JVC HD D-ILA (HD-1/RS-1) official thread

Re: Απάντηση: Νεος HD D-ILA απο την JVC (RS-1)!

Δεν νομίζω οτι η χρήση του lens shift επηρεάζει την εικόνα.
Η χρήση του keystone είναι καλό να αποφεύγεται.
Αναλόγως τα οπτικά μέρη του προβολέα μπορεί να την επηρεάζει από καθόλου / ελάχιστα έως πολύ.
Σε σχετικά φθηνούς προβολείς η επίδραση είναι εμφανής.
ΥΓ Για το keystone εννοείται ότι δεν το συζητάμε να το ακουμπήσουμε ούτε για αστείο (αλλιώς πάπαλα η ευκρίνεια).

Απάντηση: Νεος HD D-ILA απο την JVC (RS-1)!

Σ´αυτό δεν έχεις άδικο.... Το lens shift κάνει κι αυτό ζημιά... Κι αν ο φακός δεν είναι πολύ καλός υπάρχει πρόβλημα...

Απάντηση: Re: Νεος HD D-ILA απο την JVC (RS-1)!

Υποπτος σιγη ακουγεται.....

Καλύτερα σιγή παρά κραυγές και φανφάρες.... Πολλοί την πάτησαν έτσι...
Μείνε σ´αυτά που αποφάσισες και κοιμήσου ήσυχος.... ;)

Re: Νεος HD D-ILA απο την JVC (RS-1)!

Ωχ...!!! ένα ένα ρε παιδιά μας τα λέτε? Μέχρι τώρα λέγαμε πόσο flexible είναι οι lcd στην τοποθέτησή τους λόγω του lens shift..... τώρα αλάζει το τροπάριο?

Λέγαμε/τε ότι το ζουμ (όπως και το σιφτ) καλό είναι να είναι στη μέση, ούτε τέρμα κλειστό ούτε τέρμα ανοικτό.... τώρα ο Browser συστήνει παντελώς κλειστό και ο προβολέας όσο μακρύτερα γίνεται και βλέπω ότι συμφωνούν και άλλοι μαζί του (αφήνω έξω θέματα επαρκούς φωτεινότητας ή άλλα και μιλάω μόνο για το ζουμ).

Νωρίτερα (Κεφάλας-Βογιατζάκης) αποκήρυξαν την hdmi προς όφελος της component (και έχω την εντύπωση ανεξαρτήτως set up)...

Καλά, το keystone το ξέραμε.....

Τι άλλο θα ακούσουμε σε λίγο? (μήπως ότι λίιιιιιιιιιγο Keystone κάνει καλό????)

Ευχαριστω, καληνυχτα.
Και που 'σαι, μην ξεχασετε να με ξυπνησετε:ears:

Ωχ...!!! ένα ένα ρε παιδιά μας τα λέτε? Μέχρι τώρα λέγαμε πόσο flexible είναι οι lcd στην τοποθέτησή τους λόγω του lens shift..... τώρα αλάζει το τροπάριο?

Λέγαμε/τε ότι το ζουμ (όπως και το σιφτ) καλό είναι να είναι στη μέση, ούτε τέρμα κλειστό ούτε τέρμα ανοικτό.... τώρα ο Browser συστήνει παντελώς κλειστό και ο προβολέας όσο μακρύτερα γίνεται και βλέπω ότι συμφωνούν και άλλοι μαζί του (αφήνω έξω θέματα επαρκούς φωτεινότητας ή άλλα και μιλάω μόνο για το ζουμ).

Νωρίτερα (Κεφάλας-Βογιατζάκης) αποκήρυξαν την hdmi προς όφελος της component (και έχω την εντύπωση ανεξαρτήτως set up)...

Ηλία ψυχραιμία. Γι αυτό λέμε πρωτα να δείτε με τα ματάκια σας. Αν στον δικό σου προβολέα με το δικό σου player παίξει καλύτερα η component από την hdmi, τότε κάντο. Αλλά ποτέ μην παγιοποιείτε τις συνθήκες του setup του κάθε χρήστη.

Ναι οι LCD είναι flexible στην τοποθέτησή τους, αλλά νομίζω κανένας δεν σύστησε να τον βάλει στην γωνία ακόμα κι ας έβγαινε η εικόνα καλή (όχι τραπέζιο). Α, και μιλάμε τώρα για βέλτιστες συνθήκες θέασης και για προβλήματα στην εικόνα που μπορεί να δει ο καθένας. Αν συζητάμε με κριτήριο του τι βολεύει τον καθένα, τότε αλλάζει το θέμα.

Xμ... άντε με το καλώδιο την καταλαβαίνω τη διαφορά που μπορεί να υπάρξει.
Για το ζουμ επίσης δόθηκε μια εξήγηση σε άλλο θέμα.
Μήπως ο spcav ή ο Μπάμπης ή όποιος άλλος γνωρίζει μπορεί εν συντομία να αναφέρει τι προβλήματα πιθανώς θα προκύψουν με τη χρήση του σιφτ? Και με κάποιο παράδειγμα/φωτογραφία ίσως?

Και επι της ευκαιριας, ποτε θα πεσει κανεις στα χερια σας???

Xμ... άντε με το καλώδιο την καταλαβαίνω τη διαφορά που μπορεί να υπάρξει.
Για το ζουμ επίσης δόθηκε μια εξήγηση σε άλλο θέμα.
Μήπως ο spcav ή ο Μπάμπης ή όποιος άλλος γνωρίζει μπορεί εν συντομία να αναφέρει τι προβλήματα πιθανώς θα προκύψουν με τη χρήση του σιφτ? Και με κάποιο παράδειγμα/φωτογραφία ίσως?

Ηλία, αν ο φακός δεν είναι πάρα πολύ καλός, το lens shift, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα chromatic aberration. Το φαινόμενο αυτό υπάρχει ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιήσεις καθόλου lens shift σε κάποιους προβολείς, μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι και ιδιαίτερα ακριβοί.
Βάζοντας ένα pattern μέ οριζόντιες και κάθετες λευκές γραμμές πάχους ενός pixel σε μαύρο φόντο θα δείς οτι ο φακός δεν έχει την ίδια συμπεριφορά σε όλη την οθόνη. Στο κέντρο οι γραμμές είναι λευκές και όσο πλησιάζεις πρός τα άκρα αρχίζουν να χρωματίζονται δεξιά κι αριστερά.
Μοιάζει μα πρόβλημα σύγκλισης αλλά δεν είναι. Αυτός είναι και ο λόγος που το ίδιο φαινόμενο εμφανίζεται και σε μονότσιπους προβολείς που δεν υφίσταται θέμα σύγκλισης.
Αν λοιπόν κάποιος προβολέας έχει τέτοιου είδους πρόβλημα, το lens shift το επιδεινώνει. Όσο μεγαλύτερη μετακίνηση τόσο πιό έντονο το πρόβλημα.
Δές εδώ:

chromatic.jpg

Και δές και το πρόβήμα που δημιουργείται στα περιγράμματα της εικόνας:

CA_01_ORIG.jpg

Last edited:

Διαβάστε τις παρακάτω σκέψεις για τον HD1 από έναν πολύ τρελαμένο "homecinemaκια".........
Ρίξτε και μια ματια στον χώρο που έχει φτιάξει για τα "παιχνίδια του".........:SFGSFGSF:
( www.artsonneborn.com )

"Well I had a fantastic time seeing the RS-1 in action in my theater for about five hours today. Tom Stites was in Michigan for training and he brought the new JVC star with him.

I can say that it is very easy to see what all the hype has been about. This device is going to make everyone who has ordered one extremely happy. We ran the SOB through the ringer starting with a series of test patterns for setting the gray scale contrast brightness and ,with this beauty ,grids to move the alignment to get best panel registration.Ken Whitcomb used his PR 650 to calibrate gray scale , as well as a look at the purity of the primaries. A great great device !

We then watched several clips of selected HDDVDs and BD discs to look at color, shadow detail,visibility of registration errors ,contrast and low APL blacks.

I was quite awed at how good this looked top to bottom. I watch a lot of older films sop of course we looked at the HDDVD of Casablanca. This is a true torture test of convergence/registration errors and this was as good as any I've ever seen in the regard. Tom said this unit would pass QC but that he had seen several others with even better registration... but even at 1x width it looked great in this regard.Pixel structure was invisible at 1x as well.

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Αυτο που ειπε ο Χρηστος για το ζουμ ειναι απολυτως σωστο....το λεγαμε ενεκαθεν..δεν ειναι κατι καινουριο....
Μαλιστα λεγαμε οτι οσο ποιο λιγο ζουμ τοσο καλυτερα.....
Οι διαφορες ειναι τοσες που δυκολα καποιος τις καταλαβαινει.....

Εγω δεν αποκυρηξα ποτε την hdmi.........
Αλλου ταιριαζει αλλου οχι......
Εχει να κανει με πολλους παραγωντες εκτος απο την εικονα που δινει....
Εγω Βλεπω με component για δικους μου λογους......
Παντως δεν εχει να κανει με το αν μπορω να βαλω hdmi η οχι.....

ο Βογιατζακης ειδε πολυ καλυτερη κινηση σαν βασικο κοματι με το καινουριο του player HD και απαρνηθηκε το pc....και καλα εκανε....ειχε παρει την κριαδα απο τοτε που του ειχα παει εγω το 999es....:flipout:

Το Keystone ξεχνατο.....πρεπει να ειναι τζαμι....αντε μεχρι λιιιιιγο:flipout:

Μοιάζει μα πρόβλημα σύγκλισης αλλά δεν είναι. Αυτός είναι και ο λόγος που το ίδιο φαινόμενο εμφανίζεται και σε μονότσιπους προβολείς που δεν υφίσταται θέμα σύγκλισης.

Παντως Μπαμπινο ο φακος δεν δινει χρωμα στα ακρα .....
....αλλο χρωμα απο εδω και αλλο απο την αλλη....;)-bye-

Μηπως ειναι κατι αλλο.....????:flipout:

Παντως Μπαμπινο ο φακος δεν δινει χρωμα στα ακρα .....
....αλλο χρωμα απο εδω και αλλο απο την αλλη....;)-bye-

Μηπως ειναι κατι αλλο.....????:flipout:

Άντε πάλι....
Ρε μπαγάσα Κώστα, στο έχω πεί 100 φορές. Πιό εύκολα διαβάζω το φλυτζάνι παρά αυτά που γράφεις... :mad:
Τι εννοείς "ο φακος δεν δινει χρωμα στα ακρα"

Η πρώτη φωτογραφία που έβαλα δεν σε βοηθάει να καταλάβεις τι εννοώ; Που ακριβώς διαφωνείς;

Άντε πάλι....
Ρε μπαγάσα Κώστα, στο έχω πεί 100 φορές. Πιό εύκολα διαβάζω το φλυτζάνι παρά αυτά που γράφεις... :mad:

Η πρώτη φωτογραφία που έβαλα δεν σε βοηθάει να καταλάβεις τι εννοώ; Που ακριβώς διαφωνείς;

Λειτουργεί σαν πρίσμα και διαθλά τις ακτίνες ώστε να φανεί το φάσμα.

Άντε πάλι....

αααααααα Μπαμπινο αυτο με το φλυτζανι δεν μου το εχεις πει..!!!!!!
Ποτε θα μου το πεις....?