Και δαρμένος και εδώλιο

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Και δαρμένος και εδώλιο

Ρε παιδιά για να καταλάβω δλδ...πρέπει να είμαι στυνομικός δλδ για να πω μια διαφορετική άποψη? Δεν σας αρέσει η άποψή μου? Με γειά σας με χαρά σας. Κουβέντα κάνουμε...Αν διαφωνείται ωραιότατα. Από εκεί και πέρα που εξυπηρετούν την κουβέντα τέτοιου είδους ερωτήσεις δεν ξέρω. Δηλαδή οι αστυνομικοί δεν έιναι άνθρωποι? Εγώ αυτό ρωτάω. Αν κάποιος τους επιτεθεί με όπλο αυτοί πρέπει να πάνε απλά να τον συλλάβουν με τριαντάφυλλα?
Και ούτε αστυνομικός είμαι ούτε τπτ παρόμοιο. Άλλη δουλειά κάνω.

Τι σχέση έχει αυτό που τώρα ρωτάς με το θέμα;
Είχαμε έναν Κύπριο φοιτητή,καμιά δεκαριά ασφαλίτες και πιθανά προβοκάτορες που συμμετείχαν στα επεισόδια -που τον ποδοπατούσαν πεσμένο-και μια...ζαρντινιέρα.
Σ' αυτό το έργο είμαστε.

Αυτά που γράφει ο Βαγγέλης σημαίνει πολύ απλά - και για να ξεφύγουμε λίγο από τα "καημένα παιδιά" και την συνήθη επιχειρηματολογία περί αυτών - ότι είναι σεβαστά τα τομικά δικαιώματα και των βιαστών παιδιών κλπ κλπ. Προσωπικά , καίτοι νομικός , χέστηκα για τα ατομικά τους δικαιώματα. Και να τους περιποιηθεί η αστυνομία ή οι συγκρατούμενοι τους στην φυλακή , εγώ πάντως δεν θα στεναχωρηθώ διόλου .

Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση,οι ασφαλίτες-που το μόνο που δεν έκαναν,ήταν να τον βιάσουν-είναι έξω ατιμώρητοι.Γι αυτούς σαν νομικός τι λές;

Οι ερωτήσεις που έκανα ήταν:
Ξέρουμε τί έκανε πριν ο φοιτητής αυτός? Όχι. Αυτό που είπα ήταν: Είναι σίγουρα τρελοί οι αστυνομικοί? Αν δεν έκανε τπτ φυσικά και είναι ζώα που άρχισαν να τον βαράνε. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να διαφωνεί σε αυτό. Αλλά στην περίπτωση που αυτός ο φοιτητής είχε πάει πάνω τους με καμμιά μολότωφ και έθεσε αυτός σε κίνδυνο τη ζωή τη δικιά τους...αυτό δεν αλλάζει κάπως τα δεδομένα? Εγώ δεν είπα να τον σπάσουν στο ξύλο επειδή μπορεί να έσπασε μια βιτρίνα ή πέταξε μία πέτρα. Αλλά όταν η επίθεση βάζει σε κίνδυνο τη ζωή ενός αστυνομικού αυτό δεν μετράει? Δεν μπορεί να φρικάρει ο άλλος και να τον σπάσει στο ξύλο? Η ζωή ενός αστυνομικού δεν έχει ακριβώς την ίδια αξιά με ενός οποιουδήποτε ανθρώπου?

Οι ερωτήσεις που έκανα ήταν:
Ξέρουμε τί έκανε πριν ο φοιτητής αυτός? Όχι. Αυτό που είπα ήταν: Είναι σίγουρα τρελοί οι αστυνομικοί? Αν δεν έκανε τπτ φυσικά και είναι ζώα που άρχισαν να τον βαράνε. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να διαφωνεί σε αυτό. Αλλά στην περίπτωση που αυτός ο φοιτητής είχε πάει πάνω τους με καμμιά μολότωφ και έθεσε αυτός σε κίνδυνο τη ζωή τη δικιά τους...αυτό δεν αλλάζει κάπως τα δεδομένα? Εγώ δεν είπα να τον σπάσουν στο ξύλο επειδή μπορεί να έσπασε μια βιτρίνα ή πέταξε μία πέτρα. Αλλά όταν η επίθεση βάζει σε κίνδυνο τη ζωή ενός αστυνομικού αυτό δεν μετράει? Δεν μπορεί να φρικάρει ο άλλος και να τον σπάσει στο ξύλο? Η ζωή ενός αστυνομικού δεν έχει ακριβώς την ίδια αξιά με ενός οποιουδήποτε ανθρώπου?

ρε φίλε, αν όντως είχε πάει με καμιά μολότοφ ο ΚΥΠΡΙΟΣ θα ήταν το πρώτο
πράγμα που θα έλεγε η ΕΛ.ΑΣ για να δικαιολογηθεί
πλάκα μας κάνεις τώρα?

ρε φίλε, αν όντως είχε πάει με καμιά μολότοφ ο ΚΥΠΡΙΟΣ θα ήταν το πρώτο
πράγμα που θα έλεγε η ΕΛ.ΑΣ για να δικαιολογηθεί
πλάκα μας κάνεις τώρα?

Βρε συ, οι άνθρωποι γουστάρουνε να τρώνε ξύλο στα καλά καθούμενα όταν πάνε να φωνάξουν στο δρόμο. Τους βαράνε και λένε ευχαριστώ...
Τι ασχολείσαι κι εσύ με το μαζοχισμό του άλλου?:flipout:

Εγώ αγαπητέ κοκαρ το μόνο που είπα είναι ότι δεν είμαι σίγουρος για το τί έγινε. Δεν εμπιστεύομαι τί βγάζουν τα Μ.Μ.Ε. στη φόρα. Μιλάω γενικά άλλωστε καθώς έχω διευκρινήσει από την αρχή ότι δεν γνωρίζω τί έχει γίνει με τον συγκεκριμένο φοιτητή. Δεν είπα ποτέ οτι έχει δίκιο η αστυνομία στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά πιάστηκα από την κουβέντα και έθεσα τις απόψεις μου. Διαφωνείς ή σύμφωνεις με αυτές? Απλά πράγματα. Διάβασε το ποστ που έκανα παραπάνω και που έκανες quote και απλά πες μου αν διαφωνείς κάπου με τις απόψεις μου.

Και ναι λογικά έχεις δίκιο στο γεγονός ότι αν πέταγε πχ μολοτωφ θα ήταν το πρώτο που θα βγάζανε στη φόρα. Αυτό που δεν κάνω όμως είναι να βιάζομαι να καταδικάσω.

Και ναι λογικά έχεις δίκιο στο γεγονός ότι αν πέταγε πχ μολοτωφ θα ήταν το πρώτο που θα βγάζανε στη φόρα. Αυτό που δεν κάνω όμως είναι να βιάζομαι να καταδικάσω.

Άστο μη βιάζεσαι ακόμα...
μπορεί μια μέρα να γίνει το θαύμα...

Και που'σαι, τα media μην τα εμπιστεύεσαι ποτέ. Παίζονται συμφέροντα και προβάλλουν διαστρεβλωμένα όλα τα γεγονότα. Μόνο τον Λιακόπουλο να έχεις να πορεύεσαι που πουλάει βιβλία, τον Λίθο της Γνώσης:flipout::flipout:

Θα σε παρακαλούσα να μην ασχολείσαι αν είναι δυνατόν μαζί μου. Ότι και να γράψω το ειρωνεύεσαι. Καταλάβαμε τις απόψεις σου. Αν δεν έχεις τώρα να πεις κάτι πάνω σε όσα γράφω με ευπρέπεια και σεβασμό στον συνομιλητή σου τότε σε παρακαλώ μην απαντάς σε αυτά που γράφω.

Αυτά που γράφει ο Βαγγέλης σημαίνει πολύ απλά - και για να ξεφύγουμε λίγο από τα "καημένα παιδιά" και την συνήθη επιχειρηματολογία περί αυτών - ότι είναι σεβαστά τα τομικά δικαιώματα και των βιαστών παιδιών κλπ κλπ. Προσωπικά , καίτοι νομικός , χέστηκα για τα ατομικά τους δικαιώματα. Και να τους περιποιηθεί η αστυνομία ή οι συγκρατούμενοι τους στην φυλακή , εγώ πάντως δεν θα στεναχωρηθώ διόλου .

Κι εγώ χέστηκα προσωπικά γι αυτούς Ντοκ. Το ζήτημα δεν είναι όμως πως αντιδρούμε συναισθηματικά απέναντί τους αλλά τι αξίες έχουμε σαν πολιτισμός και τι ασκούς ανοίγουμε επιτρέποντας τα φαινόμενα που περιγράφεις. Σαν νομικός τα καταλαβαίνεις καλύτερα αυτά.
Από την άλλη αν το ελληνικό κράτος έχει παράδοση στην ατιμωρισία κι ακόμα χειρότερα παράδοση στην αδικία τότε να το φτιάξουμε να είναι δίκαιο και να νοιώθει η κοινωνία ότι απονέμεται τελικά δικαιοσύνη. Η λύση δεν είναι να πηγαίνουμε ολοταχώς προς τα πίσω, επιβάτες στο εξπρές του μεσονυχτίου.

Θα σε παρακαλούσα να μην ασχολείσαι αν είναι δυνατόν μαζί μου. Ότι και να γράψω το ειρωνεύεσαι. Καταλάβαμε τις απόψεις σου. Αν δεν έχεις τώρα να πεις κάτι πάνω σε όσα γράφω με ευπρέπεια και σεβασμό στον συνομιλητή σου τότε σε παρακαλώ μην απαντάς σε αυτά που γράφω.

Συγγνώμη, αλλά ήρθες τώρα να διδάξεις και τρόπους την ώρα που υποστηρίζεις εν ολίγοις ότι καλά κάνουν οι μπάτσοι και βαράνε κόσμο και τάσσεσαι υπέρ της αυτοδικίας και του νόμου της ζούγκλας?

ωραιότατος..:guitarist:

Αστυνομικη βια; Γιατι δε πανε να την εξασκησουν στις συμμοριες μπραβων και εκβιαστων. Εκει ομως μιλανε στον πληθυντικο και χαρτζηλικονονται. Και ξεχαρμανιαζουν με το παιδακι που πεταει πετρες. Ρε ουστ.

Αυτό εσύ έχεις βγάλει ως συμπέρασμα από αυτά που έχω πει? Υπέρ της αυτοάμυνας τάσσομαι και υπέρ του δικαιώματος να προστατέψει ο καθένας τη ζωή του. Όπως επίσης και να δίνω το δικαίωμα της αμφιβολίας σε κάτι που δεν γνωρίζω απόλυτα. Εσύ τα θεωρείς τόσο παράλογα αυτά? Τη ζούγκλα τη δημιουργεί πάντα ο αστυνομικός και ποτέ αυτός που θα του πετάξει τη μολότωφ? Αυτό που εσύ λες αυτοδικία επ'ευκαιρία είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΟ ΤΟΥ ΤΗ ΒΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΝΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ. Αυτό που είπα και δεν θες να καταλάβεις είναι...ότι σε περιτώσεις που κάποιος θα επιτεθεί στον αστυνομικό (μπατσο όπως λες εσύ) και θα βάλει αυτός σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του αστυνομικού είναι λίγο "περίεργο" να ζητάμε να μην ανταποδώσει τη στιγμή που και ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στη χρήση ακόμα και όπλου. Δεν φταίνε πάντα οι αστυνομικοί. Δεν είπα ότι είναι παναγίες αλλά ούτε θα βιαστώ να βγάλω συμπέρασμα, ούτε θα δεχτώ ότι μου σερβίρουν άκριτα και κυρίως δεν θα επιτρέψω στην προκατάληψή μου να μου φορέσει παρωπίδες.

Status
Not open for further replies.