Κ...ιθαρίστας ή....D...rummer ?

Σίγουρα το metal και ειδικά το ακραίο είναι δυσκολοχώνευτο για τα "ευαίσθητα" αυτιά κάποιων,από την άλλη όσο τα επίπεδα καφρίλας ανεβαίνουν,τόσο μεγαλώνουν οι απαιτήσεις σε δεξιοτεχνία κυρίως στους drummers.Όποιος υποστηρίζει πως οι κάφροι είναι άτεχνοι,κουλοί κλπ,μάλλον δεν έχει "αντέξει" να ακούσει τέτοιου είδους μουσική έστω και από περιέργεια.

Πάρτε τώρα έναν από τους καλύτερους σύγχρονους metal drummers του πλανήτη.Όχι και ότι η υπόλοιπη μπάντα πάει πίσω βέβαια...

http://youtu.be/snGxAUBMZHY

Tο χεις χωρις "lyrics"?

Απάντηση: Re: Κ...ιθαρίστας ή....D...rummer ?

Ρε χαμενε απ'ολους τους κιθαριστες στο μεταλ πηγες και μου βαλες τον πιο φλωρο-καραγκιοζη-αψυχο-χωρις αρχιδια?:smash:
Ειναι τοσο κομπλεξικος μαλακας που καποτε ελεγε "εγω επαιζα Jimmy Page και Ritchie Blackmore στα 10 μου για πλακα...":ADFADF1:
Ναι μαλακα Σουηδε επαιζες,αλλα δεν εγραψες ποτε σου μια νοτα της προκοπης...

Απ'ολα τα παλικαρακια που βγηκαν απο το Julliard κανενας-πλην του Friedman δεν ειχε ψυχη.
Καλοι κιθαριστες αλλα εκτος απο το να ανεβοκατεβαινουν την ταστιερα με ταχυτητα φωτος,τιποτα αλλο.
Χιλιες φορες ο Μustaine,o Hanneman,o Hammett και ενα καρο αλλοι "αμορφωτοι" παρα οι εκπαιδευμενες μαιμουδες...

Μαζί σου. Yngwie sucked.

και εδώ περισσότεροι. Μετά το 3.00 ακούτε και το ίδιο το θέμα (διότι ΔΕΝ είναι σόλο, είναι γραμμένο όλο.....αλλά αυτά ...είναι ψιλά γράμματα για τους κολοσσούς του θρας μεταλ.....)

http://www.youtube.com/watch?v=aDQE82ElyJg

Πάντα ο μεγάλος είχε τους καλύτερους κρουστούς Μήτς...Και τώρα συνεργάζονται με τον Dweezil..

"Ευαίσθητα" αυτιά....σας ευχαριστώ για την επιβεβαίωση του σχολίου μου.
Δεν είναι θέμα ευαισθησίας.
Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αυτά που ακούω δεν μπορείς καν να τα αντέξεις για πάνω από μισό λεπτό.
Είναι απλά θέμα μουσικής ανεπάρκειας του εν λόγω τυμπανιστή.

πχ δεν ξέρω αν το θέμα του Zappa που έβαλα το θεωρείς για ευαίσθητα αυτιά, για κρινολίνα ή κύκνους.
Δεν ξέρω φυσικα καν αν το άντεξες μέχρι το τέλος ώστε να καταλάβεις τι ήταν.

Δεν είναι θέμα ευαισθησίας.
Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αυτά που ακούω δεν μπορείς καν να τα αντέξεις για πάνω από μισό λεπτό.
Είναι απλά θέμα μουσικής ανεπάρκειας του εν λόγω τυμπανιστή.

πχ δεν ξέρω αν το θέμα του Zappa που έβαλα το θεωρείς για ευαίσθητα αυτιά, για κρινολίνα ή κύκνους.
Δεν ξέρω φυσικα καν αν το άντεξες μέχρι το τέλος ώστε να καταλάβεις τι ήταν.

Τότε μάλλον γενικά οι metal drummers είναι ανεπαρκείς ως μουσικοί.Ο καθένας φυσικά δικαιούται να έχει τις απόψεις του...
Το θέμα του Zappa το άκουσα ολόκληρο,απλά ΔΕΝ είναι του γούστου μου.
Ένα παράδειγμα "δύσκολης" μουσικής για να τεστάρω τις αντοχές μου μπορείτε να παραθέσετε;

Τότε μάλλον γενικά οι metal drummers είναι ανεπαρκείς ως μουσικοί.Ο καθένας φυσικά δικαιούται να έχει τις απόψεις του...
Το θέμα του Zappa το άκουσα ολόκληρο,απλά ΔΕΝ είναι του γούστου μου.
Ένα παράδειγμα "δύσκολης" μουσικής για να τεστάρω τις αντοχές μου μπορείτε να παραθέσετε;

προφανεστατα
διότι το ειδος δεν απαιτεί ουτε προϋποθετει τετοια

Γρηγόρη, περιγράφεις δύο διαφορετικούς ανθρώπους μεν, υπαρκτούς στον περίγυρό μας δε.
Για αυτό, δεν μιλάω για το γενικό σύνολο, αλλά για μέρος αυτού. Δεν αναφέρω φυσικά ποσοστά γιατί δεν μπορώ να ξέρω.
Προσωπικά, κόβω βόλτες σε πολλά είδη μουσικής, για αυτό και η επαφή μου με πολλά από αυτά είναι επιδερμική. Αλλά ποτέ δεν κάθισα να ασχοληθώ με είδος μουσικής που δεν μου έκανε κλικ.
Μπορεί να σου ακουστεί περίεργο, αλλά ενώ γουστάρω πολλά συγκροτήματα thrash, δεν μπορώ να ακούσω π.χ. Jazz.
Και για μουσική που δεν μπορώ να ακούσω, λυπάμαι ακόμη και το χώρο που θα πιάσουν στη δισκοθήκη μου.

Μην μου πεις όμως ότι δεν έχεις πετύχει κανέναν "δήθεν".
Για το θρας δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί απλούστατα, ούτε γνωρίζω, ούτε έχω ασχοληθεί. Από τα λίγα όμως που έχω αντιληφθεί, απέχω παρασάγγας σαν αισθητική, αλλά και σαν κοσμοθεωρία (δεν το τοποθετώ με ποιοτικά κριτήρια, για να μην παρεξηγηθώ). Τώρα, ότι επειδή κάποιος ακούει θρας, μάλλον πρέπει να ακούει τζαζ, δεν μπορώ να το κατανοήσω. Το θέτεις μάλλον σε επίπεδο ευληπτότητας, ότι και τα δύο λόγω της "δυσκολίας" έχουν σχετικά περιορισμένο ακροατήριο, άρα μπορεί να είναι συγκοινωνούντα δοχεία (?)

Ο λόγος, κατ' εμέ, για το "δηθενισμό" είναι απλός. Οτιδήποτε κατέχει κάποιος ως γνώση, ΠΡΕΠΕΙ να συμβάλει στη προσωπική βελτίωση και ΟΧΙ να γίνεται μέσο προβολής και χειρότερα επιβολής. Επειδή, λοιπόν, ισχύει κατά κόρον το δεύτερο, σκέψου την "αγωνία" του ημιμαθή ή/και του αμαθή και βγάλε εύκολα τα συμπεράσματά σου. Θέλει να ξεγελάσει ότι γνωρίζει, χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζει. Σ' αυτό, βέβαια συμβάλουν από τις βαθμίδες εκπαίδευσης, το σπίτι, η κοινωνία, που μας μαθαίνουν για την ωφελιμιστική πλευρά της γνώσης. Πως Θα "οπλιστούμε" για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες της ζωής και τους άλλους. Αυτό με γκόμενα που την ψάρωσαν με αρλουμποειδείς μουσικές γνώσεις και την κατάφεραν, μου το εξιστόρησαν πρόσφατα και όντως είναι υποδηλωτικό της μεταπασοκικής εποχής.:jester:

Για το θρας δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί απλούστατα, ούτε γνωρίζω, ούτε έχω ασχοληθεί. Από τα λίγα όμως που έχω αντιληφθεί, απέχω παρασάγγας σαν αισθητική, αλλά και σαν κοσμοθεωρία (δεν το τοποθετώ με ποιοτικά κριτήρια, για να μην παρεξηγηθώ).

Απόλυτα σεβαστό.
Εγώ που ακούω αλλά θεωρώ ότι το κάθε είδος έχει την ώρα του, η ώρες που ακούω thrash είναι ελάχιστες μέσα σε έναν μήνα και ας παίζει μουσική συνέχεια όσο είμαι σπίτι, ακόμη και σαν background. :smile:

Τώρα, ότι επειδή κάποιος ακούει θρας, μάλλον πρέπει να ακούει τζαζ, δεν μπορώ να το κατανοήσω. Το θέτεις μάλλον σε επίπεδο ευληπτότητας, ότι και τα δύο λόγω της "δυσκολίας" έχουν σχετικά περιορισμένο ακροατήριο, άρα μπορεί να είναι συγκοινωνούντα δοχεία (?)

Ακριβώς, εκτός από τα συγκοινωνούντα δοχεία.
Έχω βέβαια φίλους που ακούν thrash και jazz αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας.

Ο λόγος, κατ' εμέ, για το "δηθενισμό" είναι απλός. Οτιδήποτε κατέχει κάποιος ως γνώση, ΠΡΕΠΕΙ να συμβάλει στη προσωπική βελτίωση και ΟΧΙ να γίνεται μέσο προβολής και χειρότερα επιβολής. Επειδή, λοιπόν, ισχύει κατά κόρον το δεύτερο, σκέψου την "αγωνία" του ημιμαθή ή/και του αμαθή και βγάλε εύκολα τα συμπεράσματά σου. Θέλει να ξεγελάσει ότι γνωρίζει, χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζει. Σ' αυτό, βέβαια συμβάλουν από τις βαθμίδες εκπαίδευσης, το σπίτι, η κοινωνία, που μας μαθαίνουν για την ωφελιμιστική πλευρά της γνώσης. Πως Θα "οπλιστούμε" για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες της ζωής και τους άλλους. Αυτό με γκόμενα που την ψάρωσαν με αρλουμποειδείς μουσικές γνώσεις και την κατάφεραν, μου το εξιστόρησαν πρόσφατα και όντως είναι υποδηλωτικό της μεταπασοκικής εποχής.:jester:

Το αφήνω όπως έχει μιας και συμφωνώ απόλυτα. :2thumb22sup:

οποιος εχει ασχοληθεί εστω και λίγο ξερει τι ειναι trane

Έχω αγοράσει τρεις δίσκους του και σαν σύνολο πρέπει να έχω κάτι παραπάνω από 20 δίσκους jazz γενικά. Για τα δικά μου μεγέθη θεωρώ ότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.
Αν με ενδιέφερε έστω και στο ελάχιστο, μπορεί να με ενδιέφερε και το τι σημαίνει trane.

Γρηγορη δεν ειναι θεμα "προσωπικης βελτιωσης", ποτε δεν το ειδα ετσι. Πιο πολυ σαν εξερευνηση, σαν πειραμα και οτι με τραβηξει. Αλλιως παμε παρακατω χωρις ενοχες

Τωρα για τον τυπο που εριξε την γκομενα με τον Coltrane, δεν κανει κατι διαφορετικο απο καποιον που ενω δεν του αρεσουν τα λουλουδια ειναι υποχρεωμενος να της τα προσφερει...

Αν με ενδιέφερε έστω και στο ελάχιστο, μπορεί να με ενδιέφερε και το τι σημαίνει trane.

Aυτό ακριβώς θέλω να πω.
εχεις ασχοληθεί επιδερμικά με το αντικείμενο οπότε είναι μάλλον αδύνατον να το κρίνεις και πολύ περισσότερο να κάνεις αυτούς τους αυθαίρετους παραλληλισμούς

Aυτό ακριβώς θέλω να πω.
εχεις ασχοληθεί επιδερμικά με το αντικείμενο οπότε είναι μάλλον αδύνατον να το κρίνεις και πολύ περισσότερο να κάνεις αυτούς τους αυθαίρετους παραλληλισμούς

Θεωρώ την Jazz δύσκολο άκουσμα. Όπως και ένα σωρό άλλα είδη μουσικής.
Που είναι ο παραλληλισμός και η κριτική; :chinscratch:

O Zappa είναι μέγας δάσκαλος IMO , δύσκολο να συγκριθεί με τους υπόλοιπους που αναφέρονται – εγώ τον έχω σαν ειδική κατηγορία :D

Η ηλικία πάντως δε νομίζω ότι κάνει τόση διαφορά, ειδικά στην κιθάρα.
Να μου πείτε για πνευστά, πραγματικά θαυμάζω τους πενηντάρηδες που ακόμα μπορούν – δε συζητάμε για 65αριδες.
85χρονο μπουζουξή που άμα μερακλώσει παίζει σα μικρό παιδί , θα βρείτε
Σαξόφωνο , τρομπέτα, φαγκότο … όχι.

Απάντηση: Re: Κ...ιθαρίστας ή....D...rummer ?

Σαξόφωνο......οχι

Sonny_Rollins_3.jpg

Γεννημενος το '30....-bye-

Re: Απάντηση: Re: Κ...ιθαρίστας ή....D...rummer ?

Sonny_Rollins_3.jpg

Γεννημενος το '30....-bye-

Ρε φιλέ δε ούτε ο Ρολινς μπορεί να παίξει όπως στα νιάτα του … κάνεις δε μπορεί με τα πνευστά …
Σύγκρινε άλμπουμ του 60 με του 90 και θα καταλάβεις
Δε λέω ότι δεν εξελιχθικε μουσικά
Αλλά τα πνευμόνια μας – όλους μας προδίδουν.

Κιθάρα 100000 φορές πιο εύκολα