K20D μετα;τι να παρω;

Ούτε ο απλός 18-55, ούτε ο Sigma 70-300 (εάν έχεις τον APO) είναι άσχημοι, είναι σίγουρα τίμιοι, αλλά κανείς τους δεν είναι φακός που θα τον κρατούσε κάποιος που θα ήθελε να χτίσει ένα πραγματικά καλό σύστημα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι σε έμπειρα χέρια δεν μπορούν να δώσουν έως και εξαιρετικά αποτελέσματα, και μάλιστα σε ένα σώμα όπως η K20D. Θα έλεγα για αρχή να προσπαθήσεις να τους δουλέψεις λιγάκι... εάν θέλεις πειράματα, δεν παίρνεις έναν σταθερό 50ρη μεταχειρισμένο;

Ίδιος φακός είναι φίλε μου. Της Τοκίνα.

Το λεω γιατι δεν υπαρχει Τοκινα για μοντουρα Πενταξ οποτε μην ψαξει σε Τοκινα.

Κατα τα αλλα ειναι συνεργασια των 2 που νομιζω ανηκουν στην Hoya και οι γνωμες διιστανται για το ποιος σχεδιασε πρωτος τους κοινους φακους.
Παρα πολυ καλος φακος αλλα νομιζω πως δυσκολα θα βρει τον Πενταξ σε προσιτη τιμη γιατι τουλαχιστον μηχανικα ειναι αρκετα καλυτερος του Τοκινα και απ'οτι διαβασα εχουν διαφορες εκτος των μηχανικων μερων και της στεγανοποιησης , (ανεπιβεβαιωτο) και στις επιστρωσεις.

Εννοειται οτι και οι 2 που προτεινες ειναι αριστοι ...οπως και οσοι αγορασα οταν ξεκιναγα με την K200.

edit
οπως ο FA-50/1.4 που μου ειχες προτεινει καλη ωρα και ειναι ισως η καλυτερη λυση αν κρατησει τον 18-55 για αρχη.

Last edited:
Είναι 4 στοπ πιο γρήγορος και με ποιότητα στα μεσαία διαφράγματα (f/2.8-f/5.6) περίπου την καλύτερη που θα μπορούσες να έχεις στη μηχανή σου.

Για μεταχειρισμένο είπα. Εάν θυμάμαι μέχρι πριν λίγο καιρό κανένα 300ρι είχε καινούργιος. Ψάξε για έναν χειροκίνητο 50/1.7 στο ebay, είναι πάμφθηνοι (περιπου 50 ευρώ) και εξαιρετικοί.

Δεν ξέρω γιατί αλλά οι τιμές στους prime της pentax έχουν ανέβει ακόμα και στους χειροκίνητους. Δυσκολα να βρεις στα 50ευρώ πια ακόμα και για 1.7 σειράς Μ, για Α αποκλείεται

ontopic αν ο fa o 50αρης σου φάινεται ακριβώς δες τον αντίστοιχο σειράς F (πιο παλιος αλλά επίσης AF) από ebay. Αρκετά φθηνότερος

Last edited:
εκανα λαθος επιλογη δηλαδη? ´να τον παρω και να τον πουλησω να παρω κατι αλλο?

εκανα λαθος επιλογη δηλαδη? ´να τον παρω και να τον πουλησω να παρω κατι αλλο?
Κανένα λάθος φίλε μου, αν δυσκολευτείς ρίξε μιά ματιά εδώ : http://www.robertsdonovan.com/?p=1181 .
Ο φακός είναι κατ' αρχή πολύ καλός, υπομονή χρειάζεσαι μόνο!
Καλές σκοπεύσεις!!