ITV HD UK on Eurobird 1 @ 28.5° East

To παλιό ΜΤΙ μου έδινε το βράδυ μια εικόνα γεμάτη σπασίματα, πρακτικά μη παρακολουθήσιμη.

Το καινούριο ΜΤΙ έχει απολύτως μηδενικό σήμα στην 11427Η. Θα κάνω βέβαια και αύριο μερικές δοκιμές, αφού είναι περίεργο να μην υπάρχει ούτε ίχνος σήματος. Πάντως σήμερα όλο το απόγευμα κούναγα το πιάτο δεξιά-αριστερά-πάνω-κάτω. Δεν αποκλείεται φυσικά να έπεσα και σε ελαττωματικό τεμάχιο.

Μου φαίνεται περίεργο.
Το MTI AP8-T2NRC το δοκίμασα σε τέσσερις κεραίες μου και είχε την καλύτερη απόδοση στο ITV HD.

Μπορεί και να μην ταίριαξε με την κεραία σου.
Αλλιώς μπορεί να είναι ελαττωματικό.

Ναι απλά είναι ελεύθερο και σε άλλο transponder απο το encrypted itv 1hd
Το ελεύθερο και το κωδικοποιημένο ITV 1 HD ονομάζονται (και τα δύο)?
Αν θυμάμαι καλά (δεν είμαι κοντά στον DM800) στη λιστα καναλιών έχω 2 κανάλια ITV 1 HD.

Από ότι ξέρω και τα δυο είναι ITV 1 HD.
Το ελεύθερο μερικοί δέκτες δεν το κατεβάζουν(χρειάζεαται να κάνεις χειροκίνητη αναζήτηση) και μερικοί το κατεβάζουν με άλλο όνομα .

Εγώ στον Kathrein UFS 910 δεν μπόρεσα να κατεβάσω το ελεύθερο.

Λοιπόν εμένα μου βγάζει 2 ITV1 HD.
Και τα δύο με γύρω στο 59% σήμα (κανένα δεν παίζει όμως).

Το πρώτο, αρχικά μου το έβγαζε σαν data και (στο dreambox edit) το άλλαξα σε TV. Όταν το επιλέγω στον dream, βγάζει ένα μήνυμα "Service not found in PID" ή κάτι τέτοιο. Στο service information, βλέπω πως είναι χωρίς κωδικοποίηση.

Το άλλο, δεν παίζει καθώς στο service information δείχνει ότι είναι κωδικοποιημένο κατά videoguard.

Κάποιος τρόπος να κάνω το πρώτο να παίξει?

Καλό είναι να δοκιμάσεις βραδινές ώρες. Εγώ έχω 1,20x1,10μ και μόνο μετά τις 9μμ έχω καλή λήψη, και αυτό όχι με οποιοδήποτε LNB.

Λοιπόν, αδυνατώ να καταλάβω και ζητώ την βοήθειά σας:

11344Η -> ΟΚ
11388Η -> ΟΚ
11390V -> ΟΚ
11426V -> Σήμα 0
11428Η -> Σήμα 0
11469Η -> ΟΚ

Συνθήκες:
Πιάτο: OP120
LNB: Εχουν δοκιμαστεί δύο διαφορέτικά
DISECq: 2 διαφορέτικά Spaun 4-1
Καλώδιο: 2 κάθοδοι, διαφορετικού είδους
Δέκτες: DM800 και Skystar

Και μία διευκρινιστική ερώτηση: Όταν λέτε ITV HD εννοούμε ITV1 HD???

Η εν λόγω συχνότητα είναι δύσκολη και απαιτεί όσο το δυνατόν ακριβέστερη στόχευση του πιάτου. Έστω και μικρή απόκλιση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να βγάζεις τις άλλες συχνότητες και όχι αυτήν. Θα πρότεινα να πειραματιστείς με μικρές κινήσεις του πιάτου, κατά τις 9 το βράδυ.

Επίσης, όπως έγραψα και παραπάνω, στην εγκατάστασή μου είδα τα καλύτερα αποτελέσματα με το φτηνό και καλό LNB Smart Titanium, το οποίο μπορείς να βρεις γύρω στα 7 ευρώ.

Και μία διευκρινιστική ερώτηση: Όταν λέτε ITV HD εννοούμε ITV1 HD???

Το κανάλι αυτό κατεβαίνει αρχικά ως ραδιοφωνικό με ονομασία 10510. Μόλις το εντοπίσεις, θα πρέπει να το μετατρέψεις σε τηλεοπτικό, χρησιμοποιώντας κατάλληλο λογισμικό στο PC σου, αν ο δέκτης δεν υποστηρίζει άμεσα κάτι τέτοιο.

Συμφωνώ με αυτά που γράφει ο epafos.

Έχω τρεις HD δέκτες ,ο ένας κατέβασε το ITV HD με την αυτόματη αναζήτηση,στον δεύτερο έκανα χειροκίνητη αναζήτηση και στον τρίτο δεν μπόρεσα να τον κατεβάσω ότι και άν έκανα(χειροκίνητη αναζήτηση,με setting κ.τ.λ)

Τα καλύτερα αποτελέσματα για το ITV HD UK,από πλευράς lnb, τα είχα με MTI AP8-T2NRC(αυτό έχω στη κεραία μου) και με το Smart Titanium.

Έτσι όπως ακριβώς τα λέει ο epafos. Εγώ όταν εγκατεστησα το op150 στον Βόλο, βρήκα με σχετικά καλό σήμα τις εύκολες του astra 28 σχεδόν με την μια, αλλάζω κατευθείαν στην 11426 και βλέπω σήμα μηδέν!!!! Έτσι αρχίσαμε την μικρορυθμιση στο πιάτο για να την βρούμε μετά απο αρκετή ώρα προσπάθειας το αποτέλεσμα ήταν επιτυχημένο με σήμα στα 6db όπως θα δεις σε προηγούμενα πόστ. Περιττό να σου πω πως όταν τσεκαρα μετα την μικρορυθμιση το σήμα στις λεγόμενες εύκολες ήταν κολλημένο στο 100%! LNB έχω κι εγώ Mti