JVC HD D-ILA (HD-1/RS-1) official thread

Re: Νεος HD D-ILA απο την JVC (RS-1)!

Eiμαι Αθηνα τωρα.
Μιλησα σημερα με τον αντιπροσωπο, περιμενουνε μερικα κομματια στις 12 Μαρτιου.
Τα 20 απο αυτα δεν εχουν δωθει ακομα , και ειναι διαθεσιμα απ'οτι μου ειπε (μεταξυ μας).
Τιμη παραδοτεα, αβασανιστα στο χωρο μου,γυρω στα 3100 + φορο.
Υποθέτω ότι μιλάς για Αγγλία και Λίρες, ε;

Απάντηση: Re: Νεος HD D-ILA απο την JVC (RS-1)!

Eiμαι Αθηνα τωρα.
Ο JVC ειναι φιλου και τον εφερε σπιτι να τον δουμε. Την επομενη εβδομαδα θα εχουμε και το XE1 για να δουμε λιγο HD DVD.
Μιλησα σημερα με τον αντιπροσωπο, περιμενουνε μερικα κομματια στις 12 Μαρτιου.
Τα 20 απο αυτα δεν εχουν δωθει ακομα , και ειναι διαθεσιμα απ'οτι μου ειπε (μεταξυ μας).
Τιμη παραδοτεα, αβασανιστα στο χωρο μου,γυρω στα 3100 + φορο.

Δημήτρη σε ζηλεύω που είσαι Αθηνα.
(Πεθύμησα "Ξύλινη Γωνια" στην περιοχή Caravel, ξημερώματα για φαγητό).

Stile pm όταν επιστρέψεις με το καλο, για πληροφορίες σχετικά με την "υποψηφια αγορά" του HD1.
Γιατί η καλύτερη τιμή που γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι στις £3,148.00 + VAT.

Όσο για το ΧΕ1 έχε κάποιες επιφυλάξεις γιατί βγήκε βρόμα ότι το βαπόρι όχι εκείνο από την Περσία, αλλα εκείνο που βυθίστηκε στα νότια Αγγλικά παραλια είχε μέσα τα Toshiba.........:flipout: :flipout: :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Νεος HD D-ILA απο την JVC (RS-1)!

Δημήτρη σε ζηλεύω που είσαι Αθηνα.
(Πεθύμησα "Ξύλινη Γωνια" στην περιοχή Caravel, ξημερώματα για φαγητό).

Stile pm όταν επιστρέψεις με το καλο, για πληροφορίες σχετικά με την "υποψηφια αγορά" του HD1.
Γιατί η καλύτερη τιμή που γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι στις £3,148.00 + VAT.

Όσο για το ΧΕ1 έχε κάποιες επιφυλάξεις γιατί βγήκε βρόμα ότι το βαπόρι όχι εκείνο από την Περσία, αλλα εκείνο που βυθίστηκε στα νότια Αγγλικά παραλια είχε μέσα τα Toshiba.........:flipout: :flipout: :flipout:

Γιαννη, διπλα στο Caravel μενω.-bye-
Επισης, τα 3100 ειναι με delivery...Που να σου πω και τιμη του Isco III...:BDGBDGB53:

Παιδες, ειναι γεγονος οτι ο λεγαμενος δεν επιδεχεται "χερι" (επαγγελματικες ρυθμισεις)?
Μηπως ο Μανωλης ξερει/εκαι ακουσει κατι σχετικα με αυτο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεος HD D-ILA απο την JVC (RS-1)!

Σε λιγότερο από 24hr θα γνωρίζω εάν θα έχω κι εγώ το μηχάνημα έτσι όπως παρουσιάζεται στην παρακάτω φωτογραφία.
Κανονίστηκε τελικά test Ruby vs HD1. Θα βοηθούσε βεβαια η άποψη σου εφόσον έχεις στην κατοχή σου τον HD1.

Γιάννη είμαστε όλο :ears::ears::aktion033:

Απάντηση: Νεος HD D-ILA απο την JVC (RS-1)!

:offtopic:

Συγχαρητήρια αξίζουνε όχι μονο στην JVC, αλλα και σε ένα αξιόλογο, γεμάτο Ζωή παιδί που γνώρισα σήμερα και είδαμε παρέα την παρουσίαση του HD1.

( Bravo Μπάμπη....... ):SFGSFGSF:

Θα σας περιγράψω τις εντυπώσεις μου χωρίς "σάλτσες" απλά και με ρεαλισμό.
Αρχικά ο HD1 δείχνει πολύ πιο ωραίος από τις φωτογραφίες.Αποτέλεσμα του υλικού που είναι γυαλιστερό μαύρο χρώμα και κάπως καθρεφτίζει (βλέπετε sub της Velodyne).
Βλέποντας το Kingdom of Heaven με πηγή το Panasonic DMP-BD10 σε απευθείας σύνδεση μέσο HDMI 1080p στον PJ η πρώτη μου εντύπωση ήτανε WOW!
Τα χρώματα ήτανε έντονα αγγίζοντας το όριο του ψεύτικου χωρίς όμως να χάνουνε το σωστό πάντρεμα μεταξύ τους. Αναρωτηθήκαμε εάν θα ήτανε κουραστικό γιατί δεν διευκολύνει το μάτι σε απόλυτες σκοτεινές συνθήκες προβολής και έτσι αλλάξαμε το mode σε low. Τότε υπήρξε σαφής διαφορα σε πιο ξεκούραστη προβολή και το δέρμα των ηθοποιών ήτανε πιο ρεαλιστικό, το χρώμα της φωτιάς μέσα στην νύχτα ήτανε έντονο, χωρίς όμως να σε κουράζει και χωρίς να υπάρχει "bleeding".
Το μαύρο ήτανε πραγματικό μαύρο χωρίς όμως να χάνεις λεπτομέρειες σε σκηνή με χαμηλού φωτισμού out of focus Backround.
"Πολύ σημαντικό κατά την άποψη μου γιατί αυτό είναι το 60ari τρέξιμο στους αγώνες PJS".

Σε σκηνές που είχανε τραβηχτεί κάτω από το έντονο ηλιόλουστο φως της ημέρας, μπορούσες να δεις τα λίγα σύννεφα στον ουρανό όπως τα βλέπουμε και στην πραγματικότητα. Λευκα και εν μέρη διακρίνεις το λίγο γκρίζο.
(στην εξοχη και όχι στον γεμάτο από καυσαέριο ουρανό της Αθηνας).

Παρατηρώντας το menu από το Sky HD (HD1 κλείδωσε αυτόματα στα 720p) δεν μπορούσα να διακρίνω κάποιο "bleeding" και είναι πολύ εύκολο να το διακρίνεις ακόμα και σε ακριβούς PJs. Να σημειώσω ότι για όσους δεν έχουνε δει το menu Sky HD, υπάρχουνε πολύ έντονα χρώματα "μπλε ανοιχτό,κίτρινο, άσπρο και μπλε σκούρο" και οι γραμματοσειρές είναι μια πικρή ιστορία.......
Βλέποντας το BBC HD (το μοναδικό κανάλι αυτήν τη στιγμή με μηχανήματα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των 720p-1080i) παθαίνεις ένα μικρό Σοκ και αναρωτιέσαι εάν βλέπεις σε 3D ή όχι.
Εάν τώρα θελήσεις να δεις και κανένα Rugby αγώνα κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει Pixel Distortion στην γρηγορη κίνηση !!!
Έπαιξε βεβαια και SD από Τηλεοπτικό Κανάλι αλλα είναι σαν να ζητάμε από μια Aston Martin να έχει επιδόσεις αναβαίνοντας τα κελάρια στον Παρνασσό με χιόνι στον δρόμο.
Ας υπάρχει και λίγο σεβασμός.......

Όσο για τον περιβόητο θόρυβο που φοβόμουνα ότι θα ακούσω από τον HD1 και έχοντας υπόψιν σας ότι η απόσταση από το κάθισμα με τον PJ ήτανε στο 1-1.5m έχω να πω το εξής: …………………………:huh2: ..........:sleep:

Με αλλα λόγια μετά από τόσους PJs που είχα την ευχαρίστηση να δω, αυτός που θα ήθελα να έχω στην κατοχή μου είναι ο Runco RS Ultra ή ο SIM HT5000 ή ο JVC HD1.
Ότι ερωτήσεις έχετε και μπορώ να απαντήσω παρακαλώ go-for-it.

P.S. Να μην ξεχάσω να αναφερθώ στις 2 παρατηρήσεις του Τεχνικού:

-Χρειάζεται κάποια απόσταση ασφαλειας εάν τοποθετηθεί κοντά σε τοίχο για την διευκόλυνση του Fan.
-Καλο είναι να μην κάνουμε τους έξυπνους και ειδικευόμενους στο τομέα Calibration, γιατί είναι ήδη ρυθμισμένοι από την JVC με D65.

-Χρειάζεται κάποια απόσταση ασφαλειας εάν τοποθετηθεί κοντά σε τοίχο για την διευκόλυνση του Fan.

Μπαρντόν; αφού από μπροστά έχει τα φουρφούρια. Από την μία βγάζει και από την άλλη ρουφάει. Από πίσω είναι τελείως κλειστό. Τι σχέση έχει ο τοίχος;

vs Ruby έγινε;

-Καλο είναι να μην κάνουμε τους έξυπνους και ειδικευόμενους στο τομέα Calibration, γιατί είναι ήδη ρυθμισμένοι από την JVC με D65.

Ναι ναι, πες του τεχνικού εκεί χαιρετισμούς από Ελλάδα -bye-

Ακόμα και ρυθμισμένος να είναι, το ίδιο θα δείξει σε έναν χώρο σαν το δικό μου και το ίδιο σε ένα σαλόνι; Το ίδιο με ένα απλό dvd, το ίδιο με έναν scaler, το ίδιο με ένα htpc, το ίδιο με HD υλικό; Δεν ξαναθέλει ρύθμιση;

Μπαρντόν; αφού από μπροστά έχει τα φουρφούρια. Από την μία βγάζει και από την άλλη ρουφάει. Από πίσω είναι τελείως κλειστό. Τι σχέση έχει ο τοίχος;

vs Ruby έγινε;

Sorry λάθος διατύπωση. Σε κατασκευή home cinema room οι PJs τοποθετούνται ας πούμε μέσα σχεδόν στον τοίχο ή είναι σε "κουτιά" κρεμασμένα στο ταβάνι κατά την προβολή και κρύβονται ανάλογα όπως παλιά ένας CRT PJ. Δηλαδή εάν είναι κλειστός Surround ζεσταίνεται πολύ και ας έχει μπροστά in-ουt air.

Όσο για Ruby και Pearl τους είχε έτοιμους αλλα μετά από αυτά που μου είπε, με έπεισε να ασχοληθώ μονο με τον HD1.
Δεν είχε και νόημα άλλωστε αφού δεν ήτανε δυνατόν η άμεση σύγκριση όπως κάνουνε οι PRO του AVClub.
Παράδειγμα όπως μου είπε θα μπορούσε να μου πουλήσει τον Ruby γιατί και παραπάνω λεφτά θα έβγαζε αλλα και έχει παρτίδες με την SONY. Αλλα μου τόνισε ότι είναι καλύτερος ο HD1 προς δικη του έκπληξη επίσης και μετά από πολλά TESTs με Arcam 139, Linn,... κλπ
Από ότι γνωρίζω είναι από τους πρώτους που έφερε τον Quallia και μάλιστα έκανε και καλές πωλήσεις αφού έχει πελατεία με βαθιές τσέπες.......

Ο Thomas πάντως που ήτανε μαζί μου είχε την ίδια άποψη με του Σκοτζέζου για Ruby vs HD1. (Έχει κάποια γνώση σχετικά με τον Ruby..............);)

Αυτό που εκτίμησα ήτανε η ειλικρίνεια του τεχνικού. Ενώ το αφεντικό μέσο τηλεφώνου είχε πει ότι δεν συγκρίνετε με τον Ruby.
"SHOW me the MONEY" ;)

Το σίγουρο είναι για τους υποψηφιους αγοραστές να δούνε τον HD1 με τα ματάκια τους και εάν γίνετε με δοκιμη στον δικό τους χορό.
Γιατί εάν η προβολή γίνετε σε απόλυτο σκοτάδι με ειδικό χρώμα στους τοίχους και με ένα πανί Stewart κάποιον χιλιάδων euros τότε όλα είναι bonus για μια τέλεια εικόνα.
Αυτό βεβαια που δεν γνώριζε να μου πει είναι η τιμή της λάμπας. :chinscratch:

Μπράβο Γιάννη, σ?ευχαριστούμε για όλα (εγώ έχω κι ένα λόγο παραπάνω..;) )
Απ' όσο έχω δεί κι εγώ τον HD1 στο Intercontinental η άποψή μου σε σχέση με τον Ruby είναι οτι ο Ruby είναι καλύτερος χρωματικά.
Κατά τα άλλα ο HD1, κυρίως λόγω contrast , είναι ένα κλίκ μπροστά.
Αν είχα σήμερα έναν HD1 χωρίς προβλήματα ανομοιομορφίας και σύγκλισης, και με λάμπα Xenon θα με χάνατε απ το forum... Θα είχα τερματίσει....-bye-

Μπράβο Γιάννη, σ?ευχαριστούμε για όλα (εγώ έχω κι ένα λόγο παραπάνω..;) )
Απ' όσο έχω δεί κι εγώ τον HD1 στο Intercontinental η άποψή μου σε σχέση με τον Ruby είναι οτι ο Ruby είναι καλύτερος χρωματικά.
Κατά τα άλλα ο HD1, κυρίως λόγω contrast , είναι ένα κλίκ μπροστά.
Αν είχα σήμερα έναν HD1 χωρίς προβλήματα ανομοιομορφίας και σύγκλισης, και με λάμπα Xenon θα με χάνατε απ το forum... Θα είχα τερματίσει....-bye-

Xmm...........:chinscratch:
Τώρα που το ανέφερες ΝΑΙ υπήρχε ένα θέμα ανομοιομορφίας της εικόνας αλλα νόμιζα ότι δεν είχε στηθεί καλά ο PJ. Και μάλιστα ήτανε στην κάτω δεξιά γωνια έχοντας τον HD1 να σουτάρει "normal" όχι από ευθεία οριζόντια γραμμή αλλα κάποια εκατοστά πιο χαμηλά από το κέντρο του πανιού. Και αυτό με H/V keystone στο 0.

Δεν ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί:

Μία για όσους αισθάνονται την ώρα που θα τον κρεμάσουν ότι πλησιάζει :p

Φαίνεται ότι ρίχνει εντελώς κέντρο οθόνη με αποτέλεσμα δυστυχώς (ειδικά για όσους έχουν σχετικά χαμηλά την οθόνη) να μην αποφεύγεται εύκολα η μετατόπιση του φακού.

Απάντηση: Re: Νεος HD D-ILA απο την JVC (RS-1)!

Δεν ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί:

Μία για όσους αισθάνονται την ώρα που θα τον κρεμάσουν ότι πλησιάζει :p

Φαίνεται ότι ρίχνει εντελώς κέντρο οθόνη με αποτέλεσμα δυστυχώς (ειδικά για όσους έχουν σχετικά χαμηλά την οθόνη) να μην αποφεύγεται εύκολα η μετατόπιση του φακού.

Για κάντο πιο λιανά αυτό γιατί με μπέρδεψες λίγο... Τι εννοείς ακριβώς.
Απ' ότι έχω δεί είναι απο τους πλέον ευέλικτους προβολείς στην τοποθέτηση.

Re: Απάντηση: Re: Νεος HD D-ILA απο την JVC (RS-1)!

Για κάντο πιο λιανά αυτό γιατί με μπέρδεψες λίγο... Τι εννοείς ακριβώς.
Απ' ότι έχω δεί είναι απο τους πλέον ευέλικτους προβολείς στην τοποθέτηση.
Όπως προκύπτει από το Manual (εικόνα που επισύναψα πριν), το κέντρο της εικόνας που προβάλει ο JVC είναι στην ίδια ευθεία με το φακό / σώμα του (κάτι το οποίο δεν ισχύει για όλους τους προβολείς).

Αυτό σημαίνει ότι για να αποφύγεις το κατακόρυφο lens shift (κάτι το οποίο καλό είναι να γίνεται για την αποφυγή απωλειών ποιότητας – οι οποίες βέβαια είναι αντιστρόφως ανάλογες της δουλειάς που έχουν ρίξει οι μηχανικοί – ειδικά στα οπτικά μέρη) πρέπει να τον τοποθετήσεις σε ύψος ίδιο με το κέντρο της οθόνης.

Σε περίπτωση που μιλάμε τοποθέτηση σε ταβάνι κάτι τέτοιο είναι πρόβλημα γιατί ο προβολέας πρέπει να κατέβει σχετικά χαμηλά (πολύ περισσότερο δε για όσους έχουν την οθόνη σχετικά χαμηλά) κάτι το οποίο είναι πρακτικά ανέφικτο (αν δεν θέλουμε να κουτουλάμε 5-6.000 € κάθε φορά που περνάμε από κοντά του :p ).

Κατόπιν τούτων και ανάλογα πάντα την απόσταση της οθόνης μας από το ταβάνι, η χρήση του κατακόρυφου lens shift είναι μάλλον μονόδρομος.

Δεν νομίζω οτι η χρήση του lens shift επηρεάζει την εικόνα.
Η χρήση του keystone είναι καλό να αποφεύγεται.