ITV HD UK on Eurobird 1 @ 28.5° East

αλλα εδω κατω δεν βλεπω να κατεβαινει η συκεκριμενη συχνοτητα :twoguns:

ας μας αναφερουνε παιδια απο αθηνα και πανω ποσοστο σηματος και ποιοτητα εικονας

απο πατρα με 1.20 snr 70%

Και σε μένα η συχνότητα 11758Η έρχεται εξαιρετικά οριακά ,με αποτέλεσμα ο δέκτης να μην μπορεί να την έχει συνέχεια κλειδωμένη , αλλά πότε πότε να τη χάνει .

Kαλησπέρα,

Εδώ και λίγες μέρες προσπαθώ να βρω το ΙΤV HD με ένα κάτοπτρο 1,20x1,10μ κεντραρισμένο στις 28,5, από την περιοχή της Χαλκίδας. Διάβασα ολόκληρο το thread, όμως δεν κατάφερα να βρω το 10510 στα ραδιοφωνικά.

Έχω το δέκτη Edision Piccollo. Η συχνότητα 11426V έχει ισχύ 90% και ποιότητα 63%, και αυτές οι τιμές μετά από αρκετό fine-tuning στη στόχευση και στο LNB skew. Η συχνότητα 11426Η έχει μηδενικό σήμα, το ίδιο και η 11428Η που εισήγαγα χειροκίνητα.

Είναι τελικά ανεπαρκές το κάτοπτρό μου για τη λήψη, ή κάτι δεν κάνω καλά; Μήπως έχει παύσει η εκπομπή του καναλιού; Αν θέλει κάποιος ας αναφέρει στοιχεία λήψης της συχνότητας για το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Σημειώνω (αν παίζει κάποιο ρόλο) ότι λαμβάνω κάποια κανάλια από τις 28,2/28,5 συμπεριλαμβανομένου του Luxe HD.

Eυχαριστώ.

Συνεχίζει να εκπέμπει το ΙΤV HD.
Από ότι είδα το satbeams δίνει 1,10μ την Χαλκίδα για το ΙΤV HD.
Είσαι στο όριο μάλλον.
Ποιο lnb έχεις;

Παντως τον τελευταιο καιρο έχει βελτιωθει η ληψη του καναλιου το συζητουσαμε κι εδω στις τελευταιες σελιδες του νηματος. Εγω απο Αθηνα το βγαζω με snr 29%-agc 90% τις βραδυνες ωρες ενω πεφτει στο 25% στη διαρκεια της μερας ,κοιταξα και το luxe hd που λες και σ'αυτο το σημα είναι 38%-90%.Το πιατο μου είναι λιγο μεγαλυτερο βεβαια 1,20 Χ 1,35. Ο δεκτης μου το κατεβαζει στη συχνοτητα 11427H.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Το LNB γράφει "Microelectronics Technology Inc." και είναι 0.3db, αγορασμένο πριν 2 χρόνια.

Την κεραία την έβαλες εσύ ή κάποιος τεχνίτης;
Πιστεύω με ενα καλύτερο lnb ,θα σου πρότεινα το MTI AP8-T2NRC ,είναι το πιο πιθανό να κατεβάσεις το ΙΤV HD.

Tην κεραία την εγκατέστησα εγώ, όπως έχω κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν χωρίς προβλήματα (όχι όμως στις 28.2Ε).

Και εγώ μόνος μου τις ρυθμίζω τις κεραίες ,μερικές φορές όμως θέλει λίγο πιο καλό κεντράρισμα.
Με πιο καλό κεντράρισμα και πιο καλό lnb πιστεύω ,έστω και οριακά,θα το κατεβάσεις το ΙΤV HD.

Μέχρι τώρα δε μπόρεσα να βρω το lnb που πρότεινες. Δοκίμασα ένα άλλο με ίδια και χειρότερα αποτελέσματα. Πάντως με προβληματίζει το γεγονός ότι η εν λόγω συχνότητα έχει μηδενικό σήμα. Δεν θα έπρεπε ο δέκτης να δείχνει έστω ένα χαμηλό σήμα, αφού οι άλλες συχνότητες βγαίνουν κανονικά;

Λοιπόν πριν από λίγο, και χωρίς να έχω αλλάξει κάτι εμφανώς, η συχνότητα απέκτησε σήμα... και η εικόνα του ITV HD είναι πλέον γεγονός (αρχικά με σπασίματα, και μετά από μικρορυθμίσεις στο πιάτο όλα ΟΚ). H λήψη βέβαια είναι εντελώς οριακή, με την παραμικρή κακοκαιρία λογικά θα χαλάσει. Μένει τώρα να καταφέρω τον ήχο και το ΕPG.

Το lnb μπορείς να το βρεις εδώ.
Πιστεύω ότι θα σου δώσει το κάτι παραπάνω.
Υπάρχει και το INVERTO BLACK ULTRA που και αυτό είναι πολύ καλό.
Για την συγκεκριμένη διάμετρο και κεντρικό lnb θα σου πρότεινα το MTI AP8-T2NRC.

Eυχαριστώ για τις πληροφορίες. Τα σπασίματα δυστυχώς πάνε κι έρχονται... μάλλον θα κινηθώ προς την αγορά καινούριου LNB, κρατώντας τα άλλα για παράκεντρες λήψεις.

Σήμερα κέντραρα άλλη κεραία στις 28.5° E για το ITV HD.
Δοκίμασα τα MTI AP8-T2NRC και το Inverto Black Ultra.
Όπως και στην άλλη κεραία το MTI AP8-T2NRC μου έδωσε στην συχνότητα του ITV HD ,παραπάνω τέσσερις μονάδες σε ποιότητa σήματος.

Mabo 1,07x1,17m

Συχνότητα..Inverto Black Ultra ................MTI AP8-T2NRC 0,1db
11426H(ITV HD)........73-32%................................76-36%

Tecatel 1,00x1,15m

Συχνότητα..Inverto Black Ultra ................MTI AP8-T2NRC 0,1db
11426H(ITV HD)........72-23%................................74-27%

Χθες παρέλαβα το MTI AP8-T2NRC, και προσπαθώ να καταλάβω τι δεν κάνω καλά. Μετά την αφαίρεση του προηγούμενου lnb (Smart Titanium, το οποίο μου έδινε άψογη λήψη τις βραδινές ώρες) και την τοποθέτηση του καινούριου, ο Αstra 28,2/5E χάθηκε εντελώς. Μετά από αρκετή ώρα δοκιμών, διαπίστωσα ότι με ένα σήκωμα του πιάτου έρχονται κάποιες συχνότητες. Κατεβάζω το Sky News με ισχύ ~85% και ποιότητα ~75%, αλλά τόσο το ΙΤV HD όσο και το Luxury Life HD είναι στο απόλυτο μηδέν. Για πολλή ώρα προσπαθούσα να κάνω μικροδιορθώσεις με μικρές κινήσεις του πιάτου, αλλά τίποτα.

Στην αρχή είχα ένα παλιό MTI, το οποίο άλλαξα προσωρινά με ένα Smart Titanium, που τελικά αποδεικνύεται άριστο για τα λεφτά του.

Φυσικά εσύ προσπάθησες να βοηθήσεις και αυτό το εκτιμώ, ασχέτως του τελικού αποτελέσματος.

Το Smart Titanium είναι πράγματι άριστο για τα λεφτά του.
Δεν το είχα δοκιμάσει στον Αstra 28,2.
Το δοκίμασα τις τελευταίες μέρες και είχα ,τουλάχιστον για το ITV HD,ίδια αποτελέσματα με το MTI AP8-T2NRC.

Αν μου έλεγες ότι είχες το Smart Titanium,δεν θα σου πρότεινα το MTI AP8-T2NRC.

Δηλαδή έχεις χειρότερη λήψη και από το παλιό MTI;