Καφετέριες και τσιγάρο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Ρε SR71... είπα εγώ "όλοι" ? 50-50 δεν είπα? Αυτήν την συζήτηση δεν κάνουμε πιο πάνω? Αδυνατώ να σε παρακολουθήσω. Αν πετάξεις κι άλλο τέτοιo, δεν θα σου απαντήσω... Sorry.

Εσυ ειπες 50-50. Εγω ειπα 80-20 και εγραψα γιατι !
Αρα, για μενα, η πλειοψηφια καπνιζει και μαλιστα αγριως !
Που στον κορακα γυρνας και πετυχαινεις μαγαζατορες που δεν καπνιζουν ?
Μηπως, τρεις ηταν ολοι και ολοι αυτοι που δεν καπνιζαν μπροστα σε δεκαδες αλλους που καπνιζαν
αλλα σου κανε τοση εντυπωση που δεν μπορεις να το χωνεψεις ? Ακομα και ως εξαιρεση, επιβεβαιωνουν εναν κανονα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειδικά τα σαββατοκύριακα που γίνεται χαμός δεν παλευονται οι χώροι στην Θεσσαλονίκη.
Τα ίδια και στις ταβέρνες αν και σήμερα βρέθηκα κατά λάθος σε μια που είχε δύο ορόφους και ρωτούσε για καπνιστές και τους έστελνε πάνω η κάτω.

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Μερικες φορες δεν σκαμπαζουν και οι ιδιοι οι ταβερνιαρηδες :laugh:
Αν το μαγαζι ειναι διπατο, στελνουν τους ακαπνους πανω :blink: χωρις να γνωριζουν
οτι ακομα και η ελαχιστη καπνιλα θα παει .... πανω ! Ποτε ο καπνος δεν μαζευεται κατω.
Και παει ο κακομοιρης πανω και πνιγεται.

Το γιατι τους στελνουν επανω εχει να κανει με τα λιγοτερα τραπεζια που, κατα κανονα,
χωραει ο πανω οροφος (ισως και παλια αποθηκη, που καθαριστηκε και μπηκαν μερικα τραπεζια).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Εσυ ειπες 50-50. Εγω ειπα 80-20 και εγραψα γιατι !
Αρα, για μενα, η πλειοψηφια καπνιζει και μαλιστα αγριως !
..

Ναι, γιατί είναι αφεντικό σε μαγαζί της νύχτας...
Αρα λογικά και οι πελάτες του μαγαζιού της νύχτας θα είναι 80-20
Αρα ΠΟΥ ΠΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΑΠΝΟΣ ΣΤ'ΑΓΓΟΎΡΙΑ ρε SR ?

Kαι καθόλου να μην καπνίζουν οι 80 στους 100, όση ώρα είσαι μέσα, θα λιποθυμήσεις απο την τσιγαρίλα στα χνώτα τους...
Αφου το βλεπεις σε πειράζει το ρημάδι... Να ζητήσουμε το μαγαζί να παρέχει υποχρεωτικά και καραμέλες μέντα ? :)))

Last edited:
Ε ...
γιαυτο εχω δυο φιλαρακια ακαπνα (ευλογω την ασυλληπτη τυχη μου)
και ενα μαγαζι ακαπνο και ωραιο στα δεκα λεπτα απο το σπιτι μου (με τα ποδια).

Οποιος θελει, ερχεται. Πρωι η βραδυ. Με τα τσιγαρα του η οχι !
Τωρα, αν θελει να ρθει ξεβρακωτος, δεν υπαρχει προβλημα με μενα,
αλλα ισως να του δωσουν κανα σωβρακο στην εισοδο :p

Μερικες φορες δεν σκαμπαζουν και οι ιδιοι οι ταβερνιαρηδες
Αν το μαγαζι ειναι διπατο, στελνουν τους ακαπνους πανω :blink: χωρις να γνωριζουν
οτι ακομα και η ελαχιστη καπνιλα θα παει .... πανω ! Ποτε ο καπνος δεν μαζευεται κατω.
Και παει ο κακομοιρης πανω και πνιγεται.

Το γιατι τους στελνουν επανω εχει να κανει με τα λιγοτερα τραπεζια που, κατα κανονα,
χωραει ο πανω οροφος (ισως και παλια αποθηκη, που καθαριστηκε και μπηκαν μερικα τραπεζια).
Για αυτό εντυπωσιάστηκα σήμερα
Έστελνε τους καπνιστές επάνω και κάτω ήμασταν καθαροί.
Μαγαζί το Κιόσκι στον Χορτιάτη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Για αυτό εντυπωσιάστηκα σήμερα
Έστελνε τους καπνιστές επάνω και κάτω ήμασταν καθαροί.
Μαγαζί το Κιόσκι στον Χορτιάτη.

και η Μεθη στην Εθνικής Αντιστάσεως. Οι καπνιστές επάνω, κάτω άκαπνο.

Η νικοτίνη είναι το ίδιο εθιστική με την ηρωίνη. Κάτι που οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν. Γι αυτό είναι τόσο δύσκολη η απεξάρτηση.

Δεν υπάρχει καμιά "επιλογή" στο κάπνισμα.

Οι καπνιστές δεν καπνίζουν επειδή είναι ελεύθεροι, ή επειδή "το επιλέγουν", αλλά επειδή είναι εθισμένοι και αν δεν καπνίζουν έχουν στερητικό σύνδρομο.

Η νικοτίνη πρέπει να έχει μια σταθερή συγκέντρωση στο αίμα, αλλιώς εμφανίζεται στερητικό σύνδρομο.

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να μην είχα ανάψει πότε το πρώτο μου τσιγάρο.

Και βέβαια για τα παιδιά μου προτιμώ να μην καπνίσουν ποτέ. Είμαι υπέρ όλων των απαγορεύσεων σε ουσίες που εθίζουν τον άνθρωπο και του αφαιρούν την ελευθερία του.

Για ανθρώπους μιλάς, με βούληση και επίγνωση των πράξεών τους, όχι για κουκλάκια στον αυτόματο. Ο άνθρωπος, λοιπόν, που εθίστηκε στην νικοτίνη για χ,ψ,ζ λόγους, έχει την δύναμη μόνος του να απεξαρτηθεί. Η επιλογή στο κάπνισμα υπάρχει από την στιγμή που ο κόσμος είναι ελεύθερος να ανάψει ή να μην ανάψει το τσιγάρο. Και 'γω προτιμώ να μην το είχα κάνει, αλλά, τουλάχιστον, δεν πάω να το επιβάλλω στον οποιονδήποτε. Ο άνθρωπος είναι οι εμπειρίες του, οι επιλογές του, τα καλά του και τα σφάλματά του. Τέλος, τα φάρμακα, επίσης, εθίζουν τον οργανισμό και καταστέλλουν το ανοσοποιητικό...δεν είδα, όμως, πουθενά να μην τα δίνουν με τις χούφτες, ειδικά τα αντιβιοτικά.

Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Γιαννη

σε περιμενω στο γνωστο νημα :p .... αισθητη η απουσια σου :smash: ... μην μας ξεχνας !

Ποιο είναι το γνωστό νήμα?

Φανράζομαι ποιο εννοεί ο κύριος Μαυροπούλης...μου φαίνεται άφησα λάσκα τα γκέμια σε κατηγορία δικής μου ευθύνης!!! :smash::smash::smash:

Ε, πέτε το καλιέ!!:D

Έεεεπ!
Σ´έπιασα κυρ Πρόεδρε!
:flipout::flipout::flipout:

a51183c4d88ddf60d85e3446cdc135e4.jpg

Για ανθρώπους μιλάς, με βούληση και επίγνωση των πράξεών τους, όχι για κουκλάκια στον αυτόματο. Ο άνθρωπος, λοιπόν, που εθίστηκε στην νικοτίνη για χ,ψ,ζ λόγους, έχει την δύναμη μόνος του να απεξαρτηθεί. Η επιλογή στο κάπνισμα υπάρχει από την στιγμή που ο κόσμος είναι ελεύθερος να ανάψει ή να μην ανάψει το τσιγάρο. Και 'γω προτιμώ να μην το είχα κάνει, αλλά, τουλάχιστον, δεν πάω να το επιβάλλω στον οποιονδήποτε. Ο άνθρωπος είναι οι εμπειρίες του, οι επιλογές του, τα καλά του και τα σφάλματά του. Τέλος, τα φάρμακα, επίσης, εθίζουν τον οργανισμό και καταστέλλουν το ανοσοποιητικό...δεν είδα, όμως, πουθενά να μην τα δίνουν με τις χούφτες, ειδικά τα αντιβιοτικά.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι η χημική εξάρτηση αποτελεί απώλεια της ελευθερίας του ανθρώπου.

Μόνο λίγα σκληρά ναρκωτικά προκαλούν μεγαλύτερο εθισμό από την νικοτίνη. Στο πρώτο τσιγάρο ο οργανισμός το καταλαβαίνει ότι πρόκειται για δηλητήριο και αντιδρά άσχημα με βήχα (για τους περισσότερους), αλλά αν επιμείνει κανείς αρκούν μερικά τσιγάρα για να εθιστεί κάποιος. Δεν χρειάζεται περισσότερο. Για ελάχιστες ουσίες ισχύει αυτό. Ας πούμε, για να γίνει κανείς αλκοολικός πρέπει να πίνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ επί χρόνια. Με το τσιγάρο, από το πρώτο πακέτο που θα τελειώσεις είσαι εθισμένος για πάντα.

Από κει και πέρα ουσιαστικά δεν υπάρχει ελευθερία, είναι ανάγκη το κάπνισμα.

Φυσικά και είναι δυνατόν να το κόψει όποιος θέλει, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Και δεν είναι ζήτημα "δύναμης της θέλησης" να το κόψει κανείς. Είναι πάρα πολλοί παράγοντες, και γενετικά κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ πιο δύσκολο να το κόψουν από κάποιους άλλους. Υπάρχουν άνθρωποι με τρομερή δύναμη θέλησης, που όμως δεν κατάφεραν να κόψουν το κάπνισμα, αν και το προσπάθησαν.

Όλοι λοιπόν συμφωνούν ότι το καλύτερο είναι να μην το δοκιμάσει κανείς καθόλου. Να μην ανάψει το πρώτο τσιγάρο.

Συμφωνώ με τα όσα λέει ο nikosGX αλλά διαφωνώ μόνο με την τελευταία πρόταση. Μπορεί όποιος θέλει να δοκιμάσει ότι θέλει στην ζωή του. Αρκεί να είναι πληροφορημενος για την επίδραση και την εξαρτησιακή σχέση που μπορεί να προκαλέσει η νικοτίνη και η συνήθεια του καπνίσματος. Με την γνώση θωρακίζεται η άμυνα και όχι με τον αφορισμό.

Συμφωνώ με τα όσα λέει ο nikosGX αλλά διαφωνώ μόνο με την τελευταία πρόταση. Μπορεί όποιος θέλει να δοκιμάσει ότι θέλει στην ζωή του. Αρκεί να είναι πληροφορημενος για την επίδραση και την εξαρτησιακή σχέση που μπορεί να προκαλέσει η νικοτίνη και η συνήθεια του καπνίσματος. Με την γνώση θωρακίζεται η άμυνα και όχι με τον αφορισμό.

Δεν γνωρίζω αν έχεις παιδιά, αλλά αν υποθετικά είχες, θα τους έδινες να δοκιμάσουν τσιγάρο; Ηρωίνη; Που βάζουμε την γραμμή;

Άλλο να είναι πληροφορημένα, και άλλο να δοκιμάσουν. Σε κάποια πράγματα πρέπει να είναι καλά πληροφορημένα ώστε να μην δοκιμάσουν ποτέ!

"και όσον αφορά το να κατανοήσω τι σημαίνει παθητικό κάπνισμα, μάλλον ξέρω παραπάνω από σένα μιας και είμαι γιατρός,.."

Κανείς δεν αμφισβητεί την επιστημοσύνη σας γιατρέ μας, προς θεού. Εκείνο που αμφισβητούμε κάποιοι, είναι οι στατιστικές μελέτες που κάνετε και οι παραδοχές τους.
Δεν τις μηδενίζει κανείς, αλλά δεν είναι να τις πάρει και για θέσφατο.
Γιατί όλες οι μελέτες που επικαλείσαι, είναι καθαρά στατιστικές.
Και μιας και το πάμε επιστημονικά, με όλο το σεβασμό και πάλι, ειλικρινά ρωτάω χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης, δώστε μου επιτέλους έναν ποσοτικό ορισμό του παθητικού καπνίσματος έστω και με διαβαθμίσεις (λίγο-μέτριο-πολύ): Πόσες ώρες τη μέρα, επί πόσο διάστημα με τι συγκεντρώσεις καπνού/νικοτίνης/πίσσας κλπ.

Εγώ ότι σχετικό έχω δει, κατατάσει τους ανθρώπους σε παθητικούς καπνιστές ή μη, με βάση τις απαντήσεις τους σε ερωτηματολόγια:
-Πας σε μέρη που καπνίζουν παππού?
-Ναι αμέ, στο καφενείο
-Καπνίζουν πολύ εκεί ε?
- Μπα τώρα πια όχι, έχουν όλοι κι από κάτι
-Και πότε κάπνιζαν πολύ?
-Παλιά παιδάκι μου όταν ήμουνα πιο νέος..
κ.ο.κ

Δεν αμφισβητώ τίποτα, αλλά τέτοιες "επιστημονικές μελέτες" π.χ. πιστεύω ότι θα αναγνωρίσεις κι εσύ σαν ειδικός ότι μπάζουν λίγο (παρόλο που οι άνθρωποι είναι σοβαροί, σε αντίθεση με τους δημοσιογράφους που αναπαράγουν τέτοια συμπεράσματα και γράφουν ΠΑΝΤΑ βλακείες):

"...Using self-reported status as truth, sensitivity and specificity for various cotinine cutoff points were estimated to distinguish nonsmokers from smokers.."

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12908713

Δεν γνωρίζω αν έχεις παιδιά, αλλά αν υποθετικά είχες, θα τους έδινες να δοκιμάσουν τσιγάρο; Ηρωίνη; Που βάζουμε την γραμμή;
Άλλο να είναι πληροφορημένα, και άλλο να δοκιμάσουν. Σε κάποια πράγματα πρέπει να είναι καλά πληροφορημένα ώστε να μην δοκιμάσουν ποτέ!

Νικο

Υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις γονεων που ντουμανιαζουν τον αερα που αναπνεουν τα ανηλικα παιδια τους καθε μερα
μεσα στο ιδιο τους το σπιτι (λες και το παιδι εχει επιλογη να παει καπου αλλου .... ). Ξερεις τι λενε, οταν τους κοιταζεις
με απορια ανθρωπου που ετοιμαζεται να εκραγει > "ανοιγω τα παραθυρα καθε πρωι" :blink:

Και οποιος νομιζει οτι ΜΟΝΟ εγω γνωριζω τετοιες περιπτωσεις, η κατεβαζω παραμυθια απο την καουκα μου ... κριμα
που δεν μπορω να τον παω σ'εκεινο το σπιτι, οπου τα παιδια ειναι καταδικασμενα απο τα 5 και 8 τους ετη (κοριτσακια
και τα δυο). Οχι γιατι δεν υπαρχει αυτο το σπιτι, αλλα γιατι ο πατερας ειναι τοσο αψιθυμος εξαιτιας του τσιγαρου που
θα πεταξει απ'το παραθυρο εμενα, εσας, τα παιδια, την γυναικα του και ΟΠΟΙΟΝ αλλον διανοηθει να του προξενησει
τυψεις στο παρον ζητημα. Κανει δυομισυ πακετα την ημερα και η γυναικα του που κανει μονο εναμισυ, δεν τον αντεχει.
Αλλα τι αλλη επιλογη εχει ?

Το θεμα του τσιγαρου .... ξεπερναει τα ορια της αρχαιας ελληνικης τραγωδιας. Συζηταμε τοση ωρα για καφετεριες
και ξεχναμε (η σπρωχνουμε κατω απ'το χαλακι) τα ΔΡΑΜΑΤΑ που ξεκινησαν και παιζονται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στα σπιτια
και τις ζωες καποιων συνανθρωπων μας. Για καποιους υπηρχε περιοδος ΠΡΙΝ το τσιγαρο και για καποια παιδια ....
δεν υπηρξε ΚΑΝ αυτη η περιοδος.

Τα πραγματα ειναι παραπανω απο τον χαρακτηρισμο του αφορητου και αδιεξοδου. Το τρολλαρισμα η ο αστεισμος
μεταξυ μας (εμου συμπεριλαμβανομενου) δεν τιμαει την σοβαροτητα του ολου θεματος. Αλλα, και τι αλλο να
κανουμε ? Να μπουμε σε καθε σπιτι και να δερνουμε τον θεριακλη πατερα ? Το πραγμα θελει προσεγγιση ξεχωρη
της τιμωριας. Θελει ενα σχολειο που θα αναλαβει τον ρολο δευτερης οικογενειας (εδω γελαμε κλαιγοντας).
Θελει μερα-νυχτα αντικαπνιστικη διαφημιση απο καθε πιθανο καναλι ενημερωσης. Θελει εναν καθηγητη στο
σχολειο που δεν καπνιζει ουτε στο διαλλειμα. Θελει εναν γιατρο που επισης δεν καπνιζει μπροστα σε ασθενεις.
Θελει μια μανα που να λειτουργει ως αναχωμα στον θεριακλη πατερα, ΟΧΙ να καπνιζει και αυτη απο διπλα του.

Θελει, θελει, θελει .....

Ποιος θα τα ξεκινησει ? Ποτε, Που, Πως ?

Με το τσιγάρο, από το πρώτο πακέτο που θα τελειώσεις είσαι εθισμένος για πάντα.

Αστείο. Θέλει κι αυτό καιρό για να εθιστείς.

Προσπαθείς να θέσεις τον καπνιστή στη θέση του θέλοντας και μη, ότι λόγω της εξάρτησής του δεν μπορεί να κάνει δίχως τσιγάρο. Αστείο επίσης. Όπως και η σύγκριση με τον ηρωινομανή.

Δεν έχει απολύτως καμία σχέση το σύνδρομο στέρησης της νικοτίνης με το σύνδρομο στέρησης του ηρωινομανή.

Κοινώς, πήρες ένα πινέλο και τα έβαψες με το ίδιο χρώμα όλα. Αυτό στην προσπάθεια να εξηγήσεις ότι ο καπνιστής είναι απολύτως δέσμιος και δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Γελάνε όσοι καπνιστές το διαβάζουν αυτό. Για να μην πω ότι είναι έως και προσβλητικό. Κυρίως για όσους είναι εξαρτημένοι από σκληρά ναρκωτικά και βλέπουν να τους συγκρίνεις με τους καπνιστές. Δηλαδή δεν σέβεσαι το τεράστιο πρόβλημά τους και το υποβιβάζεις σε ένα απλό και καθημερινό πρόβλημα εθισμού.

Last edited: