάλεις άκρη.

Καλή δύναμη...
Ίσως χρεώσουν ξανά και τα 34 ευρώ του αιτήματος για διζωνικό. Λογικά δε θα χρεώσουν για το ψηφιακό μετρητή αφού ήδη έχω. Κι εγώ εκεί καταλήγω, να μη το κάνω θέμα. Είναι πάντως ξεφτίλα για τις διαδικασίες τους να γίνεται κάτι τέτοιο. Και φυσικά αν θέλω πιστεύω πως φταίει ο εργολάβος και όχι κάποιος υπάλληλος σε ένα γραφείο που ξέχασε να πατήσει τα κουμπιά. Αλλά και ο εργολάβος να φταίει, είναι δυνατόν να αναθέτεις ένα έργο από αρχές Μάη, να το τελειώνει τέλος Ιούνη, να μη σε ενημερώνει για άλλες 40 μέρες και να μη ψάχνει κανείς στο ΔΕΔΔΗΕ τι έγινε με αυτή την ανάθεση; Μπάχαλο

Ίσως χρεώσουν ξανά και τα 34 ευρώ του αιτήματος για διζωνικό. Λογικά δε θα χρεώσουν για το ψηφιακό μετρητή αφού ήδη έχω. Κι εγώ εκεί καταλήγω, να μη το κάνω θέμα. Είναι πάντως ξεφτίλα για τις διαδικασίες τους να γίνεται κάτι τέτοιο. Και φυσικά αν θέλω πιστεύω πως φταίει ο εργολάβος και όχι κάποιος υπάλληλος σε ένα γραφείο που ξέχασε να πατήσει τα κουμπιά. Αλλά και ο εργολάβος να φταίει, είναι δυνατόν να αναθέτεις ένα έργο από αρχές Μάη, να το τελειώνει τέλος Ιούνη, να μη σε ενημερώνει για άλλες 40 μέρες και να μη ψάχνει κανείς στο ΔΕΔΔΗΕ τι έγινε με αυτή την ανάθεση; Μπάχαλο
Να λες καλά που έχεις ρεύμα όλο αυτό τον καιρό και δεν έχεις ξεμείνει με κεριά...

Να λες καλά που έχεις ρεύμα όλο αυτό τον καιρό και δεν έχεις ξεμείνει με κεριά...
Αυτό δε μπορούσε να συμβεί, πάντα όταν αφαιρείται το εργοταξιακό την ίδια στιγμή ηλεκτροδοτείται το οικιακό.

Το συμπέρασμα είναι πως δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι το ΔΕΔΔΗΕ. Με το που έφυγε το συνεργείο και δεν έλαβα μήνυμα ενεργοποίησης από τον οικιακό πάροχο, έπρεπε να αρχίσω τα τηλέφωνα.

Βγήκε και ο τελικός λογαριασμός. Η τελική μου επιβάρυνση στο ρεύμα είναι 58 ευρώ. Δεν είναι 94 ευρώ γιατί "κέρδισα" πάγιο παρόχου 13,5 ευρώ και πάγιο διανομής 17,5 = 31 + φπα και ειδικό τέλος 0,5% = 33 ευρώ - ενώ η διαφορά από το 91 μέχρι το 94 οφείλεται στο ότι δεν είναι μέχρι τέλος Σεπτέμβρη αλλά μέχρι 21/09

Ρε, δεν έχουμε ελπίδα λέμε, ρε. https://www.insomnia.gr/articles/va...lon-ypodomon-optikon-inon-stis-polykatoikies/

" Το πρόβλημα προκύπτει επειδή δημιουργούνται διπλές υποδομές, ενώ κάποιοι πάροχοι «δεσμεύουν» το κτίριο, μη επιτρέποντας σε τρίτους να αξιοποιήσουν την υποδομή.
Ενδεικτική είναι καταγγελία που έφτασε στο powergame.gr. Σε πολυκατοικία της Θεσσαλονίκης την αρχική υποδομή (κάθετη καλωδίωση) έβαλε η ΔΕΗ Fiber. Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στη ΔΕΗ γιατί οι άλλοι πάροχοι έδειξαν απροθυμία να φέρουν την οπτική ίνα στην πόρτα της πολυκατοικίας και στη συνέχεια στα διαμερίσματά της.
Η ΔΕΗ το έπραξε πολύ γρήγορα και χωρίς κόστος, βάζοντας σε κάθε όροφο κουτάκι καλωδίωσης (floor box), από το οποίο κάθε διαμέρισμα μπορεί να συνδέσει γραμμή σε συνεννόηση με τον πάροχό του. Ωστόσο, όταν ένας ένοικος απευθύνθηκε σε άλλον πάροχο για την εγκατάσταση οπτικής ίνας, ο τελευταίος άρχισε να χτίζει εκ νέου δεύτερη κάθετη καλωδίωση, δικαιολογώντας την κίνηση με το ότι δεν συνεργάζεται με τη ΔΕΗ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο και συμβαίνει συχνά. Συνήθως οι τρεις "παλιοί" της αγοράς — ΟΤΕ, Nova και Vodafone — συνεργάζονται μεταξύ τους. Μάλιστα, έχουν εμπορικές συμφωνίες μεταπώλησης ο ένας για τα δίκτυα του άλλου. Δεν συνεργάζονται όμως με τη ΔΕΗ, που είναι νεοεισερχόμενη στην αγορά. Έτσι, αν πρέπει η ΔΕΗ να εισέλθει σε ένα κτίριο, θα πρέπει να στήσει διπλή κάθετη καλωδίωση."

Οπως έχω γράψει και σε κάποιο Post, τον Αυγουστο έγινε η εγκατάσταση στην πολυκατοικία μου και μου έβαλαν 2 κουτιά (κατανεμητές) κάτω στο υπόγειο. Ο λόγος είναι μου είπαν ότη η ΔΕΗ θέλει δικό της κουτί για να συνδεθεί. Εγιναν δικαστήρια γι αυτό το θέμα και κέρδισε η ΔΕΗ. Οπότε υποχρεωτικά στις νέες συνδέσεις θα μπαίνουν 2 κουτιά. Μέχρι εκεί όμως. Δεν μου είπαν ότι θα βάζει και δικά της floor box.
Εννοείται δεν έχουμε ελπίδα γι αυτό και καλά έκανες. ;)

Στις παλιές πολυκατοικίες θα γίνει το έλα να δεις. Στην πολυκατοικία μου ο ΟΤΕ έχει βάλει 2 κουτιά σε κάθε όροφο για να καλύψουν τα 3 διαμερίσματα ανά όροφο (επειδή το κλιμακοστάσιο έχει μεγάλο μήκος. Να δώ 4 κουτιά να γελάμε.
Που να μένεις και σε καινούργια πολυκατοικία που τα έχει όλα κρυμμένα ο εργολάβος και να σου κάνουν μερεμέτια για να βάλουν εξτρά κουτιά.

Πάντως ναι μεν συνεργάζονται οι παλιοί, αλλά όχι για τις μεγαλύτερες ταχύτητες. Όταν το έψαχνα NOVA και Vodafone μου έδιναν 200 MBit fibre to the home με το δίκτυο του ΟΤΕ, ενώ μόνο ο ΟΤΕ μου έδινε 1 Gbit (τότε ήταν η μεγαλύτερη διαθέσιμη ταχύτητα).

Λογικά κάπως θα μαζευτεί η κατάσταση, οι ενδιάμεσοι θα βλέπουν τα πολλαπλά.