jvc x-30 vs Benq w 1070

Ξερει κανεις αν υπαρχει δυνατοτητα να βαλω τον JVC X 30 στο ταβανι αναποδα ;;;;;;

..... δηλαδη με τα ποδια του προς τα πανω ταβανι να κοιτανε !!

δεν βρηκα στις οδηγιες χρησης κατι αναλογο...

Βαγγέλη, με 20 χρόνια και βάλε προϋπηρεσία μη κάνεις ερωτήσεις δευτέρας δημοτικού… 😁

• Haha
Reactions: vadergr
Μπήκα να κάνω την προβοκατόρικη ερώτηση, "γιατί, γίνεται και χωρίς να είναι ανάποδα";

Γίνεται, αρκεί να δηλώσεις οτι ΔΕΝ είναι στο ταβάνι… 😁

Βαγγέλη, με 20 χρόνια και βάλε προϋπηρεσία μη κάνεις ερωτήσεις δευτέρας δημοτικού… 😁
γυρισα ολες τις σελιδες των οδηγιων και δεν βρηκα επιλογη....τον προβολεα τον εχω σβυστο και κατεβασμενο ειπα να μην τον αναψω και τον σβυσω σε λιγα λεπτα ....

ειναι και το γηρας βλεπεις.....

Γίνεται, αρκεί να δηλώσεις οτι ΔΕΝ είναι στο ταβάνι… 😁

What a waste of space... :cool:

γυρισα ολες τις σελιδες των οδηγιων και δεν βρηκα επιλογη....τον προβολεα τον εχω σβυστο και κατεβασμενο ειπα να μην τον αναψω και τον σβυσω σε λιγα λεπτα ....

ειναι και το γηρας βλεπεις.....

Το πιθανότερο είναι ότι η ρύθμιση είναι διακόπτης μεταξύ ceiling και table ή κάτι τέτοιο. Δε θα λέει τη λέξη ανάποδα, υποννοείται.

What a waste of space... :cool:

Το πιθανότερο είναι ότι η ρύθμιση είναι διακόπτης μεταξύ ceiling και table ή κάτι τέτοιο. Δε θα λέει τη λέξη ανάποδα, υποννοείται.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ ....εγω ψαχνω στα γερμανικα να δω που γραφει την επιλογη !!

θα τα καταφερω !!!!! θα βαλω και φωτος !!!!!

Μια πολυ καλη βαση αλουμινιου δυνατη και πληρως παραμετροποιησημη στα 65 ευρω απο ΕΒΑΥ !!!

Attachments

• 1347726f-994c-452a-9c67-3badece0f80d.jpg
    1347726f-994c-452a-9c67-3badece0f80d.jpg
    55.4 KB · Views: 25
  • 781df0c8-0e22-45db-8644-945da69c284a.jpg
    781df0c8-0e22-45db-8644-945da69c284a.jpg
    34.2 KB · Views: 25
  • e1577666-5683-4b33-9f8a-b0d6178f1fcd.jpg
    e1577666-5683-4b33-9f8a-b0d6178f1fcd.jpg
    75.4 KB · Views: 23
μετα απο κοπο να μπει στη βαη ταβανιου ο χ30 ειχα συνηθεια να τον κλεινω εντελως απο το πολυμπριζο για να μην καιει ρευμα στο σταντμπαι .....

....συνηθεια που οπως εχω διαβασει σε γερμανικα σαιτ ισως ευθηνεται για το οτιο ο προβολεας σιγασε....

αναβει μολις δεχτει ρευμα το πρασινο κανονικα μετα ομως απο 20 δευτερα αναβουν δεξια αριστερα κοκινα και στην μεση αναβοσβυνει το πορτοκαλι που λεει για λαμπα ....η λαμπα λεω αποκλειειται να ειναι ...τελως παντων για να μου φυγει η ιδεα αλλαζω λαμπα με εντελως καινουργια ....ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ .....

οποτεςςς....ειμαι σιγουρος οτι τα επαιξε το τροφοδοτικο !!!

εδω
ww.beisammen.de/index.php?thread/121547-lamp-ballast-board-defekte-der-jvc-dla-x3-bis-x90-reihe-austausch-des-ersatzteil/&pageNo=2&s=20ff9d4b9e793977b0e5337c16d2ebef7dc00103

...... ειναι μερικοι γερμανοι με ακριβως το ιδιο προβλημα το οποιο ταλανιζει τις σειρες χ30 70 90 .... κατι σαν τις HDMI της ΟΝΚΥΟ ενα πραμα........

μαλον θα παραγγειλω τροφοδοτικο και θα το βαλω μονος μου.....μονο που στοιχιζει με τελωνιο και μεταφορικα ανω των 700 ευρω .....και σκεφτομαι μηπως βαλω τον Benq w 1070 ξανα σε λειτουργια .....

μετα απο κοπο να μπει στη βαη ταβανιου ο χ30 ειχα συνηθεια να τον κλεινω εντελως απο το πολυμπριζο για να μην καιει ρευμα στο σταντμπαι .....

....συνηθεια που οπως εχω διαβασει σε γερμανικα σαιτ ισως ευθηνεται για το οτιο ο προβολεας σιγασε....

αναβει μολις δεχτει ρευμα το πρασινο κανονικα μετα ομως απο 20 δευτερα αναβουν δεξια αριστερα κοκινα και στην μεση αναβοσβυνει το πορτοκαλι που λεει για λαμπα ....η λαμπα λεω αποκλειειται να ειναι ...τελως παντων για να μου φυγει η ιδεα αλλαζω λαμπα με εντελως καινουργια ....ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ .....

οποτεςςς....ειμαι σιγουρος οτι τα επαιξε το τροφοδοτικο !!!

εδω
ww.beisammen.de/index.php?thread/121547-lamp-ballast-board-defekte-der-jvc-dla-x3-bis-x90-reihe-austausch-des-ersatzteil/&pageNo=2&s=20ff9d4b9e793977b0e5337c16d2ebef7dc00103

...... ειναι μερικοι γερμανοι με ακριβως το ιδιο προβλημα το οποιο ταλανιζει τις σειρες χ30 70 90 .... κατι σαν τις HDMI της ΟΝΚΥΟ ενα πραμα........

μαλον θα παραγγειλω τροφοδοτικο και θα το βαλω μονος μου.....μονο που στοιχιζει με τελωνιο και μεταφορικα ανω των 700 ευρω .....και σκεφτομαι μηπως βαλω τον Benq w 1070 ξανα σε λειτουργια .....

Για να σε προλάβω. Επειδή μπήκα ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ γιατί διάβασα για JVC ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ τροφοδοτικό.

ΤΟ BALLAST τα έπαιξε. Και αυτο το κουσούρι το είχαν και ΟΛΟΙ oi X3-X5-X7,30,35,55 και αρκετά μοντέλα ακόμα μέχρι τη σειρά 5000.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορείς να βάλεις ballast απο αλλον οπως εκανα εγω στον RS57 που έβαλα απο άλλο προβολέα άλλης εταιρείας. ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις rebuild οπως έκανα εγω στον Χ3.

Αλλαξα ΟΛΟΥΣ τους πυκνωτές με καλύτερους εννοείται και τις αντιστάσεις. Αλλαξα και το ballast driver (πήρα και Mitsubishi και LG) και λύθηκαν ολα.

Επειδή άλλαξα 2 ballast εναν σε X3 που είναι ολόιδιος με τον δικό σου και σε RS57 (που παλι ιδια διαταξη έχει μεσα αλλα με λιγότερες πλακέτες) λύθηκαν ολα τα προβλήματα.

Τα τροφοδοτικά τους είναι αριστα. Με 105 Nichicon πυκνωτές απο το εργοστάσιο και ψύκτρες. Τα ballast ομως είναι σκουπίδια. Με πολύ σκουπίδια υλικά.

Οπότε ΜΗΝ πετάξεις λεφτά. Εχω υλικά για να φτιάξω άλλα 5 ballast. Γιατί το βρωμο Rubycon ballast που έχει μέσα φοράει οτι χειρότερο σκουπίδι απο πυκνωτες.

Επισης; το άνοιξε κλεισε που έκανες είναι πάρα πολύ κακό. Μην το κάνεις.

Τα υλικά και ο μάστορας που δεν αστειευεται και δεν βαριέται (και έχει 30 χιλιάρικα πάγκο σε μηχανήματα) κόστισαν πείρπου 135 ευρώ.

Last edited:
  • Wow
Reactions: Larry
Ξεχασα να σου πω. Επειδή πρέπει να βγούν καμμιά 50αρία βίδες, τουλάχιστον 5 PCB που όλα είναι ενωμένα μεταξύ τους συν οτι πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός να μην κόψεις καμμιά καλωδιοταινία ετοιμάσου ΑΝ τον ανοίξεις να έχεις μπροστά σου σίγουρα ένα 5 ώρο. ΔΕΝ είναι απλή διαδικασία. Ουτε αλλάζεις πυκνωτές σε crossover.

Και αν το κάνεις βγαζε φωτογραφίες απο τα PCB. 1 ανεμιστήρας να μην ενωθεί (εχει 5 συνολο μέσα - 3 92άρηδες server grade Nidec και 2 μικρά 50άρια blower μπρος και πίσω) ο προβολέας δεν θα ανάψει γιατι το firmware κανει έλεγχο παντού.

Last edited:
  • Wow
Reactions: Larry
Για να σε προλάβω. Επειδή μπήκα ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ γιατί διάβασα για JVC ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ τροφοδοτικό.

ΤΟ BALLAST τα έπαιξε. Και αυτο το κουσούρι το είχαν και ΟΛΟΙ oi X3-X5-X7,30,35,55 και αρκετά μοντέλα ακόμα μέχρι τη σειρά 5000.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορείς να βάλεις ballast απο αλλον οπως εκανα εγω στον RS57 που έβαλα απο άλλο προβολέα άλλης εταιρείας. ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις rebuild οπως έκανα εγω στον Χ3.

Αλλαξα ΟΛΟΥΣ τους πυκνωτές με καλύτερους εννοείται και τις αντιστάσεις. Αλλαξα και το ballast driver (πήρα και Mitsubishi και LG) και λύθηκαν ολα.

Επειδή άλλαξα 2 ballast εναν σε X3 που είναι ολόιδιος με τον δικό σου και σε RS57 (που παλι ιδια διαταξη έχει μεσα αλλα με λιγότερες πλακέτες) λύθηκαν ολα τα προβλήματα.

Τα τροφοδοτικά τους είναι αριστα. Με 105 Nichicon πυκνωτές απο το εργοστάσιο και ψύκτρες. Τα ballast ομως είναι σκουπίδια. Με πολύ σκουπίδια υλικά.

Οπότε ΜΗΝ πετάξεις λεφτά. Εχω υλικά για να φτιάξω άλλα 5 ballast. Γιατί το βρωμο Rubycon ballast που έχει μέσα φοράει οτι χειρότερο σκουπίδι απο πυκνωτες.

Επισης; το άνοιξε κλεισε που έκανες είναι πάρα πολύ κακό. Μην το κάνεις.

Τα υλικά και ο μάστορας που δεν αστειευεται και δεν βαριέται (και έχει 30 χιλιάρικα πάγκο σε μηχανήματα) κόστισαν πείρπου 135 ευρώ.
Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις τι ακριβως να αγορασω απο πυκνωτες κτλ...

οντως το Balast ειναι......απλα το λεω εγω τροφοδιτικο....

εσυ που βρηκες υλικα για JVC....;;;;

μου ειναι ευκολο να λυσω οποιδηποτε μηχανημα και να το δεσω οπως ηταν παντα βγαζω φωτος και σημειωνω ....απο πριν !!!

απλα λεω αν σε περιπτωση που αλλαξω τα υλικα και δεν δουλευει ξανα να μην τραβηξω το ιδιο φορτο εργασιας

και να παραγγειλω ενα καινουργιο Balast ..... και να φτιαξω και το παλιο ....

ενας γερμανος προσπαθησε να το επισκευασει και δουλεψε για λιγο καιρο λεει.... μονο και μονο να μην φαω την δουλεια τζαμπα ....

το ξερω οτι 5 ωρες εχω στο νερο για ολη την διαδικασια !!

Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις τι ακριβως να αγορασω απο πυκνωτες κτλ...

οντως το Balast ειναι......απλα το λεω εγω τροφοδιτικο....

εσυ που βρηκες υλικα για JVC....;;;;

μου ειναι ευκολο να λυσω οποιδηποτε μηχανημα και να το δεσω οπως ηταν παντα βγαζω φωτος και σημειωνω ....απο πριν !!!

απλα λεω αν σε περιπτωση που αλλαξω τα υλικα και δεν δουλευει ξανα να μην τραβηξω το ιδιο φορτο εργασιας

και να παραγγειλω ενα καινουργιο Balast ..... και να φτιαξω και το παλιο ....

ενας γερμανος προσπαθησε να το επισκευασει και δουλεψε για λιγο καιρο λεει.... μονο και μονο να μην φαω την δουλεια τζαμπα ....

το ξερω οτι 5 ωρες εχω στο νερο για ολη την διαδικασια !!

Τα υλικά τα βρήκα απο το αμερικάνικο φόρουμ (απο άλλον που είχε το ίδιο πρόβλημα) στο οποίο έχω ποστάρει και εκεί τι έκανα για να βοηθήσω αλλους.

Ballast θα δυσκολευτείς πολύ να βρείς και αν το βρείς θα το πληρώσεις 350 ευρώ (refurbished) και θα ξαναχαλάσει κάποια στιγμή.

Σου στέλνω PM.

Μετα απο σκεψη αν αξιζει τον κοπο η επισκευη του Χ 30 ειπα ας παραγγειλω ενα μπαλαστ απο την απω Ανατολη.....

με 195 ευρω μαζι με τελωνιο ηρθε το ανταλακτικο το οποιο ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο με αυτο που ειχε πανω !!!

παροτι μετρησα με πολυμετρο την εισοδο και εξοδο παλιου και νεου οι μετρησεις να μεν δειχνουν τις ιδιες τιμες αλλα μονο με το καινουργιο πηρε μπρος !!!!

η ολη φαση διηρκησε περιπου τρεις ωρες !!! πριν βγηκαν φωτος για να μην κανουμε καμια στραβη με τα βυσματα και με προσοχη στο βγαλσιμο διοτι μερικα εχουν πολυ λεπτα καλωδια το εγχειρημα στευθηκε με επυτιχια !!!

θα χρειαστουμε ενα καλο καινουργιο σταυροκατσαβιδο ΜΑΚΡΥ !!! και να μαγνητισουμε την μυτη του οπωσδηποτε !!!

το μπαλαστ ειναι εκει που δειχνω με το δαχτυλο στο μαυρο κουτι !!!

Attachments

• DSCF2043.JPG
    DSCF2043.JPG
    2.1 MB · Views: 20
  • DSCF2038.JPG
    DSCF2038.JPG
    2 MB · Views: 19
  • DSCF2036.JPG
    DSCF2036.JPG
    2.6 MB · Views: 18
  • DSCF2034.JPG
    DSCF2034.JPG