Καλημέρα σας και καλή σαρακοστή.
Σίγουρα ο δρόμος μας είναι να ακούσουμε τη μουσική μας και ο ειδικότερος δρόμος να την ακούσουμε με δική μας ολοκλήρωση.
Έλα μου όμως που βρισκόμαστε σε τεχνική ενότητα και όχι σε ενότητα κριτικής μουσικόφιλων;
Η τεχνική ενότητα, πάντα έχει τεχνικές αρχές και πρακτικές. 'Οχι τα πάντα ως αξιώματα, αλλά οφείλει να έχει γιατί διαφορετικά, φεύγει σε κάτι το αφηρημένο και εύκολα παρεξηγημένο.
Η προσωπική μου άποψη είναι η εξής.
Εντάξει παρουσιάσατε μια κατασκευή που ξεφεύγει από το σύνηθες της σωστής κατασκευής, υπήρξαν κάποιες ενστάσεις από διάφορα μέλη είτε με κόσμιο είτε με κάπως "άγαρμπο" χαρακτήρα, η λογομαχία ήταν ίσως αναμενόμενη και όπου χρειάστηκε έγινε η πυρόσβεση.
Εδώ όμως το πράγμα ξεφεύγει και πηγαίνουμε σε άλλα δρώμενα, που εμένα προσωπικά με αναστατώνουν.
Αφενός, δεν μπαίνετε καλά μου παιδιά - ως νεοεισερχόμενα μέλη - σε ένα χώρο και το κάνετε "γης μαδιάμ" και εγκαλείτε παλιότερα μέλη προς συμμόρφωση, είναι σαφώς αγενές και ίσως δηλώνει και πρόθεση.
Αφετέρου, δεν με απασχολεί εάν πιστεύετε ή όχι στις μετρήσεις, έχετε κάθε δικαίωμα προς αυτό, αλλά δεν μπορείτε να τις απαξιώνετε σε ένα τεχνικό φόρουμ, όταν το ίδιο το audio engineering αφιερώνει ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαιά του στο πως και το γιατί.
Ο Ντίνος είναι τρομερός γνώστης του αντικειμένου και ως πάντα ηπιότερος υμών, το έθεσε πολύ κόσμια.
Ο Salas σας το είπε αρκετά στρογγυλεμένα, ποτέ στις μετρήσεις ενός καταξιωμένου σχεδίου δεν πας να ανακαλύψεις το σχέδιο, μετράς για να δεις πόσο κοντά έφθασες και δεν έχεις αστοχία.
Ο Saganakis εδώ και αρκετό καιρό, κόσμια ρωτάει πως θα κάνει θερμική αντιστάθμιση ο ενισχυτής σε διάφορετικές περιβαλλοντικές θερμοκρασιακές διαφορές, αλλά συγκεκριμένη τεχνική απάντηση δεν έχει πάρει.
Και ενώ ο φίλτατος Saitis, αναφέρει αρχικά ότι έκανε σαφώς κάποιες μετρήσεις, κυρίως επιλογής και ματσαρίσματος, εντούτοις μας δηλώνεστε ως φανατικοί θιασώτες των μη μετρήσεων.
Θα ήταν προτιμότερο να αναφέρατε, ότι η κατασκευή ελέγχθηκε με τον τυπικό τρόπο (dc-offset, στάθμη καναλιών, ταλάντωση) γιατί δεν υπάρχει ο σχετικός εξοπλισμός και να τελείωνε εκεί το θέμα της κατασκευής.
Διαφορετικά προκαλείτε και να γνωρίζετε ότι εάν αυτό συνεχιστεί θα έχει συνέπειες.
Την καλημέρα μου και πάλι και σκεφτείτε πολιτισμένα και όχι αγανακτισμένα.