JVC X500 calibration by Kastro

Re: Απάντηση: Re: JVC X500 calibration by Kastro

Αυτό που κολλάει;
Αυτό που λέει ο tegonik εννοούσα, "απλά στου Τάκη τον προβολέα παίρνεις ίδια μέτρηση με ίριδα on και off κάτι που δεν γίνεται, άρα κάτι πρέπει να παίζει με τον συγκεκριμένο προβολέα, όπως χαλασμένη ίριδα για παράδειγμα", ότι δηλαδή μπορεί να πήγες να βελτιώσεις την απόδοση του προβολέα σου και να προέκυψε εγγενές πρόβλημα, δηλαδή να πρέπει να επισκευαστεί η ίριδα.

Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μια χαρά δουλεύει η ίριδα. Δεν έχει πρόβλημα ο Jvc. Απλά παίζει καλύτερα μετά το calibration όπως αναμενόταν και όπως ήταν το ζητούμενο.

Re: Απάντηση: JVC X500 calibration by Kastro

Δε ξερω παιδες. Ισως εχουμε διαφορετικες απαιτησεις απο μηχανακια αυτης της αξιας. Πασο .

Χρήστο δεν έχει να κάνει με τι απαιτήσεις έχει ο καθένας μας από τον εκάστοτε προβολέα. Έχει να κάνει με κάποια πράγματα που είναι δεδομένα.
Εσύ για παράδειγμα βλέπεις ένα γράφημα gamma που βγαίνει εκτός διαγράμματος, με gamma από 1.5 έως 2.8 το οποίο είναι μετρημένο με δυναμική ίριδα on, και υποστηρίζεις ότι το ίδιο γράφημα έχουν όλοι οι JVC που έχεις δει, τους οποίους όμως έχεις μετρήσει με δυναμική ίριδα off (!!!) και στο καπάκι ανεβάζεις γραφήματα που απέχουν μέρα με την νύχτα από αυτό που υποστηρίζεις , άντε βγάλε άκρη δηλαδή..

Επίσης απορώ πως δεν αναρωτιέσαι, ως κάτοχος προβολέα και πολύ καλός γνώστης, πως στα κομμάτια παίρνει ο Μανώλης πανομοιότυπη μέτρηση σε έναν X500 με ίριδα on και off, ούτε δίνεις μια πιθανή εξήγηση για αυτό, που είναι και το μεγαλύτερο παράδοξο σε αυτό το calibration. (βέβαια το γεγονός ότι ανεβαίνουν γραφήματα σε ένα calibration πριν και μετά (μόνο) με δυναμική ίριδα ενεργοποιημένη, είναι από μόνο του παγκόσμια πρωτοτυπία και το αφήνω ασχολίαστο)

Στα γρήγορα βρήκα αυτά τα γραφήματα gamma από έναν planar που είχα μετρήσει στο παρελθόν. Το πρώτο είναι χωρίς ίριδα (dynamic black) και το δεύτερο με ίριδα ενεργοποιημένη. Αύριο θα μετρήσω έναν X700 και έναν X500 και θα έχω γραφήματα και από αυτούς.

iris_of.jpg

iris_off.jpg

φυσικά τα γραφήματα όπως βλέπεις δεν έχουν σχέση το ένα με το άλλο και αυτό είναι το φυσιολογικό...το ίδιο συμβαίνει πάνω κάτω (με διαφορετική συμπεριφορά) σε όλους τους προβολείς με δυναμική ίριδα...και θεωρώ ότι το γνωρίζεις, άλλα από τα λίγα που κατάλαβα μάλλον θα μείνει ερωτηματικό το πως συνέβη το αντίθετο στον X500 του Τάκη...τέσπα...υγεία και ευτυχία σε όλον τον κόσμο! :ernaehrung004:

Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μια χαρά δουλεύει η ίριδα. Δεν έχει πρόβλημα ο Jvc. Απλά παίζει καλύτερα μετά το calibration όπως αναμενόταν και όπως ήταν το ζητούμενο.

Καλά, αυτό ειναι προφανές αλλα αυτό που λένε τα παιδιά για ίδιες μετρήσεις (αν έχω καταλάβει καλά τελικά) με ίριδα off / manual και auto 2, ισχύει;

Αν ναι, πως το εξηγείς;

Το θεμα εχει αποκτησει αγωνια, πλοκη, σασπενς.
Πηγα και πηρα ενα πεντοκιλο παγωτο κανταιφι για να τρωω διαβαζοντας.
Κανονιστε τωρα να μην λυθει γρηγορα το θεμα και μου μεινει το παγωτο. :mad:

Καλά, αυτό ειναι προφανές αλλα αυτό που λένε τα παιδιά για ίδιες μετρήσεις (αν έχω καταλάβει καλά τελικά) με ίριδα off / manual και auto 2, ισχύει;

Αν ναι, πως το εξηγείς;

Δεν ξέρω αν και κατα ποσό ισχύει, διότι δεν είμαι calibrator. Αυτό που μπορώ να κρίνω είναι το αποτέλεσμα της ρύθμισης το οποίο είναι εξαιρετικό κάτι το οποίο οφείλεται όχι μόνο στα όργανα αλλά πρωτίστως στην εμπειρία του Μανώλη.
Δυστυχώς η ευτυχώς, δεν αρκεί ένα σετ μετρητικων οργάνων και διάβασμα στο Ίντερνετ για να γίνει οποιοσδήποτε από εμάς καλός calibrator. Θέλει ταλέντο, εμπειρία και "μάτι".

Δεν ξέρω αν και κατα ποσό ισχύει, διότι δεν είμαι calibrator. Αυτό που μπορώ να κρίνω είναι το αποτέλεσμα της ρύθμισης το οποίο είναι εξαιρετικό κάτι το οποίο οφείλεται όχι μόνο στα όργανα αλλά πρωτίστως στην εμπειρία του Μανώλη.
Δυστυχώς η ευτυχώς, δεν αρκεί ένα σετ μετρητικων οργάνων και διάβασμα στο Ίντερνετ για να γίνει οποιοσδήποτε από εμάς καλός calibrator. Θέλει ταλέντο, εμπειρία και "μάτι".

Βρε Τάκη μου συγνώμη για το θάρρος άλλα έχω την εντύπωση ότι ωθείς κάθε ερωτοαπάντηση στο πόσο καλός είναι ο Μανώλης και ότι κανείς δεν τον φτάνει, κ.τ.λ, οκ...το εμπεδώσαμε...κανείς δεν λέει το αντίθετο.. αν αυτό σε ξεαγχώνει.
Από την άλλη όμως πως είναι δυνατόν να κρίνεις πόσο καλά καλιμπράρει κάποιος και μάλιστα τι χρειάζεται για να γίνει καλός καλιμπράτορας, ενώ αδυνατείς να συλλάβεις κάτι τόσο απλό όπως είναι το διαφορετικό gamma με ίριδα και χωρίς, και πως αυτό μεταφράζεται στην εικόνα, και αν αυτό είναι γνώση που δεν την έχεις, σεβαστό, κάτι ποιο απλό, πως είναι δυνατόν να κατανοείς οπτικά έστω το καλό καλιμπράρισμα όταν λες ότι ο προβολέας σου έπαιζε αξιοπρεπώς out of the box και ο Μανώλης και τα γραφήματα λένε στην ουσία ότι δεν βλεπόταν. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω..συγχώρα με..άλλα θεωρώ ότι είναι εύλογη η απορία μου..

Σχετικά με το gamma του JVC X700 αναλυτικά ανά mode μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Διαβάζοντας το ριβιού του 700άρη Μανώλη, δίνεις αυτό στη θέση film:

JVC-DLA-X700R_16_01_14_%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3-%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A3-FILM-GAMMA.jpg

το οποίο ομοιάζει κατά πολύ με αυτό που ανέβασες πιο πριν.

Τakiskot μηπως επαιζες σε film mode. ?
Γιατι το gamma που μετρησε ο Μανωλης στον προβολεα σου, μοιαζει με το gamma του film mode του JVC χ700r που ειδα στο site του μανωλη που κανει review.

edit:
Το εβαλε οΓιαννης πιο πανω.

Βρε Τάκη μου συγνώμη για το θάρρος άλλα έχω την εντύπωση ότι ωθείς κάθε ερωτοαπάντηση στο πόσο καλός είναι ο Μανώλης και ότι κανείς δεν τον φτάνει, κ.τ.λ, οκ...το εμπεδώσαμε...κανείς δεν λέει το αντίθετο.. αν αυτό σε ξεαγχώνει.
Από την άλλη όμως πως είναι δυνατόν να κρίνεις πόσο καλά καλιμπράρει κάποιος και μάλιστα τι χρειάζεται για να γίνει καλός καλιμπράτορας, ενώ αδυνατείς να συλλάβεις κάτι τόσο απλό όπως είναι το διαφορετικό gamma με ίριδα και χωρίς, και πως αυτό μεταφράζεται στην εικόνα, και αν αυτό είναι γνώση που δεν την έχεις, σεβαστό, κάτι ποιο απλό, πως είναι δυνατόν να κατανοείς οπτικά έστω το καλό καλιμπράρισμα όταν λες ότι ο προβολέας σου έπαιζε αξιοπρεπώς out of the box και ο Μανώλης και τα γραφήματα λένε στην ουσία ότι δεν βλεπόταν. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω..συγχώρα με..άλλα θεωρώ ότι είναι εύλογη η απορία μου..

Ισως η απαντηση να ειναι απλη προβολεας μετρηθηκε οπως επαιζε με την ιριδα on και με καρτελες full field και αυτο δικαiολογει το φιδισιο gamma στην συνεχεια υπαρχει το γραφημα με το gamma παλι με την ιριδα on με τον προβολεα καλιμπραρισμενο και ειναι τελειο και ολοι ψαχνουμε να δουμε πως γινεται . Ισως ο Μανωλης εχει τον τροπο να καλιμπραρει τον προβολεα σωστα με την ιριδα on .
Εγω δεν ξερω τον τροπο αυτο ομως σημαινει οτι δεν υπαρχει ?

Διαβάζοντας το ριβιού του 700άρη Μανώλη, δίνεις αυτό στη θέση film:

JVC-DLA-X700R_16_01_14_%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3-%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A3-FILM-GAMMA.jpg

το οποίο ομοιάζει κατά πολύ με αυτό που ανέβασες πιο πριν.

Στο film mode Γιάννη ενεργοποιεί την αυτόματη ίριδα μάλλον...

Απάντηση: Re: JVC X500 calibration by Kastro

Επειδή βλέπω ότι το πας επί προσωπικού αν και δεν καταλαβαίνω τον λόγο, να σου πω λοιπόν πως μιας που ασχολούμαι με προβολείς 15 χρονια, μπορώ να κρίνω τις βασικές παραμέτρους της εικόνας και αν κάτι πάει στραβά το εντοπίζω εύκολα, όπως για παράδειγμα στην δικη σου ρύθμιση στον 500ρη στην έκθεση (που στο είχα πει κιόλας και κατ' ιδιαν).
Δεν ξέρω από που προκύπτει ότι "αδυνατώ να συλλάβω" το οτιδήποτε. Διάβαζε πιο προσεκτικά τι έγραψα, γιατί μάλλον τα έχεις μπερδέψει πάλι όπως πιο πριν.
Φιλικά πάντα...

Τakiskot μηπως επαιζες σε film mode. ?
Γιατι το gamma που μετρησε ο Μανωλης στον προβολεα σου, μοιαζει με το gamma του film mode του JVC χ700r που ειδα στο site του μανωλη που κανει review.

edit:
Το εβαλε οΓιαννης πιο πανω.

Δεν ξέρω εάν είχε γυρίσει κατά λάθος ο προβολέας σε film mode όταν τραβούσε την πρωτη μέτρηση ο Μανώλης, πάντως σε film mode δεν έβλεπα.

Θα συμφωνήσω μαζι σου, διαρκώς στα ποσταρισματα του φίλου υπαρχει ενα άγχος "μη κόψει η μαγιονέζα". Δεν νομιζω να αμφισβητεί κάποιος την δουλεια και τις γνώσεις του κου καστρουνη. Απο την αλλη όμως υπαρχουν και παρατηρήσεις σχόλια και απορίες. Ολα θα πρεπει να ειναι σεβαστά και να μην μπαίνουμε σε λογικές μην θιχτεί ο "μάστορας" ή το αλάθητο του παπα...

Θα συμφωνήσω μαζι σου, διαρκώς στα ποσταρισματα του φίλου υπαρχει ενα άγχος "μη κόψει η μαγιονέζα". Δεν νομιζω να αμφισβητεί κάποιος την δουλεια και τις γνώσεις του κου καστρουνη. Απο την αλλη όμως υπαρχουν και παρατηρήσεις σχόλια και απορίες. Ολα θα πρεπει να ειναι σεβαστά και να μην μπαίνουμε σε λογικές μην θιχτεί ο "μάστορας" ή το αλάθητο του παπα...

μα το μισο νημα εχει ποσταρισματα που αμφισβητουν αυτα που ανεβασε . Εαν δεν υπηρχε αμφισβητηση μετα την πρωτη αντε δευτερη απαντηση του Μανωλη θα ειχε τελειωσει το ζητημαμ
και με αυτο δεν λεω οτι ειναι κακο να υπαρχει αμφισβητηση αφου κανεις δεν μπορει να διεκδικισει το αλαθητο .
απλα τονιζω οτι το αντιλαμβανεσαι λαθος κατα την γνωμη μου παντα