JVC GZ-HD7 & GZ-HD3 .

Μπάμπη ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την εξαιρετικά πολύτιμη βοήθεια που προσφέρεις στους υποψήφιους αγοραστές ενός νέου φορμάτ. Τολμώ να πω ότι με έχεις βάλει κι εμένα στο τριπάκι.

Θα σου ήμουν (είμαστε) υποχρέος αν καθίσεις και γράψεις αναλυτικά τις εντυπώσεις σου από τη χρήση της canon, από πιθανή εμπειρία σου με άλλες βιντεοκάμερες, από μοντάρισμα σε ΗΥ και από προβολή σε τηλεόραση και βιντεοπροβολέα υψηλής ανάλυσης. Ειλικρινά δεν έχω βρει πολλά σχετικά θέματα στο δίκτυο.

Βρε παιδιά το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Ο άνθρωπος ζήτησε camera με σκληρό δίσκο όχι την καλύτερη videocamera που υπάρχει σήμερα. Σίγουρα η Canon είναι η καλύτερη δεν λέει κανείς το αντίθετο. Υπάρχουνε όμως και κάποιοι που δεν θα καθόντουσαν ποτέ να ασχοληθούν με την διαδικασία που χρειάζεται για να μεταφερουνε απο την κασέτα στο pc. Δεν έχει σημασία εάν είναι απλό ή πολύπλοκο για αυτούς. Απλα δεν θέλουνε να το κάνουνε. Είναι θέμα ευκολίας. Κάποιοι λοιπόν προτιμούν να θυσιάσουν την ποιότητα και να έχουνε την ευκολία τους. Με αυτή την λογική ο Petran ζήτησε την άποψη σας για camera με σκληρό δίσκο.

Aντε και το περασες στο Pc το υλικο απο τη καμερα με το σκληρο... τι να το κανεις , αφου δεν υπαρχουν (ακομη) αξιολογα προγραμματα για να το επεξεργαστεις.
Επισης μην ξεχνατε οτι στο τελος , θα πρεπει να το εξαγεις σε ενα "νορμαλ" format (dvd, klp) gia να το δεις στη tv.
Ekei τα πραγματα γινονται ακομη χειροτερα , αφου το ηδη συμπιεσμενο κατα mpg4 θα γινει ακομη χειροτερο με την νεα συμπιεση κατα Mpg2.

Για ολους εμας στο forum, αυτες οι καμερες απλα δεν κανουν.

Αν τη θες για τη πεθερα σου, τοτε ενταξει!!-bye-

ψάχνομαι για κάμερα όπως καταλάβατε,
δεν θέλω να πάω σε mini dv -αν και πολλοί λένε οτι είναι οι καλύτερες- γιατί έχω μια (αν και είναι παμπάλαιη!)

οπότε μετά απο σχετικό ψάξιμο - είμαι άσχετος- κατέληξα σε αυτές, βασικά λόγω mpeg2!

O ανθρωπος λεει ξεκαθαρα οτι θελει με σκληρό δίσκο. Αυτο ειναι το ζητουμενο για αυτόν. Ολα τα υπόλοιπα θεωρούνται off topic για μενα.

Φιλικά πάντα :ernaehrung004:

ξεχαστην την Sony.....

Πολυ πισω σε research και εταιρεια που εχει βγαλει απανωτα σκουπιδια μπας και προλαβει τον ανταγωνισμο.
Μην πω για το σερβις εν Ελλαδι γιατι και οι υπολοιποι δεν ειναι πολυ καλυτεροι.

Στο θεμα μας.

Αν θες σκληρο δισκο πας στην JVC GZ-HD7 με κλειστα ματια. Αν δεν σε πειραζει το να γραφεις το υλικο σου σε tape πας στην Canon hv20.
Πολυ κοντα σε αποδοση απο samples που ειδα κι ας λενε τα reviews.
Σε αλλα υπερτερει η μια σε αλλα η αλλη.
Ισως σε εικονα να ειναι ενα κλικ καλυτερη η Canon.

Εγω αυτην την εποχη αν ηθελα καμερα με σκληρο δισκο θα αγοραζα την GZ-HD7.

Αν εγραφε και progressive στα 1080 θα εκανα και τουμπες....

Last edited:
Kosh με το συμπαθειο αλλα την ισοπεδωσες την φουκαριαρα την sony.

Μπορει η canon hv20 να πιανει κορυφη παντου αλλα υπαρχουν και αλλα καλα κομματια, μερικα και απο sony.

Στο overall ratings του camcorder info (απο τα πιο αξιολογα site για καμερες με λεπτομερη αναλυση) στην δεκαδα των καλυτερων υπαρχουν 3 canon, 4 sony, 2 panasonic, και 1 jvc

δειτε εδω. Υπαρχουν αναλυτικα reviews για τις περισσοτερες.

http://www.camcorderinfo.com/ratings.php

Κοιτα την ισοπεδωσα αλλα της αξιζει περα για περα.....

και τα reviews δεν μου λενε τιποτα απο την εμπειρια που εχω με την sony......

Απάντηση: Re: JVC GZ-HD7 & GZ-HD3 .

Μπάμπη ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την εξαιρετικά πολύτιμη βοήθεια που προσφέρεις στους υποψήφιους αγοραστές ενός νέου φορμάτ. Τολμώ να πω ότι με έχεις βάλει κι εμένα στο τριπάκι.

Θα σου ήμουν (είμαστε) υποχρέος αν καθίσεις και γράψεις αναλυτικά τις εντυπώσεις σου από τη χρήση της canon, από πιθανή εμπειρία σου με άλλες βιντεοκάμερες, από μοντάρισμα σε ΗΥ και από προβολή σε τηλεόραση και βιντεοπροβολέα υψηλής ανάλυσης. Ειλικρινά δεν έχω βρει πολλά σχετικά θέματα στο δίκτυο.

Βλάση έχεις δίκιο, πρέπει κάποια στιγμή να γράψω κάποιες εντυπώσεις αλλά αυτό θέλει χρόνο, βλέπεις εγώ είμαι λίγο χύμα δεν έχω τη δική σου οργάνωση και μεθοδικότητα.
Θα προσπαθήσω να το κάνω όμως σύντομα.

Στο θεμα μας.

Αν θες σκληρο δισκο πας στην JVC GZ-HD7 με κλειστα ματια. Αν δεν σε πειραζει το να γραφεις το υλικο σου σε tape πας στην Canon hv20.
Πολυ κοντα σε αποδοση απο samples που ειδα κι ας λενε τα reviews.
Σε αλλα υπερτερει η μια σε αλλα η αλλη.
Ισως σε εικονα να ειναι ενα κλικ καλυτερη η Canon.
Εγω αυτην την εποχη αν ηθελα καμερα με σκληρο δισκο θα αγοραζα την GZ-HD7.
Αν εγραφε και progressive στα 1080 θα εκανα και τουμπες....

Είδες samples σε δύσκολες λήψεις όπως πχ σκοτεινά;
Στο συμπέρασμα συμφωνούμε...

Οι HDV βιντεοκάμερες αντιπαθούν την κίνηση. Σε στατικά πλάνα είναι καταπληκτικές, όταν αρχίζεις το paning αρχίζουν οι θολούρες. Αυτό το έχουν όλες, κι όσο το φώς πέφτει τόσο πιό έντονο γίνεται το φαινόμενο.
Αν έχεις σκοπό να τραβάς πάντα με πολύ καλό φωτισμό και δεν κουνάς ιδιαίτερα την μηχανή δεξιά-αριστερά κατά τη λήψη οι διαφορές μεταξύ MidiDV και σκληρού μικραίνουν. Στα δύσκολα όμως η διαφορά είναι μεγάλη.
Ξαναανεβάζω ένα βιντεάκι που είχα τραβήξει με την HV20 με μοναδικό φωτισμό κάποια κεράκια και τα φώτα της πόλης. Αυτό που θα δείτε δεν μπορεί καμία ερασιτεχνική βιντεοκάμερα- απ' όσες 'εχω δεί τουλάχιστον- να το κάνει. Κάποια κολπάκια όπως πχ το Night Shot είναι σχεδόν απαράδεκτα.
Εδώ ειδικά το μειονέκτημα της κίνησης είναι εμφανέστατο.

