Ιστορίες τρέλας από την Ψωροκώσταινα...

Και θα δίνει ο υπεύθυνος επεξεργασίας όταν του ζητηθεί το υλικό ή θα τον ψάχνεις, όπως στην απόφαση με τα πρόστιμα που μπήκε προηγουμένως; Και θα διατηρείται το υλικό από αυτόν μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα;

Όπως καταλαβαίνεις, ακόμα κι έτσι μπλέκεις και μάλλον είναι χειρότερα.
Ειναι πιο απλα τα πραγματα.
Ο υπευθυνος εισαι εσυ που εχεις προσβαση στο καταγραφικο.
Ο νομος οριζει οτι, το μεγιστο ειναι 14 μερες, μπορεις να ορισεις στο καταγραφικο να κραταει μονο τοσο.

Το οποίο υλικό είναι παράνομο. Οπότε καλώς δεν το παρέδωσε. Αυτό δεν γράφεις σε τόσα μηνύματα; Κάμερες παράνομες άρα παράνομο υλικό.

Έγινε καθίκι επειδή δεν παρέδωσε παράνομο υλικό; Να προδοθεί μόνος του; Δεν είναι τόσο χαζός. Όπως όλοι οι εγκληματίες έτσι και αυτός προτίμησε την ελευθερία του.

Όχι δεν γράφω αυτό που λες. Εγώ γράφω ότι η δικαιολογία είναι η ασφάλεια, αλλά η ασφάλεια δεν είναι ο σκοπός.

Και ότι αυτό το γνωρίζει ο νομοθέτης. ;)

Ο φίλος σου πολύ απλά χρησιμοποίησε την κάμερα για να εκδικηθεί. Κατά τα άλλα την έβαλε για ασφάλεια. Έλα όμως που έγινε όπλο η κάμερα για να στραφεί εναντίον του σκοπού που εξυπηρετούσε.... . :ROFLMAO:

Δηλαδή, σε υποθετικό σενάριο που η κάμερα σου βλέπει (και) δρόμο και καταγράφει κάποιον να διαλύει ένα αμάξι και να φεύγει (ή να το κλέβει), αν πας στην αστυνομία σου κάνει ο κλέφτης μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Τι χώρα μπ@$!λο ρε παιδιά, με το συμπάθειο πάντα...
Μπορεις να το πας αλλα δεν θα ληφθει υποψη.

Μα δεν έχει κανείς λόγο να δει ποτέ τι έχει καταγράψει η κάμερα πριν γράψει από πάνω το επόμενο, εκτός κι αν έχει συμβεί κάτι σαν αυτό που έγραψα. Κατά τα άλλα, προφανώς όλες οι doorbell cameras βλέπουν και δρόμο, δε γίνεται αλλιώς, ειδικά αν η καλωδίωση είναι στον τοίχο της πόρτας και όχι τον πλαϊνό. Άρα επόμενη κίνηση θα είναι να απαγορευτούν από το εμπόριο.

Εμένα και οι δυο doorbell cams στο Αμέρικα προφανώς βλέπουν και δρόμο. Οι γείτονές μου ας μου κάνουν μήνυση, θα τους κάνω κι εγώ για τις δικές τους (αφού έχουν και τα 4 σπίτια γύρω μου :p )
Ρε, μη λετε βλακειες, μονο στη καταγραφη υπαρχει προβλημα.
Αλλιως θα ηταν παρανομα τα κυαλια και τα τηλεσκοπια! :LOL:

Ρε παιδιά αν μπουν στο σπίτι σου και έχεις κάμερες τους έχεις καταγράψει νόμιμα. Για ποιο λόγο να καταγράφεις έξω από το σπίτι σου για τυχόν κάποιον που θα κοντοσταθεί να κοιτάξει. Αν έχεις και συναγερμό συνδεδεμένο με τηλεφωνικό κέντρο εταιρίας security, η αστυνομία θα φτάσει πολύ γρήγορα και είτε δεν θα προλάβουν να ψάξουν και να πάρουν πολλά είτε θα τους πιάσουν. Νομίζω ότι οι περισσότεροι που βλέπουν λίγο δρόμο είναι αποτέλεσμα του δε βαριέσαι, σιγά μην κάτσω να κάνω πατέντες ή να αγοράσω ακριβότερη κάμερα για να έχει οπτικό πεδίο απόλυτα νόμιμο. Σίγουρα υπάρχουν και περίεργοι τύποι σαν αυτούς που λέει ο Pleo αλλά δεν πιστεύω ότι είναι η πλειοψηφία.

