καφές με γάλα ή όχι και γιατί?

Με αφορμή διπλανό θέμα περί καφέ, θα ήθελα τη γνώμη σας επ'αυτού.

Συνήθως πίνω καφέ φίλτρου με λίγη ζάχαρη και γάλα.

Μου έχουν πει ότι δεν είναι σωστό να βάζουμε γάλα στον καφέ γιατί σηματοδοτεί την εισροή τροφής στο στομάχι και αυτό δημιουργεί προβλήματα φουσκώματος.

Επειδή από φουσκώματα στο στομάχι είμαστε ούτως ή άλλως κομπλέ (άγχος γαρ) δε μπορώ να καταλάβω κάποια διαφορά.

Τι λέτε για το θέμα?

Με ή χωρίς?

Για οισοφαγίτιδα, παλινδρόμηση, έλκος, διαφραγματοκήλη, barett, κλπ παθήσεις του στομάχου πρέπει να αποφεύγεται.

Το πρόβλημα με τα παραπάνω είναι ότι το γάλα στο καφέ, τα μπαχαρικά, η σοκολάτα, τα λιπαρά, ο καφές, τσάι, τσιγάρο, σούπες το βράδυ, μπύρα κλπ κλπ κλπ δρουν σωρευτικά και αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί κάτι από τα παραπάνω. Ήδη το 30% των Ελλήνων πάσχει από κάτι από τα παραπάνω μετά τα 40, οπότε μια στροφή συνηθειών με συνέχεια μπορεί να τα αποτρέψει ή επιβραδύνει.

Όχι γάλα στον καφέ και μείωση πρόσληψης καφέ στο ελάχιστο.

γιατί σηματοδοτεί την εισροή τροφής στο στομάχι και αυτό δημιουργεί προβλήματα φουσκώματος.

Τι σημαίνει η παραπάνω φράση; Στο στομάχι τροφές μπαίνουν...

Επί του ερωτήματος, συνήθως δεν βάζω γάλα, και πίνω φραπέ (συνήθεια πολλών ετών).

Στέργιο κάπως έτσι είναι

Ο καφές με γάλα είναι πιο ελαφρύς;
Κι όμως, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Ο καφές χωρίς γάλα είναι πιο ελαφρύς, αφού το γάλα είναι αυτό που κάνει τον καφέ «βαρύ». Η ένωση της καφεΐνης με την καζεΐνη (πρωτεΐνη γάλακτος) δημιουργεί συσσωματώματα (αδιάλυτους θρόμβους), τα οποία είναι δύσπεπτα και δεν διασπώνται εύκολα από τα γαστρικά υγρά. Παρ’ όλα αυτά, το πόσο βαρύς είναι ένας καφές με γάλα, εξαρτάται και από την ευαισθησία του καθενός.

πηγη mednutrition.gr

Εγώ σπίτι μου πάντως συνήθως πίνω γάλα με καφέ!
Έτσι έχω συνηθίσει και θεωρώ ότι έτσι με ενοχλεί λιγότερο.
Το φούσκωμα όπως και να έχει οφείλεται στο ίδιο το γάλα και στην λακτόζη που περιέχει.

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=52823632

Κι εγώ κάθε πρωί στις 6 πίνω ένα ολόκληρο ποτήρι γάλα. Θα κολλήσω σε μία κουταλιά γάλα που βάζω στον καφέ; Και συνήθως πίνω έναν καφέ την ημέρα και όχι κάθε μέρα.

Το χειμώνα που πίνω ζεστό καφέ (νες ή γαλλικό) απαραίτητα βάζω γάλα αλλιώς δεν κατεβαίνει.
Το καλοκαίρι στο φραπέ δεν βάζω γάλα γιατί με αναγουλιάζει.
Πάντως διαφορά στα φουσκώματα χειμώνα-καλοκαίρι δεν έχω αισθανθεί. Ίσως γιατί το καλοκαίρι τα αναπληρώνω με ...μπύρες!

Re: Απάντηση: καφές με γάλα ή όχι και γιατί?

Τι σημαίνει η παραπάνω φράση; Στο στομάχι τροφές μπαίνουν...

Επί του ερωτήματος, συνήθως δεν βάζω γάλα, και πίνω φραπέ (συνήθεια πολλών ετών).

Και γώ το ίδιο ! "Αντρικό" τον πίνω το φραπέ :BDGBGDB55:
-bye-

4-5 καφεδάκια την ημέρα

νες κουταλάτο χωρίς γάλα με λίγη ως αρκετή ζαχαρίτσα ....

μερικές φορές κανα εσπρεσάκι .. διπλό ...

Απάντηση: Re: καφές με γάλα ή όχι και γιατί?

Ειστε πολυ επαγγελματιες εσεις. Τετοια αναλυση του καφε δεν το περιμενα να την δω.

Πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά ένα-δύο φλυτζάνια την ημέρα, μετά τα 40 το μυαλό αρχίζει και κάνει κούκου και θέλει βοήθεια :flipout::flipout:

Χρόνια ολάκερα καφές χωρίς ζάχαρη και γάλα.
Γενικά ότι πίνω δεν το αραιώνω...
Τα τελευταία χρόνια πίνω μόνο τον εσπρέσσο της Νεστλέ (και ζεστό και κρύο)
Εξαιρετικός!

Re: Απάντηση: Re: καφές με γάλα ή όχι και γιατί?

Πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά ένα-δύο φλυτζάνια την ημέρα, μετά τα 40 το μυαλό αρχίζει και κάνει κούκου και θέλει βοήθεια :flipout::flipout:

Τωρα θα γελασετε ολοι αλλα εμενα ο καφες με...κοιμιζει :flipout:

Γιάυτο και δεν τον πινω ποτε , το πολυ να πιω εναν το μηνα αλλα σε τεραστια ποσοτητα. Ενα κυπελλο περιπου 6-7 φραπεδες με πολυ εβαπορε.

Re: Απάντηση: Re: καφές με γάλα ή όχι και γιατί?

Τωρα θα γελασετε ολοι αλλα εμενα ο καφες με...κοιμιζει

μη το γελας και εγω το ιδιο πρόβλημα είχα οταν ήμουν φοιτητής, ολοι πίναν καφέ για να διαβάσουν το βράδι και εγω με το που έπινα δεν μπορούσα να ανοίξω τα ματια μου

Παροτι μου αρεσει γενικα το γαλα(συνηθως το βραδινο γευμα ειναι γαλα με φλεικς), στον καφε μου ερχεται φοβερη αναγουλα κι ετσι η μονη προσθηκη ειναι (αρκετη) ζαχαρη.
Παλαιοτερα ειχα ακουσει απο γιατρο οτι το γαλα - στον καφε - βοηθει στη μεγαλυτερη απορροφηση του απο τον οργανισμο.