Παντως η ενασχοληση μου με το "θεμα" μαλλον με αποτρεπει απο το να τσεκαρω καλουδια του τυπου ,κινηση σε πολυ σκοτεινα,nightshot, ευκολιες μονταζ,μπαταριες, εφφε κλπ.

Εγω κοιτω σενσορα, συμπιεση, εξοδους,εισοδους και φακο.

Ολα τα αλλα επονται...

Και ενω παντα τα τελευταια χρονια ειμουν Canonακιας , τον τελευταιο χρονο η JVC με το μοντελο HD 100, HD 110 που χρησιμοποιω με εχει αφησει αναυδο με την ποιοτητα εικονας που βγαζει.
Θα ηθελα πολυ να πιασω μια Everio 7 στα χερια μου συντομα.

Νατ πρέπει να μιλήσουμε στο τηλέφωνο μου φαίνεται καθώς δεν βγάζω άκρη.

Ήθελα η κάμερα να γράφει σε σκληρό έτσι ώστε να μην ασχολούμαι με tape κ.λ.π όμορφα..
μέχρι στιγμής με την mini dv που έχω, όσες κασέτες ήθελα να τις μεταφέρω σε dvd τις πήγαινα σε κατάστημα με φωτογραφικό υλικό και μου έκαναν την μετατροπή!

Με το ίδιο σκεπτικό δεν υπάρχει περίπτωση να κάθομαι να ασχολούμαι με προγράμματα κ.λ.π για να κάνω μετατροπές, editing κ.λ.π

Απλά ήθελα μια κάμερα με σκληρό, έτσι ώστε να μπορώ να μεταφέρω τα αρχεία στο Pc, να τα γράφω σε dvd και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.....

και φυσικά όλα αυτά με την προϋπόθεση οτι η κάμερα θα πετάει απο ποιότητα εγγραφής!!

υ.γ εμ άντε ντε!!:BDGBGDB55:
πιάσε μια στα χέρια σου να ησυχάσουμε κι εμείς!:flipout::flipout::flipout:

Θα συμφωνησω με τον Μπαμπη στο θεμα της κινησης. Μετα απο 3 χρονια ενασχολησης μου με το ψηφιακο βιντεο, ενας απο τους κυριοτερους παραγοντες τελικα ειναι η κινηση και η ικανοτητα της βιντεοκαμερας στο panning. Οταν ειναι ακινητη και με καλο φωτισμο, ολες καλα δειχνουν. Το θεμα ειναι το γινεται οταν για παραδειγμα κανεις μια στροφη της καμερας απο δεξια στα αριστερα για να παρεις ενα πανοραμικο...ποσο καθαρη θα ειναι η εικονα και επισης ποσο καλο σταθεροποιητη θα εχει...Για εμενα Δημητρη, καλο ειναι να παρεις εκεινη που εχει το καλυτερο σταθεροποιητη κι ας χανεις και λιγο στην τελικη απο ποιοτητα της εικονας. Αλλο πραγμα να εχεις μια σταθερη εικονα κι αλλο να κουνιεται σαν να ειναι μεθυσμενος αυτος που τραβαγε!!!

καλά κατάλαβα.......:blush:

ΧΡΗΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ!!!!:BDGBGDB55:

ευχαριστώ...:flipout::flipout: