It was 20 (+23) years ago today

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
sgt_pepper.jpg

τα λόγια είναι φτωχά ώρες ώρες
η μουσική βάλσαμο κάποιες εποχές
η γλυκειά ανάμνηση αφορμή να συνειδητοποιήσουμε το παρόν.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος που το έζησα και που εξακολουθώ να το ζω.

όταν βγήκε (1967) ήμουνα 13.
ένα χρόνο μετά άρχισα να το βλέπω, πρώτη φορά ήταν σ ένα πάρτι μιας ξαδέρφης, παρίστανα το φυτό εσωτερικού χώρου και κοιτούσα τα κορίτσια, ήμουνα πολύ ντροπαλός, οι συμμαθήτριές της έκαναν σαν τρελλές με τα ...Μπητλάκια.
έπεσα σε ...'κακές παρέες' : ξεκίνησα ένα χρόνο μετά με Animals, Stones, Kinks, Jefferson Airplane. Τα όρια ήταν σαφή τότε: εμείς που ακούγαμε τους προηγούμενους, δεν αγγίζαμε τους Μπήτλς. 'Good for the grlzzzz'. Μπλιάχ!
ούτε μαύρους -soul- ακούγαμε.
Το άκουσα πρώτη φορά το 1972 που ήμουν 18. :blink:
Μετά από το 'λευκό' που ήταν το πρώτο Μπητλς που άκουσα εξ ολοκλήρου -και μαγεύτηκα- μετά από το 'Abbey Road' και το 'Let It Be' που γυρόφερναν στο σπίτι του ...pussy addict, του ...Ladies' man της παρέας.

I m mesmerized - ever since.

νομίζω το έχω ξαναγράψει...
Το δανείστηκα από την αδερφή (απόδειξη των λόγων του Κώστα) ενός συμμαθητή μου στην 5η δημοτικού...
Στο σπίτι ακούγονταν Μπήτλς από το 1964, (μιά φίλη της γιαγιάς είχε κόρη που παντρεύτηκε έναν Εγγλέζο πυροσβέστη, χώρισε, αλλά η εγγονή ήταν στην Αγγλία...- από εκεί έρχονταν singles).

Ο λοχίας λοιπόν, σε mono, κατασχέθηκε από μένα και αναγκάστηκα να τον παραδώσω σχεδόν ένα μήνα μετά, αφού ο συμμαθητής μου με τη σειρά του απήγαγε μεγάλο αριθμό από τα matchbox μου ....:Banane0:

Favourite tracks -εχετε πάντα υπόψη σας ότι έχετε ναα κάνετε με αντιδραστικό τσόγλανο-
A Day In The Life
When I'm Sixty Four
Lovely Rita
Fixin' A Hole
With A Little Help From My Friends

A Day In The Life, μετά την επέλαση της Νύχτας, το Ιnstrumental μπάχαλο που στήνει ο Μάρτιν για να γεφυρώσει τα διαφορετικά τραγούδια που ενυπαρχουν, μπαίνει ο Macca:

'Woke up
fell out of bed
drive a comb
across my head'

και ταυτόχρονα ακούγεται ένα ξυπνητήρι.

Είμαι σίγουρος πως τον έβγαλα και τον έπαιξα.
μα την Παναγία!

Απάντηση: Re: It was 20 (+23) years ago today

A Day In The Life, μετά την επέλαση της Νύχτας, το Ιnstrumental μπάχαλο που στήνει ο Μάρτιν για να γεφυρώσει τα διαφορετικά τραγούδια που ενυπαρχουν, μπαίνει ο Macca:

'Woke up
fell out of bed
drive a comb
across my head'

και ταυτόχρονα ακούγεται ένα ξυπνητήρι.

Είμαι σίγουρος πως τον έβγαλα και τον έπαιξα.
μα την Παναγία!

:Banane0::Banane0: σε καταλαβαινω.....:ADFADF1:

καλά βρε τί είναι ο δίσκος και τον έπαιξες?
φρίζμπυ?:aetsch:

Πάντως γιά μένα τα ίδια με αντικατάσταση το little help με το getting better και προσθήκη του goodmorning

πάντως υπάρχει ολόκληρη ιστορία καταγεγραμμένη γιά το πως ενώθηκαν τα δυό άσχετα μεταξύ τους κομμάτια, με τον Mal Evans να μετράει ανάποδα τα 19 μέτρα με το πιάνο μέχρι το ξυπνητήρι....

βρε Δημητρη ...το ειδα και μ επιασαν τα κλαμματα
τι favorite tracks ...δεν υπαρχουν !

και να ξερετε κατι ..ολος ο δισκος ειναι σχεδον του Paul
o αλλος ηταν σε αθλια κατασταση σε ολη την διαρκεια των ηχογραφησεων
ο Paul ηταν ο αγγελιοφορος μιας αλλης εποχης που ξεκινουσε και σ αυτον χρωσταμε αυτη την κληρονομια.

.

Re: Απάντηση: It was 20 (+23) years ago today

ολος ο δισκος ειναι σχεδον του Paul
o αλλος ηταν σε αθλια κατασταση σε ολη την διαρκεια των ηχογραφησεων
ο Paul ηταν ο αγγελιοφορος μιας αλλης εποχης που ξεκινουσε και σ αυτον χρωσταμε αυτη την κληρονομια.

.

λίγα για τον άλλον ενταξει; :angry:
Αντε μπράβο γιατί θα γίνουμε μαλλιά κουβάρια εδώ μέσα :icon15:
σου τον έβρισα εγώ τον Πίτερ Παν;
Αντε μπράβο :angry:

γειά σου Στέλιο :ernaehrung004:

Για μενα τον αγεννητο τοτε ο δισκος αυτος ηταν ενας μυθος.διαβαζα σε περιοδικα για τις ιστοριες του,την κοντρα με τους beach boys,το πως αυτος ο δισκος κατεστρεψε τον Wilson,το πολυθρυλιτο εξωφυλλο και τους συμβολισμους που εφερε και ολη την μυθολογια και παραφιλολογια που ειχε δημιουργηθει απο τους μουσικοκριτικους.Πολυ ωραια ολα αυτα,αλλα αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι αυτοι που εζησαν το δισκο εν τη γεννεση του δεν ελεγαν τιποτα για ολα αυτα.μονο για τη μουσικη.
βεβαια στα ματια ενος πιτσιρικα ολοι οι μυθοι ηταν πολυ πιο ενδιαφεροντες.οταν τον ακουσα απογοητευτηκα την πρωτη φορα.ειχα αλλα ακουσματα οποτε ολα αυτα που ακουσα εκει μεσα,μου φαινονταν κλισε και λιγο αναμασηματα απο ηχους που ειχα ξαναακουσει.μεγαλωνοντας καταλαβα οτι αναμασηματα ηταν ολα τα υπολοιπα που ακουγα και οτι αυτο ηταν το original.
μεσα απο το ακουσμα του δισκου τον απομυθοποιησα σε σχεση μ'αυτα που ειχαν γραφτει,μονο και μονο για να τον μυθοποιησω ξανα,ακουγοντας τον μακρια απο φιλολογιες.και μου φαινεται οτι ολα τα γραπτα και οι παρλαπιπες,που εχουν την πλακα τους βεβαια,ειναι τιποτα μπροστα σ'αυτα που βγαζει αυτος ο δισκος απο τα αυλακια του...

έλα βρε Στέλιο....
lucy, good morning, day in the life, mr Kite...
Ποιανού είναι?
ξεχνάω τίποτα?

έλα βρε Στέλιο....
lucy, good morning, day in the life, mr Kite...
Ποιανού είναι?
ξεχνάω τίποτα?

o John ηταν ο αρχηγος και ο ποιο δημοφιλης
και αφησαν να περασει οτι αυτος ηταν ο εμπνευστης
κατα την διαρκει των ηχογραφησεων ηταν συνεχεια μαστουρωμενος
με την γνωστη τοτε ''βολιδα'' ενα μιγμα κοκαινης και ηρωινης, τα τραγουδια που αναφερεις ηταν δικα του αλλα την επιβλεψη των ηχογραφησεων την ειχε ο paul

Re: Απάντηση: Re: It was 20 (+23) years ago today

o John ηταν ο αρχηγος και ο ποιο δημοφιλης
και αφησαν να περασει οτι αυτος ηταν ο εμπνευστης
κατα την διαρκει των ηχογραφησεων ηταν συνεχεια μαστουρωμενος
με την γνωστη τοτε ''βολιδα'' ενα μιγμα κοκαινης και ηρωινης, τα τραγουδια που αναφερεις ηταν δικα του αλλα την επιβλεψη των ηχογραφησεων την ειχε ο paul

θα σε μπανάρει ο Κώστας...:Banane0:
αλλά θα είναι γιά καλό σκοπό.
Και οι δυό θα μείνετε ευχαριστημένοι:smash:

Απάντηση: Re: Απάντηση: It was 20 (+23) years ago today

'You're out of your element Donnie
The Chinaman is not the issue here, Dude' :worshippy:

Kωστα μου δεν το καταλαβα .......

οσο για την ταινια ξερω ειναι η αγαπημενη σου
οταν την ειχα δει δεν εμπεδωσα αρκετα
θελω μια δευτερη ευκαιρια

Favourite tracks -εχετε πάντα υπόψη σας ότι έχετε ναα κάνετε με αντιδραστικό τσόγλανο-
A Day In The Life
When I'm Sixty Four
Lovely Rita
Fixin' A Hole
With A Little Help From My Friends

εδω σ επιασα ολα τα τραγουδια που γουσταρεις ειναι του Paul
το a day...και το With a little....ειναι αμφοτερων :Banane0::Banane0: