Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

....

Και το άλλο το ακούσατε μόλις σήμερα ; Ο Παπας μίλησε μόλις για αυτο που ξεκινησε το νήμα. Ακριβώς για την "απαγορευμένη λέξη" και κατά λέξη Σήμερα. Και απαίτησε μια υπεύθυνη πατρότητα.
Πολυ επίκαιρο είναι αυτο το φόρουμ τελικά.

Να σταματήσει λοιπόν η τάχα ανθρωπιστική υποκρισία, που είναι τόσο ανθρωπιστική όσο εγω ειμαι καρδινάλιος.
Πολιτικάντικη σκοπιμότητα είναι και μάλιστα κατευθυνόμενη. Και αιτία ακόμα πιο μεγάλου πόνου και καταστρφής.

Ο Πάπας δεν μίλησε για κουνέλες.
Ο Πάπας είπε μην αναπαράγεστε σαν κουνέλια.
Εδώ ακόμη και το "σαν" το παραλείψατε.
Κουνέλες ανεβάζατε κουνέλες κατεβάζατε τις πιο καταπιεσμένες και τελικά ανήμπορες γυναίκες στον κόσμο.
Και με την άνεση του πληκτρολογίου, τις κρίνατε και χαλαρά.

Εσύ δεν ξέρω αν είσαι καρδινάλιος, αλλά εδώ κανένας δεν σου έδωσε το δικαίωμα να μιλας για υποκρισία και σκοπιμότητα.
Λίγος σεβασμός σε ανθρώπινα όντα, ποτέ δεν βλάπτει.
Δεν είναι η λέξη απαγορευμένη, η χρήση της αυτή ενοχλεί.

Δεν θα επανέλθω, έχετε ενημερωθεί και προειδοποιηθεί.
 
Παντως δεν μπορω να βλεπω μπαρες που αντιστοιχουν σε ψυχουλες (15 ετων) που βιαζονται
απο 50αρηδες. Μου ρχεται εμετος. Οκ, ειναι χρησιμο να ξερουμε σε τι κοσμο ζουμε αλλα ...
αντιλαμβανομαστε πληρως για το τι ακριβως μιλαμε ?

Εσύ τι λες, αντιλαμβανόμαστε ή όχι;

cVu7g.jpg
 
Το τελευταιο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το μακεδονικό. Είναι συγκλονιστικό πως εξαφανίστηκε η εβραϊκή κοινότητα εκεί.
Υπάρχει άραγε καμμία συναγωγή σε λειτουργία, καταστήματα kosher κοκ.
Εχω να ανεβώ επάνω απο το 85.
 
Από όσο ξέρω από γνωστό, Εβραίο της Θεσσαλονίκης υπάρχει συναγωγή. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.
 
Ξέρετε, ιδιαίτερα στη θεσ/νίκη τι τράβηξε η Εβραική κοινότητα από τους ναζί; Δεν έμεινε ούτε ρουθούνι σχεδόν.
 
Ξέρω. Είχα ακούσει και μια γιαγιά που έλεγε και για τη "συμπαράσταση" μερικών Ελλήνων. Πολλές φορές έμπαιναν στα σπίτια μαζί με τους Ναζί και ξεκίναγαν πλιάτσικο.
 
Pleo ,
με αυτη την αηδιαστικη γελοιογραφια, ξερεις τι κατορθωσες να πεις ?
Εφοσον ο χριστιανισμος εχει παιδεραστες, αφηστε και τον μουσουλμανισμο να χαρει λιγο πορνογεριλικι.
Κοιταξτε τα δικα μας χαλια και αφηστε των αλλονων.

:SFGSFGSF:
 
Ξέρετε, ιδιαίτερα στη θεσ/νίκη τι τράβηξε η Εβραική κοινότητα από τους ναζί; Δεν έμεινε ούτε ρουθούνι σχεδόν.

Και απο τους ελληνες πριν απο τους ναζί αλλά και μετά διότι κάπου πήγαν οι περιουσίες των Εβραίων
 
Pleo ,
με αυτη την αηδιαστικη γελοιογραφια, ξερεις τι κατορθωσες να πεις ?
Εφοσον ο χριστιανισμος εχει παιδεραστες και πορνογερους, αφηστε και τον μουσουλμανισμο να χαρει λιγο.
Κοιταξτε τα δικα μας χαλια και αφηστε των αλλονων.

:SFGSFGSF:

Λάθος κατάλαβες. Με αυτό έδειξα πόσο αστείο είναι να θεωρείς ότι μόνο ο άλλος είναι στραβός.

Α, και αν δεν σου αρέσει... ρίξε ένα μπόινγκ επάνω μου.
 
Re: Απάντηση: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Και το link, ούτε το κουρτινάκι δεν άνοιξαν: http://www.kathimerini.gr/756745/ar...enas-geitonas-to-koyrtinaki-na-dei-ti-ginetai
...¨
Φτάνοντας στα Γιάννενα θα πάει κατευθείαν στο σπίτι της και εκεί θα δεχθεί το άλλο φοβερό χτύπημα. Αυτή τη φορά όχι από τους ναζί ή τον capo του Αουσβιτς.

«Χτύπησα την πόρτα και άνοιξε ένας άγνωστος. "Τι θέλετε", με ρώτησε; "Εδώ είναι το σπίτι μου", του είπα. "Θυμάσαι αν είχε φούρνο το σπίτι;", είπε. "Ναι, βέβαια ψήναμε το ψωμί και ωραίες πίτες", συνέχισα όλο χαρά. "Ε, λοιπόν, εξαφανίσου. Γλίτωσες από τους φούρνους στη Γερμανία, θα σε ψήσω εδώ στον φούρνο του σπιτιού σου", άκουσα με φρίκη να μου λέει»....

Αθάνατο ελληνικό φιλότιμο
 
Ο Πάπας δεν μίλησε για κουνέλες.
Ο Πάπας είπε μην αναπαράγεστε σαν κουνέλια.
Εδώ ακόμη και το "σαν" το παραλείψατε.

Στην ουσία ειναι μία μεταφορά τόσο για τον Πάπα όσο και για τον ΣΡ71, όχι μία μορφολογικη η βιολογικη σύγκριση, και καταλήγει στο ίδιο πράγμα. Το ζητούμενο δεν είναι το συγκεκριμένο είδος, άλλα η υπεργεννητικότητα και η πατρική μητρική ευθύνη.

Και για οτι ειναι ένα τεράστειο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει ανεπανώρθοτες ζημιές στον πλανήτη και όλο το οικοσύστημα του είναι δεδομένο.
Ο ίδιος ο πατέρας της ανθρωπολογίας και πρωτεργάτης του στουκτουραλισμού, ο Claude Levi Strauss το είπε με τα εξής λόγια σε μια απο τις τελευταίες του συνεντεύξεις στον Nouvel Observateur- interview par Didier Éribon:
"Οταν γεννηθηκα υπηρχαν πανω στη Γη ενάμισυ δισεκκατομύριο κάτοικοι. Μετά τις σπουδες μου...2 δισεκκατομύρια. Σήμερα υπάρχουν 6, και αύριο 8 η 9. Δεν είναι πλέον ο κόσμος που γνώριζα, που αγαπησα, η που μπορώ να κατανοήσω. Είναι για μένα ένας κόσμος αδιανόητος. Κάποιοι λένε οτι θα υπάρξει κάποια οροφή προς το 2050 και μετά θα υπαρξει υποχώρηση. Ας το πιστέψω. Αλλα οι καταστροφές στο διαστημα θα είναι ανεπανορθωτες".
Αυτο λοιπον τα είπε όχι οποιοσδήποτε αλλα αυτος ο ίδιος που οι διάφοροι μεταμοντερνοι ανθρωπιστές και φιλοτριτοκοσμικοι κλπ θεωρουν σαν τον "γκουρου" τους. Και πολυ λάθος βέβαια γιατι ένα απο τα δυνατώτερα πνέυματα στην ιστορία της ανθρωπότητας αυτο του Levi Strauss δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει πολιτικάντικες κατευθύνσεις, και η απόδειξη.
Ηδη απο το 1976, μέσα στο Γαλ. κοινοβούλιο, κάνει σοβαρή κριτική στις δύο δηλώσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου ( του 1789 και του 1948) βλέποντα σ'αυτα εναν ανθρωποκεντρισμό με απόλυτα δικαίώματα του ανθρωπου που τον κάνει απολυτο κυρίαρχο της φύσης σύμφωνα με τις μόνες θελήσεις του, προς καταστροφή των άλλων ειδών.
"Ο άνθρωπος ειναι ο κυρίαρχος της φύσης ; Οχι ειναι ενα ειδος ανάμεσα στα άλλα και το πιο καταστροφικό".

Αρα ειναι κοινός τόπος και γεγονός, όχι μόνο οτι η ξέφρενη δημογραφία ειναι επικίνδυνη για τον πλανήτη ολόκληρο και κατ επέκταση και για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό, που ακόμα και οι πραγματικοι πρωτεργάτες του ανθρωπισμού το αναφέρουν.

Οποιος δεν το βλέπει υπαρχουν 2 πιθανότητες. Η η εθελοτυφλία η κάποια σκοπιμότητα.
(Οταν βλέπω το νήμα για τα ζώα -είναι ένα απ αυτα που παρακολουθώ- πόσες φορές βλέπω κάποιους να λένε το αντίθετο σχεδόν απ'ότι λένε σ'αυτο εδω, γιατι εκεί δεν υπάρχει βέβαια πολιτική χροιά.
 
Πάλι δεν είδες την ουσία C.R.
Ας κάνω μια τελευταία φορά την ανάλυση του προφανούς.
O Πάπας έκανε μια (1) μεταφορά όταν είπε σε όλους ανεξαιρέτως "μην αναπαράγεστε σαν κουνέλια" .
Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι απευθύνθηκε σε όλους και δεν απομόνωσε μια συγκεκριμένη ομάδα. Και μάλιστα την πιο ανήμπορη.
Επίσης είπε "σαν". Σημαντικό στοιχείο ώστε ο λόγος να αποκτήσει την έννοια της "μεταφοράς".

Αντίθετα εδώ υπήρξε ξανά και ξανά και ξανά χαρακτηρισμός "κουνέλες" για συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.
Δεν έμεινε δε το θέμα στον υποτιμητικό χαρακτηρισμό, αλλά προχώρησε και σε ανάλυση των ευθυνών των "κουνέλων".
Αν θέλει κανείς να μιλήσει για τον υπερπληθυσμό και τις ανησυχίες του, ευχαρίστως να το κάνει.

Το να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα είναι άλλο πράγμα.

Μιλήστε λοιπόν όσο θέλετε για τον υπερπληθυσμό.
Μην το κάνετε όμως για να δικαιολογήσετε την χρήση του όρου "κουνέλες", δεν είμαστε υποκριτές αλλά ούτε και βλάκες.

Ξεκάθαρα.
 
Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Και απο τους ελληνες πριν απο τους ναζί αλλά και μετά διότι κάπου πήγαν οι περιουσίες των Εβραίων

Στην Ισραηλιτική Κοινότητα, με ειδική πρόβλεψη κατά παρέκκλιση (υπέρ των Ισραηλιτών, εννοείται) από τις προβλέψεις του κοινού δικαίου.

Γίναμε τώρα και θύτες, εξισούμενοι με τους Ναζί....



Πάντως στη Θεσσαλονίκη παραμένει Ισραηλιτική κοινότητα. Μη ξεχνάμε εξάλλου πως η πόλη είχε ίσως τη μεγαλύτερη κοινότητα παγκοσμίως πριν 100 χρόνια.
 
Χωρίς σχόλια...Τροφή για σκέψη για "κουνέλες" και κουνελάκια.....

https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84359240&x-yt-ts=1421782837&v=-m_IgNakiXc

Πρεπει οπωσδηποτε να κανω sign in για να το δω ? .....
Αλλιως, δεν βλεπω τιποτα !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως στη Θεσσαλονίκη παραμένει Ισραηλιτική κοινότητα. Μη ξεχνάμε εξάλλου πως η πόλη είχε ίσως τη μεγαλύτερη κοινότητα παγκοσμίως πριν 100 χρόνια.

Δευτερη Ιερουσαλημ λεγαν την πολη μας (μεχρι το 1940).
 
Δηλαδη,
αυτο κολλαει στο μινιμουμ προνοιας να μην γενναμε εκει που ο πολεμος βρυχαται εξω απ'το σπιτι μας ?
Εξακολουθω να το πιστευω, Κωστα. Ποσα ακομα παιδακια ΔΕΝ ξεθαφτηκαν και χαθηκαν μεσα στα χαλασματα !
Το συγκεκριμενο θα ζησει. Ξερεις τι θα κανει οταν μεγαλωσει (και κατηχηθει απο τον ιμαμη) ?
Ξερεις που θα παει να εκτονωσει το δικαιο μισος του ? Για τους γονεις και τα αδελφια που χαθηκαν ?
Δεν βλεπεις το αδιεξοδο του (...) υπερπλυθησμου ? Εκει ειδικα (Παλαιστινη) το παιδι καταντα
τροφη για τα κανονια. Κυριολεκτικα, οχι μεταφορικα.

Ο ισραηλινος μιλιταρισμος ειναι ο πιο μισητος στον κοσμο.
Δεν την κανω γυριστη .... Nα επιμεριζουμε ευθυνες, ομως.
 
Last edited: