Το τσιγάρο είναι επισήμως υπό διωγμό. Πρόκειται για πολιτική απόφαση που πάρθηκε παρά τα πολλά λεφτά που έριξαν τα λόμπι του τσιγάρου. Και πολύ καλά κάνουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καπνίζει ο κόσμος. Με τα μέτρα των τελευταίων 20 ετών το κάπνισμα στις ΗΠΑ μειώνεται σταθερά και η ελπίδα είναι ότι κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί τελείως.
Εξαιρετική πολιτική κατά τη γνώμη μου. Άλλωστε, ποιος θέλει να καπνίζουν τα παιδιά του;
E τα καφενεια και τα κλαμπακια θα ηταν καπνιστων , καποιες καφετεριες και εστιατορια θα προτιμουσαν και μη
Το τσιγάρο είναι υπό διωγμόν και οι Φαρισαίοι σε άνθιση. Τα παιδιά μου θέλω να επιλέξουν τι θα κάνουν και όχι να τους το επιβάλλει με το έτσι θέλω ο κάθε πειραγμένος δήμαρχος ή μη. Το αν υπάρχει λόγος να καπνίζει ή όχι κάποιος, το αποφασίζει μόνος του. Σαφώς θα πρέπει να σέβεται τον διπλανό του (π.χ. σε κλειστούς χώρους κ.λ.π.), όμως, δεν βρήκαμε πιπέρι με τις απαγορεύσεις για να ρίξουμε και στα λάχανα. Μάλλον, κάτι φασίστες σαν τον δήμαρχο Ν. Υόρκης πρέπει να αποκλείουμε...αλλά, αν τον θέλουν τα αμερικανά που ζουν μες τον τρόμο και τις απαγορεύσεις ''πάντα για το καλό τους'', τι με πειράζει εμένα?
Κάθε μέτρο στην πολιτική ζωή πρέπει να διακρίνεται από μέτρο και ισορροπία. Επίσης, πρέπει να εξυπηρετεί τον σκοπό του. Αν ο σκοπός είναι η δημόσια υγεία, ας μιλούν καλύτερα οι επαΐοντες, ήτοι οι γιατροί, και όχι ο κάθε πειραγμένος αντικαπνιστής με πόστο ''αποφασίζομεν και διατάσσομεν''. Απλά, σημειώνω πως ένας παραλογισμός σαν και αυτόν, μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει και σε άλλους (πολύ πιο σοβαρούς). Διότι αν όντως ενοχλεί το κάπνισμα στους ανοιχτούς χώρους, τότε δεν είναι στραβός ο γυαλός...
Η νικοτίνη είναι το ίδιο εθιστική με την ηρωίνη. Κάτι που οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν. Γι αυτό είναι τόσο δύσκολη η απεξάρτηση.
Δεν υπάρχει καμιά "επιλογή" στο κάπνισμα.
...
Δεν βλέπω να υπάρχει αλλη λύση, εκτός απο το ασπρο-μαύρο εδώ...
Εκτός αν καταφύγουμε σε γενική απαγόρευση του τσιγάρου σε πάσης φύσεως μαγαζιά... Και μετά το αλκοόλ, ο καφές, η rave μουσική... κλπ
Και η coca cola, και το κρασί Nικόλαε... μη τα ξεχνάς...
Το κρασί μόνο αν είσαι αλκοολικός.
Το κρασί μόνο αν είσαι αλκοολικός.
...
Έτσι λες; Από ενδοοικογενειακή βία μέχρι τροχαία. Για να μην ξεχνιόμαστε γα τους παθητικούς κινδύνους.
Ο καρκίνος σύμφωνα με νεότερες μελέτες δεν συνδέεται με το παθητικό κάπνισμα...
http://jnci.oxfordjournals.org/content/early/2013/12/05/jnci.djt365.extract
"A large prospective cohort study of more than 76,000 women confirmed a strong association between cigarette smoking and lung cancer but found no link between the disease and secondhand smoke."
Ναι αλλα η οδηγηση απαγορευεται αν εχεις πιει.Αρα ακυρος ο συμψηφισμος σου.
για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση υπάρχουν πολλές μελέτες που μιλάνε για τις βλάβες του παθητικού καπνίσματος
και λιγότερες που λένε ότι δεν βλάπτει, εκ των οποίων οι περισσότερες χρηματοδοτημένες από καπνοβιομηχανίες
η ερμηνεία των αποτελεσμάτων γίνεται μετά από εκτεταμένο διάβασμα των με και των δε, από γνωρίζοντες καλά το θέμα, δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο,
το θέμα είναι ότι η επιστημονική κοινότητα σε παγκόσμιο επίπεδο έχει παραδεχτεί τις βλάβες που προκαλεί το παθητικό κάπνισμα, σίγουρες σε μόνιμη βάση αλλά δυνατές και σε περιστασιακή
το συγκεκριμένο άρθρο πάντως που λες δεν το βρήκα πουθενά, το link γράφει διάφορα για ένα άρθρο που ΘΑ δημοσιευτεί, αν το βρεις δείξτο μου, θα ήθελα να δω ποιος το χρηματοδοτεί αλλά και απαντήσεις σε αυτό
Ε τώρα... Μόνο αλκοολικούς έχεις δει μεθυσμένους?
Ναι αλλα η οδηγηση απαγορευεται αν εχεις πιει.Αρα ακυρος ο συμψηφισμος σου.
Εγώ δεν έκανα συμψηφισμό. Εγώ είπα να μην ξεχνιόμαστε. Άρα άκυρο το επιχείρημά σου.
Ακόμα στις απαγορεύσεις στηρίζεις το συλλογισμό σου; Έχουμε καταλήξει ότι δεν είναι ικανές.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.