Και δαρμένος και εδώλιο

Status
Not open for further replies.
Να μιλήσω για τους μπάτσους - μπράβους?
Να μιλήσω για τους μπάτσους - νταβατζήδες?
Να μιλήσω για τους μπάτσους - βαποράκια?
Να μιλήσω για τους μπάτσους που βγαίνουν απ τις κλούβες με μολότοφ και κουκούλες?
Όχι δεν θα μιλήσω.

Ναι αλλά δε θα τους πάρει όλους η μπάλα,έτσι;
Γιατί δε μιλάς και για τους μπάτσους που έπεσαν στο καθήκον τους,προστατευοντας τον κοινό πολίτη απο την έξαρση της εγκληματικότητας που έχει φθάσει στα ύψη;
Γιατί δε μιλάς για τους 2 νεκρούς που άφησε πίσω του στην απόδραση ο Πάσσαρης;
Αν κατά τύχη τον συλλαμβάνανε εκείνη τη στιγμή πως επρεπε να του φερθούν κατά την γνώμη σου;Με το γάντι ε;Πολιτισμένα πράγματα ε;

Δεν έχεις άδικο sakisxas. Εδώ έχω μια ώρα τώρα ξεκαθαρίσει ότι δεν μιλάω απαραίτητα για τον κύπριο φοιτητή και ο κοκαρ ακόμα με ρωτάει για αυτόν. Στις ερωτήσεις που έκανα αν συμφωνεί με συγκεκριμένο ποστ μου δεν απάντησε. Αυτό που βλέπω πάντως ως τώρα στην κουβέντα μας είναι μία προκατάληψη ότι ό,τι κάνουν οι αστυνομικοί είναι κατακριτέο και δεδομένα λάθος και φασιστικό. Εγώ ρε παιδιά δεν το καταλαβαίνω αυτό. Θεωρώ ότι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Ούτε τους συμπαθώ, ούτε τους υποστηρίζω. Έχουν και αυτοί κάνει πολλές βρωμιές και ίσως χειρότερες από τον καθέναν μας. Αλλα αρνούμαι να τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι και αρνούμαι να θεωρήσω ότι η δικιά τους ζωή αξίζει λιγότερο από τη δικιά μου ή τη δικιά σας. Αλλά ξέρετε τί λέει ο σοφός λαός μας? Άλλος το όνομα και άλλος τη χάρη...και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

Μιχάλη, δεν σε χαρακτήρισα, απλά σχολίασα τις απόψεις σου που τις θεωρώ μη σοβαρές. :D
Δεν προσπαθώ να επιβάλλω καμία γνώμη.
Αν σε ενόχλησε το δικαστής Ντρεντ, ζητάω συγνώμη, το είπα χαριτολογώντας πάντως.
Απ τις απαντήσεις σου πάντως κατάλαβα ότι είσαι της παλιάς σχολής, αλλά δυστυχώς για σένα, η κοινωνία τις μεθόδους σωφρονισμού με την βία, τις έχει εγκαταλείψει προ πολλού.

Αυτά είναι τα συμπεράσματά σου αγαπητέ; Λοιπόν:

1. Πολύ περισσότερο απ´ότι φαντάζεσαι. Όμως δεν φέρομαι πολιτισμένα σε απολίτιστους.
Είναι σαν να μου λες αν με χτυπήσει κάποιος στο μάγουλο να γυρίσω και το άλλο να μου δώσει κι από εκεί μία.
Εσύ έτσι κάνεις; Διότι εγώ μάλλον θα του σπάσω τα μούτρα.
Εσύ γύρνα του το άλλο μάγουλο.

2. Όχι οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται απ´όλους. Όσοι δεν τους τηρούν καλά να πάθουν για ότι πάθουν. Εγώ γιατί τηρώ τον νόμο; Είμαι βλάκας και ο άλλος είναι μάγκας;

3. Όχι δεν θα αποζημιωθούν, μόνο ψθχικά ίσως, αλλά είναι κι αυτό ένα μέτρο, διότι ως τώρα τα τριαντάφυλλα δεν απέδωσαν πουθενά.

4. Πάντως το ξύλο μένει και το θυμάσαι. Θα το σκεφτείς πιο καλά την επόμενη φορά.
Παρατηρημένο εδώ και μερικούς αιώνες.

5. Ναι προσπαθώ να είμαι καλός. Και θέλω την τιμωρία των κακών.
Τόσο περίεργο είναι αυτό;

Και τέλος δεν σε χαρακτήρισα πουθενά. Πρόσεχε λίγο γιατί ξεφεύγεις.
Διαφωνώ με τις απόψεις σου αλλά δεν σε χαρακτήρισα ούτε γελοίο ούτε δικαστή Ντρεντ ούτε τίποτα άλλο.
Συζητηση γίνεται και όπως πάντα υπάρχουν διαφωνίες, αλλά ως εκεί.
Δεν θα με πείσεις με τίποτα ότι έχεις δίκιο και έχω άδικο.
Ο καθένας τις απόψεις του.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF: +1000

Re: Απάντηση: Και δαρμένος και εδώλιο

Διαφωνώ με τις απόψεις σου αλλά δεν σε χαρακτήρισα ούτε γελοίο ούτε δικαστή Ντρεντ ούτε τίποτα άλλο.

Γιατί μπρε τι έχει ο Δικαστής Ντρεντ? Εμένα πάντως πολύ μου άρεσε. Είναι αναμφίβολα μία μορφή δικαιοσύνης. Εκεί που δεν λειτουργεί ο νόμος.

Μια φορά τη μηχανάρα την έχεις, δεν την έχεις? :flipout:

Σοβαρά τώρα. Ένα ελάχιστο μέτρο αναγκαίας αστυνομικής βίας πρέπει να τηρείται, όπου επιβάλλεται. Πχ στην περίπτωση της Σίνδου, είχαν κατ' εμέ κάθε λόγο να του ρίξουν του τύπου μετά τις προειδοποιήσεις κλπ στο ψαχνό, αποτελούσε δημόσιο κίνδυνο, όπως και αποδείχθηκε. Αλλά εκεί όλη η αστυνομική δύναμη έπεσε, δεν μπορούσαν να συντονιστούν. Όπως και στην περίπτωση Ματέι κλπ. Στον Κύπριο ξέρουν να ασκούν τη βία και να κάνουν τις μαγκιές τους, όπως μετά λύπης μου διαπιστώνω. Διόλου δεν πλησιάζουν την εικόνα των γενικώς αυστηρών πάλαι ποτέ Άγγλων constables. Μόνο την εντύπωση της θρασιδειλίας τους μου άφησε η ιστορία με τον Κύπριο.

Ναι αλλά δε θα τους πάρει όλους η μπάλα,έτσι;
Γιατί δε μιλάς και για τους μπάτσους που έπεσαν στο καθήκον τους,προστατευοντας τον κοινό πολίτη απο την έξαρση της εγκληματικότητας που έχει φθάσει στα ύψη;
Γιατί δε μιλάς για τους 2 νεκρούς που άφησε πίσω του στην απόδραση ο Πάσσαρης;
Αν κατά τύχη τον συλλαμβάνανε εκείνη τη στιγμή πως επρεπε να του φερθούν κατά την γνώμη σου;Με το γάντι ε;Πολιτισμένα πράγματα ε;

Δουλειά τους είναι φίλε μου, δουλειά τους.
Τι να πουν οι εργάτες που πεθαίνουν για έναν μισθό πείνας δλδ?
Για τον Πάσσαρη, η έλλειψη εκπαίδευσης ευθύνεται. Μην αρχίσω να λέω για τα φιάσκα της ελληνικής αστυνομίας.

Re: Απάντηση: Και δαρμένος και εδώλιο

2. Όχι οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται απ´όλους. Όσοι δεν τους τηρούν καλά να πάθουν για ότι πάθουν. Εγώ γιατί τηρώ τον νόμο; Είμαι βλάκας και ο άλλος είναι μάγκας;

Αν τον δείρεις όμως αυτόν που δεν τον τηρεί γίνεσαι κι εσύ παράνομος, οπότε φαύλος κύκλος.
Δεν είναι λύσεις αυτές. Οι πολιτισμένες λύσεις όταν εφαρμόζονται σωστά φέρνουν αποτέλεσμα. Για αυτό το σύστημα σωφρονισμού είναι πολύ ευαίσθητος τομέας. Ωφείλει να δείχνει ανοχή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια του κάθε υπαίτιου γιατί αν τη καταλύσει τα πράγματα οδηγούνται στον φαύλο κύκλο που λέμε.
Απλό δεν είναι?

Μα δεν είπε κανείς να τον σπάσει στο ξύλο επειδή πέταξε μια πέτρα ή επειδή σε έβρισε. Αλλά με συγχωρείτε αν κάποιος απειλήσει τη ζωή μου εγώ προσωπικά θα ανταποδώσω με όποιον τρόπο μπορώ. Και εδώ που τα λέμε αν κάποιος επιλέξει να αγνοήσει τον νόμο και να άρει τον σεβασμό του προς την ανθρώπινη ζωή να περιμένει συνέπειες.

Δουλειά τους είναι φίλε μου, δουλειά τους.
Τι να πουν οι εργάτες που πεθαίνουν για έναν μισθό πείνας δλδ?
Για τον Πάσσαρη, η έλλειψη εκπαίδευσης ευθύνεται. Μην αρχίσω να λέω για τα φιάσκα της ελληνικής αστυνομίας.

Τέλος πάντων σταματάω εδώ για μην επεκταθώ περισσότερο σε άλλα,γιατί πιστέυω οτι μερικά πράγματα,,δεν μπορείς η δεν θέλεις να τα καταλάβεις..
Ας είναι ετσι λοιπόν και να κρατήσει ο καθένας τη γνώμη του για τον εαυτό του.-bye-.

Αλλά με συγχωρείτε αν κάποιος απειλήσει τη ζωή μου εγώ προσωπικά θα ανταποδώσω με όποιον τρόπο μπορώ.

Αυτό ακριβώς λέμε....!!

Όταν οι Ματάδες απειλούν τη ζωή σου (με σπασμένα πλευρά από γκλοπιές κ εσωτερικες αιμοραγίες, μέχρι και ανεπανόρθωτες ζημιές στα μάτια απ τα ληγμένα δακρυγόνα) τότε θα προσπαθήσει να ανταποδώσει κ ο άλλος με όποιον τρόπο μπορεί.....

Ήρθες στα λόγια μου φίλε ;)

Δεν έχεις άδικο sakisxas. Εδώ έχω μια ώρα τώρα ξεκαθαρίσει ότι δεν μιλάω απαραίτητα για τον κύπριο φοιτητή και ο κοκαρ ακόμα με ρωτάει για αυτόν. Στις ερωτήσεις που έκανα αν συμφωνεί με συγκεκριμένο ποστ μου δεν απάντησε. Αυτό που βλέπω πάντως ως τώρα στην κουβέντα μας είναι μία προκατάληψη ότι ό,τι κάνουν οι αστυνομικοί είναι κατακριτέο και δεδομένα λάθος και φασιστικό. Εγώ ρε παιδιά δεν το καταλαβαίνω αυτό. Θεωρώ ότι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Ούτε τους συμπαθώ, ούτε τους υποστηρίζω. Έχουν και αυτοί κάνει πολλές βρωμιές και ίσως χειρότερες από τον καθέναν μας. Αλλα αρνούμαι να τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι και αρνούμαι να θεωρήσω ότι η δικιά τους ζωή αξίζει λιγότερο από τη δικιά μου ή τη δικιά σας. Αλλά ξέρετε τί λέει ο σοφός λαός μας? Άλλος το όνομα και άλλος τη χάρη...και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

μα αν δεν με απατάν τα όμορφα και τσακίρικα μάτια μου ο τίτλος του
thread είναι "Και δαρμένος και εδώλιο" και αναφέρετε στον ΚΥΠΡΙΟ
φίλε είσαι εκτός θέματος από την αρχή.
άνοιξε άλλο thread με τίτλο "βαράτε Ματατζιδες" να το συζητήσουμε !
-bye-

@Eddie :
να φανταστώ ότι και αυτές τους πέταγαν μολότοφ η προφυλακτικά ???
:flipout:

811322_b.jpg

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=811322

Το μ@@νοσκυλο στο δευτερο βιντεο του ποστ #173 του κανανε τιποτε ?
Ποτε εγινε ?
Που?
Πως τον λενε ?

Απάντηση: Re: Και δαρμένος και εδώλιο

@Eddie :
να φανταστώ ότι και αυτές τους πέταγαν μολότοφ η προφυλακτικά ???
:flipout:

811322_b.jpg

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=811322

Aυτό συμφωνώ οτι είναι απαράδεκτο,και αυτοί οι κύριοι να πάνε στα σπίτια τους....

@ κοκαρ: μία κουβέντα δεν μένει ποτέ αυστηρά σε ένα πολύ συγκεκριμένο περιστατικό. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δείρανε τον κύπριο φοιτητή αυτό καθεαυτό αλλά η γενική συμπεριφορά των αστυνομικών που πολλές φορές κάνουν κατάχρηση εξουσίας και την πληρώνουν αθώοι. Απλά δεν δέχομαι να τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι και αναγνωρίζω το δικαίωμα που έχουν και αυτοί να υπερασπιστούν τη ζωή τους σε περιπτώσεις που κινδυνεύει. Σύμφωνοι ότι είναι ζώα όταν χτυπάν έναν αθώο αλλά δεν συμφωνώ ότι είναι ζώα όταν χτυπάν έναν ο οποίος προηγουμένως έχει θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο. Καθίκι και άξιος οποιασδήποτε ποινής για μένα είναι αυτός που πρώτος έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου. Από τη στιγμή που πας να με σκοτώσεις οποιαδήποτε αντίδραση είναι δικαιολογημένη. Οταν μου βάλεις ένα μαχαίρι στο λαιμό το πρώτο που θα κάνω θα είναι να σκεφτώ πως θα στο βάλω εγώ πρώτα και όχι να σου πω "φιλαράκι, εγώ είμαι πολιτισμένος και δεν θα σε σκοτώσω...σκοτωσέ με εσύ και εγώ δεν θα αντιδράσω"
@alestr9s Φυσικά και έρχομαι στα λόγια σου. Όπως και εσύ στα δικά μου. Ναι να τον βαρέσεις τον ματατζή που εσύ πχ διαδηλώνεις ειρηνικά και αυτός έρχεται και σε βαράει. Φυσικά και να το κάνεις. Αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε την ίδια αντίδραση από τον αστυνομικό αν εγώ πάω και του πετάξω μια μολότωφ στα μούτρα επειδή και μόνο είναι ένας αστυνομικός, χωρίς να μου έχει κάνει τπτ?
@

Ο αστυνομικος οφειλει να συλλαβει τον παραβατη και να τον οδηγησει στην δικαιοσυνη.

Αν αυτη φανει κατα τη δικη μας γνωμη ιδιαιτερα επιεικης η ανεπαρκης τοτε ας ζητησουμε την ευθυνη απο τα αρμοδια οργανα της.

Ο αστυνομικος οφειλει να μην παρασυρεται απο τα συναισθηματα του .Βεβαια σε περιπτωση αυτοαμυνας θα χρειαστει να κανει χρηση βιας αλλα μεχρι εκει, υπαρχει ενα σημειο που δεν πρεπει να ξεπερασει.

Οποιοι θελουν αστυνομικους -δικαστες ας καταλαβουν οτι αυτο ειναι ενα σημειο χωρις επιστροφη.

Τελικα πεταξε μολοτωφ η οχι ο νεαρος ? Ξερει κανενας να πει ? Αν μετα την κλωτσια εμενε στο τοπο τι θα ελεγαν αυτοι που τασσονται υπερ της δημοσιας ταξης ντε και καλα.Πεθανε αλλα ...μαλλον εφταιγε ?

Τα πραγματα ειναι απλα.Για μενα.

Status
Not open for further replies.