Εγώ δεν έχω τίποτα στο σπίτι πέρα από ηλεκτρικές συσκευές και μερικά όχι πολύ ακριβά ηλεκτρονικά. Η ζημιά της διάρρηξης είναι μεγαλύτερη και για αυτό η μόνη ασφάλεια που έχω καλύπτει μόνο τις ζημιές για να μπουν με ένα μικρό επασφάλιστρο στο συμβόλαιο για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ. Ε αν πάρουν και ένα λαπτοπ, ας είναι αυτό όλος ο μπελάς.
Επί του πεζοδρομίου, μπορεί να είναι σε κουβούκλιο τα ρολόγια της ΔΕΗ μας π.χ.
Οι διακόπτες που μπορεί να ρίξει το ρεύμα κάποιος. Η βάνα για την ύδρευση.
Τα αμάξια της οικογένειας. κ.ο.κ.

Τώρα να το πάμε να το τραβήξουμε όσο δεν πάει άλλο, να πιάσεις ερωτικές περιπτύξεις του γείτονα απέναντι... ούτε τέτοιο zoom έχεις, ούτε τέτοια ανάλυση, ούτε και την καψούρα....
Και αν είσαι τέτοιος, το κάνεις με άλλα μέσα και όχι με κάμερες παρακολούθησης χώρου... και αν κάνεις και publish... εκεί θα σε βαστήξει καλά.
Λες και δεν μπορεί να βγάλει το κινητό ή μια DSLR/mirrrorless αυτός που έχει τέτοιους σκοπούς.

Θα κάτσω εγω και ο κάθε Βασίλης να δει άπειρες ώρες καταγεγραμμένου υλικού μπας και πιάσουμε την γειτόνισσα με τον γκόμενο ή τον παππού απέναντι να κουτσομπολεύει για την γειτόνισσα :D

Όσο για τους νομοθέτες εμάς και της ΕΕ... τα έχουμε δει τα κατορθώματα τους. Καθημερινά.
Από τους 3 φορές σύλληψη για εμπρησμό αλλά είναι έξω για να ανάψουν άλλη. Για τα μπουμπούκια που έδειραν τον σκουπιδιάρη στην Κυψέλλη. Τους τύπους που έφαγαν τον Καραϊβάζ, τους βιαστές της 13χρονης, και πολλών ακόμα (και για την ΕΕ, την τρομερή "απαγόρευση τηλεοράσεων 8K λόγω κατανάλωσης" :D )

• Like
Reactions: karajim80 and koupa
Αυτό που γράφετε είναι ερώτηση whataboutism και αποτυγχάνει οικτρά ως αναγωγή σε αυτό που συζητάμε.

Τα μάτια δεν είναι κάμερες. Φαντάζομαι καταλαβαίνετε τη διαφορά, μην με βάζετε να εξηγώ τα αυτονόητα και τα θεμελιώδη επειδή εσείς θέλετε σώνει και καλά να παραβιάζετε τις ελευθερίες του άλλου χωρίς να σας νοιάζει ο άλλος, για να κάνετε τη δουλειά σας.

Ποιος σας είπε ότι ισχύουν στον υπόλοιπο κόσμο αυτά και μόνο εδώ είναι εξαίρεση; Κανονικά θα έπρεπε να μπαίνει φυλακή όποιος βάζει παράνομα κάμερα.
Τι νομιζεις οτι ειναι τα ματια;
Απο που νομιζεις οτι εμπνευστηκε ο εφευρετης;
Δεν υπαρχει παρθενογενεση, ο ανθρωπος αντιγραφει τη φυση.

Επί του πεζοδρομίου, μπορεί να είναι σε κουβούκλιο τα ρολόγια της ΔΕΗ μας π.χ.
Οι διακόπτες που μπορεί να ρίξει το ρεύμα κάποιος. Η βάνα για την ύδρευση.
Τα αμάξια της οικογένειας. κ.ο.κ.

