μετα απο κοπο να μπει στη βαη ταβανιου ο χ30 ειχα συνηθεια να τον κλεινω εντελως απο το πολυμπριζο για να μην καιει ρευμα στο σταντμπαι .....
....συνηθεια που οπως εχω διαβασει σε γερμανικα σαιτ ισως ευθηνεται για το οτιο ο προβολεας σιγασε....
αναβει μολις δεχτει ρευμα το πρασινο κανονικα μετα ομως απο 20 δευτερα αναβουν δεξια αριστερα κοκινα και στην μεση αναβοσβυνει το πορτοκαλι που λεει για λαμπα ....η λαμπα λεω αποκλειειται να ειναι ...τελως παντων για να μου φυγει η ιδεα αλλαζω λαμπα με εντελως καινουργια ....ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ .....
οποτεςςς....ειμαι σιγουρος οτι τα επαιξε το τροφοδοτικο !!!
εδω
ww.beisammen.de/index.php?thread/121547-lamp-ballast-board-defekte-der-jvc-dla-x3-bis-x90-reihe-austausch-des-ersatzteil/&pageNo=2&s=20ff9d4b9e793977b0e5337c16d2ebef7dc00103
...... ειναι μερικοι γερμανοι με ακριβως το ιδιο προβλημα το οποιο ταλανιζει τις σειρες χ30 70 90 .... κατι σαν τις HDMI της ΟΝΚΥΟ ενα πραμα........
μαλον θα παραγγειλω τροφοδοτικο και θα το βαλω μονος μου.....μονο που στοιχιζει με τελωνιο και μεταφορικα ανω των 700 ευρω .....και σκεφτομαι μηπως βαλω τον Benq w 1070 ξανα σε λειτουργια .....
Για να σε προλάβω. Επειδή μπήκα ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ γιατί διάβασα για JVC ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ τροφοδοτικό.
ΤΟ BALLAST τα έπαιξε. Και αυτο το κουσούρι το είχαν και ΟΛΟΙ oi X3-X5-X7,30,35,55 και αρκετά μοντέλα ακόμα μέχρι τη σειρά 5000.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορείς να βάλεις ballast απο αλλον οπως εκανα εγω στον RS57 που έβαλα απο άλλο προβολέα άλλης εταιρείας. ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις rebuild οπως έκανα εγω στον Χ3.
Αλλαξα ΟΛΟΥΣ τους πυκνωτές με καλύτερους εννοείται και τις αντιστάσεις. Αλλαξα και το ballast driver (πήρα και Mitsubishi και LG) και λύθηκαν ολα.
Επειδή άλλαξα 2 ballast εναν σε X3 που είναι ολόιδιος με τον δικό σου και σε RS57 (που παλι ιδια διαταξη έχει μεσα αλλα με λιγότερες πλακέτες) λύθηκαν ολα τα προβλήματα.
Τα τροφοδοτικά τους είναι αριστα. Με 105 Nichicon πυκνωτές απο το εργοστάσιο και ψύκτρες. Τα ballast ομως είναι σκουπίδια. Με πολύ σκουπίδια υλικά.
Οπότε ΜΗΝ πετάξεις λεφτά. Εχω υλικά για να φτιάξω άλλα 5 ballast. Γιατί το βρωμο Rubycon ballast που έχει μέσα φοράει οτι χειρότερο σκουπίδι απο πυκνωτες.
Επισης; το άνοιξε κλεισε που έκανες είναι πάρα πολύ κακό. Μην το κάνεις.
Τα υλικά και ο μάστορας που δεν αστειευεται και δεν βαριέται (και έχει 30 χιλιάρικα πάγκο σε μηχανήματα) κόστισαν πείρπου 135 ευρώ.