Καφετέριες και τσιγάρο

Έλα μου ντε?
Εγώ λέω ότι αν είναι δημοκρατική, οι νόμοι αλλάζουν και δεν είναι στατικοί.
Πάντως σίγουρα στην δημοκρατική κοινωνία οι νόμοι εφαρμόζονται απαράκλητα από όλους μέχρι να αλλάξουν.

Δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα επιλογής και απορώ που φτάσαμε να λέμε τα αυτονόητα.
Γιατί άραγε?

Το αυτονόητο είναι ο στραβός νόμος;

Το αυτονόητο είναι ότι ο νόμος εφαρμόζεται πάντα.

Και όταν είναι λάθος τι πρέπει να γίνει; Να εφαρμόζεται ή να μην εφαρμόζεται;

Ξέρεις το πρόβλημα το έχουν οι αντικαπνιστές όχι οι καπνιστές. Γιατί ο νόμος υπάρχει, αλλά επειδή αποδεδειγμένα είναι στραβός αφού δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν εφαρμόζεται. Αν ο νόμος δεν ήταν στραβός, θα είχε λάβει υπ' όψη του τις συνθήκες. Δεν τις έχει λάβει και ακυρώνεται από μόνος του.
Δεν είναι λοιπόν ώρα να αλλάξει;

Ωρα να αλλάξει σε όλο τον κόσμο μάλιστα.
Πως καταργήθηκε η δουλεία κάπως έτσι

Να εφαρμόζεται ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!
Όπως για παράδειγμα ο εκλογικός νόμος.
Είναι σκατά, είναι λάθος, είναι απαράδεκτος αλλά εφαρμόζεται.

Το πρόβλημα επίσης που έχουν οι αντικαπνιστές τους το δημιουργεί η αφύσικη συμπεριφορά των καπνιστών.
Επίσης το αν είναι η ώρα να αλλάξει γενικά και αόριστα ένας νόμος τότε υπάρχουν διαδικασίες για να γίνει αυτό.
Ο συγκεκριμένος νόμος πάντως ΔΕΝ είναι ανεφάρμοστος. Είναι θύμα της ανικανότητας των διωκτικών αρχών, όπως και πολλοί άλλοι.
Αν πρέπει να γίνει κάτι είναι η αυστηροποίηση της εφαρμογής του.

Άλλη απορία? Γατί φαίνεται να τα έχεις μπερδέψει εντελώς.

Να εφαρμόζεται ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!
Όπως για παράδειγμα ο εκλογικός νόμος.
Είναι σκατά, είναι λάθος, είναι απαράδεκτος αλλά εφαρμόζεται.

Το πρόβλημα επίσης που έχουν οι αντικαπνιστές τους το δημιουργεί η αφύσικη συμπεριφορά των καπνιστών.
Επίσης το αν είναι η ώρα να αλλάξει γενικά και αόριστα ένας νόμος τότε υπάρχουν διαδικασίες για να γίνει αυτό.
Ο συγκεκριμένος νόμος πάντως ΔΕΝ είναι ανεφάρμοστος. Είναι θύμα της ανικανότητας των διωκτικών αρχών, όπως και πολλοί άλλοι.
Αν πρέπει να γίνει κάτι είναι η αυστηροποίηση της εφαρμογής του.

Άλλη απορία? Γατί φαίνεται να τα έχεις μπερδέψει εντελώς.

Αντί να λες πάλι καλά που λόγω της φύσης του νόμου που πραγματεύεται το συγκεκριμένο, δεν εφαρμόζεται (δεν είναι εκλογική διαδικασία που δεν γίνεται αλλιώς) λες ότι πρέπει να εφαρμόζεται κι ας είναι λάθος.

Διαφωνώ. Όπου υπάρχει δυνατότητα ΔΕΝ πρέπει να εφαρμόζεται, και καλώς δεν εφαρμόζεται γιατί είναι λάθος.

Επίσης νομίζω ότι είναι προτεραιότητα για την πολιτεία να νομοθετεί σωστά. Να μην είναι ανίκανη εξ' αρχής δηλαδή, γιατί μετά είναι ακόμα χειρότερα.

Δεν έχω μπλέξει τίποτε. Δεν εφαρμόζεται ο νόμος γιατί είναι λάθος και λόγω της φύσης του αντικειμένου που απαγορεύει, παραβιάζεται. Απλά είναι τα πράγματα. Το ότι παραβιάζεται ο συγκεκριμένος δεν είναι κακό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωρα να αλλάξει σε όλο τον κόσμο μάλιστα.
Πως καταργήθηκε η δουλεία κάπως έτσι

Ναι, θέλεις να μας πεις μήπως εσύ πως κινδυνεύει κάποιος από το τυχαίο παθητικό κάπνισμα;

Αντί να λες πάλι καλά που λόγω της φύσης του νόμου που πραγματεύεται το συγκεκριμένο, δεν εφαρμόζεται (δεν είναι εκλογική διαδικασία που δεν γίνεται αλλιώς) λες ότι πρέπει να εφαρμόζεται κι ας είναι λάθος.

Διαφωνώ. Όπου υπάρχει δυνατότητα ΔΕΝ πρέπει να εφαρμόζεται, και καλώς δεν εφαρμόζεται γιατί είναι λάθος.

Επίσης νομίζω ότι είναι προτεραιότητα για την πολιτεία να νομοθετεί σωστά. Να μην είναι ανίκανη εξ' αρχής δηλαδή, γιατί μετά είναι ακόμα χειρότερα.

Δεν έχω μπλέξει τίποτε. Δεν εφαρμόζεται ο νόμος γιατί είναι λάθος και λόγω της φύσης του αντικειμένου που απαγορεύει, παραβιάζεται. Απλά είναι τα πράγματα. Το ότι παραβιάζεται ο συγκεκριμένος δεν είναι κακό.

Κουλουβάχατα τα έχεις κάνει εκτός και αν τρολάρεις.
Και ποιος θα κρίνει αν ένας νόμος είναι λάθος και δεν πρέπει να εφαρμόζεται?
Εσύ? Εγώ? ή οι εντεταλμένοι από τον λαό νομοθέτες?

Ο συγκεκριμένος νόμος είναι ορθότατος και παραβιάζεται μόνο από αντικοινωνικά ζώα.
Το ότι παραβιάζεται είναι κακό, χειρότερο όμως είναι το ότι δεν τιμωρούνται παραδειγματικά οι παραβάτες.

Τώρα κουβέντες του τύπου "είναι προτεραιότητα για την πολιτεία να νομοθετεί σωστά" είναι κενές περιεχομένου.
Αν δεν μας αρέσει ο τρόπος που νομοθετεί η δημοκρατικά συντεταγμένη κοινωνία μέσω των εκλεγμένων από το σύνολο των πολιτών αντιπροσώπων, τότε υπάρχει μόνος ένας δρόμος: η αναχώρηση.

Ο συγκεκριμένος νόμος είναι ορθότατος και παραβιάζεται μόνο από αντικοινωνικά ζώα.
Το ότι παραβιάζεται είναι κακό, χειρότερο όμως είναι το ότι δεν τιμωρούνται παραδειγματικά οι παραβάτες.

Τώρα κουβέντες του τύπου "είναι προτεραιότητα για την πολιτεία να νομοθετεί σωστά" είναι κενές περιεχομένου.
Αν δεν μας αρέσει ο τρόπος που νομοθετεί η δημοκρατικά συντεταγμένη κοινωνία μέσω των εκλεγμένων από το σύνολο των πολιτών αντιπροσώπων, τότε υπάρχει μόνος ένας δρόμος: η αναχώρηση.

Μάλιστα. Τσάμπα γράφουμε. Δηλαδή από όλη αυτή την κουβέντα, αυτά κατάλαβες; Τι δεν κατάλαβες ακριβώς από το αυταπόδεικτο του κακού νόμου λόγω μη εφαρμογής του;
Τι δεν κατάλαβες για το τυχαίο παθητικό κάπνισμα;
Τι δεν κατάλαβες από το ότι προσπαθεί να ρυθμίσει ένα θέμα εντελώς λάθος γιατί είναι θέμα που έγκειται στο πως χειρίζεται η αγορά τις συγκεκριμένες συνθήκες;
Αντικοινωνικά ζώα είναι εκείνοι που επιμένουν να κάνουν κουμάντο στον άλλο χωρίς να του έχουν αποδείξει ότι κάνει λάθος.

H επιμονη και η υπομονη σου ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστα....απορω πως την παλευεις.....ακομα.

Εγώ πάντως, τα χώρισα σε καπνίζοντες και μη καπνίζοντες τα μαγαζιά και ξέγνοιασα.
Κάνω τσιγάρο και σας παρακολουθώ να είστε μπλεγμένοι σε μια συζήτηση που δεν καταλήγει πουθενά - με μόνο σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει είτε απο την μιά είτε απο την άλλη πλευρά, σε συζήτηση για τον φασισμό και τον ναζισμό :)))

Μάλιστα. Τσάμπα γράφουμε. Δηλαδή από όλη αυτή την κουβέντα, αυτά κατάλαβες; Τι δεν κατάλαβες ακριβώς από το αυταπόδεικτο του κακού νόμου λόγω μη εφαρμογής του;
Τι δεν κατάλαβες για το τυχαίο παθητικό κάπνισμα;

Το "αυταπόδεικτο λόγω της μη εφαρμογής του" είναι ανοησίες. Δεν εφαρμόστηκε -παρά για πολύ λίγο- λόγω ανεπαρκών ελέγχων.
Δεν είναι ο νόμος που φταίει. Το ξαναείπα, τι από αυτό δεν κατάλαβες?
Επίσης δεν αφορά ΜΟΝΟ το παθητικό κάπνισμα. Αφορά την καθαρή ατμόσφαιρα σε κλειστούς δημόσιας χρήσης χώρους.
Δεν έχει κανένα λόγο να ανέχεται ο άλλος τις συνέπειες της δικής σου συνήθειας. Ακόμη και την μπόχα.

Εγώ πάντως, τα χώρισα σε καπνίζοντες και μη καπνίζοντες τα μαγαζιά και ξέγνοιασα.
Κάνω τσιγάρο και σας παρακολουθώ να είστε μπλεγμένοι σε μια συζήτηση που δεν καταλήγει πουθενά - με μόνο σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει είτε απο την μιά είτε απο την άλλη πλευρά, σε συζήτηση για τον φασισμό και τον ναζισμό :)))για

Τι θα γυρίσει? έχει γυρίσει από ώρα. Δεν είδες την αναφορά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης?
Νόμος του Godwin

Το "αυταπόδεικτο λόγω της μη εφαρμογής του" είναι ανοησίες. Δεν εφαρμόστηκε -παρά για πολύ λίγο- λόγω ανεπαρκών ελέγχων.
Δεν είναι ο νόμος που φταίει. Το ξαναείπα, τι από αυτό δεν κατάλαβες?
Επίσης δεν αφορά ΜΟΝΟ το παθητικό κάπνισμα. Αφορά την καθαρή ατμόσφαιρα σε κλειστούς δημόσιας χρήσης χώρους.
Δεν έχει κανένα λόγο να ανέχεται ο άλλος τις συνέπειες της δικής σου συνήθειας. Ακόμη και την μπόχα.

Συνεπώς είναι θέμα ενόχλησης και όχι υγείας. Αυτό λέω κι εγώ. Έλα όμως που ο νόμος εκεί που μιλά για την υγεία, βάζει στο ίδιο τσουβάλι και τις καφετέριες και τους χώρους διασκέδασης. Είναι ή δεν είναι λάθος; Ή έστω αναπόδεικτο;

Κάνω τσιγάρο και σας παρακολουθώ να είστε μπλεγμένοι σε μια συζήτηση που δεν καταλήγει πουθενά - με μόνο σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει είτε απο την μιά είτε απο την άλλη πλευρά, σε συζήτηση για τον φασισμό και τον ναζισμό :)))

Ποιο ναζισμό; Αυτό λες μόνο; Εδώ άλλοι έφεραν παράδειγμα τα αυτοκίνητα. Φαντάσου δηλαδή... .

Εγώ που έχω πια πειστεί για την αναγκαιότητα του καπνίσματος έχω πια μάθει ότι δεν είναι λογικό να σε ενοχλεί λιγη μπόχα στα ρούχα και να πίνεις ουίσκι μπομπα που καταστρέφει το συκώτι σου (μια και ξαναγυρίσαμε στα κέντρα διασκέδασης).
Μετά θα πουμε και για τη χοληστερίνη και τα παϊδάκια

Εγώ που έχω πια πειστεί για την αναγκαιότητα του καπνίσματος έχω πια μάθει ότι δεν είναι λογικό να σε ενοχλεί λιγη μπόχα στα ρούχα και να πίνεις ουίσκι μπομπα που καταστρέφει το συκώτι σου (μια και ξαναγυρίσαμε στα κέντρα διασκέδασης).

Α, ουίσκυ μπόμπα που καταστρέφει το συκώτι. Ενώ το κανονικό δεν το καταστρέφει ένα πράμα;

Τελικά με το τυχαίο παθητικό κάπνισμα δεν είδαμε απάντηση. Κι ούτε θα δούμε.

Δες λίγο τον τίτλο του νήματος. Για καφετέριες λέει. Δεν λέει για δημόσιες υπηρεσίες/νοσοκομεία/σχολεία και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους του υστερικού.

Συνεπώς είναι θέμα ενόχλησης και όχι υγείας. Αυτό λέω κι εγώ. Έλα όμως που ο νόμος εκεί που μιλά για την υγεία, βάζει στο ίδιο τσουβάλι και τις καφετέριες και τους χώρους διασκέδασης. Είναι ή δεν είναι λάθος; Ή έστω αναπόδεικτο;

Είναι ΚΑΙ τα δύο! Και η βρώμα της τσι γαρίλας προκαλεί αηδία και ζαλάδα στον μη καπνιστή. Δεν είναι λοιπόν θέμα υγείας.
Και φυσικά ισχύουν τα του παθητικού καπνίσματος αλλά βαριέμαι να τα αναλύω.
Ειδάλλως θα επιτρέπανε στις νηπιαγωγούς και τις νοσοκόμες στην εντατική να καπνίζουν.
Στο ίδιο τσουβάλι μπαίνουν και οι καφετέριες και οι χώροι διασκέδασης για ένα πολύ απλό λόγο που αγνοείς: είναι χώροι ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ και ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ.
Προφανώς τις (νομικές αυτές) έννοιες τις αγνοείς παντελώς και για αυτό απορείς και εξανίστασαι γιατί ένας παιδότοπος τελικά έχει τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με το νόμο (όχι τον αντικαπνιστικό)
Η άγνοια όμως κάποιων παραμέτρων για τους χώρους αυτούς και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να πληρούν προκειμένου να λειτουργήσουν μπορεί κάλλιστα να σε κάνει να αγαναχτείς (κακώς γιατί οφείλεται σε άγνοια) αλλά σε καμία περίπτωση να μη εφαρμόζεις το νόμο και να λες και στους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Γιατί όχι και στις μαιευτικές κλινικές? αφού δεν τίθεται θέμα υγείας!

Φαντάσου και να μην έγραφα για τον τίτλο. Ώστε τώρα είναι και θέμα ζαλάδας... . Μάλιστα... . Το δε επιχείρημα ότι οι παιδότοποι είναι ίδιοι με τις καφετέριες, με ξεπερνά. Πάω να παραγγείλω ένα ουισκάκι την ώρα που κατεβαίνω από την τσουλήθρα... .

Γιατί όχι και στις μαιευτικές κλινικές? αφού δεν τίθεται θέμα υγείας!
Θα περιμένω την άποψη των ειδικών μην εκτεθώ με παπαρολογίες

Ε, βέβαια. Αυτό που το πας; Άποψη των ειδικών που ήδη κατατέθηκε και δεν μας ανέλυσε τι γίνεται στο τυχαίο παθητικό κάπνισμα. Και πως να αναλύσει αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις γι' αυτό. Αλλά σου λέει δε βαριέσαι, βάλ'το κι αυτό μέσα... .

Εσάς τους αντικαπνιστές προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Ελπίζω να το καταλαβαίνετε. Αλλιώς ξέρετε μια χαρά μας παρακαλάνε να κάτσουμε στο μαγαζί τους. Προσφέρουν και τασάκι. Εσείς πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να ζητάτε απαγορεύσεις καθολικές, αλλά να ζητάτε δικούς σας χώρους.

Μέχρι τότε, όταν το καταλάβετε, θα ενοχλείστε. Δεν γίνεται αλλιώς.

Κοίτα είναι απλό.
Ξεκίνα να διαβάζεις κτιριοδομικό κανονισμό, ειδικές πολεοδομικές διατάξεις και τους κανονισμούς που διέπουν την λειτουργία αναψυκτηρίων, εστιατορίων, καφετεριών και χώρων συνάθροισης κοινού προκειμένου να πάρουν άδεια λειτουργίας και μετά τα συζητάμε αν θες. Μετά θα δούμε γιατί ο αντικαπνιστικός νόμος αφορά και αυτά και όχι μόνο τα νηπιαγωγεία.
Αυτό που σε ξεπερνά τελικά είναι το μέγεθος της άγνοιάς σου για αυτά τα ζητήματα και για αυτό απορείς.

Και ένα απλό: αν το παθητικό κάπνισμα δεν βλάπτει τότε γιατί να μην καπνίζουν οι δασκάλες στα νηπιαγωγεία? για πες?

EDIT: και καλό είναι στην ηλικία σου να σταματήσεις την τσουλήθρα. Άμα θες βέβαια. Αλλά να μπορεί να σε βρει κακό.