Καφετέριες και τσιγάρο

Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

υστερικοί αντικαπνιστές όσοι θέλουν ένα δικαιωματικά άκαπνο περιβάλλον, μάλιστα!

Το "δικαιωματικά" και το "άκαπνο", είναι σχετικά... Κι εγώ θέλω όσο γίνεται άκαπνο περιβάλλον, αλλά μπορώ να ζητάω να σου απαγορευτεί να παρκάρεις κάτω απο το παράθυρό μου, έτσι ωστε να μην αναπνέω την εξάτμιση του αυτοκινήτου σου , τα δύο λεπτά της προθέρμανσης κάθε πρωί ?

Το "δικαιωματικά" και το "άκαπνο", είναι σχετικά... Κι εγώ θέλω όσο γίνεται άκαπνο περιβάλλον, αλλά μπορώ να ζητάω να σου απαγορευτεί να παρκάρεις κάτω απο το παράθυρό μου, έτσι ωστε να μην αναπνέω την εξάτμιση του αυτοκινήτου σου , τα δύο λεπτά της προθέρμανσης κάθε πρωί ?

Καλό θα ήταν να συγκρίνουμε τα πράγματα στην ίδια κλίμακα και επίσης να μην μπερδεύουμε τα προβλήματα μεταξύ τους γιατί δεν οδηγεί πουθενά.

BTW Απο παρκαρισμένο ειδικά αυτοκίνητο, δεν αναπνέεις τίποτα :P

Στις προηγούμενες σελίδες κάποιος παρέθεσε ένα λινκ με μαγαζιά καφέ και εστιατόρια που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα ενώ σε κάποιο άλλο σημείο αναφέρθηκε πως η ποσόστωση μεταξύ τους είναι 80 καπνιστές 20 μη καπνιστών.
Τα παραπάνω τουλάχιστον για την Θεσσαλονίκη ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν.
Εκτός του ότι τα καταστήματα που παραθέτουν είναι πολύ λίγα κάποια από αυτά τα έχω επισκεφθεί στο παρελθόν και φυσικά δεν ισχύει καμία απαγόρευση
Όποιος θέλει καπνίζει κανονικά και το αυτοκόλλητο στην πόρτα που γράφει απαγορεύεται το κάπνισμα απλώς κόβει το φως της ημέρας.
Το ποσοστό όχι μονο δεν είναι 20% αλλά πολύ αμφιβάλω αν ξεπερνά το 5%.
Το ακόμα πιο απαράδεκτο είναι πως εκτός από τα καφέ εξίσου άθλια είναι η κατάσταση σε ταβέρνες και restaurant που εκεί έτσι και αργήσεις να καθήσεις αυτό που παραγγέλνεις είναι ντεφακτο ότι θα το φας καπνιστό.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την κατάσταση.
Ακόμα και η παιδεία δεν στέκει ως δικαιολογία

Θα αρχίσω να έχω πρόβλημα π.χ. και με τους υπέρβαρους έτσι όπως πάει. Επιβαρύνουν πολλαπλάσια από εμένα την ατμόσφαιρα με αέρια του θερμοκηπίου που εκλύονται κατά την παραγωγή τροφής. Κινδυνεύει η υγεία μου εξαιτίας της λαιμαργίας τους: Θα λιώσουν οι πάγοι στους πόλους θα έρθουν οι πιγκουίνοι στα νότια προάστια και θα μου τσαλαπατήσουν το περιβόλι με τις ντομάτες. Και οικονομική ζημιά από πάνω δηλαδή.
Τα παιδιά θα πάθουν καρκίνο του δέρματος και η πεθερά μου κλαπάτσα (ασθένεια του σύγχρονου πολιτισμού από την οποία δεν πεθαίνεις, αλλά μαζεύεσαι σε μια γωνιά, ζεις και ρεύεις :-).

Επιβαρύνουν υπέρμετρα και τα συστήματα υγείας, όπως και εμείς οι καπνιστές, οι οποίοι όμως έχουμε πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά μας (καλοί μ@λ..κες) σε φόρους που επιβάλλονται στα καπνικά προϊόντα. Σε αντίθεση με τον καλοφαγά, που επιβαρύνεται με τον ίδιο φπα στα τρόφιμα όσο και οι υπόλοιποι.

Δεν θέλω να επιβάλω τον καπνό μου σε κανέναν, είναι δικαίωμά του να μην τον εισπνέει, αλλά οι ακρότητες βλέπετε που οδηγούν: Ο ένας επικαλείται τα παιδιά του (που τα παλουκώνει ένα δίωρο στην καφετέρια βραδυάτικα μέχρι που σαλτάρουν τα καημένα -α ρε μάνα που για να πας σε κοινωνική εκδήλωση φτάσαμε στο γυμνάσιο-) ο άλλος τα ρούχα του κ.ο.κ.

Και σε όσους φαίνονται αστεία αυτά, μάλλον δεν έχουν δει τις ευαίσθητες μάνες να βάζουν αντηλιακό στα πιτσιρίκια μόλις τα φέρνουν καλοκαίρι στην παιδική χαρά που είναι απέναντι από το σπίτι μου
Φαιδρότητες.

Στις προηγούμενες σελίδες κάποιος παρέθεσε ένα λινκ με μαγαζιά καφέ και εστιατόρια που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα ενώ σε κάποιο άλλο σημείο αναφέρθηκε πως η ποσόστωση μεταξύ τους είναι 80 καπνιστές 20 μη καπνιστών.
Τα παραπάνω τουλάχιστον για την Θεσσαλονίκη ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν.
...
Το ποσοστό όχι μονο δεν είναι 20% αλλά πολύ αμφιβάλω αν ξεπερνά το 5%.
...

Λάθος κατάλαβες. Δεν ήταν ποσοστιαία ταξινόμηση των καταστημάτων, αλλά μια αυθαίρετη ταξινόμηση των ιδιοκτητών απο έναν μη καπνιστή. :)

Eντέλει, γιατί δεν ανοίγουν περισσότερα καταστήματα για μη καπνιστές? Οι καπνιστές θα παραμείνουν στο στέκι τους και οι μη καπνιστές που δεν έχουν που να πάνε, θα βρουν επιτέλους στέγη... Δεν μπορεί λύσει κανείς αυτή την απορία?

Και αν ενταθουν οι ελεγχοι απο την (νεα) κυβερνηση ? Τι θα κανουν οι καπνιστες δηλαδη ? Δεν θα το αποδεχθουν ? Δεν θα πανε περιπατο τα επιχειρηματα ?

Και σε όσους φαίνονται αστεία αυτά, μάλλον δεν έχουν δει τις ευαίσθητες μάνες να βάζουν αντηλιακό στα πιτσιρίκια μόλις τα φέρνουν καλοκαίρι στην παιδική χαρά που είναι απέναντι από το σπίτι μου
Φαιδρότητες.

Μου 'ρθε μια φάση στο μυαλό 20 χρόνια και βάλε πριν..

Mcdonalds Ρώμη. Οι απαγορεύσεις νεαρές τότε..ήμασταν 4. Τελειώνουμε τα χαμπουργκεροειδή και ένας από την παρέα βγάζει τσιγάρο. Μια 60άρα κυρία καλοντυμένη που μας παρακολουθούσε από το πρώτο λεπτό λες και μιάναμε τον χώρο πετάγεται και δείχνει στον φίλο την ταμπελίτσα με την απαγόρευση. Οκ, της λέει...επιστρέφει στην θέση της. Ο δικός μου συνέχιζε να έχει το τσιγάρο στο στόμα χωρίς να το έχει ανάψει και έκανε πως τράβαγε τζούρες. Η θεία λύσσαξε!! Καλεί τον υπεύθυνο..έρχεται το παλληκάρι και μας λέει, απαγορεύεται το κάπνισμα. Ε, ποιος καπνίζει? του λέμε..κάγκελο για λίγο ο υπεύθυνος..σου λέει, τι να κάνω? Πάει στην θεία και της λέει, αφού δεν καπνίζει, όλα καλά!!

Σε 2 λεπτά η υστερική θεία ήταν έξω από τα Μακντόναλτς βρίζοντας!!:flipout:

Και αν ενταθουν οι ελεγχοι απο την (νεα) κυβερνηση ? Τι θα κανουν οι καπνιστες δηλαδη ? Δεν θα το αποδεχθουν ? Δεν θα πανε περιπατο τα επιχειρηματα ?

Η νέα κυβέρνηση είναι απαλλαγμένη απο τέτοιου είδους αγγυλώσεις... Απο το '67, τόσα χρόνια αγώνες σε ντουμανιασμένα υπόγεια... :)

Ναι αλλα εχει υποσχεθει οτι θα δειξει μεγαλυτερη πολιτικη βουληση απο τους προηγουμενους : )

Ειναι και η πιεση απο τους αγανακτισμενους που διψουν για αλλαγη..

Κάποιος έγραψε 50-50 και κάποιος 80-20.
Μακάρι να ίσχυε τουλάχιστον το δεύτερο και 100% στα εστιατόρια.
Αλλά τι λέω...
Ζούμε σε μια χώρα που τους 8 μήνες του χρόνου τα τραπέζια βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και τους λίγους μήνες του χειμώνα αντί να υπάρχει επιβολή του νόμου οι καταστηματάρχες σφυρίζουν αδιάφορα.
Λες και παίρνουν ποσοστά από την βιομηχανία καπνού.

Ξανά... Eντέλει, γιατί δεν ανοίγουν περισσότερα καταστήματα για μη καπνιστές (επι ποινή ροπάλου)? Οι καπνιστές θα παραμείνουν στο στέκι τους και οι μη καπνιστές που δεν έχουν που να πάνε, θα βρουν επιτέλους στέγη... Δεν μπορεί να λύσει κανείς αυτή την απορία?

Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Ξανά... Eντέλει, γιατί δεν ανοίγουν περισσότερα καταστήματα για μη καπνιστές (επι ποινή ροπάλου)? Οι καπνιστές θα παραμείνουν στο στέκι τους και οι μη καπνιστές που δεν έχουν που να πάνε, θα βρουν επιτέλους στέγη... Δεν μπορεί να λύσει κανείς αυτή την απορία?

Ε σιγα σιγα ολο και περισσοτερα νεα μαγαζια θα μπαινουν στην λογικη αυτη.Ε αν στο εξωτερικο τους πηρε μερικα χρονια εδω σε 30 χρονια κατι μπορει να αλλαξει δραματικα.Δεν ειναι και σιγουρο βεβαια.Αν δεν τους προλαβαινε και η κριση....Και να θελει καποιος να κανει καποια ανακαινιση-τροποποιηση-αλλαγη εξαερισμου

Να πω και κάτι άλλο...στα πάντα όλα, ο τρόπος έχει τεράστια σημασία:

Σενάριο Α.

- Μπορώ να καπνίσω?
- Θα προτιμούσα, αν γίνεται, να μην το κάνατε.

Σενάριο Β.

- Μπορώ να καπνίσω?
- ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.

Στο σενάριο Β, ανάβω τσιγάρο στο δευτερόλεπτο!!:flipout:

Σενάριο Α.

- Μπορώ να καπνίσω?

Σενάριο Β.

- Μπορώ να καπνίσω?
- ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.

Εντελώς.....τελείως....

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που απαγορεύονται ΤΑ ΤΑΣΑΚΙΑ και επιτρέπεται το ΚΑΠΝΙΣΜΑ. (δεν θυμάμαι ποιος το είχε πει).

Παλαιότερα ασχολιόμουν και διαμαρτυρόμουν (για το κάπνισμα).
Πλέον δεν ασχολούμαι και δεν μπαίνω (ή βγαίνω από) όπου μου βρωμάει τσιγάρο (είτε καπνίζουν είτε όχι). Δεν με ενδιαφέρει η υγεία μου , με ενδιαφέρει η ενόχληση.

Ειλικρινά πιστεύω πλέον κατηγορηματικά , ότι με την νοοτροπία που έχει ο Έλληνας , ο μόνος τρόπος να σταματήσει το κάπνισμα είναι να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ (το κάπνισμα) διά νόμου.

Last edited:

Γιατί οι περισσότερες παρέες είναι ανάμεικτες. Δεν καπνίζουν όλοι, αλλά δυστυχώς οι μη καπνίζοντες η θα το κάνουν γαργάρα αναγκαστικά ή θα ξεκινήσουν κι αυτοί ή θα γίνουν αντικοινωνικοί σπίτια τους επειδή σέβονται τον εαυτό τους. Ο καπνιστής αντέχει μια χαρά σε άκαπνο περιβάλλον. το αντίθετο όχι διχως συνέπειες. είτε είναι θέμα υγείας, είτε δυσφορίας είτε οτιδήποτε, από την στιγμή που ενοχλεί πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Σενάριο Α.

- Μπορώ να καπνίσω?

Σενάριο Β.

- Μπορώ να καπνίσω?
- ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.

Εγώ και στα δύο σενάρια, στο δευτερόλεπτο έχω φύγει κι έχω μπει στο διπλανό... :)

Αλήθεια, το μαγαζί που θα κάνετε την κοπή της πίτας επιτρέπει το κάπνισμα?

*γκουλπ*

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιατί οι περισσότερες παρέες είναι ανάμεικτες. Δεν καπνίζουν όλοι, αλλά δυστυχώς οι μη καπνίζοντες η θα το κάνουν γαργάρα αναγκαστικά ή θα ξεκινήσουν κι αυτοί ή θα γίνουν αντικοινωνικοί σπίτια τους επειδή σέβονται τον εαυτό τους. Ο καπνιστής αντέχει μια χαρά σε άκαπνο περιβάλλον. το αντίθετο όχι διχως συνέπειες. είτε είναι θέμα υγείας, είτε δυσφορίας είτε οτιδήποτε, από την στιγμή που ενοχλεί πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Δηλαδή οι μη καπνιστές της παρέας υποχωρούν συνέχεια? Δηλαδή, - οκ το κταλαβαίνω 3κ-1μκ - αλλά πχ. 3μκ θα πανε να δεινοπαθήσουν επειδή το θέλει ο 1κ της παρέας?
Δεν μου φαίνεται πειστικό επιχείρημα... Και για λόγους αξιοπρέπειας και μόνο... Υπάρχει κάποιο καλύτερο επιχείρημα?

(Αντίθετα, βλέπω οτι ο μκ αντέχει καλύτερα απο τον κ, το αντίθετο περιβάλλον - αυτό θα ήταν μια εξήγηση.)

Last edited:

Αλήθεια, το μαγαζί που θα κάνετε την κοπή της πίτας επιτρέπει το κάπνισμα?

Παρακαλώ να λείπουν τα off topic!!:D

Μην διανοηθείς να ρωτήσεις στο νήμα της πίττας διότι θα φύγει ως flame post!!:flipout: