JVC DLA-X700R

Nice!!

Καλύτερο το 2.2 από το 2.4 στον χώρο σου Χρήστο?

Λιγο το δοκιμασα και δεν εχω ακομα πληρη αποψη σαυτο. Σε πρωτη φαση δειχνει οτι παιζει καλυτερα το 2.2 παντως.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτα ειναι σε cinema mode, με χρωμα στο standard και σετ απο τον προβολεα στους 7000Κ. Προρυθμιση γαμμα στο μηχανημα 2.2

Περιμενω να φτιαξει πρωτα του Μπαμπη που εχει πολλες ωρες :a0210:και του Νεκταριου που βλεπει καργα αποτι καταλαβαινω :flipout: και μετα θα τον φερω !!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

madvr??? η από τα ρυθμιστικά του προβολέα???

Απο το mad δε ρυθμιζεις τιποτα βρε :ernaehrung004:, αλλα ναι κι απο αυτο που εννοεις :a0210:

Περιμενω να φτιαξει πρωτα του Μπαμπη....

Σίγουρα....

royalty-free-waiting-clipart-illustration-1047392.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Στα φωτεινά έχει διαφορά, οι τοίχοι και το ταβάνι κάνουν ζημιά.
Ο Χρήστος δεν λέει οτι δεν επειρεάζει το περιβάλλον απλά περίμενε οτι η διαφορά ενός σαλονιού με έναν φροντισμένο χώρο θα ήταν μεγαλύτερη. Αυτό τουλάχιστον βλέπαμε μέχρι τώρα, με όσους προβολείς πέρασαν απ´το χώρο, και δεν είναι και λίγοι. Προφανώς η δύναμη και το contrast του 700-άρη περιορίζουν πολύ την επίδραση του χώρου.

Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να κάνουμε συγκρίσεις από μνήμης. Πχ όταν είδαμε τον 500ρη μου σπίτι σου και μετά τον είδα σπίτι μου (που έχω λίγο καλύτερες συνθήκες στο σαλόνι) μου φάνηκε αρκετά καλύτερος στις ίδιες σκηνές, αλλα δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος διότι δεν υπάρχει δυνατότητα Α-Β.
Πάντως ένας καλος προβολέας θα δείξει τα δόντια του και σε μη ιδανικούς χώρους, ειδικά στα σκοτεινά πλάνα που οι ανακλάσεις είναι στο ελάχιστο.
Και ένα άλλο θέμα: Τα μάτια μας θέλουν τον χρόνο τους για να προσαρμοστούν στον περιβάλλοντα χώρο για να μπορούν να αξιολογήσουν τις οποιες διαφορές στην εικόνα.
Θεωρώ πως σε ένα bat cave, μετά από λίγο χρόνο προσαρμογής, το μάτι μας μπορεί να επικεντρωθεί απερίσπαστο στην εικόνα και να εκτιμήσει ακόμα και τις λεπτότερες διαφορές, χώρια που θα είναι πολύ πιο ξεκούραστη η θέαση και δεν θα υπάρχει ανάγκη να έχουμε την φωτεινότητα στο maximum.

Ετσι ειναι Τακη, αλλα δυστυχως οπως λες κι εσυ, ετσι αποφασιζουμε και τι θα αγορασουμε. Δεν νομιζω οτι κανεις ειδε στο χωρο του υποψηφια μηχανηματα.
Κατω απο αυτο το σκεπτικο ειπαμε κι εγω κι ο Μπαμπης οτι η αισθηση που μας αφησε ειναι οτι σε δυο αρκετα διαφορετικους χωρους δεν ειχε τη διαφορα που τουλαχιστον μεχρι τωρα βλεπαμε σε αλλα μηχανηματα.

Και κανένας δεν ισχυρίζεται βεβαίως οτι ο σωστός χώρος δεν παίζει ρόλο, έτσι; Μην τρελαθούμε.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Σκέφτομαι να κάνω μία αναβάθμιση λόγω εορτών και είμαι μεταξύ του X700RK και του X900RK.

Αυτή τη στιγμή είμαι τον RS46U, πολύ ευχαριστημένος , όμως πήγα στις 135'' τώρα και παρατηρώ μία μικρή έλλειψη sharpness. Εκτιμάτε ότι αξίζει τον κόπο και το έξτρα χρήμα ή καλύτερα αναμονή για την τελική 4Κ τεχνολογία, μιας και ο υπάρχον είναι μόνο 1,5 έτους;

Ευχαριστώ.

Αυτή τη στιγμή, για να μιλάμε Ευρωπαϊκά, έχεις τον Χ35. Η διαφορά του απ´τον 700 και τον 900 είναι μεγάλη αλλά όχι στην ευκρίνεια, κυρίως στο contrast και στο μαύρο. Μάλιστα, αν παίζεις με υπολογιστή, στο desktop η εικόνα του Χ35 μάλλον θα σου φαίνεται πιο ευκρινής λόγω του οτι οι άλλοι δυο φοράνε panel στο οποίο έχει μειωθεί κατά 40% το διάκενο μεταξύ των pixels. Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό, παρ´ότι η λογική λέει οτι θα έπρεπε να συμβαίνει το ανάποδο, δεν γνωρίζω.
Στην ερώτησή σου τώρα...
Εγώ θα περίμενα το επόμενο μοντέλο, το real 4Κ, αν και πιστεύω οτι δεν θα είναι φτηνό.
Αν όμως θές κάποιον απ´τους σημερινούς πάρε τον 700, δεν νομίζω οτι αν δώσεις 2 χιλιάρικα παραπάνω θα δείς και την αντίστοιχη διαφορά.

Re: Απάντηση: JVC DLA-X700R

Φιλε Emperor, πριν απο μερικους μηνες ειχα και εγω ακριβως τον ιδιο προβληματισμο,μονο που εγω παιζω στις 106''.Ημουν κατοχος ενος Χ-35,αγορασμενου τον Φεβρουαριο 2014,και ημουν ευτυχης. Οταν ειδα ομως τον 500 και στη συνεχεια τον 700 ,αγορασα τον 700 χωρις δευτερη σκεψη, και μετα απο 6 μηνες σε βεβαιωνω οτι ο 700 ειναι πολυ καλυτερος απο τον χ-35. Εχει καλυτερο μαυρο,και κοντραστ,οπως αναφερει και ο Babis K.πιο πανω,με αποτελεσμα , η εικονα να δειχνει πιο ζωντανη , πυκνη και συμπαγης, και παρ'ολο που εχει με τον χ-35 τα ιδια lumen φωτεινοτητας,λογω αυξημενου κοντραστ,δειχνει και πιο φωτεινη.Στην ευκρινεια δεν ειδα διαφορα ,καθ'οτι εγω παιζω με Media player ,και οχι με κομπιουτερ.Οut of the box παιζει καλυτερα (εχει και cms για καλυτερη ρυθμιση),και μια THX mode,με την οποια παιζεις ανετα ,χωρις να αισθανεσαι την αναγκη περαιτερω calibration. Επισης,τον ανοιξα δοκιμαστικα στις 120''και δεν καταλαβα ουσιαστικη πτωση της εικονας.Πιστευω οτι και στις 135'' που παιζεις, δεν θα εχεις δραματικη αλλαγη. Τον 900 τωρα δεν τον εχω δει,αλλα λογικα θα ειναι καλυτερος απο τον 700 , αλλα και πολυ ακριβοτερος.Αν μπορεις να τον δεις σε demo στην αντιπροσωπεια της JVC, πηγαινε δες τον εστω και απο περιεργεια,και οταν ευκαιρισεις,γραψε και εντυπωσεις. Παντως εν αναμονη των 4Κ ,καλυτερη αγορα θεωρω και εγω τον 700.

Εχοντας επιλεξει παλιότερα τον X9 εναντι του Χ7, περυσι πήγα στον 700 και όχι στον 900.

Θεωρώ ότι ενώ η διαφορά μεταξύ 500 και 700 είναι σημαντική (ελπίζω να μη μας ακούει ο Τακης :p), η διαφορά μεταξύ 700 και 900 δεν είναι αντίστοιχη.

Επί της ουσίας φυσικά, μιλάμε για το ίδιο μοντέλο με ''hand picked components'' κλπ.

Ασε που για να δεις τη διαφορά πλεον στον 900 πρεπει να εχεις dedicated χωρο.

Οσον αφορά αυτό που λέει ο Μπαμπης για το panel, διαφωνώ (όχι επι της ουσίας αλλά όσον αφορά το πως το διατυπώνει).

Το μεγαλύτερο διάκενο απλώς ''απομακρύνει'' τα pixels μεταξύ τους.

Αυτό δεν δημιουργεί αίσθηση ευκρίνειας.

Αντίθετα, το μικρότερο διάκενο δίνει σαφέστατή αίσθηση πιο συμπαγούς εικόνας (όταν άνοιξα τον 700, μου εκανε εντύπωση, ήταν σαν να έβλεπα ένα monitor 110'').

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Σκέφτομαι να κάνω μία αναβάθμιση λόγω εορτών και είμαι μεταξύ του X700RK και του X900RK.

Αυτή τη στιγμή είμαι τον RS46U, πολύ ευχαριστημένος , όμως πήγα στις 135'' τώρα και παρατηρώ μία μικρή έλλειψη sharpness. Εκτιμάτε ότι αξίζει τον κόπο και το έξτρα χρήμα ή καλύτερα αναμονή για την τελική 4Κ τεχνολογία, μιας και ο υπάρχον είναι μόνο 1,5 έτους;

Ευχαριστώ.

Ποσες ωρες εχεις γραψει με τον RS46U/x35 στον 1,5 χρονο χρησης;

Απάντηση: Re: JVC DLA-X700R

Ευχαριστώ.

Σαφώς να πας για τον 700ρη καθότι με τον 900ρη δεν θα δεις διαφορες. Επειδή μάλιστα θα παίζεις τόσο πολλές ίντσες πιθανολογώ πως θα παίζεις με την βηματική ιρίδα τέρμα ανοικτή ώστε να μην χάσεις φως. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσες να πας και στον 500ρη που δεν έχει ουσιαστικές διαφορές από τους μεγαλύτερους στο mode αυτό (τερμα μηχανική ίριδα ανοικτή & δυναμική ίριδα στο on).
Tωρα για το sharpness στις πολλές ίντσες, αυτό πιθανολογώ έχει να κάνει με το υλικό των 1080p και όχι τόσο με τον προβολέα. Έχεις δώσει ποτε 4Κ υλικό στον 35αρι να δεις διαφορα;
Έχε υπόψην επίσης ότι οι νέοι JVC έχουν πολλά καλούδια που βελτιώνουν το sharpness (πχ clear black) οποτέ και σε αυτόν τον τομέα θα δεις διαφορά. Και ας μην ξεχνάμε πως η υψηλότερη φωτεινότητα και contrast θα σου δώσουν έτσι και αλλιώς καλύτερη αίσθηση ευκρίνειας...