καφές με γάλα ή όχι και γιατί?

Ο καπουτσίνο έχει γάλα και είναι μια χαρά καφές, και μάλιστα ελαφρύς σε σχέση με άλλους.

Αυτή την εντύπωση έχω. Δεν είμαι γιατρός. Δεν διάβασα για ιατρικές μελέτες. Δεν ξέρω τι πραγματικά ισχύει.

Ξέρω όμως ότι αν κάποιον τον πειράζει το γάλα ή κάποιον άλλο του αρέσει χωρίς γάλα, αυτό για μας τους υπόλοιπους δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Δεν είναι δηλαδή όπως τα λιπαρά που σε μεγάλες ποσότητες μας βλάπτουν όλους.

Δε νομίζω ότι ο καφές στο γάλα βλάπτει περισσότερο ή λιγότερο από τον σκέτο καφέ ή το σκέτο γάλα. Δεν έχει κάτι μαγικό ο συνδυασμός τους.

Παιδες να ξερετε οτι το Γαλα σε ενηλικες προκαλει Αλεργειες !

οποτε οχι για χορταση ...

ασβεστιο ετσι και αλλιως εχουν τα λαχανικα και πιο πολυ ισως !!!

εμενα το Γαλα παντως στον Φραπε μου προκαλει ....... ραντεβου με τουαλετα σε 20 λεπτα το πολυ....

Re: Απάντηση: καφές με γάλα ή όχι και γιατί?

Παιδες να ξερετε οτι το Γαλα σε ενηλικες προκαλει Αλεργειες !

οποτε οχι για χορταση ...

ασβεστιο ετσι και αλλιως εχουν τα λαχανικα και πιο πολυ ισως !!!

εμενα το Γαλα παντως στον Φραπε μου προκαλει ....... ραντεβου με τουαλετα σε 20 λεπτα το πολυ....

Δε νομίζω να φταίει το γάλα. Και σε μένα τις ίδιες επιδράσεις έχει και ας πίνω σκέτο δίχως γάλα και ζάχαρη. -bye-

Για οισοφαγίτιδα, παλινδρόμηση, έλκος, διαφραγματοκήλη, barett, κλπ παθήσεις του στομάχου πρέπει να αποφεύγεται.

Το πρόβλημα με τα παραπάνω είναι ότι το γάλα στο καφέ, τα μπαχαρικά, η σοκολάτα, τα λιπαρά, ο καφές, τσάι, τσιγάρο, σούπες το βράδυ, μπύρα κλπ κλπ κλπ δρουν σωρευτικά και αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί κάτι από τα παραπάνω. Ήδη το 30% των Ελλήνων πάσχει από κάτι από τα παραπάνω μετά τα 40, οπότε μια στροφή συνηθειών με συνέχεια μπορεί να τα αποτρέψει ή επιβραδύνει.

Όχι γάλα στον καφέ και μείωση πρόσληψης καφέ στο ελάχιστο.

και ο καφες απο μονος του κανει κακο δλδ ?

ειχα ακουσει για το γαλα αλλα νομιζα οτι απλα προκαλει ... φουσκωμα .

και αυτες οι παθησεις ειναι σοβαρες ?

δες εδώ τι απαγορεύεται -ανάλογα την περίπτωση- σε όλα ο καφές απαγορεύεται:

http://health.in.gr/diaita/Article....=%C4%E9%E1%F4%F1%EF%F6%DE+%26+%ED%FC%F3%EF%F2

http://health.in.gr/diaita/Article....=%C4%E9%E1%F4%F1%EF%F6%DE+%26+%ED%FC%F3%EF%F2

Ο συγκεκριμένος γιατρός θεωρείται ειδικός σε αυτά τα θέματα και μου είχε πει και γενικά όχι για το γάλα στον καφέ, αλλά το πρόβλημα όντως το κάνει ο καφές - καφείνη [και τσάι].

Εννοείται δια ροπάλου ο στιγμιαίος απαγορεύται.....όπως είπα παραπάνω δρα σωρευτικά, σε μερικά χρόνια η κατανάλωση πάνω από 1 καφέ την ημέρα οδηγεί σε προβλήματα και σε συνδυασμό με τσιγάρο, άγχος-στρες, αλκοόλ είναι πολύ πολύ κακό.

Κι εμένα μου αρέσουν τα κοκορέτσια, νεφρά στα κάρβουνα και συκωταριές......αλλά είναι άλλο τι μας αρέσει κι άλλο τι μας κάνει και για την ακρίβεια τι θα μας κάνει στο μέλλον.

Δεν είναι τυχαίο που όλα "σκάνε" μετά τα 40-45 ή 50 το πολύ, είναι η μακροχρόνια συσώρευση όλων των βλαβερών αυτών καταχρήσεων που όλοι κάνουμε και μυαλό δεν βάζουμε....

Last edited:
Δεν είναι τίποτα. Σε μία εβδομάδα θα τον έχεις συνηθίσει....

Τώρα για το αν θα υπάρξει διαφορά.... δεν ξέρω να σου πω.

Να ρωτήσω εγω κάτι άλλο...
Ο υιός μου (24+) που δεν πίνει ποτέ καφέ αλλά μόνο σκέτο γάλα (το...πρωί και το βραδυ, όπως ειχε συνηθίσει απο μικρός!) κινδυνεύει να πάθει τίποτε;

Απάντηση: Re: καφές με γάλα ή όχι και γιατί?

Ο υιός μου (24+) που δεν πίνει ποτέ καφέ αλλά μόνο σκέτο γάλα (το...πρωί και το βραδυ, όπως ειχε συνηθίσει απο μικρός!) κινδυνεύει να πάθει τίποτε;

μπα. Ο συνδυασμός καφέ-γάλακτος είναι που δημιουργεί το πρόβλημα.

Αν είχε ευαισθησία στη λακτόζη θα το ήξερε ήδη.

Απάντηση: Re: καφές με γάλα ή όχι και γιατί?

ίσα ίσα... θα συνεχίσει να έχει πολύ δυνατό σκαρί(κόκαλα) !

ο καφες πίνεται σκετος ουτε γαλα ουτε ζαχαρη

αν βρω χρονο θα σας κανω ενα αφιερωμα στον καφε και στις ποικιλίες του

Λάθος κύριοι και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν είμαστε forum ιατρικής...

O γιός σου Βόρειε θα πρέπει σιγά σιγά να το ελλατώνει και μετά τα 30 να πίνει ένα ποτήρι κάθε 2-3 μέρες....τα πάντα εξαρτώνται απο το πόσο ασκείται, βγαίνει έξω την ημέρα, κλπ κλπ

Το γάλα στην εποχή μας είναι "δηλητήριο" και η έκφραση που χρησιμοποιώ είναι όπως ακριβώς το λέω.....

Για περαιτέρω pm....

Ρε Στεργιο ωρες ωρες μας στελνεις.......πως σου ρθε βρε αυτη η σκεψη? ελα απο εδω απο το μαγαζι να σου πω παρεα με την Μαρια πως ειναι ο καφες χωρις γαλα....

Καλά είμαι απαράδεκτος που δεν έχω έρθει ακόμα!

Δίπλα είμαστε γμτ! -bye-

Λάθος κύριοι και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν είμαστε forum ιατρικής...

O γιός σου Βόρειε θα πρέπει σιγά σιγά να το ελλατώνει και μετά τα 30 να πίνει ένα ποτήρι κάθε 2-3 μέρες....τα πάντα εξαρτώνται απο το πόσο ασκείται, βγαίνει έξω την ημέρα, κλπ κλπ

Το γάλα στην εποχή μας είναι "δηλητήριο" και η έκφραση που χρησιμοποιώ είναι όπως ακριβώς το λέω.....

Για περαιτέρω pm....

εντελως αντιθετο απ αυτα που ηξερα :grandpa:

εγω παντως πιστευω οτι παιζει κ η γευση ρολο στο θεμα...φραπεδουμπα λοιπον με Νες καφε μονο( ποτε Jacobs κτλ) και μια σταγονα (κυριολεκτικα ΜΙΑ σταγονα) γαλατακι!Παχυς αφρος και..αρνταν το ηθηκο μετα!:BDGBDGB53: