***Italo Disco***

Απάντηση: ***ITALO DISCO***

Καλός Πολίτης φίλε Mstr!
Τώρα που θα γυρίσεις και θα γίνεις περισσότερο ενεργός μια καλή ευκαιρία θα είναι να γίνουν και κάποιες συζητήσεις για το είδος, γιατί το ξερό ποστάρισμα άπειρων κλιπ είναι μεν οκ, αλλά εμείς εδώ έχουμε και την λόξα της ανάλυσης.

Σου δίνω κάποιες ιδέες.

Είναι το Italo ένα κλειστό κύκλωμα? Γιατί οι περισσότεροι που μπαίνουν στο είδος κολλάνε για καιρό? Υπάρχει έξοδος διαφυγής? Ποια μπορεί να είναι αυτή? Γιατί στην εποχή του το είδος ήταν λιγότερο γνωστό και αναγνωρίσιμο από ότι είναι τώρα? Ήρθε σε κόντρα με κάποιο άλλο ρεύμα στην χορευτική σκηνή των 80ς?Και αν ναι ποιο είναι αυτό? Πρέπει να ταυτίζεται το Italo με το euro dance?Έχει σχέση με το high energy?Και λοιπά τέτοια……

Re: ***ITALO DISCO***

Ευχαριστω Γιωργο!

Ενδιαφεροντα αυτα που λες,γιατι οχι?Αλλα κατσε λιγο να ξελαμπικαρω καπως γιατι το μυαλο εχει ψιλοκαει λιγο εκει μεσα!:blink: :flipout:

Η αληθεια ειναι παντως πως θα με ενδιεφεραν και εμενα αυτες οι πληροφοριες που λες,γιατι εγω δεν τα εζησα αυτα εκεινη την εποχη,και δεν τα εχω ψαξει και τοσο απ'αυτη την αποψη κιολας.Ξερω μερικα πραματακια αλλα οχι πολλες αναλυσεις και τετοια που λες...

Αρα περιμενουμε τα φωτα σου!

Είναι το Italo ένα κλειστό κύκλωμα? Γιατί οι περισσότεροι που μπαίνουν στο είδος κολλάνε για καιρό? Υπάρχει έξοδος διαφυγής? Ποια μπορεί να είναι αυτή? Γιατί στην εποχή του το είδος ήταν λιγότερο γνωστό και αναγνωρίσιμο από ότι είναι τώρα? Ήρθε σε κόντρα με κάποιο άλλο ρεύμα στην χορευτική σκηνή των 80ς?Και αν ναι ποιο είναι αυτό? Πρέπει να ταυτίζεται το Italo με το euro dance?Έχει σχέση με το high energy?Και λοιπά τέτοια……

Καλημερα και παλι!

Θα προσπαθησω Γιωργο να τοποθετηθω καπως σε καποια πραματα που ρωτας,αλλα να επαναλαβω οτι δεν την εζησα την εποχη αυτη(η μαλλον την εζησα αλλα ημουν...μωρο!:D )

Κατ'αρχην,ετσι που το βλεπω και εγω,το Italo δειχνει να ειναι οντως ενα κλειστο κυκλωμα.Παροτι οπως λες και εσυ τελευταια εχει αρχισει να γινεται γνωστο σιγα σιγα(μεσω ραδιοφωνου,internet κτλ),ωστοσο παραμενει ενα ειδος που ασχολουνται λιγοι και δεν ειναι σε καμια περιπτωση τοσο δημοφιλες και γνωστο οσο αλλα ειδη μουσικης.(Μιλαω φυσικα για καθαροαιμα italo κομματια και οχι για modern talking,cc catch,bad boys blue κτλ)

Παρατηρω επισης οτι,οπως λες και εσυ,αυτοι που ασχολουνται κολλανε,και γινονται φανατικοι,συλλεγουν δισκους(οι οποιοι ειναι και πανακριβοι πολλες φορες λογω σπανιοτητας),και αυτο που δε μου αρεσει για να πω και την αληθεια,ειναι οτι πολλοι που ασχολουνται το εχουν δει καπως το θεμα,και δε διατιθονται πχ να σου γραψουν καποια τραγουδια κτλ,ακομα και αν γνωριστεις καλητερα μαζι τους,η μπορει να το κανουν με καποιο τιμημα.Και αυτο λογω του οτι ψαξανε πολυ για να τα βρουν,πληρωσαν πολλα κτλ.(ok καπου το καταλαβαινω,αλλα...μιλαμε για μουσικη,οπου πρεπει να μας ενωνει και οχι να μας κανει πιο εσωκλειστους)

Βεβαια στην ερωτηση που εθεσες γιατι "κολλανε",ενα μερος της απαντησης βρισκεται και εδω.Επειδη ακριβως πολλα κομματια ειναι σπανια,ο κοσμος γενικα το εχει και λιγο ψωνιο σε κατι τετοια,οταν ασχολειται με κατι που θελει ψαξιμο και δεν ειναι ευρεως γνωστο,να καταληγει ετσι το θεμα(χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι δεν τους αρεσει και η μουσικη αυτη).

Ετσι λοιπον επειδη αυτη η μουσικη εχει αυτη τη μαγεια του σπανιου και του δυσευρετου,πιστευω οτι αυτος ειναι και ενας σημαντικος λογος που κολλανε τοσο οσοι ασχολουνται με το ειδος.

Βεβαια και η μουσικη αυτη ειναι ιδιαιτερη.Με απολυτα ποιοτικα κριτηρια,σιγουρα τα italo disco σε γενικες γραμμες "πασχουν"καπως,οι παραγωγες πολλες φορες ειναι μετριες η κακες,οι αγγλικοι στιχοι καποιες φορες ειναι λαθος/δε βγαζουν νοημα,τα φωνητικα επισης σε αρκετα κομματια ειναι...,τα synths ακουγονται πλεον ξεπερασμενα και παλια,πολλα κομματια ακουγονται απλα/παιδιαστικα καπως,η μελωδια ειναι καπως παρομοια σε παρα πολλα κομματια...Αλλα ισως και αυτο ειναι ενα μερος ας πουμε της μοναδικοτητας του ειδους,που το κανει να ξεχωριζει.

Ομως τα italo disco για μενα εχουν το χαρακτηριστικο οτι συνδιαζουν το ρυθμο,τη μελωδια,το συναισθημα,ειτε προκειται για πιο dark/underground κομματια,ειται για πιο slow/ερωτικα,ειται για πιο χαρουμενα-καλοκαιρινα,και αυτο το επιτυγχανουν συνηθως μεσω της απλοτητας στο ρυθμο και τη μουσικη,κατι που τα κανει ιδιαιτερα ελκυστικα,τουλαχιστον στα δικα μου αυτια.

Καταφερνουν και σου περνανε το συναισθημα,ειτε αυτο ειναι πιο επιβλητικο/σκοτεινο/μυστηριωδες,ειτε οτιδηποτε αλλο,και σε συνδιασμο με τους χαρακτηριστικους ρυθμους με τα πολυ 80's like synths,το αποτελεσμα τουλαχιστον στα δικα μου αυτια ειναι μοναδικο!

Εγω προσωπικα εχω και ενα κολλημα,οταν ακουω ηχο synthesiser παλιου στυλ και ιδιατερα σε ρυθμικα/χορευτικα κομματια,και αυτον τον χαρακτηριστικο επαναλαμβανομενο ρυθμο με το μπασο που συνατας στα 80's italo κτλ,κατι παθαινω και εκτοξευεται η αδρεναλινη στα υψη.

Σε καποια αλλα πραματα που ρωτας,οπως για το αν ηρθε σε συγκρουση με αλλα ειδη dance μουσικης κτλ τοτε,δυστυχως δε ξερω.Αυτο που οντως παρατηρειται βεβαια,ειναι οτι τα italo disco συγχεονται με τα euro dance των 80's,η με hi energy,space synth η πολλες φορες και με ποπ χορευτικα synth κομματια κτλ,βεβαια κατα τη γνωμη μου δικαιολογημενα καπως,καθως εχουν παρομοιο στυλ.Καλο θα ειναι παντως να υπαρχει ενας διαχωρισμος και να μην τα ονομαζουμε ολα italo.

ας δουμε και μερικα θρυλικα synth της εποχης με τον γνωστο ζεστο-παχυ-αναλογικο ηχο.

yamaha dx-7 ενα απο τα πιο πρωτοπορειακα synth της εποχηςψηφιακο και οχι αναλογικο,ηταν το πρωτο που εφαρμοσε την FM (Frequency Modulation)χρησιμοποιηθηκε σχεδον παντου.kraftwerk,queen,elton john,u2,kitaro,vagelis,toto,depeche mode,stevie wonder και παρα πολλους αλλους (ειχα την τυχη να το εχω σπιτι μου για ενα μηνα..)
Yamaha%20DX7%20Table%204.JPG

roland jupiter-8 πραγματικα απιστευτο synth.υπαρχει και σε vst plugin.
jupiter-8.jpg

To euro dance νομίζω ότι είναι μια φθηνή εξέλιξη του italo disco.

To euro dance υπήρχε πριν το Italo.Ηταν η φθηνή απάντηση της Ευρώπης σε όλα όσαν συνέβησαν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού την περίοδο 74 - 79.

Belle Epoque, Boney M, A la Carte κλπ είναi στη ουσία euro dance
Modern Talking , C c Catch κλπ είναι η εξέλιξη αυτού του ήχου στα 80ς

Το italo διαφέρει πολύ σαν ήχος απο το euro dance(ειδικά τα πρώτα underground italo της περiόδου 80- 82), κυρίως επειδή αποτελεί εξέλιξη του ιταλικού progressive(βλέπε παραγωγές Claudio Simonetti)

http://www.youtube.com/watch?v=AoOV9W4rkEM&feature=related

Early italo

Βρε θα σας μαλωσω....
Βαλατε τα "λιμα" και δεν εχετε βαλει τον υμνο:worshippy:!

ΑΑΑΑ. Τώρα θα σε μαλώσω εγώ γιατί ο ύμνος των ύμνων είναι αυτό !!!
(Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους)

Και είσαι και από τον Πειραιά !
Με τι ξεκίναγε το πρόγραμμα η Crystal Palace ?

Last edited:

Και είσαι και από τον Πειραιά !
Με τι ξεκίναγε το πρόγραμμα η Crystal Palace ?
Δεν ξερω, γιατι πηγαινα οταν ειχε αρχισει το προγραμμα:flipout:

Και μιας και αρχισαμε με τις ντισκο...
Για θυμηστε ρε παιδια ονοματα και τοποθεσιες
Εγω εχω αρχισει να ξεχναω (ου γαρ ερχεται μονο!!)
Πως λεγοταν αυτη που ηταν στην παραλιακη κοντα στο Καραϊσκαη???
Η Crystal ηταν στην πισινα???
Καρυατιδες-Απολλων-Μεκα-Αρης ηταν στην Πλακα.
Τριπ δεν το λεγανε το ροκαδικο???
Video -Athens Athens (μετα εγινε Μπαρμπαρελα??) στην Συγγρου
Πω πω εχει σταματησει το μυαλο κου λεμεεεεεεε:ernaehrung004:

(Γιαννη γραφεις στο 4Τφορουμ???)

Last edited:

εγω ειναι νεος 28 οποτε δεν τα εχω προλαβει αυτα..και εγω γραφω 4τ με αυτο το nick.προσπαθω να ανακαλυψω το κοσμο της italodisco!

Δεν ξερω, γιατι πηγαινα οταν ειχε αρχισει το προγραμμα:flipout:

Και μιας και αρχισαμε με τις ντισκο...
Για θυμηστε ρε παιδια ονοματα και τοποθεσιες
Η Crystal ηταν στην πισινα???
(Γιαννη γραφεις στο 4Τφορουμ???)

Η Crystal Palace ήταν εκεί που είναι τώρα το Public στο Πασαλιμάνι.
Υπήρχαν επίσης η Serenate, Boom Boom, Video κτλ.

Γράφω και στο Audi sport club forum.

Απάντηση: ***ITALO DISCO***

Στα Γιαννενα ειχαμε την TAIGA καπως ετσι γραφοταν....
φοβερο μαγαζι με καλο ηχο και φωτα και πολυ καλη μουσικη !!
(...τα τελευταια 2 χρονια πριν κλεισει επαιζε ομως πολλες σαχλαμαρες δεν επαιζε τις κοματαρες που εβαζε παλια ...δεν ξερω ομως αν οφειλεται και στο οτι τα τελευταια χρονια αλλαζε ντιτζει συχνα )

πολυ καλη φαση και αμετρητα ξενυχτια !!

καμακι και χορος μεχρι να ρθει ο γιατρος !!!!!!

Last edited:

εγω ειναι νεος 28 οποτε δεν τα εχω προλαβει αυτα..και εγω γραφω 4τ με αυτο το nick.προσπαθω να ανακαλυψω το κοσμο της italodisco!

Και εγω τοσο ειμαι,28,μη νομιζεις οτι ειμαι της εποχης εκεινης!

Παντως Giannis Amar καλη ιδεα να κανονιζαμε καποια συναντηση,απλα ειμαι Κρητη...Αν ανεβω Αθηνα καποια στιγμη θα σας ενημερωσω!