JVC DLA-X55

Καλοριζικος και απο μένα στρατηγε μου ,αλλα βρε σύ 350 ώρες με τον planar τόσα χρονια ΝΤΡΟΠΗ!!!!!
Κοιτά τι θα κανείς με τον jvc ,πρέπει να τον χαρεις , είναι φοβερό εργαλείο!
Περιμένω προσκλητήριο για θέαση !

Σωτήρη με προσβάλεις.... 307 ήταν οι ώρες...:p

Το προσκλητήριο είναι ανοιχτό, όπως ήταν πάντα. Όποιος θέλει αρκεί ένα τηλέφωνο ή ΡΜ.

Μπαμπινι Μεγεια βρε! Χρήστο καλώς μας ξαναρθες βρε!

Σ´ευχαριστώ αλλά όχι έτσι τα καλορίζικα.. με ταψάκι θα το γιορτάσουμε... Εσύ απλά κανόνισε που σε βολεύει καλύτερα, σ´εμένα ή στο Χρήστο; :ernaehrung004:

Mπαμπη καλοριζικος. ! Ελπιζω η kuro (και το μαυρο της) να ηταν ο λογος που δεν εβλεπες στον planar και ετσι τωρα με τα μαυρα του jvc, να παρει μπρος το κοντερ του.

Καλορίζικος Μπάμπη. Το μηχάνημα όντως σκοτώνει. Δοκίμασε το mpc στο film και ρίξε όσο μπορείς κυρίως το enhance, αλλά και τα dynamic contrast, smoothing. Χωρίς να έχω δει τον planar είχα την εντύπωση ότι σε ansi contrast δεν πλησιάζεται απο dla,sxrd. Είναι τόσο κοντά ο jvc;

Το ANSI Contrast του '55' μετρημένο από τον Μανώλη είναι 370:1...δυστυχώς δεν αναφέρει του '8150',προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι μεγαλύτερο,αλλά άνευ ουσιαστικής σημασίας αφού ο χώρος από ό,τι διαβάζω είναι σαλόνι και όχι αποκλειστικά για 'σινεμά',οπότε η όποια διαφορά πάει περίπατο

Καλορίζικος Μπάμπη. Το μηχάνημα όντως σκοτώνει. Δοκίμασε το mpc στο film και ρίξε όσο μπορείς κυρίως το enhance, αλλά και τα dynamic contrast, smoothing. Χωρίς να έχω δει τον planar είχα την εντύπωση ότι σε ansi contrast δεν πλησιάζεται απο dla,sxrd. Είναι τόσο κοντά ο jvc;

Γιώργο σ´ευχαριστώ πολύ... Το MPC το έχω δοκιμάσει αλλά για πολύ λίγο, παίζοντας τώρα στην αρχή για να δώ τι κάνει το ένα και τι το άλλο. Είναι αλήθεια οτι στη θέση film δουλεύει πιο ήπια από τα άλλα modes, στο High Definition ειδικά σου πετάει τα μάτια έξω, αλλά θα κάνω τις τελικές δοκιμές όταν θα είμαι έτοιμος, όταν δηλαδή θα έχει τελειώσει και ο Μανώλης. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στο τι χρησιμοποιείς και τι όχι γιατί το μηχάνημα είναι αποκαλυπτικότατο κι ότι του δώσεις θα στο βγάλει. Αν του δώσεις άωογο υλικό θα το απολαύσεις, αν του δώσεις σκουπίδια θα στα πετάξει στα μούτρα. Η αλήθεια είναι οτι είναι αρκετά εμφανής η διαφορά στην εικόνα με το MPC.

Re: Απάντηση: JVC DLA-X55

Το ANSI Contrast του '55' μετρημένο από τον Μανώλη είναι 370:1...δυστυχώς δεν αναφέρει του '8150',προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι μεγαλύτερο,αλλά άνευ ουσιαστικής σημασίας αφού ο χώρος από ό,τι διαβάζω είναι σαλόνι και όχι αποκλειστικά για 'σινεμά',οπότε η όποια διαφορά πάει περίπατο

Σωστά, ο Planar είχε μεγαλύτερο ANSI Contrast, είναι περιοχή των DLP αυτή, αλλά στο χώρο μου δεν έχω καταλάβει διαφορά. Μερικές φορές μάλιστα, ειδικά όταν αρχίζει και πέφτει το φως, ο X55 μου φαίνεται εντυπωσιακά ανάγλυφος και τρισδιάστατος.

Σωτήρη με προσβάλεις.... 307 ήταν οι ώρες...:p

Το προσκλητήριο είναι ανοιχτό, όπως ήταν πάντα. Όποιος θέλει αρκεί ένα τηλέφωνο ή ΡΜ.

Σ´ευχαριστώ αλλά όχι έτσι τα καλορίζικα.. με ταψάκι θα το γιορτάσουμε... Εσύ απλά κανόνισε που σε βολεύει καλύτερα, σ´εμένα ή στο Χρήστο; :ernaehrung004:

Δεν έχει σημασία που... Χαίρομαι που ξαναζωντανευει το θέμα...

Αχχ τι μας κανεις αχχ :flipout:
Θα πουλησω το αμαξι και θα τα φαω ολα σε projector :flipout:

Σου εχω δυο ερωτησεις ομως :D
Απο ποια ταινια ειναι αυτο http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=92339&stc=1&d=1367092803
Και δευτερον με ποια μηχανη τραβουσες και σε τι ρυθμισεις την ειχες;

Υ.Γ. Περιμενω κι αλλες φωτογραφιες, δεν χορταινω ευκολα για αυτο συγγνωμη :flipout:

Αχχ τι μας κανεις αχχ :flipout:
Θα πουλησω το αμαξι και θα τα φαω ολα σε projector :flipout:

Σου εχω δυο ερωτησεις ομως :D
Απο ποια ταινια ειναι αυτο http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=92339&stc=1&d=1367092803
Και δευτερον με ποια μηχανη τραβουσες και σε τι ρυθμισεις την ειχες;

Υ.Γ. Περιμενω κι αλλες φωτογραφιες, δεν χορταινω ευκολα για αυτο συγγνωμη :flipout:

Η σκηνή είναι από το ξεκίνημα του "Hugo", η μηχανή είναι μια Canon 40D με φακό Canon 17-40 L USM.
Δεν είχα κάποιες ιδιαίτερες ρυθμίσεις, στο Program η μηχανή και ρύθμιζα χειροκίνητα την ταχύτητα κλείστρου.

Φωτογραφίες θ´ ανεβάσω κι άλλες, οι πολλές όμως θα είναι μετά τη ρύθμιση.

Το έκανα... Δοκίμασα το MPC στο film και στο High Definition. Στο τέλος είδα οτι στο High Definition, ενώ έριξα στο 0 το Enchance ξέχασα στο 50 το Dynamic Contrast και το Smoothing. Δεν πειράζει, βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει λίγο, βαρέθηκα να ξανακάνω όλη τη διαδικασία απ´την αρχή.:smile:

Έχω τραβήξει από 3 screenshots όπου το πρώτο είναι χωρίς MPC το δεύτερο με MPC στο film και το τρίτο στο High Definition.

Attachments

• 1a.jpg
    1a.jpg
    81.6 KB · Views: 249
  • 1b.jpg
    1b.jpg
    78.1 KB · Views: 248
  • 1c.jpg
    1c.jpg
    85.8 KB · Views: 248
  • 2a.jpg
    2a.jpg
    62.2 KB · Views: 246
  • 2b.jpg
    2b.jpg
    58.7 KB · Views: 246
  • 2c.jpg
    2c.jpg
    65.5 KB · Views: 246
  • 3a.jpg
    3a.jpg
    108.3 KB · Views: 247
  • 3b.jpg
    3b.jpg
    97.2 KB · Views: 245
  • 3c.jpg
    3c.jpg
    112.4 KB · Views: 245
Στο 3ο είναι πιο έντονο το κοντραστ; Μου φαίνεται πάντως πιο ευκρινες και πιο "μαύρο"

Μπάμπη, η χρωματική διαφοροποίηση (πιο θερμή η πρώτη, πιο παγωμένες οι άλλες 2) καθώς και αυτή της φωτεινότητας που προκύπτει από την τρίτη φωτογραφία, είναι θέμα της μηχανής, φαντάζομαι...διότι στα άλλα δύο σετ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

To 1ο είναι μια normal εικόνα 2Κ.
Το 2ο είναι μετατροπή με shift σε 4Κ αλλά χωρίς εξάρσεις (film mode)
Το 3ο είναι η ίδια μετατροπή σε 4Κ αλλά με τσιμπημένες ρυθμίσεις (High Definition mode).

Re: Απάντηση: JVC DLA-X55

Μπάμπη, η χρωματική διαφοροποίηση (πιο θερμή η πρώτη, πιο παγωμένες οι άλλες 2) καθώς και αυτή της φωτεινότητας που προκύπτει από την τρίτη φωτογραφία, είναι θέμα της μηχανής, φαντάζομαι...διότι στα άλλα δύο σετ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Ναι, το είδα κι εγώ όταν πήγα να τις ανεβάσω κι επειδή είχα μαζέψει τριπόδια κλπ το άφησα, μάλλον κάποια περίεργη φωτομέτρηση της μηχανής.

Τις πρωτες δυο δυσκολευομαι να τις συγκρινω λογω χρωματικής διαφοράς (οσο μπορώ να διακρίνω απο τις φωτογραφίες).
Προτιμώ ομως την 2η απο την 3η ...Ειναι αρκετα επιθετική για τα γούστα μου.

Εγώ συνεχίζω να προτιμώ την εικόνα το πολύ μέχρι το film mode ... από εκεί και πέρα με χαλάει.

Τις πρωτες δυο δυσκολευομαι να τις συγκρινω λογω χρωματικής διαφοράς (οσο μπορώ να διακρίνω απο τις φωτογραφίες).
Προτιμώ ομως την 2η απο την 3η ...Ειναι αρκετα επιθετική για τα γούστα μου.

Με μπέρδεψες λίγο... Ποιές πρώτες δυο εννοείσ. Υπάρχουν 3 set των 3 φωτογραφιών. Σημαντική χρωματική διαφορά έχει το 3ο set.

Παντως απο οτι μας ελεγε ο Μπαμπης απο κοντα... το μηχανημα ειναι τοσο παραμετροποιησιμο που ικανοποιει τα γουστα και του πλεον απαιτητικου θεατη