Καφετέριες και τσιγάρο

Pleo

Υou're more than a greek .... you're paixtis apaixtos !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εννοω μπρα ντε φερ με την εννοια οτι τελικα προσπαθειτε εσεις να απαγορεψετε σε εμας να βγουμε

Μα τι ειναι αυτα που γραφεις βρε, Θαναση ?
Ποιος σου απαγορεψε, και που, να βγεις ?

Kαι τελωσπαντων που ευρισκεται ο θεματοθετης (Toliskot) ?
Πεταξε την "αμπουλα" και ... αναζητειται εκτοτε ! :laugh::laugh::laugh:
Για γκελ μπουρντα :smash: .... φιλτατε ! :p

Last edited:
Ε το να μου λες οτι θα παω για καφε η για φαι αλλα δε θα καπνισω τι ειναι; το coffee and cigarettes πως νομιζεις οτι προεκυψε; cant have one without the other...

Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Εκει ακριβως ειναι το προβλημα. Οτι το θεμα μετατρεπεται σε μπρα ντε φερ μεταξυ καπνιστη και μη καπνιστη. Δε θα ηταν καλυτερα το ταδε ταβερνακι να μην επετρεπε το καπνισμα και το δινα να το επετρεπε; Η στο ιδιο μαγαζι να υπηρχαν τα απαραιτητα μεσα καθαρισμου του αερα σε καποιο τμημα του μαγαζιου για τους καπνιστες; ο παραλογισμος της νομοθεσιας ειναι που τα χει κανει σαλατα.

Αυτό δεν είπα παραπάνω? Οτι στον χώρο μη καπνιστών, ο άλλος άναψε πούρο? Η ότι στην εταιρία μου, με σαφέστατους κανόνες για το συγκεκριμένο θέμα, σε μικρή κουζίνα οι μισοί τρώμε, και οι άλλοι μισοί καπνίζουν πανω από τα κεφάλια μας? Ποια νομοθεσία? Αποκλειστικά θέμα σεβασμού είναι τα συγκεκριμένα...

Θα ήθελα να θυμίσω ότι η καφετέρια δεν λειτουργεί μόνο τις βραδυνές ώρες, αλλά από νωρίς το πρωί. θα ήθελα επίσης να θυμίσω ότι όταν επισκεπτόμαστε άλλη πόλη μαζί με τα παιδιά μας (λέγεται τουρισμός αυτό) θα πάμε μαζί με τα παιδιά και σε εστιατόριο για να φάμε, και για να πιούμε κάτι ή έστω να χαλαρώσουμε μετά από τις βόλτες στα αξιοθέατα. Δεν μιλώ για αργά το βράδυ, αλλά για ώρες ππρωινές, μεσημεριανές ή απογευματινές.

Δηλαδή ούτε σε τέτοιες ώρες επιτρέπεται στα παιδιά να περνούν το χρόνο τους μαζί με τους γονείς τους στις καφετέριες;

Καφετέριες και τσιγάρο: τόσο στενα δεμένες που -εμενα προσωπικά- με έχουν κάνει να μην πηγαίνω συχνά για καφέ. Και να προτιμώ φανατικά να πηγαίνω σε μέρη που απαγορεύεται το καπνισμα, είτε είναι για καφέ είτε για φαγητό. Ευτυχώς με λίγο ψάξιμο, υπάρχουν μέρη που είτε απαγορεύεται πλήρως ή έχουν ξεκάθαρα διαχωρισμένους χώρους. Και με αυτό τον τρόπο στηρίζω τα συγκεκριμένα μαγαζιά, ωστε να αντέξουν τον ανταγωνισμό και την πιθανή απώλεια πελατείας καπνιστών...
Και, τώρα που το ξανασκέφτομαι, η πλειονότητα των φίλων μου είναι και αυτοι μή καπνιστές, ωστε να μην εχουμε θέματα...

Ε το να μου λες οτι θα παω για καφε η για φαι αλλα δε θα καπνισω τι ειναι; το coffee and cigarettes πως νομιζεις οτι προεκυψε; cant have one without the other...

Περα απο την κουβεντα εδω μεσα .... ΠΟΤΕ σε πλησιασε καποιος σε μαγαζι και σου ζητησε να φυγεις ?
Μπορει ισως να σου ειπε οτι τον ενοχλει το τσιγαρο σου (αν και, απ'οτι ειδα προσεχεις) αλλα ΟΧΙ οτι
σε εδιωξε κανεις απο το μαγαζι ! Να ειμαστε λιγο σοβαροι ....

Δεν κινδυνεψατε ποτε εσεις. Εμεις κινδυνευουμε (και τα πνευμονια μας).

Υπήρξα για 17 χρόνια καπνιστής. Πετυχα και τον νόμο στην αρχη του. Οπου δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα ηταν επιλογή αν θα καθισω η θα φύγω. Δεν παραπονέθηκα ποτε ομως γιατι το ηθικο και σωστο αυτο ηταν. Επειδή δεν ειχα τοτε τα @@ να σωσω τον ευατο μου δεν σημαινε οτι επρεπε να καταστρεψω και τους αλλους. Οπως επισης παντα σεβομουν τον επαγγελματικό μου χώρο και τους πελάτες και ποτέ δεν καπνισα μεσα στον χωρο. Μην στρεβλωνουμε και τα αυτονόητα τώρα...έλεος.

Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Και, τώρα που το ξανασκέφτομαι, η πλειονότητα των φίλων μου είναι και αυτοι μή καπνιστές, ωστε να μην εχουμε θέματα...

Ειναι τρελλο (αν το καλοσκεφτεις).
Να μην υπαρχει τιποτα που να σε χωριζει με εναν ανθρωπο .... παρα μονο το τσιγαρο του ! :bang:
Που οι πιθανοτητες θα ηταν να τσουγκρισετε σε ασυμφωνια χαρακτηρων. Και ομως .... δεν ειναι !

Ας σφυρίξει κάποιος σε ορισμένους ότι το παθητικό κάπνισμα για να είναι επιβλαβές πρέπει να γίνεται συστηματικά. Μετά βλέπουμε αν μπορούμε να συνεννοηθούμε...

Αλλιώς κι εγώ έμεινα από λάστιχο τις προάλλες. Έφταιγε το παθητικό κάπνισμα φαίνεται.

Θα ήθελα να θυμίσω ότι η καφετέρια δεν λειτουργεί μόνο τις βραδυνές ώρες, αλλά από νωρίς το πρωί. θα ήθελα επίσης να θυμίσω ότι όταν επισκεπτόμαστε άλλη πόλη μαζί με τα παιδιά μας (λέγεται τουρισμός αυτό) θα πάμε μαζί με τα παιδιά και σε εστιατόριο για να φάμε, και για να πιούμε κάτι ή έστω να χαλαρώσουμε μετά από τις βόλτες στα αξιοθέατα. Δεν μιλώ για αργά το βράδυ, αλλά για ώρες ππρωινές, μεσημεριανές ή απογευματινές.

Δηλαδή ούτε σε τέτοιες ώρες επιτρέπεται στα παιδιά να περνούν το χρόνο τους μαζί με τους γονείς τους στις καφετέριες;
Εκει ερχεσαι αντιμετωπος με το οτι με την υφισταμενη κατασταση πρεπει να ξεκαθαρισεις στον καταστηματαρχη οτι δε θα δεχθεις να καπνισει κανεις αν εισαι τοσο ευαισθητος η να πας σε αλλο μαγαζι. Θεωρητικα του πας και την αστυνομια αμα θες.

Δεν προκειται να κατσω για καφε αν δε μπορω να καπνισω ρε συ Μανο, η αν κατσω θα ειναι για πολυ λιγοτερο χρονο.

Και πολύ καλά κάνεις. Επιπλέον, για καφέ πας, δεν λύνεις εξισώσεις. Διατίθεται τασάκι; Καπνίζω. Δεν διατίθεται; Επιλέγω να μείνω ή να φύγω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Ειναι τρελλο (αν το καλοσκεφτεις).
Να μην υπαρχει τιποτα που να σε χωριζει με εναν ανθρωπο .... παρα μονο το τσιγαρο του ! :bang:
Που οι πιθανοτητες θα ηταν να τσουγκρισετε σε ασυμφωνια χαρακτηρων. Και ομως .... δεν ειναι !

Να όμως που ξεκινώντας από αυτό το μικρό, το αν θα καπνίζει ο άλλος, μετατρέπεται στο αν θα σεβεται ο ένας τον άλλο στο θέμα καπνίσματος, και τελικά σε ασυμφωνία χαρακτήρων όπως είπες...

Άλλωστε, όπως έγραψε και ένας συνφορουμίτης νωρίτερα, αν βγει και δεν καπνίσει, δεν θα το ευχαριστηθεί. Ακριβώς το ίδιο και εγω: αν βγω και με λιβανίσουν, δεν θα το ευχαριστηθώ. Για αυτό και διαλέγω το πού θα βγω και με ποιούς...

Παλι καλα που δεν φταει ο ξενος παραγοντας .Τουλαχιστον στις καπνιστικες δικαιολογιες εχει μπει μια κοκκινη γραμμη : )

Re: Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Το 'ξερα πως είναι μουσουλμάνος ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης που απαγόρευσε το κάπνισμα και σε εξωτερικούς χώρους. ΛΟΛ

http://islam.about.com/od/health/a/smoking_fatwa.htm

In more recent times, as the dangers of tobacco use have come to be proven beyond any doubt, scholars have become more unanimous in pronouncing tobacco use clearly haram (forbidden) to believers. They now use the strongest terms to condemn this habit. Here is a clear example:

"In view of the harm caused by tobacco, growing, trading in and smoking of tobacco are judged to be haram (forbidden). The Prophet, peace be upon him, is reported to have said, 'Do not harm yourselves or others.' Furthermore, tobacco is unwholesome, and God says in the Qur'an that the Prophet, peace be upon him, 'enjoins upon them that which is good and pure, and forbids them that which is unwholesome'" (Permanent Committee of Academic Research and Fatwa, Saudi Arabia).