Δεν είναι εμμονή, αλλά σκέψη, που σκοπό έχει να δώσει λύση κι όχι να σκεπάσει το πρόβλημα ή να το παραπέμψει στο μέλλον.
Γιατί, αν εστιάσουμε την πίεσή μας στο να αλλάξει ο μαγαζάτορας τον τρέχοντα εξαερισμό με μιά καλύτερη και ακριβότερη εγκατάσταση, ακόμα κι αν αυτή η πίεση πετύχει, το πρόβλημα δεν λύνεται... Απο την επόμενη μέρα, θα επιστρέψουμε στις γνώριμες διαφωνίες, τσακωμούς και παράπονα.
Για παράδειγμα, η θέση των "Αμερικανών για τα Δικαιώματα των Μη Καπνιστών" (ANR) είναι σαφής...
"Don't be fooled! No ventilation system has ever been designed that can protect the public from the death and disease caused by exposure to secondhand smoke.
In July 2006, U.S. Surgeon General Richard Carmona declared that the debate is over about the science of secondhand smoke, concluding that separating smokers from nonsmokers, air cleaning technologies, and ventilating buildings cannot eliminate secondhand smoke exposure, stating that conventional air cleaning systems cannot remove all the poisons, toxins, gases, and particles found in secondhand smoke. Additionally, heating, ventilation, and air conditioning systems can distribute secondhand smoke throughout a building.
..."
http://www.no-smoke.org/getthefacts.php?id=15
Κατόπιν, τίποτα δεν αποκλείει την ισχυροποίηση της άποψης ότι "ο χώρος δεν μπορεί να είναι ποτέ 100% smoke free, απο την στιγμή που στα παγκάκια της διπλανής πλατείας το ντουμανιάζουν οι καπνιστές και η κίνηση του αέρα οπωσδήποτε θα φέρει μέρος του καπνού μέσα στο εστιατόριο ή την καφετέρια. Εφόσον η κατεύθυνση του αέρα αλλάζει συνεχώς και απροειδοποίητα, είναι εμφανές οτι πρέπει να απαγορευτεί ρητά το κάπνισμα στις πλατείες"...

))
Οσο για τα παράπονα στα εστιατόρια, υπάρχουν πολλά... Αλλοι πάνε να φάνε και παραπονούνται οτι φεύγοντας, τα ρούχα τους μυρίζουν φαγητό...
http://www.tripadvisor.com/Location...um_Cafe-Kuala_Lumpur_Wilayah_Persekutuan.html