Jan Garbarek Η συναυλία της χρονιάς

Μερικές από τις συνεργασίες/ συμμετοχές του Μανου Κατσέ -( καλά )

Afro Celt Sound System/Sound Magic, Vol.1 1996
Al DiMeola / Orange and Blue 1994
Dire Straits / On Every Street / 1991
Jan Garbarek / I Took Up The Runes/ 1991
Jan Garbarek / Visible World / 1996
Jan Garbarek / Twelve Moons / 1994
Jan Garbarek / Ragas and Sagas / 1992
Joan Armatrading / Hearts and Flowers / 1990
Joan Armatrading / Shouting Stage / 1988
Joan Armatrading / What's Inside / 1995
Joe Satriani / Joe Satriani / 1995
Joni Mitchell / Chalk Marks in a Rainstorm / 1988
Joni Mitchell / Misses / 1996
Loreena McKennit / The Book of Secrets/ 1997
Manu Dibango / Wakafrika / 1994
Nigel Kennedy / Kafka / 1997
Paul Young / Other Voices / 1990
Peter Gabriel / Passion. Music for the Last Temptation of Christ / 1989
Peter Gabriel / Secret World Live/ 1994
Peter Gabriel / US / 1992
Peter Gabriel / SO / 1986
Peter Gabriel / Shaking the Tree / 1990
Peter Gabriel / Biko (Single) / 1987
Pino Daniele / Dimmi cosa succede sulla terra/ 1997
Pino Daniele / Non calpestare i fiori nel deserto / 1995
Rick Wright / Broken China / 1996
Robbie Robertson / Robbie Robertson / 1987
Simple Minds / Street Fighting Years / 1989
Stephan Eicher / Carcassonne
Stephan Eicher / Engelberg
Stephan Eicher / 1000 vies
Sting / Nothing Like the Sun / 1987
Sting / The Soulcages / 1991
Sting / Nada Como el Sol/ 1988
Tears for Fears / The Seeds of Love / 1989
The Bee Gees / Still Waters / 1997
The Christians / Colours
Toni Levin / World Diary
Tori Amos / Boys for Pele / 1996
Tracy Chapman / Matters of the Heart / 1992

Και δύο προσωπικοί
e69414axdrb.jpg
h16898wfiaq.jpg

μα, ειναι γεγονος πως ειναι τρενο αυτος. Εχει φοβερο στυλ στο παιξιμο του. Δεν ειναι τυχαιο που και ο Garbarek το εβαλε μπροστα στη σκηνη.

Θα συμφωνησω με τον Μήτσο αλλα και τον Ντοκ, προσωπικα στο δευτερο μερος μου θυμισε περισσοτερο τις συνεργασιες με την Καραΐνδρου δηλ ακουσματα και γυρισματα πιο κοντα σε μας αλλα και πιο ευκολα!
Η αποκαλυψη ηταν ο Manu Catche που προσωπικα με καθήλωσε σε πολλα σημεια. Συμφωνω πρεπει να αναζητησουμε συνεργασίες του, οπωσδήποτε.
Μια πολυ ζεστη βραδυα και κυριολεκτικα και μεταφορικα (λογω παρεας).

Μου κάνει λίγο εντύπωση που ο κύριος Κatche έκανε παράσταση στο συγκεκριμένο live.
Τον έχω δει σε πάρα πολλά live dvds διαφόρων ονομάτων (Peter Gabriel, Sting, Youssou N'Dour κ.α.) και το παίξιμό του είναι μετρημένο και χαλαρό, σου δίνει την αίσθηση ότι μπογιατίζει τα μέτρα με γλυκά χρώματα και τονισμούς.
Υποδειγματικός σε ό,τι επιχειρεί, επαγγελματικότατος, αλλά ποτέ showman.

Βέβαια αυτό είναι πάντα το μεγάλο ατού ενός master μουσικού: να εκπλήσσει με το πλούτο των δυνατοτήτων του και να μην καθρεφτίζεται σε στάνταρντς ύφους.

Μου κάνει λίγο εντύπωση που ο κύριος Κatche έκανε παράσταση στο συγκεκριμένο live.

στην Αθηνα δεν εκανε παρασταση. Απλως επαιξε πολυ καλα. Μας πρόσφερε 2-3 μικρης διάρκειας σολα και καθολου φιγουρατζιδικα.

Κώστα...
δεν έκανε show με ΤΙΠΟΤΑ....

απλά όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν.
Αλλά ακόμα και αυτοί που δεν ξέρουν νομίζω έπιασαν το νόημα.

επαγγελματισμός
μουσική κατάρτιση
εμπειρία
"στιβαροί ώμοι"
προσφορά
σοβαρότητα

θα έλεγα σχεδόν ήρεμη δύναμη.
Κάτι σαν μιά ferari που πηγαίνει με 150....και χτυπάει 250 γιά ένα προσπέρασμα.

Re: Απάντηση: Jan Garbarek Η συναυλία της χρονιάς

Τον έχω δει σε πάρα πολλά live dvds διαφόρων ονομάτων (Peter Gabriel, Sting, Youssou N'Dour κ.α.) και το παίξιμό του είναι μετρημένο και χαλαρό, σου δίνει την αίσθηση ότι μπογιατίζει τα μέτρα με γλυκά χρώματα και τονισμούς.
Υποδειγματικός σε ό,τι επιχειρεί, επαγγελματικότατος, αλλά ποτέ showman.

Βέβαια αυτό είναι πάντα το μεγάλο ατού ενός master μουσικού: να εκπλήσσει με το πλούτο των δυνατοτήτων του και να μην καθρεφτίζεται σε στάνταρντς ύφους.

Ίσως να είχε "οδηγίες" να μην ξεφύγει...

Έχω την εντύπωση ότι ο Sting, o Youssou N'Dour και ο Gabriel δε θα ήθελαν να επισκιάσει τη "γερασμένη" παρουσία τους ένας ντράμερ.

τωρα θυμήθηκα και εναν αλλον που ειχα πετυχει, μαζι με αλλους 3 ΘΕΪΚΟΎΣ οργανοπαιχτες, στο μπαρ ALTO, στο Αμστερνταμ. Τελος παντων. -bye-

συμφωνω απολυτα μαζι σου Πετρο...και εγω πετυχει θεικα πραγματα σε πολυ
μικρα μαγαζακια στο Σικαγο...και αλλου

.

Απάντηση: Re: Jan Garbarek Η συναυλία της χρονιάς

επί τροχάδην, μέχρι να συμμαζέψω τις κάπου 200 φωτογραφίες μου....

Η συναυλία της χρονιάς γιά μένα, και θα ήταν γιά όλους, αν ο μεγάλος Weber δεν πάθαινε το εγκεφαλικό του. Δυστυχώς ο Eberhard έκλεισε σαν μουσικός και χάθηκε η τελευταία μας ευκαιρία να ακούσουμε έστω και λίγο τα χρώματα της χλόης.....Κρίμα.

Λοιπόν ο Jan κρύος ως σωστός Νορβηγός, αγέλαστος, ώριμος, ελαφρά έως σαφώς σήμερα αποστασιοποιημένος από τον ήχο και το ύφος Eicher.
Στο δεύτερο μέρος υπήρχαν αρκετές πινελιές easy listening αλλά ΕΩΣ ΕΚΕΙ....

Μαγευτικός ώρες ώρες και στο πρώτο μέρος, ήχος σχεδόν σαλονιού, ενορχήστρωση εκτέλεση by the book, από ανθρώπους μουσικούς με ανησυχίες.
Μεγάλος (και ηλικιακά) ο Brueninghaus, στο πιάνο όσο έπαιξε, και ευρηματικός στα ηλεκτρικά, ο αντικαταστάτης βραζιλιάνος μπασίστας άρτιος διεκπεραιωτής με μέλλον μπροστά του και ο Μάνου Κατσέ ΚΑΛΑ !

Τα λόγια δεν φτάνουν γιά τον μικρόσωμο τυμπανιστή μουσικό.
Ο καλύτερος που έχω ακούσει ζωντανά, πάνω και από τον μεγάλο Billy.
Εγραφε και συνέθετε με τα τύμπανα έναν καμβά πολυρυθμικό και κύρια μουσικό. Η άνεση που έπαιζε ήταν πρωτοφανής ενώ ήταν ιδιαίτερα σεμνός ακόμα και στα σόλο του.

Πολλά λεφτά ο Μανου....
Πρέπει να αναζητήσουμε δουλειές του.
Γενικώς
φόρτυ γιούρο γουελ σπεντ

ναι αλλα μετα ολα αυτα δεν φαινεται να ειναι η συναυλια της χρονιας.....
μονο ...με τον Μανου ....??

αν και θα ηθελα να ημουν μεσα ...οχι για τον Μανου , για την παρεα σας..

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Jan Garbarek Η συναυλία της χρονιάς

θα ηθελα να ημουν μεσα ...για την παρεα σας..

κι εγώ παρομοίως μέχρι που εκστομίσατε τη μαγική λέξη ("Καραϊνδρου"):speechless-smiley-0
Τότε σκέφτηκα Μελισσοκόμους και Τοπία στην Ομίχλη και ΣΥΡΡΙΖΕΣ :icon15: και πως ίσως και να σας περίμενα μετά το τέλος της συναυλίας, στην Εξοδο :cool:

ναι αλλα μετα ολα αυτα δεν φαινεται να ειναι η συναυλια της χρονιας.....
μονο ...με τον Μανου ....??

αν και θα ηθελα να ημουν μεσα ...οχι για τον Μανου , για την παρεα σας..

-bye-

Garbarek
Μαγευτικός ώρες ώρες και στο πρώτο μέρος, ήχος σχεδόν σαλονιού, ενορχήστρωση εκτέλεση by the book, από ανθρώπους μουσικούς με ανησυχίες.
Μεγάλος (και ηλικιακά) ο Brueninghaus, στο πιάνο όσο έπαιξε, και ευρηματικός στα ηλεκτρικά,
ο αντικαταστάτης βραζιλιάνος μπασίστας άρτιος διεκπεραιωτής με μέλλον μπροστά του και ο
Μάνου Κατσέ ΚΑΛΑ !

δε νομίζω να χρειάζεται κάτι περισσότερο γιά να χαρακτηριστεί συναυλία της χρονιάς, έχοντας προσωπικά δει μόνο του Ozric Tentacles και ξέροντας τι άλλο ήρθε στην χώρα μας....

όσο γιά τους καταπληκτικούς μουσικούς που έχω δει κατά καιρους σε μπαράκια εδώ και στο εξωτερικό, θα ήθελα να πω ότι χωρίζει άβυσσος τους ερασιτέχνες ή ημιεπαγγελματίες καλούς και ενθουσιώδεις μουσικούς, από έναν επαγγελματία του βεληνεκούς του Katche ή του Cobham. Το ότι μου άρεσε περισσότερο από τον Cobham που τον έχω δει δυό φορές νομίζω σημαίνει κάτι...

κι εγώ παρομοίως μέχρι που εκστομίσατε τη μαγική λέξη ("Καραϊνδρου"):speechless-smiley-0
Τότε σκέφτηκα Μελισσοκόμους και Τοπία στην Ομίχλη και ΣΥΡΡΙΖΕΣ :icon15: και πως ίσως και να σας περίμενα μετά το τέλος της συναυλίας, στην Εξοδο :cool:

αυτή ήταν η άποψη του Δημοσθένη.
Θα έλεγα ότι προσωπικά δεν την συμμερίζομαι
Το πρώτο μέρος (δεν υπήρξε διάλειμα - μόνο στο ύφος κάπως ξεχώρισαν τα μέρη) ήταν καθαρά εποχής ecm ενώ σιγά σιγά από ένα σημείο και μετά πήραμε δείγματα πιό προσιτής μουσικής, ευτυχώς γιά ελάχιστο χρόνο.

Κάτι σε yellow jackets ή spyro gyra θα έλεγα παρά μελισσοκόμους...

Κάτι σε yellow jackets ή spyro gyra θα έλεγα παρά μελισσοκόμους...

τώρα από τα δυό πιό είναι χειρότερο σε σχέση με Garbarek
:flipout:

anyway ήταν μιά πολύ καλή συναυλία τέλος.
Γιά άλλους της χρονιάς, γιά άλλους (Μακρής) τίποτα ιδιαίτερο.
Αυτό και μόνο την κάνει σημαντική

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Jan Garbarek Η συναυλία της χρονιάς

Garbarek

δε νομίζω να χρειάζεται κάτι περισσότερο γιά να χαρακτηριστεί συναυλία της χρονιάς, έχοντας προσωπικά δει μόνο του Ozric Tentacles και ξέροντας τι άλλο ήρθε στην χώρα μας....

και για μενα λοιπον η συναυλια της χρονιας ΛΙΛΑ ΝΤΑΟΥΝ

μονο αυτη εχω δει ....

.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Jan Garbarek Η συναυλία της χρονιάς

και για μενα λοιπον η συναυλια της χρονιας ΛΙΛΑ ΝΤΑΟΥΝ

μονο αυτη εχω δει ....

.

άντε πάλι λόγια στο στόμα μου...
:singer:

ρε σεις, εγώ την χαρακτήρισα καλύτερη της χρονιάς εδώ και 20 μέρες.....