Λοιπον, ο Ντινος ειπε οτι τα παιδια ειναι αθωα και ωφειλουμε να τα προστατευουμε.
Και τον ρωτησα πως ακριβως ωφειλω να τα προστατεψω εγω (οχι καποιο κινημα, ΕΓΩ).
Ηθελα την πρωτη απαντηση να την δωσει ο Ντινος (η εσεις) ωστε να ακολουθησουμε με ΑΠΛΟΤΗΤΑ και σαφηνεια
τον συλλογισμο πισω απο την "ωφειλη" για ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ στον καθενα (και οχι ευκολες ιντερνετικες στυλιτευσεις).
Δεν μου κανατε την χαρη. Και τωρα φανταζω "Γιαννης κερναει Γιαννης πινει". Κριμα .... πολυ κριμα. Γιατι ο σωστος
διαλογος στηριζεται στον σεβασμο της ερωταποκρισης και ΟΧΙ των παραλληλων μονολογων. Πολυ λυπαμαι γιαυτο.
Στο δικο μου "ναζιστοφασιστοολοκληρωτικο" μυαλουδακι τα πραγματα ειναι απλα.
Oλα καταληγουν στο προφανες > αν εβρισκες ενα τετοιο παιδι με την μανα του σε μια παραλια που μολις τα ξεβρασε
η θαλασσα, ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ, δηλαδη τι θα εκανα εγω (οχι ο φουφουτος).
Εγω λοιπον (και οχι καποιος ολοκληρωτικος φασισμος)
1) επειδη δεν εχω αμαξι, θα προσπαθουσα να βρω κατι εκει κοντα ωστε να ζεσταθουν.
2) στο μεταξυ θα εψαχνα στο κινητο ποιος φιλος ευκαιρει να ρθει να μας παρει, και αν ολοι κοιμοντουσαν θα προσπαθουσα
να βρω ενα ταξι (η οτι αλλο σταματουσε στον δρομο).
3) ΔΕΝ θα τους πηγαινα στην αστυνομια, ΟΧΙ γιατι θελω το χειροκροτημα των αριστερων αλλα γιατι η αστυνομια μαλλον
θα τους ξανατσουβαλιαζε, θα επερνα τηλεφωνο το Χαμογελο του Παιδιου, οχι γιατι ειναι το καταλληλοτερο, αλλα γιατι ειναι
το μονο που εχω στο κινητο.
4) Εαν δεν μπορουσε να ρθει κανεις (την ιδια μερα) θα τους πηγαινα στο υπογειο ενος σπιτιου που ξερω οτι κανεις δεν θα
τους ενοχλουσε και θα τους βολευα οσο καλυτερα μπορουσα, ΜΕΧΡΙ να ρθει το Χαμογελο του Παιδιου. Στο δικο μου σπιτι
δεν βαζω ΚΑΝΕΝΑΝ που δεν γνωριζω και μολις εχω συναντησει (ουτε καν την Σκλεναρικοβα).
5) Οταν ερχοταν καποιος απο το Χαμογελο (η απο οποιαδηποτε Προνοιακη Υπηρεσια ανακαλυπτα στο μεσοδιαστημα) θα τους
πηγαινα εκει και θα εδινε τις δεουσες πληροφοριες (για το που τους βρηκα, σε τι κατασταση τους βρηκα, κλπ κλπ).
Και ΜΕΤΑ ...... θα τους αφηνα .......
Ισως να με επαιρναν τηλεφωνο απο κει που τους αφησα, ισως να επαιρνα εγω τηλεφωνο για να ρωτησω τι γινεται.
Σε περιπτωση που μου ελεγαν να ρθω να τους παρω γιατι ειναι υπερπληρεις (που μπορει να μου το ελεγαν και με το καλησπερα)
τοτε θα τους πηγαινα στο πλησιεστερο αστυνονικο τμημα. Οχι γιατι δεν υπαρχει αλλη υπηρεσια αλλα γιατι συνηθως τα αστυνομικα
τμηματα εχουν εναν σκοπο στην πορτα για να μην ψαχνουμε ανευθυνοϋπευθυνους μεσα στην νυχτα.
Μπορει να θεωρηθει ανθρωπιστικη μια τετοια μου ενεργεια και λυση ?
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Ποια ειναι η αλλη επιλογη ? Να τους φορτωθω μεσα στο σπιτι !!!!
Ας τα δουμε ενα-ενα ...
1) Ποσο καιρο μπορω να τους φορτωθω ? Μια μερα, μια βδομαδα, εναν μηνα ? Σας λεω λοιπον, δεκα μερες !
Επειδη τοσο αντεχω οικονομικα να συντηρω αλλα δυο ατομα. Μετα πρεπει να κλεψω για να τους συντηρησω.
2) Ποσο ασφαλης θα νιωθω διπλα τους ? Οχι γιατι θα με κλεψουν αλλα γιατι ισως να κουβαλουν καποιες ασθενειες.
Οχι μια απλη γριππη, κατι πιο νοσηρο εννοειται. Ε ... δεν θα νιωθω καθολου ασφαλης, και θα πρεπει να προσεχω
παρα πολυ απο ποιο πιρουνι τρωω και που καθομαι (στην τουαλετα). Κανενα προβλημα με αυτο.
3) Εδω τωρα τα πραγματα περιπλεκονται ασχημα. Μπορω να τους τραβαω εξω απο το σπιτι, αν η ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ πονηρια
της μανας αντιληφθει οτι βρηκε ενα καλο κοροιδο που φερεται σαν κυριος και εχει προβλημα να πει οχι ? Και βαλει το
παιδι να κλαιει και την ιδια να οδυρεται οταν φτασει η στιγμη να τους βγαλω απο το σπιτι για να τους παω σε (οποιαδηποτε)
Προνοια ? ΟΧΙ, ειμαι χρονια ανυπαντρος και εργενης και ... δεν διαθετω την αναγκαια μαεστρο-διπλωματια αποφυγης τετοιων
ψυχολογικων εγκλωβισμων. Θα με κανουν μπρελοκ. Ειτε θα μπλοκαρω ορθιος και απραγος μεσα στο ιδιο μου το σπιτι,
ειτε θα τους πεταξω με κλωτσιες εξω (που θα μετανιωνω μια ζωη).
Αφου λοιπον, εξετασαμε (εγω εξετασα, οχι εσεις) τι θα εκανα ΕΓΩ, και οχι η χριστιανικη μου συνειδηση, νομιζω οτι ειναι
αυτονοητο οτι ΩΦΕΙΛΩ να εξετασω και τι εκαναν ΑΥΤΟΙ > δηλαδη, ο Πατερας ΚΑΙ η Μανα του παιδιου. Ετσι δεν ειναι ?
Εκτος αν θεωρουμε οτι γεννηθηκα για να μου σκανε τα αδιεξοδα φαντης μπαστουνης με το βγαινω απο την πορτα ....
Ποιος εκανε το παιδι ?
ΔΥΟ ατομα > ο πατερας του και η μανα του.
Ο πατερας (αν μιλαμε για Αφγανισταν) ηξερε οτι οταν εκσπερματωνε σε μια γυναικα, θα προεκυπταν υποχρεωσεις τουλαχιστον
απεναντι στο παιδι (κανονικα και στην μανα). Δεν αυνανιζεται ο κυριος, γονιμοποιει μια γυναικα ! Αρα, ΑΝ βλεπει οτι η κατασταση
ειναι τετοια ωστε να ΜΗΝ μπορει να συντηρησει μια οικογενεια ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Κοινως, αποφευγει να αδειαζει μεσα μεχρι να
βρει τροπο να εξασφαλισει το μελλον της οικογενειας του. Στοιχειωδης ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ, που εφαρμοζεται στην βαση του προβλη-
ματος > σε ενα παιδι που θα κινδυνεψει με το καλημερα.
Η μανα, αν πατερας πεθανε σε καποια εχθροπραξια, μπορει να ζησει αυτη και το παιδι της μεσα στην χωρα ? Ας πουμε οτι ΔΕΝ μπορει.
