Ιστορίες τρέλας από την Ψωροκώσταινα...

Έχεις δίκιο. Ελπίζω να μη σου χρειαστεί μόνο..Γιατί αν σου χρειαστεί θα ήθελα να δω την κωλοτουμπα πάνω στις απόψεις που έχεις...
Έχεις δίκιο... Ο βιαστής έχει δικαίωμα να μην τον έχουν σε βίντεο. Ο κλέφτης έχει δικαίωμα κι αυτός. Φαντάζομαι ξέρεις ότι παρά πολλές υποθέσεις έχουν λυθεί από κάτι τέτοιους κακοήθεις ματακηδες που έχουν κάμερες που τραβάνε και λίγο δρόμο. Να αρχίσουμε από δω μέσα και να κάνουμε μήνυση σε όσους κάνουν φωτογραφία δρόμου... Έχουν δικαίωμα να τραβάνε φώτο χωρίς να το ξέρουν αυτοί που ανεβαίνουν σκάλες στο μετρό? Αυτοί που κάθονται στο πάρκο?
Ή μήπως αν πω ότι κάνω τέχνη δεν είναι παράνομο?

Same Sh1t... Different Day...

Έχεις δίκιο. Ελπίζω να μη σου χρειαστεί μόνο..Γιατί αν σου χρειαστεί θα ήθελα να δω την κωλοτουμπα πάνω στις απόψεις που έχεις...
Έχεις δίκιο... Ο βιαστής έχει δικαίωμα να μην τον έχουν σε βίντεο. Ο κλέφτης έχει δικαίωμα κι αυτός. Φαντάζομαι ξέρεις ότι παρά πολλές υποθέσεις έχουν λυθεί από κάτι τέτοιους κακοήθεις ματακηδες που έχουν κάμερες που τραβάνε και λίγο δρόμο. Να αρχίσουμε από δω μέσα και να κάνουμε μήνυση σε όσους κάνουν φωτογραφία δρόμου... Έχουν δικαίωμα να τραβάνε φώτο χωρίς να το ξέρουν αυτοί που ανεβαίνουν σκάλες στο μετρό? Αυτοί που κάθονται στο πάρκο?
Ή μήπως αν πω ότι κάνω τέχνη δεν είναι παράνομο?

Θα πάρω κι ένα μυδραλιοβόλο, θα ναρκοθετήσω και τον δρόμο, μη σου πω ότι θα βάλω και ηλεκτροφόρο πλέγμα, σε περίπτωση που συμβεί κάτι να είμαι προετοιμασμένος.

Αντιλαμβάνεσαι τι γράφεις; Γι' αυτό σου λέω. Δεν έχεις καν διαβάσει τι έχω γράψει και βάζεις και λόγια που δεν έχω γράψει.

Πάμε άλλη μία για να γίνει κατανοητό. Δεν θα σπάσεις στον ξύλο χίλιους αθώους για να πιάσεις τον έναν ένοχο. Πως θα γίνει δηλαδή; Προκειμένου να μην έχουμε τον φόβο, θα παραβιάζουμε τα δικαιώματα όλων των άλλων 24/7 μήπως και πιάσουμε μια στιγμή παρανομίας;

Και άντε πες να είναι έτσι. Αυτό ποιος θα το κάνει; Εσύ ή εγώ; Μήπως καλύτερα να αφήσουμε την ασφάλεια στο κράτος, και να αφήσουμε όλες τις άλλες δικαιολογίες που δεν αποσκοπούν στην ασφάλεια, αλλά στη βόλεψή μας; Λέω μήπως. Εκτός αν νομίζεις ότι έχουμε γεννηθεί χθες και δεν ξέρουμε τι παίζει με τις κάμερες και για ποιο λόγο τις τοποθετούν οι επιτήδιοι.

Last edited:
Ελπίζω φίλε μου να μην κάνει κάποιος κακό στην περιουσία σου ή ακόμη χειρότερα σε κάποιουν οικείο σου (γυναίκα-παιδιά που συνήθως δεν μπορούν να τα βγάλουν εύκολα πέρα μόνα τους) και η μόνη απόδειξη γιαυτό να βρίσκεται σε μια τέτοια "παράλογη-παράνομη" συσκευή. Γιατί φαντάζομαι δεν θα πας στο γείτονα που έχει σε βίντεο την όλη πράξη να το ζητήσεις και θα απαγορεύσεις και στην αστυνομία να το ζητήσει γιατί καταπατά τα δικαιώματα κάποιου.

Karma is a bitch...

Έχω ένα φίλο με κάμερες στην είσοδο του γκαράζ. Το διπλανό σπίτι είναι διώροφο και σε συνδυασμό με τα δέντρα του πεζοδρομίου φτιάχνουν μια παχιά σκιά. Απέναντι μένει ένας αστυνομικός και του έκανε καταγγελία για τις κάμερες που βλέπουν την είσοδο του γκαράζ. Βλέπετε αράζει το μηχανάκι και το αυτοκίνητο ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο για τον ίσκιο. Ο φίλος μου του είχε κάνει κάμποσες παρατηρήσεις αλλά αυτός στα @@ του με το παρκάρισμα και σαν τρομοκρατία τον κατείγγειλε.

Κάποια στιγμή βρέθηκαν στα δικαστήρια. ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ. ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. Και πάει ο αστυνομικός με όλο το θράσος να του ζητήσει ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. Φυσικά ο φίλος μου τον έγραψε στα @@ του.

Ε ναι. Τι να περιγράψει αφού το παράδειγμα εμφανώς δείχνει ότι τελικώς και κάμερα παράνομη και μη παράδοση του υλικού που κατέγραψε.
Τζίφος δηλαδή η κάμερα για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια. :ROFLMAO:
Όλα για την παρτάρα μας μόνο και οι άλλοι να πάνε να...

Μόνοι σας τα λέτε παιδιά... .

Ε ναι. Τι να περιγράψει αφού το παράδειγμα εμφανώς δείχνει ότι τελικώς και κάμερα παράνομη και μη παράδοση του υλικού που κατέγραψε.
Τζίφος δηλαδή η κάμερα για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια. :ROFLMAO:

Ντάξ... δεν έγινε τίποτα. Του άδειασε το σπίτι και τα πλήρωσε διπλά. Έχεις ιδέα πόσο είναι το πρόστιμο για τις παράνομες κάμερες; Πίστεψε με ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ από τα κλοπιμαία. Μόνο και μόνο από τους υπολογιστές ή τις τηλεοράσεις βγήκε το πρόστιμο για πλάκα. Αν δε είχε και τίποτα μετρητά άστο.

Και να δώσω μερικές "kinky" λεπτομέρειες. Το χτύπημα ήταν επαγγελματικό και όχι από τους γνωστούς σκούρους που κυκλοφορούν στα μέρη μας. Δεν βρήκαν δακτυλικά ή ίχνη παραβίασης. Γι' αυτό στράφηκε στο φίλο μου διότι δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία στον καταυλισμό της περιοχής μας. Όσο για το φίλο μου το ποσό ήταν αστείο. Στο λιμάνι έχει ένα μικρό σκαφάκι μερικών εκατοντάδων χιλιάδων €€€ και το φυλασσόμενο γκαράζ έχει κάτι φτηνιάρικα οχήματα με γερμανικά ονόματα.

Σίγουρα δε δικαιολογεί την καταγραφή στο δρόμο αλλά θα βοηθούσε.

Last edited:
To GDPR θα μας φάει.... σκέφτεται πολύ πρωτότυπα η ευρώπη... να έχουν και κάλυψη για τις καταθέσεις στην Ελβετία και τα Kayman, να βάζουν λεφτά σε σακούλες η Καϊλή και η κάθε Καϊλή, κλπ κλπ...

Κατά τα λοιπά, έρχεται η ΓΑΔΑ να ζητήσει βίντεο μήπως φαίνεται κάτι μπας και καταφέρουν και λύσουν καμμιά υπόθεση και αυτοί :D

• Like
Reactions: koupa
Ντάξ... δεν έγινε τίποτα. Του άδειασε το σπίτι και τα πλήρωσε διπλά. Έχεις ιδέα πόσο είναι το πρόστιμο για τις παράνομες κάμερες; Πίστεψε με ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ από τα κλοπιμαία. Μόνο και μόνο από τους υπολογιστές ή τις τηλεοράσεις βγήκε το πρόστιμο για πλάκα. Αν δε είχε και τίποτα μετρητά άστο.

Οπότε η κάμερα πως τον προστάτεψε; 😁

Αντιλαμβάνεσαι ότι μόλις κατάστρεψες το όποιο επιχείρημα υπήρχε για την τοποθέτηση κάμερας; :ROFLMAO:

Οπότε η κάμερα πως τον προστάτεψε; 😁

Αντιλαμβάνεσαι ότι μόλις κατάστρεψες το όποιο επιχείρημα υπήρχε για την τοποθέτηση κάμερας; :ROFLMAO:

Τι να προστατέψει; Κατάλαβες τι έγραψα; Έκλεψαν το γείτονα και πήγε να του ζητήσει υλικό την ίδια στιγμή που του είχε κάνει μήνυση. Ο ίδιος μια χαρά προστατεύεται και καταγράφει το χώρο του. Έχει ξοδέψει αρκετό χρήμα για να έχει καλό σύστημα ασφαλείας. Έχει πληρώσει ΠΟΛΛΑ για να προστατευτεί.

Ο γείτονας όμως δε γούσταρε που του την έλεγε για το παράνομο παρκάρισμα και την κατάληψη του πεζοδρομίου.

Τι να προστατέψει; Κατάλαβες τι έγραψα; Έκλεψαν το γείτονα και πήγε να του ζητήσει υλικό την ίδια στιγμή που του είχε κάνει μήνυση. Ο ίδιος μια χαρά προστατεύεται και καταγράφει το χώρο του. Έχει ξοδέψει αρκετό χρήμα για να έχει καλό σύστημα ασφαλείας. Έχει πληρώσει ΠΟΛΛΑ για να προστατευτεί.

Ο γείτονας όμως δε γούσταρε που του την έλεγε για το παράνομο παρκάρισμα και την κατάληψη του πεζοδρομίου.

Είπες ότι τον έγραψε στα @@ του και δεν του παρέδωσε το υλικό.

Δηλαδή και κάμερα παράνομη που κατέγραφε - ελπίζω όχι πολυσύχναστο μέρος - και τελικά αυτό που κατέγραψε δεν χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό για τον οποίο τοποθετήθηκε, για λόγους αντεκδίκησης..

Κοινώς ο ελληναρας, τη βόλεψη του και την πάρτη του μόνο και οι άλλοι δεν μας ενδιαφέρουν. Μόνο θα βγαίνουμε και θα λέμε ότι βάλαμε κάμερες για να έχουν ασφάλεια και οι άλλοι... . :ROFLMAO:

Τζίφος δηλαδή η κάμερα για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια.

Αν δεν ήταν μακακας μια χαρά θα του έδινε το βίντεο αλλά εσύ έχεις δίκιο.

• Love
Αν δεν ήταν μακακας μια χαρά θα του έδινε το βίντεο αλλά εσύ έχεις δίκιο.

Με τα «αν» δεν γίνεται δουλειά. Ένας από τους λόγους είναι και αυτά τα «αν» που υπάρχει ο νόμος. Είδες πόσο εύκολα καταχράζεται οποιοσδήποτε την περίπτωση; Να το θυμάσαι αυτό την επόμενη φορά που θα πιθανολογήσεις.

Δεν έχω εγώ δίκιο. Ο νόμος έχει δίκιο. Γιατί τα έχει σκεφτεί όλα αυτά ο νομοθέτης για να τον βγάλει τον νόμο.

Με τα «αν» δεν γίνεται δουλειά. Ένας από τους λόγους είναι και αυτά τα «αν» για τον νόμο.

Δεν έχω εγώ δίκιο. Ο νόμος έχει δίκιο. Γιατί τα έχει σκεφτεί όλα αυτά ο νομοθέτης για να τον βγάλει τον νόμο.

Τότε γιατί υπάρχει αυτό το νήμα; Αφού ο νομοθέτης είναι πάνσοφος.

Να ρωτήσω κάτι άλλο τους πάντες.

Κάθε μέρα διαβάζουμε τα ΜΜΕ για τα τροχαία. Κλασικά φταίει η κυβέρνηση με τους εισπρακτικούς νόμους κτλ. Γιατί δεν επιτρέπει τις dashcams; Τα νέα οχήματα έχουν σχεδόν όλα υποδομές. Και πίστεψε με πολλοί θα έβαζαν (και εγώ) με μεγάλη χαρά. Να δεις για πότε θα κοβόταν η μαγκιά σε πολλούς καουμπόηδες της ασφάλτου.

Αλλά βλέπεις μπορεί να βρεις κανένα παράνομο ζευγαράκι στον παράδρομο της Εθνικής Οδού και να ζητήσεις λεφτά. Ενώ τώρα ο πάνσοφος νομοθέτης τους προστατεύει. Να θυμίσω πριν λίγες μέρες στην Κύπρο με τους 2 αστυνομικούς που συνουσιαζόντουσαν στα χωράφια; Δεν καταγράφηκαν από κάμερα αλλά από κινητό τηλέφωνο. Το 2023 πωλήθηκαν 1,34 ΔΙΣ smartphones. Αλλά κινδυνεύουμε από την κάμερα που κοιτάει το σπίτι μας.

Λες και ο κακόβουλος δε θα βρει τρόπο να σου την κάνει.

Ρε παιδιά αν μπουν στο σπίτι σου και έχεις κάμερες τους έχεις καταγράψει νόμιμα. Για ποιο λόγο να καταγράφεις έξω από το σπίτι σου για τυχόν κάποιον που θα κοντοσταθεί να κοιτάξει. Αν έχεις και συναγερμό συνδεδεμένο με τηλεφωνικό κέντρο εταιρίας security, η αστυνομία θα φτάσει πολύ γρήγορα και είτε δεν θα προλάβουν να ψάξουν και να πάρουν πολλά είτε θα τους πιάσουν. Νομίζω ότι οι περισσότεροι που βλέπουν λίγο δρόμο είναι αποτέλεσμα του δε βαριέσαι, σιγά μην κάτσω να κάνω πατέντες ή να αγοράσω ακριβότερη κάμερα για να έχει οπτικό πεδίο απόλυτα νόμιμο. Σίγουρα υπάρχουν και περίεργοι τύποι σαν αυτούς που λέει ο Pleo αλλά δεν πιστεύω ότι είναι η πλειοψηφία.

Εγώ δεν έχω τίποτα στο σπίτι πέρα από ηλεκτρικές συσκευές και μερικά όχι πολύ ακριβά ηλεκτρονικά. Η ζημιά της διάρρηξης είναι μεγαλύτερη και για αυτό η μόνη ασφάλεια που έχω καλύπτει μόνο τις ζημιές για να μπουν με ένα μικρό επασφάλιστρο στο συμβόλαιο για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ. Ε αν πάρουν και ένα λαπτοπ, ας είναι αυτό όλος ο μπελάς.

Κάθε μέρα διαβάζουμε τα ΜΜΕ για τα τροχαία. Κλασικά φταίει η κυβέρνηση με τους εισπρακτικούς νόμους κτλ. Γιατί δεν επιτρέπει τις dashcams; Τα νέα οχήματα έχουν σχεδόν όλα υποδομές. Και πίστεψε με πολλοί θα έβαζαν (και εγώ) με μεγάλη χαρά. Να δεις για πότε θα κοβόταν η μαγκιά σε πολλούς καουμπόηδες της ασφάλτου.
Με τον καινούργιο ΚΟΚ που μόλις ψηφίστηκε έγινε ξεκάθαρο πως είναι νόμιμη η βιντεοσκόπηση ή ακόμη και ζωντανή μετάδοση από τη θέση του οδηγού με σταθερά τοποθετημένη dashcam σε βάση.

• Wow
Τότε γιατί υπάρχει αυτό το νήμα; Αφού ο νομοθέτης είναι πάνσοφος.

Όχι. Δεν είναι πάνσοφος, αλλά σε αυτή την περίπτωση σοφότερος από πολλούς άλλους.

Το νήμα υπάρχει για να σου δείξει για παράδειγμα ότι στην ψωροκώσταινα δεν μπορείς να το παίξεις Αγγλία με κάμερες, ακριβώς γιατί δεν είναι Αγγλία αλλά ψωροκώσταινα.
Και το απόδειξες καλύτερα από τον οποιονδήποτε με το παράδειγμα της κάμερας που έγραψες πιο πριν.
Ενώ τοποθετήθηκε με την δικαιολογία της ασφάλειας, χρησιμοποιήθηκε για αντεκδίκηση.
Καλύτερα, ούτε εγώ δεν θα μπορούσα να το πω... . :LOL:

Όχι. Δεν είναι πάνσοφος, αλλά σε αυτή την περίπτωση σοφότερος από πολλούς άλλους.

Το νήμα υπάρχει για να σου δείξει για παράδειγμα ότι στην ψωροκώσταινα δεν μπορείς να το παίξεις Αγγλία με κάμερες, ακριβώς γιατί δεν είναι Αγγλία αλλά ψωροκώσταινα.
Και το απόδειξες καλύτερα από τον οποιονδήποτε με το παράδειγμα της κάμερας που έγραψες πιο πριν.
Ενώ τοποθετήθηκε με την δικαιολογία της ασφάλειας, χρησιμοποιήθηκε για αντεκδίκηση.
Καλύτερα, ούτε εγώ δεν θα μπορούσα να το πω... . :LOL:

Μα ποια ασφάλεια; Δεν διέρρηξαν το σπίτι του φίλου μου αλλά του γείτονα. Ο οποίος γείτονας ήταν ζώον και έκανε κατάληψη στο πεζοδρόμιο. Του έκανε μήνυση για τις κάμερες και πλήρωσε το πρόστιμο. Όμορφα και ωραία. Δεν έγινε ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Ο νόμος όπως λες είναι ξεκάθαρος και ο νομοθέτης πάνσοφος. Ο φίλος μου ακολούθησε το γράμμα του νόμου.

Μα ποια ασφάλεια; Δεν διέρρηξαν το σπίτι του φίλου μου αλλά του γείτονα. Ο οποίος γείτονας ήταν ζώον και έκανε κατάληψη στο πεζοδρόμιο. Του έκανε μήνυση για τις κάμερες και πλήρωσε το πρόστιμο. Όμορφα και ωραία. Δεν έγινε ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Ο νόμος όπως λες είναι ξεκάθαρος και ο νομοθέτης πάνσοφος. Ο φίλος μου ακολούθησε το γράμμα του νόμου.

Πάμε πάλι. Ο φίλος σου είχε την κάμερα «για ασφάλεια» αλλά για λόγους αντεκδίκησης δεν παρέδωσε το υλικό που αυτή είχε καταγράψει.

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Ξέρουμε είπαμε. Δεν γεννηθήκαμε χτες.

Πάμε πάλι. Ο φίλος σου είχε την κάμερα και για λόγους αντεκδίκησης δεν παρέδωσε το υλικό που αυτή είχε καταγράψει.

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Το οποίο υλικό είναι παράνομο. Οπότε καλώς δεν το παρέδωσε. Αυτό δεν γράφεις σε τόσα μηνύματα; Κάμερες παράνομες άρα παράνομο υλικό.

Έγινε καθίκι επειδή δεν παρέδωσε παράνομο υλικό; Να προδοθεί μόνος του; Δεν είναι τόσο χαζός. Όπως όλοι οι εγκληματίες έτσι και αυτός προτίμησε την ελευθερία του.

• Like
Reactions: karajim80