Εσύ θα προστατέψεις τα κουβούκλια της ΔΕΗ ή το κράτος; Οτιδήποτε είναι σε δημόσιο χώρο, για την ασφάλειά του είναι το κράτος υπεύθυνο, όχι εσύ. Εσύ δεν έχεις καμία δουλειά.

Αλλιώς να αρχίσουμε τις ένοπλες περιπολίες. Τι λέτε; :LOL:

Τι νομιζεις οτι ειναι τα ματια;
Απο που νομιζεις οτι εμπνευστηκε ο εφευρετης;
Δεν υπαρχει παρθενογενεση, ο ανθρωπος αντιγραφει τη φυση.

Τώρα σε αυτό θέλεις απάντηση σοβαρά;

Με κάμερες γεννήθηκες; Αν ναι σε ποιο σημείο του σώματος;

Ελπίζω φίλε μου να μην κάνει κάποιος κακό στην περιουσία σου ή ακόμη χειρότερα σε κάποιουν οικείο σου (γυναίκα-παιδιά που συνήθως δεν μπορούν να τα βγάλουν εύκολα πέρα μόνα τους) και η μόνη απόδειξη γιαυτό να βρίσκεται σε μια τέτοια "παράλογη-παράνομη" συσκευή. Γιατί φαντάζομαι δεν θα πας στο γείτονα που έχει σε βίντεο την όλη πράξη να το ζητήσεις και θα απαγορεύσεις και στην αστυνομία να το ζητήσει γιατί καταπατά τα δικαιώματα κάποιου.

Same Sh1t... Different Day...
Δεν λαμβανονται υποψη τα ιδιωτικα βιντεο στα δικαστηρια.
Ειτε το εχεις, ειτε οχι το ιδιο ειναι.
Το ιδιο ισχυει και στις ηχογραφησεις.
Ειναι παρανομο υλικο και μπορει και επεξεργασμενο.

Τώρα σε αυτό θέλεις απάντηση σοβαρά;

Με κάμερες γεννήθηκες; Αν ναι σε ποιο σημείο του σώματος;
Τα ματια ρε Λεωνιδα καμερες ειναι και ο εγκεφαλος καταγραφικο και κανει την επεξεργασια.
Σιγα το μυστικο.

Τα ματια ρε Λεωνιδα καμερες ειναι και ο εγκεφαλος καταγραφικο και κανει την επεξεργασια.
Σιγα το μυστικο.

Ξαναρωτάω. Είναι κάποιο God given right οι κάμερες ή κάποιο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα για να μπορέσω να λάβω στα σοβαρά υπ' όψη τον παραλληλισμό ή απλώς κάποιο εφεύρημα της στιγμής που θεωρείς ότι πρέπει να ληφθεί υπ όψη με την ίδια βαρύτητα;

Ξαναρωτάω. Είναι κάποιο God given right οι κάμερες ή κάποιο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα για να μπορέσω να λάβω στα σοβαρά υπ' όψη τον παραλληλισμό ή απλώς κάποιο εφεύρημα της στιγμής που θεωρείς ότι πρέπει να ληφθεί υπ όψη με την ίδια βαρύτητα;
Απαντησα στο πρωτο ποστ σου, τωρα αυτο που ρωτας ειναι κατι αλλο.

Απαντησα στο πρωτο ποστ σου, τωρα αυτο που ρωτας ειναι κατι αλλο.

Α, ωραία. Χαίρομαι που το ξεκαθαρίσαμε λοιπόν ότι τα μάτια και ο εγκέφαλος δεν είναι κάμερα με καταγραφικό. Το γράφω γιατί η προσπάθεια να φανεί ως κάτι φυσικό και το whataboutism περιμένει στη γωνία... .

Όχι δεν γράφω αυτό που λες. Εγώ γράφω ότι η δικαιολογία είναι η ασφάλεια, αλλά η ασφάλεια δεν είναι ο σκοπός.

Και ότι αυτό το γνωρίζει ο νομοθέτης. ;)

Ο φίλος σου πολύ απλά χρησιμοποίησε την κάμερα για να εκδικηθεί. Κατά τα άλλα την έβαλε για ασφάλεια. Έλα όμως που έγινε όπλο η κάμερα για να στραφεί εναντίον του σκοπού που εξυπηρετούσε.... . :ROFLMAO:

Χρησιμοποίησε την κάμερα και εξακολουθεί να τη χρησιμοποιεί για να προστατέψει την περιουσία του. Χ€στηκε για τον άλλον. Όσο έχει ένα αυτοκίνητο του δεν κοστίζει ολόκληρο το σπίτι του άλλου. Ο άλλος όμως αντί να σκεφτεί σαν λογικός άνθρωπος και να σταματήσει να καταλαμβάνει πεζοδρόμια που ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ πήγε κατευθείαν στα άκρα.

Το καταλαβαίνεις αυτό; Είναι ή δεν είναι παράνομη η κατάληψη δημοσίου χώρου; Αντί να συμμορφωθεί μήνυσε τον άλλον. Ποια λοιπόν η αντεκδίκηση; Ή μήπως δεν συμβαίνουν παντού αυτά;

Πόσες μηνύσεις πέφτουν καθημερινά στα μαγαζιά επειδή ο άλλος έχει περισσότερο κόσμο; Και πάνε με τον χάρακα να μετρήσουν αν η καρέκλα είναι στο πεζοδρόμιο. Τα ξέρω γιατί έχω φίλους με καφετέριες και τα συζητάμε. Δε θες να ξέρεις πόσο καλά περνάνε στα κρατητήρια. Μόλις γίνει το ντου τα υπόλοιπα μαγαζιά στέλνουν τσάμπα φαΐ στους συλληφθέντες. Τσιμπούσια. Και αυτό διότι όπως λες είναι για αντεκδίκηση.

Βλέπεις κάποιοι άνθρωποι είναι ζώα και δεν συμμορφώνονται με τίποτα. Νομίζουν ότι τους ανήκει ο κόσμος και οι άλλοι είναι σκλαβάκια. Τρώνε το αγγούρι και μετά κλαίγονται.

On another note που λένε και στο χωριό μου, ο εισαγγελέας που με 1 αστυνομικό και 1 υπάλληλο της δημόσιας εταιρίας ακινήτων άδειασε όλες τις παραλίες από τις ξαπλώστρες:

Κατάφερα και έκανα το μπάνιο μου με πετσέτα στην άμμο μετά από 10 χρόνια σε παραλία γιατί δεν ήθελα να δώσω τρελά ποσά για ξαπλώστρα. Αποδείχθηκε ότι υπήρχε άδεια για 6 ξαπλώστρες και είχαν μέχρι και πόρτα βάλει...

Χρησιμοποίησε την κάμερα και εξακολουθεί να τη χρησιμοποιεί για να προστατέψει την περιουσία του. Χ€στηκε για τον άλλον.

Το ίδιο γράφω κι εγώ. Μην τα λες σε εμένα. Πεστα σε εκείνους που λένε ότι οι κάμερες είναι για την ασφάλειά μου και των δικών μου, ενώ μόνος σου λες ότι χ€στηκε ο άλλος για σένα. Την παρτάρα του κοιτάει και όσο την κοιτάει σου παριαβιάζει τα δικά σου δικαιώματα και ελευθερίες. Γιατί όχι; Αφού είναι large και θέλει να βλέπει και το μηχανάκι του ή το αυτοκίνητό του επάνω στο πεζοδρόμιο και επειδή φοβάται μην του το κλέψουν, αμολάει και μια κάμερα.
Έτσι, όλα μαζί. Χ2βούζ@.

Είναι υποκρισία να χρησιμοποιείς ως επιχείρημα την ασφάλεια και τη διελεύκανση υποθέσεων, αφού αποδεικνύεται ότι ο σκοπός δεν είναι αυτός. Και όχι μόνο αυτό. Όπως σου έγραψα και πριν, ο ιδιώτης δεν εξασφαλίζει τίποτε απολύτως. Απλά μπορεί να πει δεν έχω υλικό και τέλος.

Είδες πόσο εύκολα εξηγούνται όλα; Σας το είπα από την πρώτη στιγμή. Μην μας περνάτε ότι γεννηθήκαμε χτες. Ξέρουμε και σε ποια χώρα ζούμε και τι γίνεται στη χώρα αυτή.

Last edited:
Το ίδιο γράφω κι εγώ. Μην τα λες σε εμένα. Πεστα σε εκείνους που λένε ότι οι κάμερες είναι για την ασφάλειά μου και των δικών μου, ενώ μόνος σου λες ότι χ€στηκε ο άλλος για σένα.

Είναι υποκρισία να χρησιμοποιείς ως επιχείρημα την ασφάλεια και τη διελεύκανση υποθέσεων, αφού αποδεικνύεται ότι ο σκοπός δεν είναι αυτός. Και όχι μόνο αυτό. Όπως σου έγραψα και πριν, ο ιδιώτης δεν εξασφαλίζει τίποτε απολύτως. Απλά μπορεί να πει δεν έχω υλικό και τέλος.

Είδες πόσο εύκολα εξηγούνται όλα; Σας το είπα από την πρώτη στιγμή. Μην μας περνάτε ότι γεννηθήκαμε χτες. Ξέρουμε και σε ποια χώρα ζούμε και τι γίνεται στη χώρα αυτή.

Ναι χέστηκε για εσένα, εμένα και την παντρεμένη γειτόνισσα που βγάζει τα μάτια της με τον φοιτητή του τρίτου. Αυτό σου λέμε όλοι. Το 99% του κόσμου θέλει να προστατέψει την περιουσία του. Δεν τον νοιάζει ο άλλος αν κάνει ότι κάνει. Ο πορνόγερος που τη βρίσκει με παιδάκια θα το κάνει ούτως ή άλλως. Με κάμερες ή χωρίς. Θα βρει τρόπο να κρύψει την κάμερα και δε θα τον δεις ποτέ.

Όταν όμως το κακό θα χτυπήσει την πόρτα του γείτονα τότε θα βοηθήσει γιατί την εγκατέστησε ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ. Να καταγράψει τις παράνομες δραστηριότητες γύρω από την περιουσία του και όχι στη Λαμία όπως νομίζετε.

Ο βλάκας θα πει "δεν ξέρω τίποτα" σε κάθε περίπτωση. Έχει, δεν έχει κάμερες. Αν δεν θέλει να βοηθήσει θα το παίξει "Κινέζος" σε κάθε περίπτωση. Ακόμη και στο δικαστήριο να τον σύρεις θα ορκιστεί ότι έπαθε προσωρινή τύφλωση και κώφωση από τον ανάδρομο Ερμή.

Επίσης κάπου είπες ότι τα μάτια δεν είναι καταγραφικό. Μια χαρά είναι. Όταν συμβεί κάτι η αστυνομία σε ρωτάει τι είδες. Στο δικαστήριο το ίδιο. Δεν ψάχνουν κάμερες όταν δεν υπάρχουν. Γι' αυτό καλούνται οι μάρτυρες. Για να καταθέσουν τι είδαν ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. Και η κυρά Κατίνα της γειτονιάς μια χαρά θα σε κρυφοκοιτάξει από τις κουρτίνες για να δει ποια βγήκε από το σπίτι σου το ξημέρωμα. Δε θέλει καμία KOMODO RED για να σε κουτσομπολέψει και να σε "δώσει στεγνά" στη γυναίκα σου.

Πάντως στην πολυκατοικία μετά από κλοπές αποφασίσαμε να βάλουμε κάμερα. Δεν ξέρω ακριβώς τι παίχτηκε. Αλλά ένα μήνα μετά μεταφέρθηκε στο εσωτερικό της πολυκατοικίας, παρότι έξω έπιανε μόνο την είσοδο και μερικές θέσεις στάθμευσης.

Ρε, μη λετε βλακειες, μονο στη καταγραφη υπαρχει προβλημα.
Αλλιως θα ηταν παρανομα τα κυαλια και τα τηλεσκοπια! :LOL:
Καποιες doorbell καταγράφουν κι αυτές μόνιμα 7/24 κι όχι μόνο όταν χτυπήσει το κουδούνι. Είναι κανονικές κάμερες καταγραφής και μάλιστα με καλή ποιότητα (π.χ. hikvision, ubiquiti)