jvc x-30 vs Benq w 1070

Καλοθέατος Βαγγέλη ο προβολέας.
Την ευχαρίστηση που προσφέρει το άψυχο,την απολαμβάνει αυτός που το χρησιμοποιεί.Αν αγοράζεις προβολέα των 500/1000/5000 ευρώ και τον ανοίγεις 1 φορά τον χρόνο,πάει άκλαφτη η οποιαδήποτε ποιότητά του,είτε είναι κακή,καλή ή άριστη.
Από τα γραπτά σου,καταλαβαίνω ότι τον χρησιμοποιείς πολύ,άρα τον απολαμβάνεις.
Στα γράφει κάποιος που το 2010 ή 2011,είχα πληρώσει κάτι κοντά στα 4.000€ για τον Optoma HD 82,τον είχε καλιμπράρει και ο Καστρουνής και ζήτημα είναι η λάμπα του να έχει παίξει 100 ώρες.
ευχαριστω πολυ !!!!

πραγματι οτι αγοραζω το στιβω ....

δεν χαλαω τιποτα
αλλα....συσκευη στο σπιτι μου δεν καθεται ποτε ...ολα δουλευουν !! οτι δεν χρησιμοποιω παει στην αποθηκη η ανακυκλωση.

Πήρα και γω, τον Χ-700 μεταχειρισμένο πριν τρία χρόνια, τον ρύθμισε ο Καστρουνής και μετά σε όλους συνιστούσα , όταν έψαχναν νέο προβολέα : μεταχειρισμένο JVC κι ξερό ψωμί ... η ποιότητα κατασκευής τους είναι τέτοια που δεν θα πάθουν τίποτε για 30 χρόνια ... μια λάμπα και είσαι έτοιμος ...

Σπάνια με ακούν ... δεν πειράζει, αυτοί χάνουν ...

Εμένα πάντως ο JL σε αντίστοιχη συζήτηση που είχαμε νομίζω ότι έμμεσα με αποθάρρυνε. Όχι μόνο απο JVC, αλλά και από epson και γενικά από προβολείς. Αν κάτι πάθει το κόστος αποκατάστασης είναι τραγικό.

Λάθος οπτική το βλέπεις. Η στραβή μπορεί κάλλιστα να κάτσει και σε αυτόν που έχει δώσει ένα πεντοχιλιαρο (αν μιλάμε για JVC)
Εσύ τουλάχιστον δεν θα έχεις δώσει ένα πεντοχιλιαρο.

Πάντως από eBay δεν θα αγόραζα προβολέα. Είναι ευαίσθητη ηλεκτρονική συσκευή που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή στραβή (περιττό να σου πω πως πετάνε τις κούτες στα φορτηγά) και να μην φταίει καθόλου ο πωλητής.

Πήρα και γω, τον Χ-700 μεταχειρισμένο πριν τρία χρόνια, τον ρύθμισε ο Καστρουνής και μετά σε όλους συνιστούσα , όταν έψαχναν νέο προβολέα : μεταχειρισμένο JVC κι ξερό ψωμί ... η ποιότητα κατασκευής τους είναι τέτοια που δεν θα πάθουν τίποτε για 30 χρόνια ... μια λάμπα και είσαι έτοιμος ...

Σπάνια με ακούν ... δεν πειράζει, αυτοί χάνουν ...
το διαπιστωσα και εγω τι εχανα τοσο καιρο .....οχι οτι ο ΜΠΕΝΓΚ δεν εβγαλε τα λεφτα του..ισα ισα ...και με τοπαραπανω αλλα εδω ειναι αλλη κλαση !!

Λάθος οπτική το βλέπεις. Η στραβή μπορεί κάλλιστα να κάτσει και σε αυτόν που έχει δώσει ένα πεντοχιλιαρο (αν μιλάμε για JVC)
Εσύ τουλάχιστον δεν θα έχεις δώσει ένα πεντοχιλιαρο.

Πάντως από eBay δεν θα αγόραζα προβολέα. Είναι ευαίσθητη ηλεκτρονική συσκευή που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή στραβή (περιττό να σου πω πως πετάνε τις κούτες στα φορτηγά) και να μην φταίει καθόλου ο πωλητής.
Τασο στην αρχη του θεματος αυτου ανεφερα πως ο κουνιαδος μου μου ειπε οτι το πακετο του επεσε στις σκαλες !!!!!!!

δεν το πιστεψα .....

τον πιστεψα μολις τον εβαλα μπροστα και ηταν ΕΝΤΕΛΩΣ θολουρα !!!

....δεν μπορουσα να δω το μενου και αναγκαστηκα να μπω στο ιντερνετ να βρω φωτος για να δω τι και που παταω .....

το φοκους να φανταστεις δεν μπορουσα να το δω στην εικονα της οθονης για να κανει εστιαση η εικονα ....

Το ΚΡΑΣ τεστ το περασε παντως ....

θα ελεγα οτι για 550 ευρω ας παθει οτι θελει .... ας βγαλει κανα δυο χρονια και αν χαλασει χαλασε ...... αν κρατησει εχει καλως!

Last edited:
Εμένα πάντως ο JL σε αντίστοιχη συζήτηση που είχαμε νομίζω ότι έμμεσα με αποθάρρυνε. Όχι μόνο απο JVC, αλλά και από epson και γενικά από προβολείς. Αν κάτι πάθει το κόστος αποκατάστασης είναι τραγικό.
οντως σε καινουργιο κοστιζει αρκετα ....

γιαυτο και αγοραζω παντα μεταχειρισμενα στο 1/4 της τιμης και ισως και πιο κατω...χωρις να εχω κλαψει ποτε μεχρι σημερα τα χρηματα μου !

τον μπενγκ τον ειχα παρει 200 ευρω να φανταστεις με 300 περιπου ωρες ...

• Like
Reactions: Panoramix
Καλοθέατος Βαγγέλη ο προβολέας.
Την ευχαρίστηση που προσφέρει το άψυχο,την απολαμβάνει αυτός που το χρησιμοποιεί.Αν αγοράζεις προβολέα των 500/1000/5000 ευρώ και τον ανοίγεις 1 φορά τον χρόνο,πάει άκλαφτη η οποιαδήποτε ποιότητά του,είτε είναι κακή,καλή ή άριστη.
Από τα γραπτά σου,καταλαβαίνω ότι τον χρησιμοποιείς πολύ,άρα τον απολαμβάνεις.
Στα γράφει κάποιος που το 2010 ή 2011,είχα πληρώσει κάτι κοντά στα 4.000€ για τον Optoma HD 82,τον είχε καλιμπράρει και ο Καστρουνής και ζήτημα είναι η λάμπα του να έχει παίξει 100 ώρες.
πολυ κριμα κακως πρεπει να χαρεις

για να μην ανοιγω νεο θεμα για τον προβολεα .....( και να κινησω λιγο το πεσμενο τερεν των προβολικων... )

η λαμπα του πλεον εχει 1340 ωρες ....παιζει καλα ακομμα .....

.... αλλα οταν τον βαζω την λαμπα στο φουλ δειχνει 2 φορες καλυτερα ....και στο κοντραστ και στα φωτεινα χωρις καμια επιπτωση στο μαυρο !!!

Η οθονη που εχω ειναι ενα ...
...υφασμα οροφης αυτοκινητου βαμενο με ενα μιγμα δικο μου (μαυρο + ασπρο + μεταλικο ακρυλικο ματ )

η εικονα ειναι κορυφαια !!!! Η ( CELEXON ) που ειχα βγηκε το πανι της και στην θεση του στο ιδιο μηχανισμο και κασωμα
μπηκε η πατεντα μου ...

...σε συγκριση με το πανι της CELEXON η μερα με νυχτα στο κοντραστ !!!

Μαυρα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ στις φωτεινες σκηνες ναι μεν χασαμε ενα ποσοστο φωτεινωτητας αλλα τα ματια συνηθιζουν στο απολυτο σκοταδι και

οι φωτεινες σκηνες ειναι εκει !!! δεν σου ειναι σε καμια περιπτωση ψεγαδι ... αντιθετα θα ηλεγα !

με την CELEXON απλα στα σκοτεινα ειδικα στις πολυ σκοτεινες σκηνες αγανακτουσα !!!

ειχε μια αισθηση η εικονα οτι τα μαυρα ειχαν ενα γαλακτωμα μια γιαλαδα που μου την εδινε κυριωλεκτικα στα νευρα !!!

αφου μεχρι και η γυναικα μου πλεον κοιταει ταινιες μαζι ...πριν μου ελεγε ωωωχ δεν μπορω με ενοχλει ...βαλε την ταινια στην τηλεοραση ...

αυτη η αποφαση να αλλαξω το πανι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εγινε επισης και με το σκεπτικο οτι ΔΕΝ μπορει ρε φιλε να εχω καλυτερη εικονα
με BENQ W 1070 + πανι βαμενο γκρι δικης μου μιξης σε αντιπαραθεση με CELEXON και JVC X 30 .....

δεν μου καθοταν με τιποτα οτι εδωσα 1100 + 550 ο ΤΖΙΒΙΣΙ ευρω για εχω χειροτερη εικονα απο το τσικρικι τον μπενκ !!!

( σε συγκριση ΜΠΕΝΚ με ΤΖΙΒΙΣΙ στην ΣΕΛΕΧΟΝ φυσικα ο ΜΠΕΝΚ εχανε κατα κρατος στα σκοτεινα !!!)

τωρα ομως ξανα ρωτω να αφησω την λαμπα στο φουλ που δειχνει πραγματικα μαγικα

η θα εχει προβλημα εν καιρω το τροφοδοτικο του προβολεα η θα τα παιξει η λαμπα νωριτερα ;;;;;

οποιος εχει εμπειρια η μια γνωμη ας βοηθησει !!!

Σίγουρα το high lamp μειώνει την διάρκεια της λάμπας. Επίσης η ζωή της λάμπας εξαρτάται και απα τα on/off.
Αλλη καταπόνηση να μείνει η λάμπα ανοικτή συνέχεια π.χ. 3 ώρες και άλλη να ανοιγοκλείσει 10 φορές μέσα σε αυτές τις 3 ώρες.
Εφόσον σε ικανοποιεί η εικόνα, συνέχισε να βλέπεις με high lamp. Και να καεί δεν νομίζω να είναι ακριβή η λάμπα για benq.

Υ.Γ. επειδή η πτώση της φωτεινότητας είναι σταδιακή και το μάτι δεν την καταλαβαίνει, μπορείς να αγοράσεις ένα φθηνό φωτόμετρο και να μετράς την φωτεινότητα και να κρατάς στοιχεία. Δες παράδειγμα στο θέμα μου για τον Epson.

Σίγουρα το high lamp μειώνει την διάρκεια της λάμπας. Επίσης η ζωή της λάμπας εξαρτάται και απα τα on/off.
Αλλη καταπόνηση να μείνει η λάμπα ανοικτή συνέχεια π.χ. 3 ώρες και άλλη να ανοιγοκλείσει 10 φορές μέσα σε αυτές τις 3 ώρες.
Εφόσον σε ικανοποιεί η εικόνα, συνέχισε να βλέπεις με high lamp. Και να καεί δεν νομίζω να είναι ακριβή η λάμπα για benq.

Υ.Γ. επειδή η πτώση της φωτεινότητας είναι σταδιακή και το μάτι δεν την καταλαβαίνει, μπορείς να αγοράσεις ένα φθηνό φωτόμετρο και να μετράς την φωτεινότητα και να κρατάς στοιχεία. Δες παράδειγμα στο θέμα μου για τον Epson.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !!!

Όχι για τον μπενκ για τον JVC ρωτάω......
....αυτόν έχω τώρα εδώ και καιρό !!

Λάμπα έχω αγοράσει 160 ευρώ !!!

Ποτέ δεν τον ανοιγοκλείνω ... μένει τουλάχιστον 2 ώρες ανοιχτός!!