Πρεπει να ψαξει αλλου για δουλεια η μελλον. ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ξερει οτι εκει που θα παει δεν θα βρει εναν Στελλιο Π, εναν Pleo η εναν
Rider και θα τους πει "που ειναι αυτος ο λαθρεπιβατης ζωης ο Μανος, να μπουκαρω μεσα στο σπιτι και στο πορτοφολι του",
ετσι δεν ειναι ? Θα ξεκινησει ξεροντας οτι οποιον βρει θα προσπαθησει να της βρει δουλεια και μελλον. Θα ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ.
Δεν θα κανει χαρακιρι αν δεν μπορεσει.
Αυτονοητα πραγματα γραφω η οχι ?
Οσα λοιπον θα τραβηξει (και δεν θα ειναι λιγα) θα ωφειλονται στην φτωχοτατη εκτιμηση (και υπερμετρο παθος) οτι ΟΛΑ
θα πανε καλα, αφου το παιδι σε παρα πολλες κουλτουρες και χωρες θεωρειται οτι λυνει .... αυτοματως ολα τα προβληματα.
ΟΜΩΣ, σε χωρες οπως το Αφγανισταν οχι απλως δεν τα λυνει αλλα τα επαυξανει ανεξελεγκτα. Που ειναι ο πατερας να
σκεφτει το αυτονοητο ΠΡΙΝ την συλληψη ? Να υποθεσω ? Δεν του καιγεται καρφι γιατι τα παιδια, απλα προκυπτουν.
Και οσα ζησουν, εζησαν. Αλλωστε μερικες δεκαετιες πριν, ειχαμε ακριβως την ιδια φιλοσοφια για τα παιδια, εδω στην Ελλαδα.
Η παιδικη θνησιμοτητα, στα υψη. Στερηθηκαμε ανθρωπισμου επειδη γενναμε μονο δυο η και ενα παιδι ?
Αρα εφοσον ως λαος και κουλτουρα επιλεξαμε την υπογεννητικοτητα, καποιος και καποια που ετοιμαζεται εκει εξω να ρθει
εδω περα, πρεπει να μαθει τι μπορουμε να προσφερουμε. Αλλωστε η Ελλαδα, τι δουλειες και υποδομες να τους προσφερει ?
Δεν γνωριζουν οτι δεν ερχονται στην Γερμανια η την Ελβετια ? Δεν γνωριζουν οτι ειμαστε διαμετακομιστικο checkpoint
και οχι απεραντες φαμπρικες που διψουν για χιλιαδες εργατικα χερια ? Οκ, δεν το ξερει. Θα το μαθει εδω, απο εμενα.
Χωρις αγριαδες, χωρις κομπλεξισμους, χωρις ρεβανσισμους. Την απλη σκληρη αληθεια (που σιγουρα ειναι λιγοτερο σκληρη
απο οτι πισω στην χωρα της).
Κυρια μου, ΕΓΩ ως Μανος, αυτο μπορω να σου προσφερω, αυτες ειναι οι υπηρεσιες που μπορουν να σε βοηθησουν και αν
ψαχνεις κατι καλυτερο να σου δωσω τα εισητηρια και ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ. Δεν ειμαι κρατος, ουτε τραπεζα. ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΩ.
ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ο "Ανθρωπισμος" του Μανου (καλυτερα φερονταν οι Ναζι, συμφωνω !!!!)
Ομως, ετσι ολα μπαινουν στην θεση τους. Δεν μπερδευονται ευθυνες και αρμοδιοτητες. Δινεται και ενα μυνημα, οτι
ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ με το παιχνιδι των τυψεων και ευθυνων. Δεν ειμαστε, ο καθε πολιτης δυτικης χωρας, ενα
ανημπορο πιονι σ'αυτο το τσουναμι πλυθησμιακων μετακινησεων. Και δεν απολογουμαστε που επιλεγουμε ποιον δεν
θα βαλουμε σπιτι μας, ποιον δεν θα βοηθησουμε και για ποιον δεν θα θυσιαστουμε. Eventually, και ο Μανος ισως να
θυσιαστει για μια γυναικα και ενα παιδι > ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΙ ΕΤΟΙΜΟΣ !
Γκε γκε ?