Απάντηση: Νεος HD D-ILA απο την JVC (RS-1)!
Θα σας περιγράψω τις εντυπώσεις μου χωρίς "σάλτσες" απλά και με ρεαλισμό.
Αρχικά ο HD1 δείχνει πολύ πιο ωραίος από τις φωτογραφίες.Αποτέλεσμα του υλικού που είναι γυαλιστερό μαύρο χρώμα και κάπως καθρεφτίζει (βλέπετε sub της Velodyne).
Βλέποντας το Kingdom of Heaven με πηγή το Panasonic DMP-BD10 σε απευθείας σύνδεση μέσο HDMI 1080p στον PJ η πρώτη μου εντύπωση ήτανε WOW!
Τα χρώματα ήτανε έντονα αγγίζοντας το όριο του ψεύτικου χωρίς όμως να χάνουνε το σωστό πάντρεμα μεταξύ τους. Αναρωτηθήκαμε εάν θα ήτανε κουραστικό γιατί δεν διευκολύνει το μάτι σε απόλυτες σκοτεινές συνθήκες προβολής και έτσι αλλάξαμε το mode σε low. Τότε υπήρξε σαφής διαφορα σε πιο ξεκούραστη προβολή και το δέρμα των ηθοποιών ήτανε πιο ρεαλιστικό, το χρώμα της φωτιάς μέσα στην νύχτα ήτανε έντονο, χωρίς όμως να σε κουράζει και χωρίς να υπάρχει "bleeding".
Το μαύρο ήτανε πραγματικό μαύρο χωρίς όμως να χάνεις λεπτομέρειες σε σκηνή με χαμηλού φωτισμού out of focus Backround.
"Πολύ σημαντικό κατά την άποψη μου γιατί αυτό είναι το 60ari τρέξιμο στους αγώνες PJS".
Σε σκηνές που είχανε τραβηχτεί κάτω από το έντονο ηλιόλουστο φως της ημέρας, μπορούσες να δεις τα λίγα σύννεφα στον ουρανό όπως τα βλέπουμε και στην πραγματικότητα. Λευκα και εν μέρη διακρίνεις το λίγο γκρίζο.
(στην εξοχη και όχι στον γεμάτο από καυσαέριο ουρανό της Αθηνας).
Παρατηρώντας το menu από το Sky HD (HD1 κλείδωσε αυτόματα στα 720p) δεν μπορούσα να διακρίνω κάποιο "bleeding" και είναι πολύ εύκολο να το διακρίνεις ακόμα και σε ακριβούς PJs. Να σημειώσω ότι για όσους δεν έχουνε δει το menu Sky HD, υπάρχουνε πολύ έντονα χρώματα "μπλε ανοιχτό,κίτρινο, άσπρο και μπλε σκούρο" και οι γραμματοσειρές είναι μια πικρή ιστορία.......
Βλέποντας το BBC HD (το μοναδικό κανάλι αυτήν τη στιγμή με μηχανήματα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των 720p-1080i) παθαίνεις ένα μικρό Σοκ και αναρωτιέσαι εάν βλέπεις σε 3D ή όχι.
Εάν τώρα θελήσεις να δεις και κανένα Rugby αγώνα κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει Pixel Distortion στην γρηγορη κίνηση !!!
Έπαιξε βεβαια και SD από Τηλεοπτικό Κανάλι αλλα είναι σαν να ζητάμε από μια Aston Martin να έχει επιδόσεις αναβαίνοντας τα κελάρια στον Παρνασσό με χιόνι στον δρόμο.
Ας υπάρχει και λίγο σεβασμός.......
Όσο για τον περιβόητο θόρυβο που φοβόμουνα ότι θα ακούσω από τον HD1 και έχοντας υπόψιν σας ότι η απόσταση από το κάθισμα με τον PJ ήτανε στο 1-1.5m έχω να πω το εξής: …………………………:huh2: ..........
Με αλλα λόγια μετά από τόσους PJs που είχα την ευχαρίστηση να δω, αυτός που θα ήθελα να έχω στην κατοχή μου είναι ο Runco RS Ultra ή ο SIM HT5000 ή ο JVC HD1.
Ότι ερωτήσεις έχετε και μπορώ να απαντήσω παρακαλώ go-for-it.
P.S. Να μην ξεχάσω να αναφερθώ στις 2 παρατηρήσεις του Τεχνικού:
-Χρειάζεται κάποια απόσταση ασφαλειας εάν τοποθετηθεί κοντά σε τοίχο για την διευκόλυνση του Fan.
-Καλο είναι να μην κάνουμε τους έξυπνους και ειδικευόμενους στο τομέα Calibration, γιατί είναι ήδη ρυθμισμένοι από την JVC με D65.