Καφετέριες και τσιγάρο

είπαμε ότι και σύντομη έκθεση μπορεί να είναι επιβλαβής και καθορστική

η ουσία κοτινίνη είναι παράγωγο της νικοτίνης και ανιχνεύεται στο αίμα, σάλιο και ούρα ανθρώπων που έχουν λάβει νικοτίνη

στις αρχές του 90 αυτή η ουσία υπήρχε στο 90% σχεδόν των μη καπνιζόντων στις ΗΠΑ

λες όλοι αυτοί να ήταν θαμώνες σε μπαρ;

το ποσοστό των μη καπνιζόντως που έχουν κοτινίνη στο αίμα τους έπεσε στο 25% στο 2011-2012 λόγω των απαγορεύεσεων του καπνίσματος

α ρε να είχατε την ίδια πυγμή και ομαδικότητα για αυτούς που παθαίνουν καρκίνο επειδή δουλεύουν σε βαφές ξύλων, μετάλλων, στα μεταλλεία, στα εργοστάσια άνθρακα κ.ο.κ. τι καλά που θα είμασταν...

Είναι άκυρη η σύγκριση. Κάποιος που αποφασίζει να κάνει μία ανθυγιεινή δουλειά το κάνει εις γνώσιν του κατά όμοιο τρόπο με αυτόν που κάνει μία επικίνδυνη δουλειά. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν και τα ανάλογα επιδόματα και η ειδική μεταχείριση στο επάγγελμα (π.χ. μειωμένο ωράριο, συνταξιοδότηση νωρίτερα κλπ.).

Κάποιος που γίνεται παθητικός καπνιστής το κάνει όχι από επιλογή αλλά γιατί περιορίζεται η ελευθερία του στο να μπορεί να αναπνέει καθαρό αέρα μέσα σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο και ασφαλώς δεν παίρνει και καμία αποζημίωση για αυτό.

είπαμε ότι και σύντομη έκθεση μπορεί να είναι επιβλαβής και καθορστική

η ουσία κοτινίνη είναι παράγωγο της νικοτίνης και ανιχνεύεται στο αίμα, σάλιο και ούρα ανθρώπων που έχουν λάβει νικοτίνη

στις αρχές του 90 αυτή η ουσία υπήρχε στο 90% σχεδόν των μη καπνιζόντων στις ΗΠΑ

λες όλοι αυτοί να ήταν θαμώνες σε μπαρ;

το ποσοστό των μη καπνιζόντως που έχουν κοτινίνη στο αίμα τους έπεσε στο 25% στο 2011-2012 λόγω των απαγορεύεσεων του καπνίσματος

Α, ώστε η νικοτίνη είναι το πρόβλημα. Μάλιστα... . Μου αρέσει που επιμένεις πάντως... . Από όλα, τη νικοτίνη επέλεξες; Μόλις ακύρωσες το επιχείρημά σου. Η νικοτίνη είναι το εθιστικό μέρος του πράγματος, για όποιον δεν γνωρίζει.

The science is not there. Έχε το υπ' όψη.

δεν καταλαβαίνεις μου φαίνεται, η μάλλον επίτηδες διαστρεβλώνεις αυτά που λέω κατ'επανάληψη, γιατί δεν έχεις επιχειρήματα στο συγκεκριμένο

η κοτινίνη που ανέφερα απλά μετρά την έκθεση στο παθητικό κάπνισμα, μαζί με αυτήν εισπνέονται και όλες οι άλλες χημικές ουσίες, και αφορά πολύ κόσμο που καπνίζει παθητικά, όχι μόνο του θαμώνες των μπαρ

Σώπα βρε συ. Για πες τώρα και σε τι επίπεδα ήταν αυτή που να αποδεικνύει ότι οι συμπαραμαρτούντες ουσίες είναι σε επικίνδυνο επιπεδο.

Common lies and statistics.

Σώπα βρε συ. Για πες τώρα και σε τι επίπεδα ήταν αυτή που να αποδεικνύει ότι οι συμπαραμαρτούντες ουσίες είναι σε επικίνδυνο επιπεδο.

Common lies and statistics.

υπάρχουν ένα σωρό επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι το παθητικό κάπνισμα βλάπτει και επίσης όσον αφορά τον καρκίνο ακόμη και σε μικρή έκθεση

μπορώ να παραθέσω όσα links θέλεις, αλλά δεν έχει νόημα να το κάνω,

αφού τα βαφτίζεις ψέμματα χωρίς καν να έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται, απλά για να υποστηρίξεις το ότι είναι ηθικό να κάνεις ότι γουστάρεις

Για εμένα το κάπνισμα θα έπρεπε να απαγορευτεί δια ροπάλου σε κλειστούς χώρους!!! Τέλος. Τι να λέμε τώρα, πας σε ταβέρνα και φουμάρει ο άλλος μέσα στην μούρη σου την ώρα που τρως! Κάθε φορά που γυρνάω από κάπου αλλάζω μέχρι και το σώβρακο από την βρόμα! Γιατί είμαι υποχρεωμένος να ανέχομαι τον καπνό σας! Γιατί είμαι υποχρεωμένος το περιβάλλον που εργάζομαι να γίνεται τεκές?? Αυτός που καπνίζει ας κάνει ότι θέλει με τα πνευμονια του και με την μυρωδιά όχι όμως με τα δικά μου και του παιδιού μου! Έλεος δηλαδή! Έξω οι καπνιστές δηλαδή πως την βγάζουν?

Δε περίμενα κάτι καλύτερο από εσένα αγαπητέ! Κλασικός Έλληνας...

Ενώ εσύ αλλοδαπέ μου που ανησυχείς για την υγεία των παιδιών σου στα μπουζουξίδικα... ;

Διάβασε το νήμα από την αρχή. Θα καταλάβεις πόσο μεγάλη κοτσάνα πέταξες. Και ρώτα μετά και τα τσιμέντα γιατί γελάνε. Από ποια ηλικία η πρέφα στον καφενέ είναι υγιής για τα παιδιά;

Ενώ εσύ αλλοδαπέ μου που ανησυχείς για την υγεία των παιδιών σου στα μπουζουξίδικα... ;

Διάβασε το νήμα από την αρχή. Θα καταλάβεις πόσο μεγάλη κοτσάνα πέταξες. Και ρώτα μετά και τα τσιμέντα γιατί γελάνε.

Ταβέρνα πας με την οικογένεια σου! Σου είπα εγώ για μπουζούκια??? Μήπως απαγορεύεται να πάμε και για φαγητό? Πρόσεχε τους τρόπους σου σε παρακαλώ...

Είναι άκυρη η σύγκριση. Κάποιος που αποφασίζει να κάνει μία ανθυγιεινή δουλειά το κάνει εις γνώσιν του κατά όμοιο τρόπο με αυτόν που κάνει μία επικίνδυνη δουλειά. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν και τα ανάλογα επιδόματα και η ειδική μεταχείριση στο επάγγελμα (π.χ. μειωμένο ωράριο, συνταξιοδότηση νωρίτερα κλπ.).

Κάποιος που γίνεται παθητικός καπνιστής το κάνει όχι από επιλογή αλλά γιατί περιορίζεται η ελευθερία του στο να μπορεί να αναπνέει καθαρό αέρα μέσα σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο και ασφαλώς δεν παίρνει και καμία αποζημίωση για αυτό.

Δε μιλαω προσωπικα για κλειστο δημοσιο χωρο. Μιλαω για καφετεριες, μπαρακια και εστατορια.
Επισης δε νομιζω πως αυτοι που καταληγουν στις συγκεκριμενες εργασιες, προφανως και χωρις τα απαραιτητα μεσα προφυλαξης το κανουν απο ελευθερη επιλογη. Δεν πιστευω οτι κανενας τους απερριψε κατι αλλο και διαλεξε να εργαστει σε βυρσοδεψειο ας πουμε.

Απλα η ευαισθησια μας εχει ορια που σταματανε στο προσωπικο μας περιβαλλον. Οι παραπανω δραστηριοτητες εχουν τον καρκινο σιγουρακι, αλλα σε ξενο κωλο 100 ξυλιες τι ειναι; Αρκει εμεις να μη σπαζομαστε οταν τρωμε το ψαρακι μας τα Σαββατα. Και φυσικα δε μας φτανει το κλειστο μερος του μαγαζιου, θελουμε και αυτο με τη τζαμαρια. Αλλωστε εχει και πιο ωραια θεα.

Ταβέρνα πας με την οικογένεια σου! Σου είπα εγώ για μπουζούκια??? Μήπως απαγορεύεται να πάμε και για φαγητό? Πρόσεχε τους τρόπους σου σε παρακαλώ...

Τι λες καημένε; Θα μας πεις κι όλας τι θα κάνουμε;

Αφού ξημεροβραδιάζεις στην ταβέρνα το παιδί σου, μας το παίζεις και εύθικτος γονιός από πάνω; Μας δουλεύεις ή μου φαίνεται;

Όσο θα κριτικάρεις κάτι και μάλιστα χωρίς βάση, τόσο θα σε κριτικάρω κι εγώ. Για το τσιγάρο μου εσύ, για τα παιδιά σου εγώ. Κατανοητό;

Τι λες καημένε; Θα μας πεις κι όλας τι θα κάνουμε;

Αφού ξημεροβραδιάζεις στην ταβέρνα το παιδί σου, μας το παίζεις και εύθικτος γονιός από πάνω; Μας δουλεύεις ή μου φαίνεται;

Όσο θα κριτικάρεις κάτι και μάλιστα χωρίς βάση, τόσο θα σε κριτικάρω κι εγώ. Για το τσιγάρο εσύ, για τα παιδιά σου εγώ. Κατανοητό;

Χαιρομαι γιατί βλέπω τις συνέπειες στον εγκέφαλο ενός μανιωδου καπνιστού. Σοβαρή εγκεφαλοπάθεια...να το κοιτάξεις άμεσα!

Εχω την εντυπωση οτι απο τοτε που βγηκε ο νομος (ποιος νομος ?)
οι καπνιστες νιωθουν επαπειλουμενο ειδος .... :flipout::flipout::flipout:(να τρελλαθουμε :laugh:)

Ντεμεκ μας πηδανε, ντεμεκ μας φοβουνται (πως γινεται αυτο γμτ μου ? :chinscratch:)
Υποτιθεται οτι αυτον που πηδας, τουλαχιστον δεν τον φοβασαι. (σε αλλο συμπαν ζω
.... τι γινεται ? :hmmmm:)

Ο νομος βρισκεται σε πληρη αχρηστια και αντι αυτο να τους κανει πιο ευαισθητους απεναντι μας
τους εχεις κανει ταυρους σε υαλοπωλειο. Ειναι και το γεγονος οτι οι υπολοιπες χωρες, εξω,
δεν χαριζουν καστανο, οποτε τι μενει ? Να βγουν εξω με τις χατζαρες προς αναζητηση ακαπνων
.... :ridinghorse:

"Ελα δω εσυ ! Τσιγαρα και αναπτηρα .... γρηγορα !" :smash:

To Δικιο του Καζαντζιδη ... :laugh::laugh::laugh::laugh:

Εκει ακριβως ειναι το προβλημα. Οτι το θεμα μετατρεπεται σε μπρα ντε φερ μεταξυ καπνιστη και μη καπνιστη. Δε θα ηταν καλυτερα το ταδε ταβερνακι να μην επετρεπε το καπνισμα και το δινα να το επετρεπε; Η στο ιδιο μαγαζι να υπηρχαν τα απαραιτητα μεσα καθαρισμου του αερα σε καποιο τμημα του μαγαζιου για τους καπνιστες; ο παραλογισμος της νομοθεσιας ειναι που τα χει κανει σαλατα.

Εχω την εντυπωση οτι απο τοτε που βγηκε ο νομος (ποιος νομος ?)
οι καπνιστες νιωθουν επαπειλουμενο ειδος .... :flipout::flipout::flipout:(να τρελλαθουμε :laugh:)

Ντεμεκ μας πηδανε, ντεμεκ μας φοβουνται (πως γινεται αυτο γμτ μου ? :chinscratch:)
Υποτιθεται οτι αυτον που πηδας, τουλαχιστον δεν τον φοβασαι. (σε αλλο συμπαν ζω ...
τι γινεται ? :hmmmm:)

Ο νομος βρισκεται σε πληρη αχρηστια και αντι αυτο να τους κανει πιο ευαισθητους απεναντι μας
τους εχεις κανει ταυρους σε υαλοπωλειο. Ειναι και το γεγονος οτι οι υπολοιπες χωρες, εξω,
δεν χαριζουν καστανο, οποτε τι μενει ? Να βγουν εξω με τις χατζαρες και να ψαχνουν μη-καπνιστη .... :ridinghorse:

"Ελα δω εσυ ! Τσιγαρα και αναπτηρα .... γρηγορα !" :smash:

Από τη στιγμή που βγήκε ο νόμος, έχουν ξινίσει οι αντικαπνιστές γιατί δεν τους βγήκε. Αυτό έχει συμβεί και τίποτε άλλο. Οι αμαρτίες πληρώνονται στην άλλη ζωή. Οι μ@λ@κίες σε αυτήν.

Τσάμπα γίνεται η συζήτηση. Αφού υπάρχει νόμος, όλα τα άλλα είναι περιττά. Αυτό δεν θέλανε; Ας το λουστούνε τώρα. Με άρωμα καπνού. Αυτά έχουν οι υστερίες.