JRiver

DomieMic65 εχεις συγκρινει jriver και foobar με το ifi?!....εαν ναι πες εντυπωσεις :)

DomieMic65 εχεις συγκρινει jriver και foobar με το ifi?!....εαν ναι πες εντυπωσεις :)
Το JRiver μου φαίνεται λίγο πιο "εύηχο" κάποιες φορές!
Αντίστοιχα το Foobar πιο ουδέτερο!

Συνήθως ακούω με JRiver.

Έχω καιρό να κάτσω να κάνω συγκρίσεις είναι η αλήθεια!
Αφού υπάρχουν κ τα δύο παίζω ανάλογα με την διάθεση!
Έτσι κ αλλιώς η κυρία πηγή μου είναι ένα Mac mini κ όχι το Windows laptop.

στα χαμηλα υπαρχει διαφορα και εαν ναι για πες :)

και οταν λες ευηχο....εννοεις πιο αναλητικο;

Εμένα το jriver μου ακούγεται πιο ζεστό και πληθωρικό. Όχι πιο αναλυτικό. Τουναντίον. Ανάλογα με το συστημα τα πραγματα μέσω foobar μπορεί να αναπνέουν καλυτερα και να μη χάνονται απο τα φούσκωμα τα του jriver πληροφορίες.

Εγώ πάντως απ' όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα για το jriver δε θα το ακούμπαγα καν :D

Αδυνατώ να καταλάβω πως διαφοροποιεί τον ήχο του έναντι των άλλων.

Εγώ πάντως απ' όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα για το jriver δε θα το ακούμπαγα καν :D

Αδυνατώ να καταλάβω πως διαφοροποιεί τον ήχο του έναντι των άλλων.

Έχεις βρεί 2 ή περισσότερα software players με πανομοιότυπο ήχο?

Δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία Α/Β δοκιμής όσον αφορά σε audio players (με το επίπεδο συστήματος που έχω δεν έχει νόημα - αν και ακόμα και με αρκετά καλύτερο πάλι δεν θα έμπαινα εγώ σε αυτή τη διαδικασία). Παραμένω κολλημένος στον MPD για πρακτικούς λόγους και μόνο και όχι επειδή διαπίστωσα ότι παίζει καλύτερα από κάποιον άλλο player.

Γενικά ενστερνίζομαι σχεδόν φανατικά την άποψη του δημιουργού του foobar (ο οποίος αν μη τι άλλο έχει δημιουργήσει το audio standard στα windows):

Does foobar2000 sound better than other players?

No. Most of "€œsound quality differences"€ people "€œhear"€ are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of the other mainstream players are capable of doing the same by now.

Πιστεύοντας λοιπόν και εγώ το παραπάνω, ή πρέπει να δεχτώ ότι όλα όσα λένε τόσα πολλά άτομα είναι placebo ή πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι ότι κάτι πάει στραβά με το jriver. Επειδή λοιπόν είναι πολλά τα άτομα που βρίσκουν διαφορές, έχω ψιλοακυρώσει το θέμα placebo και εμμένω στο τελικό μου συμπέρασμα που έχει να κάνει με το jriver και την υλοποίηση πίσω από αυτό.

Last edited:
Καλά μη φανταστείς και καμία χαοτική διαφορά. Πλησιάζοντας τα ηχεία 5-10 πόντους μεταξύ τους πιο μεγάλη διαφορά παίρνεις.

εδώ κ κάποια ώρα κάνω μπρος πίσω foobar/jriver με micro/HD600 & HD25Alu και όντως οι διαφορές είναι εξαιρετικά μικρές
παίζω σε bit bit perect εννοείται (χωρίς κάποιο upsamling σε pcm/dxd ή DSD)
ίσως στον foobar να υπάρχει μια λίγο πιο μεγάλη έκταση στις υψηλές... αυτό μπορεί και να μην είναι ταιριαστό σε όλες τις ηχογραφήσεις.. ενίοτε μπορεί να τσιμπάει λίγο στο πιο κουραστικό αλλά κ με λίγο πιο καλή λεπτομέρεια... αλλά πάντα μιλάμε για πολύ πολύ μικρή διαφορά!!

Για τον nickvas στο χαμηλό δεν παρατηρώ κάτι πολύ διαφορετικό...
με τα ακουστικά πάντα ... μου είναι δύσκολο να συνδέσω τώρα το λαπτοπ στο σύστημα

όταν λέω "εύηχο" (πιο πάνω) δεν εννοώ αναλυτικό... εννοώ πιο "ωραίο" σαν ήχος.. ίσως εδώ θα το λέγαν κάποιοι πιο "μουσικό" (προσωπικά δεν μ αρέσει αυτός ο χαρακτηρισμός για κάποιο λόγο γιατί έχει συνδεθεί με το μη ακριβές που σαφώς δεν ισχύει για το jr)

Τελικά έχω καταλήξει να ακούω την Σκωτική Φαντασία του Μπρουχ από το JR εδώ κ κάποια ώρα...

Last edited:
με ποια έκδοση jriver το δοκιμάσατε ; η 22 γράφουν στο διαδίκτυο πως είναι εμφανώς καλύτερης της 20 , εγώ πάλι συμφωνώ με τον panoramix αλλά έχω την 21 .

Έχω περάσει τις ταινίες μου από το Media Companion και είναι της μορφής

Movie (Year).mkv
Movie (Year).nfo
Movie (Year)-fanart.jpg
Movie (Year)-poster.jpg

Όλες είναι χύμα σε ένα φάκελο. Είχα το KODI και ενώ τις διάβαζε μια χαρά, όταν κολλούσε σε κάποιο λάθος δεν ανανέωνε με τίποτα. Έπρεπε να διαγράψω το φάκελο και να τον εισάγω πάλι. Οπότε το έδιωξα και εγκατέστησα το jriver. Όμως δε μου βλέπει τα posters μετά την αρχική εισαγωγή. Αντ' αυτού έχει το πρώτο καρέ της ταινίας. Υπάρχει τρόπος να το δει αυτόματα;

Απάντηση: Re: JRiver

Μήπως να το βάλεις να βρει μόνο του από το δίκτυο το cover art;
Το έβαλα αλλά μου κάνει εντύπωση πως δεν διαβάζει τα υπάρχοντα αρχεία.

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου