JVC DLA-X700R

Ναι, να δούμε ποτε θα ρθει... ;)

Απο εκει που παραγγειλες το ερωτημα ειναι αν θα ερθει :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα ήθελα να αποχαιρετήσω το forum.

Σήμερα φεύγω Βραζιλία.

Χαρηκα για τη συνεργασία.

Φιλιά (ειδικά στον Κούλη και στον Νεκτάριο)

:flipout: δεν προλαβα να διαβασω παρακατω.....

Απο εκει που παραγγειλες το ερωτημα ειναι αν θα ερθει :flipout:

:flipout: δεν προλαβα να διαβασω παρακατω.....

Τους πήρε και προκαταβολή... :flipout:

Δεν του τόχα πάντως...
Αφού κατάφερε να "δαγκώσει" Τάκη και Νεκτάριο τσουζάμεν... τέρμα, του βγάζω το καπέλο :worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:

Τους πήρε και προκαταβολή... :flipout:

Δεν του τόχα πάντως...
Αφού κατάφερε να "δαγκώσει" Τάκη και Νεκτάριο τσουζάμεν... τέρμα, του βγάζω το καπέλο :worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:

:flipout:

JVC DILA Χ-700R και Calibration

Φιλοι μου καλησπερα σας.Αν και παλαιο μελος του AV CLUB,γραφω για πρωτη φορα,ομως εχω παρακολουθησει πολλες συζητησεις σας κατα καιρους με πολυ ενδιαφερον, οπως π.χ το παρακατω νημα περι του JVC X-700R , μια και τυγχανω εδω και 5 μηνες και ιδιοκτητης ενος (Αφου αποχαιρετησα τον SONY 80 που με συντροφευε τα τελευταια 4-5 χρονια,λογω των γνωστων προβληματων στα πολωτικα).Τον προβολεα, υστερα απο συντομη ενασχοληση,κατεληξα οτι μου αρεσει μακραν καλυτερα,η THX mode,μεταξυ των προεπιλεγμενων. Με THX βλεπω τις ταινιες μου,σαν για πρωτη φορα !! Εχω εντυπωσιαστει !! Ασχολουμαι με το Αθλημα 15 χρονια εχω δει κατα καιρους πολλους και ακριβους Προβολεις, αλλα τοσο ολοκληρωμενη εικονα δεν εχω ξαναδει !! Με αυτο το ποστ,θελω να ρωτησω τη γνωμη σας, και ιδιαιτερα των κατοχων αυτου του προβολεα,που εχουν κανει επαγγελματικο calibration του προβολεα,εαν θα δω αισθητα καλυτερη εικονα καλιμπραροντας τον,σε συγκριση με την ΤΗΧ , ΣΤΟ ΠΑΝΙ ομως ,και οχι στα νουμερα των μετρησεων,διοτι μερικες φορες συμβαινει οτι και στην Οικονομια....Οταν ευημερουν τα νουμερα,ο λαος πειναει....Αυτα προς το παρον. Ευχαριστω για τη φιλοξενια.

Re: JVC DILA Χ-700R και Calibration

Στο επίπεδο που είσαι , απαιτέιται το calibration.
Αυτο βέβαια δεν σημαίνει ξαφνικά θα αλλάξουν αποχρώσεις ριζικά τα χρώματα.Υπάρχουν και άλλες σημαντικές παράμετροι οπως το gray scale.
O καλύτερος στο είδος ειναι ο Μανώλης Καστρουνής.Μπορεις να επικοινωνήσεις μαζί του στο www.perfectimage.gr

Ο προβολέας παίζει πολύ καλα όπως έρχεται (στο natural mode κυρίως) αλλά μια σωστή ρύθμιση απο επαγγελματία θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα.

Φιλοι μου καλησπερα σας.Αν και παλαιο μελος του AV CLUB,γραφω για πρωτη φορα,ομως εχω παρακολουθησει πολλες συζητησεις σας κατα καιρους με πολυ ενδιαφερον, οπως π.χ το παρακατω νημα περι του JVC X-700R , μια και τυγχανω εδω και 5 μηνες και ιδιοκτητης ενος (Αφου αποχαιρετησα τον SONY 80 που με συντροφευε τα τελευταια 4-5 χρονια,λογω των γνωστων προβληματων στα πολωτικα).Τον προβολεα, υστερα απο συντομη ενασχοληση,κατεληξα οτι μου αρεσει μακραν καλυτερα,η THX mode,μεταξυ των προεπιλεγμενων. Με THX βλεπω τις ταινιες μου,σαν για πρωτη φορα !! Εχω εντυπωσιαστει !! Ασχολουμαι με το Αθλημα 15 χρονια εχω δει κατα καιρους πολλους και ακριβους Προβολεις, αλλα τοσο ολοκληρωμενη εικονα δεν εχω ξαναδει !! Με αυτο το ποστ,θελω να ρωτησω τη γνωμη σας, και ιδιαιτερα των κατοχων αυτου του προβολεα,που εχουν κανει επαγγελματικο calibration του προβολεα,εαν θα δω αισθητα καλυτερη εικονα καλιμπραροντας τον,σε συγκριση με την ΤΗΧ , ΣΤΟ ΠΑΝΙ ομως ,και οχι στα νουμερα των μετρησεων,διοτι μερικες φορες συμβαινει οτι και στην Οικονομια....Οταν ευημερουν τα νουμερα,ο λαος πειναει....Αυτα προς το παρον. Ευχαριστω για τη φιλοξενια.

Βρε Κωστα εδωσες ενα τσουβαλι λεφτα να παρεις τον προβολεα κανε και ενα επαγγελματικο καλιμπραρισμα να τον ευχαριστηθεις αξιζει τον κοπο μην το σκεπτεσαι

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις, πραγματι καλιμπραρισμα θα γινει,και βεβαιως δεν τιθεται θεμα χρηματων φιλε Στεργιο ,οπως σωστα λες. Το θεμα το θετω απο προβληματισμο και περιεργεια, για το κατα ποσο μια ηδη πολυ καλα προρυθμισμενη εικονα ,η ΤΗΧ εν προκειμενω (και η Natural φιλε spcav παιζει εξαιρετικα) που ειναι επιλογη του εργοστασιου κατοπιν συμφωνιας με την ΤΗΧ και για αυτο ειναι και σφραγισμενη,μπορει να γινει καλυτερη,και ποσο.Γι'αυτο απευθυνομαι περισοτερο σε οσους εχουν προσωπικη εμπειρια απο το καλιμπραρισμα του συγκεκριμενου προβολεα.....

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις, πραγματι καλιμπραρισμα θα γινει,και βεβαιως δεν τιθεται θεμα χρηματων φιλε Στεργιο ,οπως σωστα λες. Το θεμα το θετω απο προβληματισμο και περιεργεια, για το κατα ποσο μια ηδη πολυ καλα προρυθμισμενη εικονα ,η ΤΗΧ εν προκειμενω (και η Natural φιλε spcav παιζει εξαιρετικα) που ειναι επιλογη του εργοστασιου κατοπιν συμφωνιας με την ΤΗΧ και για αυτο ειναι και σφραγισμενη,μπορει να γινει καλυτερη,και ποσο.Γι'αυτο απευθυνομαι περισοτερο σε οσους εχουν προσωπικη εμπειρια απο το καλιμπραρισμα του συγκεκριμενου προβολεα.....

Κωστα η προρυθμιση thx αποδιδει παντα καλυτερα απο τις αλλες στο μενου του προβολεα σου ειναι ομως μια ρυθμιση που δεν εγινε με στρωμενη την λαμπα του προβολεα σου, με την οθονη σου,στον χωρο σου και με τις πηγες σου και γι αυτο θα διαφερει αρκετα στο αποτελεσμα που θα παρεις απο την ρυθμιση που θα κανεις με εναν επαγγελματια.

Απάντηση: JVC DILA Χ-700R και Calibration

Βρε καλώς τα παιδιά τα δικά μας... Τα μουλωχτά... :flipout:

Που χάθηκες βρε Κώστα;
Εγώ έχω ρυθμίζει το δικό μου (ο Μανώλης δηλαδή...) στο natural τη λάμπα στο Low, Clear Black και αυτόματες ίριδες στο Off.
Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.
Η αλήθεια είναι οτι με το THX δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου, νομίζω κάποια στιγμή το έβαλα για δοκιμή αλλά για πολύ λίγο τόσο που να φανταστείς δεν θυμάμαι καν πως έπαιζε. (Εδώ δεν θυμάμαι απο πότε έχω να τον ανοίξω, πως παίζει το THX θα θυμόμουν;:chinscratch:)
Αυτό που μου άρεσε περισσότερο απ´όλα ήταν το Cinema, μου άρεσε πάρα πολύ το χρώμα, πολύ μάτσο. Όταν ο προβολέας φτάσει τις 100 ώρες και κάνω την τελική ρύθμιση με τον Μανώλη σίγουρα θα κάνω και μια ρύθμιση σ´αυτό το mode. Εκεί δουλεύει - αν δεν κάνω λάθος - και το expand color space.
Καλώς ήρθες και πάλι και καλοθέατο το "εργαλείο". :ernaehrung004:

Εδώ κάνουμε calibration σε κάθε αλλαγή λάμπας, τώρα που είναι καινούριος το σκέφτεσαι?

Για ρώτα μας τι σαβούρα βλέπουμε να πάει ο προβολέας στις 50 ώρες να έρθει ο ράμπο :p

Σε μερικές μέρες παραλαμβάνω κι εγώ και θα κάνω σίγουρα calibration.

Καλορίζικος και καλοθέατος! :ernaehrung004:

Καλοριζικος Κωστα και καλες θεασεις.

Κατα τη γνωμη μου εξαρταται κατα πολυ απο το τι σου αρεσει να βλεπεις.
Εχει συμβει πολλες φορες να ειμαι με ανθρωπους που τους αρεσει η πουσαρισμενη χρωματικα και σε σαρπνες εικονα.
Επισης αλλοι δεν διακρινουν κι ευκολα τη λεπτομερεια και τη διαβαθμιση στο χρωμα.
Πιστευω το καλιμπραρισμα δινει 3η διασταση στην εικονα μεσο διαβαθμισης κι οχι λογο κοντραστ.
Πολλες φορες η εικονα μετα το καλιμπραρισμα ειναι για καποιους λιγοτερο εντυπωσιακη.
Ελπιζω να με καταλαβες, δεν ξερω αν εκφραζω σωστα αυτο που θελω να σου μεταφερω.

υγ
Αλλοι εχουν γυαλια (οχι 3d) και δεν τα φορανε :flipout:

Αντε, μπας και γραψει καμια ωρα ενας από τους 3 που υπάρχουν στην Ελλαδα....:p

Σε μερικές μέρες παραλαμβάνω κι εγώ....

Άκου 3... Εδώ κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα... :ernaehrung004:

υγ
Αλλοι εχουν γυαλια (οχι 3d) και δεν τα φορανε :flipout:

Αποκλείεται... :coool:

Παιδια,σας ευχαριστω ολους για τις ευχες σας, και ευχομαι ολοψυχα σε ολους οσους τον εχουν οχι μονον καλες θεασεις, αλλα και πολλες θεασεις ( αυτο Στρατηγε μου για σενα ). Τα μηχανηματα τα παιρνουμε για να τα ευχαριστιομαστε ,βλεποντας ταινιες , αθλητικα στην TV ,και αμα τυχει , και κανα σηριαλ για την συζυγο. Κοινως τα ξεζουμιζουμε. Ευχομαι δε σε οσους δεν τον εχουν, να τον αποκτησουν καποια στιγμη, γιατι κατα την προσωπικη μου γνωμη, αξιζει πολλα.Και παλι πολλα ευχαριστω.

Μπαμπη ,ευχαριστω για το καλωσορισμα, πραγματι τα τελευταια χρονια απομακρυνθηκα λιγο,λογω προσωπικων και επαγγελματικων υποχρεωσεων,αλλα κατα καιρους εχω παρακολουθησει πολλες συζητησεις σας εδω,και εχω απολαυσει τις ατακες σας , και τις ευστοχες παρατηρησεις - τοποθετησεις σας στα θεματα που αφορουν το hoby μας. Ελπιζω οτι απο δω και περα,θα τα λεμε συχνοτερα.

Φιλε nektar, σου ευχομαι ολοψυχα καλως να παραλαβεις, και περιμενω με ενδιαφερον ,πρωτες εντυπωσεις.

Φιλε Browser, σ'ευχαριστω πολυ για τις ευχες, και σου ευχομαι κι εγω τα ιδια, μιας και ο δικος σου ειναι φρεσκοαγορασμενος.Οσον αφορα την τριτη διασταση ( βαθος πεδιου ),θεωρω και εγω οτι ειναι ενα απο τα εξοχως ζητουμενα στην βιντεοπροβολη. Αυτο το προσον ,θεωρω οτι ο 700ρης ηδη το εχει out of the box αρκετα ,και αν με το καλιμπραρισμα παρω ακομα περισσοτερο ,τοτε μονο γι'αυτο, αξιζει ο κοπος.

Κωστα καλοριζικος! Ειναι καταπληκτικο μηχανακι και θα λαμψει ειδικα μετα απο calibration.

Καλοθέατος Κώστα. Να τον ευχαριστηθείς!!:smile:

Φιλε Browser, σ'ευχαριστω πολυ για τις ευχες, και σου ευχομαι κι εγω τα ιδια, μιας και ο δικος σου ειναι φρεσκοαγορασμενος.Οσον αφορα την τριτη διασταση ( βαθος πεδιου ),θεωρω και εγω οτι ειναι ενα απο τα εξοχως ζητουμενα στην βιντεοπροβολη. Αυτο το προσον ,θεωρω οτι ο 700ρης ηδη το εχει out of the box αρκετα ,και αν με το καλιμπραρισμα παρω ακομα περισσοτερο ,τοτε μονο γι'αυτο, αξιζει ο κοπος.

Καλώς ή κακώς (καλώς κατά τη γνώμη μου...), τα μηχανήματα των τελευταίων χρόνων έρχονται όλο και προσεγμένα από την μαμά εταιρεία με αποτέλεσμα το καλιμπράρισμα να μην προσφέρει την μέρα-νύχτα αίσθηση όσο παλιότερα. Αυτό είναι μια επιτυχία των ανά τον κόσμο fora, τα οποία έσπρωχναν χρόνια ολόκληρα τις εταιρείες προς αυτή την κατεύθυνση. Ασφαλώς και το καλιμπράρισμα είναι πάντα απαραίτητο, ειδικά όταν μιλάμε για μηχανήματα σαν το δικό σου, απλά, δεν έχει την ίδια wow αίσθηση όσο παλιότερα.

Με λιγα λόγια ο Γκάλης θελει να μας πει ότι για την εικόνα του JVC πρέπει να τον ευχαριστούμε...

Ελεος δλδ....

:p :p :p