JVC DLA X30/X70/X90

Βρε Μητς....θέλεις στ' αλήθεια να λάβουμε στα σοβαρά ένα άρθρο που γράφει αυτά???

''Incredible native contrast ratio: 120,000:1
For years, JVC has led the industry with projectors that produce the highest native contrast ratio. The DLA-RS65 is built around a newly designed optical engine that produces brighter images with even higher contrast than previous models. An upgraded wire-grid polarizer reduces stray light caused by reflections and helps increase the native contrast ratio to a stunning 120,000:1 --the industry's highest.''

:flipout::flipout::flipout:

Σαν νούμερο, υπό ειδικές συνθήκες, μπορεί να το πιάνει. Το θέμα όμως είναι με τι φωτεινότητα. Αν είναι να είναι ψόφια θεοσκότεινη η εικόνα, δεν έχει νόημα...

Σαν νούμερο, υπό ειδικές συνθήκες, μπορεί να το πιάνει. Το θέμα όμως είναι με τι φωτεινότητα. Αν είναι να είναι ψόφια θεοσκότεινη η εικόνα, δεν έχει νόημα...

Τάκη, θα γράψω την άποψή μου και ας ουρλιάζει ο ...Σύριος!!!:BDGBGDB55:

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι σ' ένα κατοστάρι πανί κρατάς μια αξιοπρεπή και μεγάλη φωτεινότητα των 60 nits. Όπερ: 60:120.000= 0,0005 nits μαύρο. Δεν υπάρχουν τέτοια νούμερα, αν αναλογιστούμε κιόλας ότι η κορυφαία τηλεόραση VT30 δίνει 0.02 cd/m2.

Ωπ, καλώς τον Κώστα! Χρονια και ζαμάνια...
Συμφωνώ για το ansi, αλλα η μέτρηση του on/off δεν επηρεάζεται από τον χώρο. Στην ουσία όμως, θέλουμε όσο το δυνατόν πιο σκοτεινο, μακριά από ανακλάσεις χώρο, για να απολαύσουμε το προβολι μας...
Το e-shift φαίνεται ενδιαφέρον σαν τεχνολογία, το θεωρώ όμως ψιλό-άχρηστο για τις ίντσες που βλέπουμε οι περισσότεροι.

Ουπς...εδω εισαι εσυ ακομα...
4chsmu1.gif

..ποσα χρονια ειναι...?

...τοτε οι μετρησεις on/off να γινονται με φωτα ανοιχτα....:idea:

αφου συμφωνουμαι στην ουσια παλι καλα...:five:

Με το e-shift θα εχεις ποιο"αναλογικη" απεικονιση.
Θα ειναι εμφανης η διαφορα.....
Εσενα παντως,δεν θα σαρεσει....:smokin:

Εαν γινει το αντιθετο ...παει χαλασες καισυ...:flipout:

Αυτα ειναι νουμερα εκτος D65 ουτε και στο +/-3% ...οποτε δεν μετρανε.

Σωστα......πρωτα πρεπει να εχουμε σωστη φωτεινοτητα στα λευκα και οτι βγει σε μαυρο...
......γι'αυτο και ενας χωρος αλλα Τασου δινει τα μεγιστα....

Βλεποντας τον Χ3 σε οθονη stewart studio tek 1.3 92" απογοητευτηκα με την αποδοση του..
Για να παιξει επρεπε η ιριδα να ειναι μαξιμουμ μεση......

Το http://www.cine4home.de/
Ξεκοκαλιζει τον μεσαίο και τον μεγάλο jvc (x70/x90)

Είμαι απο το τηλέφωνο και δεν μπορώ να στείλω το ακριβές link.

Στα πολυ πολυ γρήγορα το eshift η αλλιώς ψεύτο 4Κ κερδίζει τις εντυπώσεις. Ουσιαστικά είναι ένα interpolation (σε 2διαστασεις με χωρική μεταβλητη) για 4Κ , το οποίο σπαει σε δυο καρε των 2Κ με μισο πιξελ διάφορα, το οποιο σε δεύτερη φάση γίνεται frame interpolation με overlap. Δηλαδή το ένα καρέ των 2κ πέφτει πάνω στο άλλο καρέ των 2κ. Λειτουργεί περίπου όπως το 3d με εναλασομενα καρέ μόνο που δεν δίνει βάθος αλλα Έξτρα ψεύτικη ανάλυση.

Θεωρητικά πάντα όπως είπε ο κάποιος ( νομίζω ο Κώστας κεφαλας) μερικές σελίδες πριν η εικόνα θα είναι πιο "αναλογική". Αν κάποιου του αρέσει δηλαδή η sharp εικόνα δεν θα επωφεληθεί σε κάτι. Δηλαδη ένας καλός 1080p dlp είναι πιθανον να έχει πολυ πιο κοφτερη εικόνα.
(Αν διαβάζει κάποιος που παίζει με δικούς του αλγοριθμους σε pc είτε με avisynth είτε με madvr θα είναι σαν να παίζεις DVD σε full hd οθονη με soft cubic στο τέρμα)

Το κομμάτι του 3d θα το διαβάσω πιο μετα. Λέει και εκει πολλα ωραία πράγματα.

Απο οτι καταλαβαινω το gap μεταξύ του χ30 & του χ70 είναι αρκετά μεγαλύτερο απο ότι είχε πέρσι ο x3 με τον x7

Y.Γ.Ο Γερμανός μακραν ο καλύτερος reviewer στον πλανήτη.

Νταξ, δεν είναι και Greg Rogers, αλλα μετά από αυτόν είναι ο δεύτερος καλύτερος ΙΜΟ..
Thanks for the link. Θα του ρίξω ένα βλέφαρο..

Eίναι μια παρεμφερής μέθοδος με το wobulation που χρησιμοποιούσε η ΤΙ για να δώσει 1920x1080 από DMD ανάλυσης 960x1080, απλά χρησιμοποιεί φίλτρο άντι για κάτοπτρο και προβαίνει σε τετραπλασιασμό αντί για απλό διπλασιασμό...

Αναρωτιέμαι πως θα τα πηγαίνουν από καθαρότητα στην κίνηση και flickering σε αυτό το mode οι συγκεκριμένοι προβολείς...

JVC X30 Projector

jvc-dla-x30-tn.jpg

Written by Chris Heinonen

Conclusion about the JVC X30 Projector

Now that I have the space for a theater, I plan to avoid going to the cinema as much as possible going forward. With the JVC X30, I didn’t miss going to the theater at all as the image it presented let me fall into watching the film and forgetting everything else. The black levels were amazing compared and the contrast, which the ISF finds to be the most important element of an image, was spectacular. My initial worries about the lack of a CMS were unfounded when I saw how well the image calibrated at the end and the lens memory worked wonderfully in my experience. If you are going to watch 3D all the time I might suggest looking at a different projector, likely a DLP, to avoid ghosting, but for watching films the JVC is a wonderful projector and one that might find a place in my own theater on a permanent basis.

Άργησαν πολύ να το ανεβάσουν, δεν λέει τίποτα που να μην ξέρουμε.
Τον μικρό τον έχουν ξεκοκαλισει ήδη oλοι αλλα αξίζει μια ανάγνωση.

http://www.hometheaterhifi.com/projectors-products-menu-column2-46/1493-jvc-x30-projector.html

Re: Απάντηση: JVC DLA X30/X70/X90

Τελικά αυτός ο 30άρης πρέπει να έχει ''λαστιχένια'' λάμπα!!! Ο ένας τον δίνει καλιμπραρισμένο στα 890 Lumens και ο άλλος στα 450!!!:ADFADF1::ADFADF1:

Πραγματικά δε βγαίνει άκρη..και εγώ ήξερα οτι δεν είναι τόσο φωτεινός, μετά ο cl7gr που τους είχε και τους δύο λέει οτι είναι πιο φωτεινός ο Χ30 καλιμπραρισμένος απο τον epson 9000, τα reviews λένε ότι θέλουν...Μήπως κάτι παίζει και με την απότομη μείωση της φωτεινότητας που όπως λέγεται διορθώθηκε? Μήπως άλλαξαν κάτι και ανάλογα με την παρτίδα μετρούν αλλιώς??:chinscratch:

Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC DLA X30/X70/X90

Πραγματικά δε βγαίνει άκρη..και εγώ ήξερα οτι δεν είναι τόσο φωτεινός, μετά ο cl7gr που τους είχε και τους δύο λέει οτι είναι πιο φωτεινός ο Χ30 καλιμπραρισμένος απο τον epson 9000, τα reviews λένε ότι θέλουν...Μήπως κάτι παίζει και με την απότομη μείωση της φωτεινότητας που όπως λέγεται διορθώθηκε? Μήπως άλλαξαν κάτι και ανάλογα με την παρτίδα μετρούν αλλιώς??:chinscratch:

Να σου πω ότι γνωρίζω κάτι παραπάνω, Χρήστο, θα πω ψέμματα........απλά, μου κάνουν εντύπωση αυτές οι τεράστιες διαφορές σε κάτι (φωτεινότητα) που δεν συμπεραίνεται υποκειμενικά. Εκτός, αν του ενός ή του άλλου είναι το φωτόμετρο κουκουρούκου!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC DLA X30/X70/X90

Να σου πω ότι γνωρίζω κάτι παραπάνω, Χρήστο, θα πω ψέμματα........απλά, μου κάνουν εντύπωση αυτές οι τεράστιες διαφορές σε κάτι (φωτεινότητα) που δεν συμπεραίνεται υποκειμενικά. Εκτός, αν του ενός ή του άλλου είναι το φωτόμετρο κουκουρούκου!!

Να πάτε στην Avart να τους δείτε δίπλα-δίπλα! Εγώ τους είχα και τους δύο σπίτι μου. Στον epson μάλιστα έχω δημοσιεύσει και screenshots.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC DLA X30/X70/X90

Να πάτε στην Avart να τους δείτε δίπλα-δίπλα! Εγώ τους είχα και τους δύο σπίτι μου. Στον epson μάλιστα έχω δημοσιεύσει και screenshots.

Στην Avart τους είδα και τους δύο δίπλα δίπλα απλά δεν ήταν ρυθμισμένοι και η λάμπα ήταν την περισσότερη ώρα στο "high":p
Βέβαια αν και ο Γιάννης αποφάσισε να αποχωριστεί τον αγαπημένο του 8720 και ενδιαφέρεται, ευχαρίστως να ξαναπάω να τους δούμε παρέα! :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC DLA X30/X70/X90

Βέβαια αν και ο Γιάννης αποφάσισε να αποχωριστεί τον αγαπημένο του 8720 και ενδιαφέρεται, ευχαρίστως να ξαναπάω να τους δούμε παρέα! :ernaehrung004:

Όχι ακόμα!!! Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση πάντως!!!:ernaehrung004:

Να σκασουμε μυτη 200 ατομα ταυτοχρονα και να πουμε μας εστειλε ο κλεων.
Να δω που θα μας βαλουν. :flipout: