Καφετέριες και τσιγάρο

Μια μικρη αυξηση για να ισοφαρισει τον Ενφια δεν θα με πειραζε παντως.

Κάπου τόσο ήταν η τελευταία επιβάρυνση. Αντί του νοσοκομειόσημου αν θυμάμαι καλά. 5 λεπτά/πακέτο και τελικά έγινε 10λεπτο (βρήκαμε παπά κλπ).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα τα γλυτωσει απο τις δαπανες για τον καρκινο του πνευμονα.

Μέρος των φόρων ήδη πάει και γι' αυτό.

Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Για πολλά πράγματα χρειάζεται ένας και μόνο αλήτης και μετά οι υπόλοιποι ακολουθούν.

https://www.youtube.com/watch?v=pldrA1DyvVg

Κάτσε να το διασκεδάσουμε λίγο, διότι αν απαντήσω όπως πρέπει στο παραπάνω και στα ''νόστιμα'' που γράφει ο κούκλος, με βλέπω να είμαι μπαναρισμένος στην πίττα...

Ναι, η ανθρώπινη φύση έτσι είναι...η ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

Μιας και δεν ειναι η πρωτη (ουτε και η τελευταια) φορα που ανοιγει ενα τετοιο νημα, θυμαμαι που συζητουσαμε μια περιπτωση να υπαρχει ποσοστωση στα καταστηματα που επιτρεπεται το καπνισμα (10-20-30 % )και η αδεια να ειναι ετησια και να δινεται με τη σειρα σε ολους οσους την θελουν.

Μια χρονια στον ενα, την επομενη χρονια στον επομενο κ.ο.κ.

Re: Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Ναι, η ανθρώπινη φύση έτσι είναι...η ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

Καλά, εντάξει, εσύ είσαι ιδιαίτερα ευγενικός. Εγώ δεν είμαι.

Μιας και δεν ειναι η πρωτη (ουτε και η τελευταια) φορα που ανοιγει ενα τετοιο νημα, θυμαμαι που συζητουσαμε μια περιπτωση να υπαρχει ποσοστωση στα καταστηματα που επιτρεπεται το καπνισμα (10-20-30 % )και η αδεια να ειναι ετησια και να δινεται με τη σειρα σε ολους οσους την θελουν.

Μια χρονια στον ενα, την επομενη χρονια στον επομενο κ.ο.κ.

Γιατί, εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι θα τηρηθεί κάτι τέτοιο; Ένας ακόμη ανεφάρμοστος νόμος θα είναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Καλά, εντάξει, εσύ είσαι ιδιαίτερα ευγενικός. Εγώ δεν είμαι.

Και επειδή εσύ δεν είσαι, σκαρώνεις ατάκες τύπου: ''η ανθρώπινη φύση έτσι είναι''.

Καλά...κατά τα λοιπά, εμένα κατηγορούσες τις προάλλες για θέσφατα και ύφος. Να ξαναδιάβαζες πότε-πότε αυτά που γράφεις, τι καλά θα ήταν..

Ο δε χαρακτηρισμός ''αλήτης'' για κάποιον που θα υποπέσει στο ''θανάσιμο αμάρτημα'' να ανάψει ένα τσιγάρο, δείχνει ότι δεν είσαι μόνο αγενής (εσύ ο ίδιος το υποστηρίζεις), αλλά, και πως γράφεις ό,τι προλαβαίνεις.

Οι πωλησεις του ηλεκτρονικου τσιγαρου πως πανε στο εξωτερικο ? Οι μεγαλες καπνοβιομηχανιες πουλανε τετοια η παιζουν αλλες φιρμες ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Και επειδή εσύ δεν είσαι, σκαρώνεις ατάκες τύπου: ''η ανθρώπινη φύση έτσι είναι''.

Καλά...κατά τα λοιπά, εμένα κατηγορούσες τις προάλλες για θέσφατα και ύφος. Να ξαναδιάβαζες πότε-πότε αυτά που γράφεις, τι καλά θα ήταν..

Ο δε χαρακτηρισμός ''αλήτης'' για κάποιον που θα υποπέσει στο ''θανάσιμο αμάρτημα'' να ανάψει ένα τσιγάρο, δείχνει ότι δεν είσαι μόνο αγενής (εσύ ο ίδιος το υποστηρίζεις), αλλά, και πως γράφεις ό,τι προλαβαίνεις.

Εντάξει, έτσι είναι "η ανθρώπινη φύση" η δική μου. Η δική σου είναι αλλιώς. Ευχαριστημένος τώρα;

Και βεβαίως για να ανάψει κάποιος τσιγάρο σε αεροπλάνο πρέπει να είναι όχι απλά "αλήτης" αλλά κάτι παραπάνω!...

Οπότε ο αλήτης θα άναβε πρώτος τσιγάρο στο αεροπλάνο, αν τον ανεχόταν θα άναβα κι εγώ, αν με ανεχόταν κι εμένα εσύ ΔΕΝ θα άναβες. Εντάξει τώρα;

Καποιες σχετικα μεγαλες Κινεζικες εταιρειες εχουν ηδη αγοραστει απο αντιστοιχες καπνοβιομηχανιες...

Αλλά οσο το νομοθετικο πλαισιο ειναι ασαφες δε νομιζω να προχωρησουν.

Παντως, for what is worth, στην Ελλαδα εχουμε απο τους πιο γνωστους παρασκευαστες υγρων καθως και αρκετους κατασκευαστες επισκευασιμων ατμοποιητων και μπαταριοθηκων οι οποιοι εχουν κανει καριερα προς τα εξω.

Και βεβαίως για να ανάψει κάποιος τσιγάρο σε αεροπλάνο πρέπει να είναι όχι απλά "αλήτης" αλλά κάτι παραπάνω!...

Γιατί ειδικά στο αεροπλάνο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Εντάξει, έτσι είναι "η ανθρώπινη φύση" η δική μου. Η δική σου είναι αλλιώς. Ευχαριστημένος τώρα;

Όχι μόνο η δική μου, αλλά, και δεκάδων άλλων κοντινών μου. Αφού, λοιπόν, υπάρχουν δεκάδες που γνωρίζω, συνάγεται σχετικά ασφαλώς ότι υπάρχουν και άλλες εκατοντάδες και χιλιάδες. Τώρα ναι, είμαι ευχαριστημένος!

Αν αναζητάς καμμιά δουλειά έξτρα, έχω ένα ρόλο ιεροεξεταστή δικαστή σε μια θεατρική παράσταση. Έλα κατευθείαν, είσαι έτοιμος, δεν χρειάζεται να διαβάσεις τον ρόλο.

Δοκίμασέ το και θα δεις! :-)))

Βρε άσε το τι θα δω και το τι δε θα δω. Άλλο σε ρώτησα. Γιατί ΕΙΔΙΚΑ στο αεροπλάνο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Πάλι δεν κατάλαβες. Στοχεύουν στο ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο εύκαιρο εκεί κοντά. Δεν βγαίνεις με σκοπό να πας για καφέ εκεί.

Για το φαγητό στα ΙΚΕΑ, όταν αρχίζεις να χλιμιντρίζεις θα το καταλάβεις.

Ούτε σε υποχρεώνει κανείς να κάτσεις στην καφετέρια που σε ενοχλεί ο καπνός. Και μην αρχίζεις να μου λες τώρα ότι δεν βρίσκεις άκαπνα μέρη. Τα έχουμε πει αυτά. Όπως έχουμε πει ότι κακώς ασχολείστε με τους καπνιστές και όχι τους καταστηματάρχες.

Βρε καλε μου εδώ κάθε πρωί μαζεύονται εκατοντάδες κοσμου για το πρωινό στην ΙΚΕΑ κάποιοι επειδή δουλεύουν εκει κοντα η επειδή είναι ο δρόμος τους.
Κανεις από αυτους δεν ξεκινά για να κανει ψωνια 8-10 το πρωι.
Εχεις κολλήσει στο ότι δεν πάει κανεις εκει για καφέ και για φαί.
Ε δεν είναι ετσι…
Εδώ ο πεθερος μου που είναι τρελό φουγάρο όταν εχει δρομολόγιο προς την περιοχή του ΙΚΕΑ κανονίζει να παρει εκει το πρωινό του και πάντα είναι γεμάτο.
Μαγαζιά άκαπνα στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν ελάχιστα και δυστυχώς όχι καλα .
Εχω κανει ερώτηση παραπάνω εαν υπαρχει καποια λιστα με καταστήματα μη καπνιστών και εκτος του ότι είναι πολύ μικρη πολλα από αυτά τα εχω επισκεφτεί στο παρελθόν και μονο μη καπνιστών δεν είναι .
Μην ξαναγράφω τα ιδια.
Τα καλα μαγαζιά δυστυχώς δεν εχουν καμια πρόβλεψη για τους μη καπνιστές.
Πολλες φορες εχω κανει τα στραβά ματια λογο κάποιων μαγαζιων που μου αρεσουν σαν χώροι αλλα και ο καφές τους αλλα δυστυχώς υπέφερα λογο των συνθηκών κάπνας ( Σαββατοκύριακα δεν τα πλησιάζω πλεον).
Τελος όταν μου κανεις σύσταση να ασχοληθω με τους καταστηματάρχες και όχι με τους καπνιστές με κανεις να απορώ .
Και να συμπληρώσω σε αυτό πως στην περίπτωση του αλκοόλ ο πελάτης πάει σε ενα μαγαζί που ο μαγαζάτορας πουλά ποτά και οχι τσιγαρα.
Για αυτό και δεν καταλαβαίνω την ανοχή των μαγαζατορων στους καπνιστές.
Αν υπήρχε κοινή πολιτική για όλα τα μαγαζιά και τήρηση του νομου τι θα έκανε ο πελάτης;
Θα έκοβε το ποτό και τον καφέ;
Δεν τίθεται θέμα μεριδίου αγοράς εάν το μέτρο τηρηθεί απο ολους.
Εφόσον δεν λειτουργεί κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός θα έπρεπε από μόνοι τους οι μαγαζάτορες ( αλήθεια αυτοι δεν έχουν κάποιο σωματείο; ) να τον τηρήσουν αλλά και να τον προστατέψουν από επιτήδειους συναδέλφους τους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Τελος όταν μου κανεις σύσταση να ασχοληθω με τους καταστηματάρχες και όχι με τους καπνιστές με κανεις να απορώ .

Χίλιες φορές το έχω εξηγήσει, εσύ δεν θες να το καταλάβεις. Βαριέμαι να το εξηγώ 1001. Όπως και για τα ΙΚΕΑ. Έχει να κάνει με χώρους αναψυχής και όχι χώρους ανάγκης. Αν σου λέει κάτι αυτό.

Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Άντε καλά....

Δεν θα βγω λέμε για να πάω στα ΙΚΕΑ για καφέ. Για καφέ στα ΙΚΕΑ θα πάω στο πλαίσιο της αγοράς επίπλων γιατί είναι εκεί. Δεν βγαίνω από το σπίτι με σκοπό να πάω για καφέ στα ΙΚΕΑ. Όπως δεν βγαίνω από το σπίτι με σκοπό να πάω για καφέ στο Ελ. Βενιζέλο.
Προσπάθησε να σκεφτείς που στοχεύει το κάθε μέρος και τι ανταγωνισμό έχει δίπλα του και θα το καταλάβεις.

Δοκίμασέ το και θα δεις! :-)))

Τελικά δεν απάντησες. Ας απαντήσω εγώ λοιπόν. Έβαλες "αλητόμετρο" μετρώντας την αυστηρότητα και όχι τον κίνδυνο.

Βρε άνθρωπέ μου δεν με ενδιαφέρει τι κάνεις εσύ αλλά το τι γίνεται έτσι και αλλιως.
Και εν πάσει περίπτωση δεν είναι αυτό το θέμα αλλά ότι χιλιάδες κόσμου δέχεται την απαγόρευση του τσιγάρου σε αυτόν τον χωρο επειδή ο καταστηματάρχης ( στην προκειμένη περίπτωση το ΙΚΕΑ ) στις ταμπέλες που γράφουν απαγορεύεται το κάπνισμα το εννοεί και δεν είναι διακοσμητικές.
Το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν και οι άλλοι
Πιο απλά δεν μπορώ....