Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC X500 calibration by Kastro
Νομίζω ότι το θέμα έχει πάρει άσχημη τροπή.
Ξεκινήσαμε από μια ρύθμιση και καταλήξαμε σαν μικρά παιδάκια να κοιτάμε ποιος την έχει μεγαλύτερη.
Επιθέσεις επί προσωπικού δεν νομίζω ότι χρειάζονται. Για όσους ανάφεραν ότι κάποιοι με «σπρώχνουν-προωθούν» θα τους απαντήσω ότι δεν χρειάζομαι συνηγόρους. Δεν είμαι τόσο κουτός που θα έβαζα ένα φίλο δεκαετίας σαν τον Τάκη να μου κάνει promotion ή οποιοιδήποτε άλλον ¨Τάκη¨ όταν μάλιστα δεν του «χαρίστηκε» κανείς.
Επίσης δεν έχω το αλάθητο αλλά ούτε έχω πρόβλημα να τσαλακωθώ δημόσια και μή. Όσοι με γνωρίζουν από παλιά το γνωρίζουν πολύ καλά.
Σχετικά με τα ερωτήματα τώρα που είναι το θέμα του νήματος που άνοιξε ο Τάκης.
Θα επαναλάβω από την αρχή για όσους δυσκολεύονται να ακολουθήσουν.
Η αρχική μέτρηση έγινε με το ήδη υπάρχων set up και τις ρυθμίσεις του ιδιοκτήτη. Το κάνω αυτό πάντα για να έχω μετρήσεις από τις ρυθμίσεις που ¨έβλεπε¨ ο ιδιοκτήτης. Δεν πιστεύω να έχετε αντίρρηση για αυτό.
Κατόπιν έκανα την ρύθμιση μέσω Lumagen πειράζοντας μόνο το brightness και το contrast από τον προβολέα και τίποτα άλλο. Αυτό ήταν μια επιθυμία του Τάκη.
Ο προβολέας όπως έχω γράψει είχε σαν επιλογή θερμοκρασία χρώματος 6.500Κ, gamma Normal, λάμπα eco, color management off.
Η ρύθμιση έγινε με την ίριδα στο 0 και manual.
Οι μετρήσεις έγιναν με full field patterns με την ίριδα στο Auto2.
Εάν δεν κάνω λάθος και εδώ διορθώστε με ο προβολέας έχει δύο ειδών λειτουργίες της ίριδας. Μια εξ αυτών η Auto 1 ρυθμίζει ταυτόχρονα θέση της ίριδας και gamma ενώ η Auto 2 μόνο την θέση της ίριδας.
Όλες οι νέες έξυπνες ίριδες χρησιμοποιούν ένα εξελιγμένο αλγόριθμο που αποφασίζει ανά πάσα στιγμή frame by frame την κατάλληλη θέση της ώστε να συνδυάσει το μέγιστο contrast με ταυτόχρονη την μέγιστη φωτεινότητα.
Όταν όμως στην είσοδο τροφοδοτείτε από ένα σταθερό σήμα όπως αυτό ενός full field pattern και όχι από μια μικτή σε φωτεινότητα εικόνα, δεν έχει να επιλέξει από αυτήν την στατική εικόνα κάτι που να διαφέρει (διαφορετική φωτεινότητα στο εσωτερικό της εικόνας ), κάτι που να αλλάζει ώστε επέμβει ο αλγόριθμος και να αποφασίσει δραστικά την κατάλληλη θέση για τη δεδομένη στιγμή και το δεδομένο frame. Τέτοιου είδους συμπεριφορά έχουν οι Dlp κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό ακόμη και με το μάτι όταν χρησιμοποιήσουμε windows patterns.
Δεν ξέρω εάν σας έχω καλύψει αλλά για το λόγο αυτό σας παραθέτω μετρήσεις χωρίς και με την χρήση της ίριδας με full field patterns, windows patterns και apl patterns.
Full field patterns
Windows patterns
Apl patterns
IRIS ON
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---