ITV HD UK on Eurobird 1 @ 28.5° East

ΓΙΩΡΓΟ δοκίμασε αλλα του likra σίγουρα θα έχεις εικόνα γιατί και εμένα μου το έκανε μια φορά αυτο να το δείχνει σαν radio και ασ το ειχα δηλώσει με το dreamboxedit σαν tv

ε ρε τυχερέ θα είσαι απο τους λίγους με itv εκεί κάτω :ernaehrung004:

Αν το εχει σκαναρει σαν ραδιο πρεπει με τον channel editor να το αλλαξει σε τv.
Aν ειναι ηδη σε tv τοτε χρησιμοποιησε αλλο δεκτη.

τελικα μετα απο μεγαλη ταλαιπωρια πανω κατω στην ταρατσα καταφεραμε και ειδαμε εικονα στο οριο παντα φυσικα
ραντεβου λοιπον στο επομενο Live
να πω παντος οτι το καναλι καταφερα να το ανοιξω με ετοιμα settings και με πατεντα στα settings ωστε να ερθει η εικονα
καταληγουμε λοιπον ληψει απο ηρακλειο με 2,4 οριακα

Attachments

• ITV HD.jpg
    ITV HD.jpg
    36.9 KB · Views: 16
να καούνε τα 5 μέτρα του Ηρακλείου :flipout:

μπράβο φίλε τα συγχαρητήρια μου :worshippy::worshippy:

-bye-

Εγώ εικόνα στην Αθήνα δεν έχω καταφέρει να δω.
Δεν ξέρω τι κάνω λάθος.
Μπορεί να γράψει κανείς αναλυτικά τι πρέπει να κάνω για να το δω;
Έχω dm8000 & πιάτο gibertini 1.2

Πρωτα ξεκιναμε απ το καλωδιο.Για να δουμε αν υπαρχει προβλημα με αυτο, 'σταμπαρουμε' καποια καναλια τι ποσοστα εχουν, και ανεβαινουμε στη ταρατσα με ενα δεκτη και με 1 μετρο καλωδιο η' πεδιομετρο.
Τον συνδεουμε κατευθειαν στην ενδειξη ' lnb' που υπαρχει κατω απ το μοτερ χρησιμοποιωντας και μια ΤV.Αν εχουμε +30μ. καλωδιο και εχουμε μια μειωση 4-6% τοτε ειμαστε ενταξει.
Μετα προχωραμε με το lnb.
Να εχεις υποψη σου οτι η κλιση του lnb παιζει σημαντικο ρολο.
Mε το Darkgold εγω πηρα +6%, ενω στο παρελθον εχω χρησιμοποιησει inverto,humax,lemon και mti.
Επισης, θα πρεπει να ελεγξεις μηπως απ το βαρος του πιατου με τον αερα, εχει ερθει λιγο προς τα μπροστα.
Πηγαινε στο πιατο και χωρις να λασκαρεις καποια βιδα, σπρωξτο ελαφρα προς τα πισω, και δες αν εχεις αυξηση των ποσοστων σου.
Eπισης, καλο θα ηταν να τσεκαρεις αν η βαση του πιατου σου ειναι αλφαδιασμενη.

Αναφορικά το κανάλι το "σώζει" ως προς τη λήψη του το FEC 2/3 που έχει!
Είναι ένα FEC που ο dm800 λατρεύει, αφού με αυτό μου έχει φέρει εικόνα και με 2.4db!!!!:idea:
Αυτό σε αντιπαραβολή με τα 5/6 και 7/8 που κυριολεκτικά μισεί και δεν φέρνει σταθερή εικόνα κάτω από 6.5 db και 8.4 db αντίστοιχα!
Για όλα αυτά ευθύνεται ένας μαθηματικός τύπος που χρησιμοποιεί η DMM στο enigma2 και που ρυθμίζει τα όρια λήψης και σαφώς λαμβάνει το FEC υπόψιν, εξού και η διαφορά του ορίου!
Ξεχνάω συνεχώς να τον ψάξω στα py, όταν θα τον δω θα τον γράψω εδώ!
Τώρα για το ITV HD, μόνο με settings!

Re: Απάντηση: ITV HD UK on Eurobird 1 @ 28.5° East

Και είναι ο μόνος λόγος που με αναγκάζει να βάλω έτοιμες λίστες κ όχι τις δικές μου δυστυχώς, αφού δεν κατάφερα να ρυθμίσω χειροκίνητα τα settings του καναλιού με επιτυχία. (βάζω του likra)

Οχι μόνο, αλλά και με αλλαγή σε TV mode μέσω settings editor.
Πάντως μετά από τόσο καιρό θα πρέπει να είχε ρυθμιστεί το θέμα και να κατεβαίνει ως TV κανάλι και όχι ως DATA.

Το κανάλι είναι h.264 private data stream χωρίς desription information, φαντάζομαι για να λαμβάνεται εύκολα μόνο από τους δέκτες freesat. Άρα μέχρι και αν αλλάξει σε Astra 2D θα παραμείνει έτσι.

Εγώ με χειροκίνητη επεξεργασία των settings μέσω editor δεν κατάφερα να δω το κανάλι. Θα δοκιμάσω με έτοιμα settings.
john 78, όλα αυτά μου είναι δύσκολο να τα κάνω. Δεν υπάρχει δυνατότητα να έχω τηλεόραση στην ταράτσα και το να στρίψω το πιάτο είναι αδύνατο γιατί πρόκειται για κεντρική εγκατάσταση με 8πλό lnb.
Πάντως ο dm8000 συντονίζει το κανάλι με ισχύ σήματος 4,5 db σταθερά...

Εγώ με χειροκίνητη επεξεργασία των settings μέσω editor δεν κατάφερα να δω το κανάλι. Θα δοκιμάσω με έτοιμα settings.
john 78, όλα αυτά μου είναι δύσκολο να τα κάνω. Δεν υπάρχει δυνατότητα να έχω τηλεόραση στην ταράτσα και το να στρίψω το πιάτο είναι αδύνατο γιατί πρόκειται για κεντρική εγκατάσταση με 8πλό lnb.

Νομιζα οτι ειχες κινητο δικο σου.
Αν εχεις αρκετο σημα δοκιμασε με καποιον αλλο HD δεκτη να σιγουρευρεις οτι δεν εχεις σπασιματα.Μετα δοκιμασε με τον Dreambox.

Κaλη σου μερα φιλε μου εγω εδω εκανα αυτες της ρυθμισεις που βλεπεις στην φωτο ωστε να δουλεψει το ITV με τα ετοιμα settings

Attachments

• ITV Setup.jpg
    ITV Setup.jpg
    84.5 KB · Views: 82
Απάντηση: Re: Απάντηση: ITV HD UK on Eurobird 1 @ 28.5° East

Και είναι ο μόνος λόγος που με αναγκάζει να βάλω έτοιμες λίστες κ όχι τις δικές μου δυστυχώς, αφού δεν κατάφερα να ρυθμίσω χειροκίνητα τα settings του καναλιού με επιτυχία. (βάζω του likra)
Κι εγώ γι αυτό ακριβώς το λόγο βάζω settings, που έχουν μόνο αυτό το κανάλι και ένα της οριζόντιας πόλωσης από κάθε δορυφόρο!
Δεν θυμάμαι καν πιανού ήταν, τροποποίησα το δικό μου!
Πάντως σε αυτό το θέμα είναι ΠΟΛΥΥΥΥΥ πίσω το enigma2!
Είναι απαράδεκτο να μην μπορείς να κάνεις διαγραφή του καναλιού μέσα από τα μενού του ίδιου του δέκτη, χώρια που συμβαίνει και κάτι άλλο!
Αν έχεις ένα κανάλι οριακά την ώρα που θα το κατεβάσει πρώτη φορά, αν το βγάλει με το όνομα της συχνότητας και του pid (π.χ 12227Η 0x77665) δεν το ανανεώνει αυτόματα ακόμα και αν σε μία δεύτερη σάρωση το κατεβάσει το ίδιο κανονικά με το όνομα! Μένουν και τα δύο ονόματα μέσα!
Εκνευριστικό, ειδικά τώρα που ο 1Η έχει τόσα προβλήματα στα κινητά συστήματα!

Εχει γραφτεί πολλές φορές και εξακολουθεί να ισχύει: Για να δούμε ITV HD στον DM800 πρέπει να καταχωρήσουμε χειροκίνητα τα video & audio pids και να ορίσουμε service type : TV, με τη βοήθεια ενός editor.

Οσοι δε θέλουν να υποβληθούν στη διαδικασία περνούν έτοιμα settings, αλλά δυστυχώς και αυτά θέλουν παραμετροποίηση σύμφωνα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις μας.

Αναφορικά το κανάλι το "σώζει" ως προς τη λήψη του το FEC 2/3 που έχει!
Είναι ένα FEC που ο dm800 λατρεύει, αφού με αυτό μου έχει φέρει εικόνα και με 2.4db!!!!:idea:
Αυτό σε αντιπαραβολή με τα 5/6 και 7/8 που κυριολεκτικά μισεί και δεν φέρνει σταθερή εικόνα κάτω από 6.5 db και 8.4 db αντίστοιχα!
Για όλα αυτά ευθύνεται ένας μαθηματικός τύπος που χρησιμοποιεί η DMM στο enigma2 και που ρυθμίζει τα όρια λήψης και σαφώς λαμβάνει το FEC υπόψιν, εξού και η διαφορά του ορίου!
Ξεχνάω συνεχώς να τον ψάξω στα py, όταν θα τον δω θα τον γράψω εδώ!

Το εξηγείς λίγο αυτό; Αν κατάλαβα καλά υπονοείς πως θα μπορούσε να κατεβάσει και χαμηλότερης ισχύος σήμα με μεγάλα fec, αλλά κάποιος λάθος υπολογισμός εμποδίζει το enigma2;

Υψηλότερο fec σημαίνει λιγότερα δεδομένα για error correction, άρα ποιο επιρεπές σήμα στα bit errors, άρα είναι λογικό να χρειάζεσαι ισχυρότερο σήμα. Τώρα πόσο ισχυρότερο, αυτό είναι ένα θέμα.

Εγώ είχα την εντύπωση πως το tuner των DM800 έχει πρόβλημα με το fec 3/4 και άνω γιατί λόγω χειρότερης ευαισθησίας είναι πιο επιρρεπές σε λάθη στα υψηλότερα fec.

Εχει γραφτεί πολλές φορές και εξακολουθεί να ισχύει: Για να δούμε ITV HD στον DM800 πρέπει να καταχωρήσουμε χειροκίνητα τα video & audio pids και να ορίσουμε service type : TV, με τη βοήθεια ενός editor.

Οσοι δε θέλουν να υποβληθούν στη διαδικασία περνούν έτοιμα settings, αλλά δυστυχώς και αυτά θέλουν παραμετροποίηση σύμφωνα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις μας.

Όλα αυτά τα έχω κάνει.
Αλλά εικόνα δεν έχω...