Και δαρμένος και εδώλιο

Status
Not open for further replies.
Tι αποψη εχετε για τον αστυνομικο που ξυλοφορτωθηκε ασχημα απο αναρχικους μετα απο συναυλια? Τον βαρουσαν αρκετοι κι αυτον.

Απάντηση: Re: Και δαρμένος και εδώλιο

Μα αυτο ειναι ο ανθρωπινος πολιτισμος. Ο συνεχης αγωνας να γινομαστε καλυτεροι και οχι να χτυπιομαστε στους δρομους σαν ζωα.
Aπό πολιτισμό άλλο τίποτε. Κοιτάξτε σε πόσο πολιτισμένη κοινωνία ζούμε.
Μόνο αν φερθούμε πολιτισμένα σε απολίτιστους θα επιβιώσουμε.
Ωραία λόγια που τα έχουμε πει και για άλλες περιπτώσεις (γύφτους)
Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική δυστυχώς.
Αρνούμαι να φέρομαι πολιτισμένα σε όσους δεν φέρονται το ίδιο και που δεν υπολογίζουν τίποτα και το μόνο που θα κάνουν θα είναι να το εκλάβουν ως αδυναμία και να το εκμεταλλευτούν.
Γιατί τελικά μόνο αυτό γίνεται. Και το βλέπουμε κάθε μέρα.

Μα ειναι η ιδια εικονα απο την αναποδη. Μια αγελη ζωων που δειχνει ελλειψη πολιτισμου. Σας λεω δεν υπαρχουν σε αυτη την ιστορια και σε οποια αλλη αριστεροι-δεξιοι ή αστυνομικοι-αναρχικοι αλλα απλα επιδειξη του ποσο απεχουμε ακομα για να λογιαζομαστε πολιτισμενοι.

Δηλαδη για να καταλαβω υπαρχει κανενας που να πιστευει οτι πρεπει να φερομαστε απολιτιστα (συνεχως, σε δοσεις, με δακτυλιο δεν εχει σημασια)???

Οποιος πολιτης, αστυνομικος, φοιτητης, καλλιτεχνης, πολιτικος, δημοσιο ή μη προσωπο και παει λεγοντας μας κανει να αισθανομαστε ασχημα για την χωρα μας δεν εχει θεση αναμεσα μας. Διαφωνειτε σε αυτο?

Δεν συμφωνειτε επισης οτι μια κατεβασμενη βιτρινα που κοστιζει 500 ευρω ή ενα καμμενο αυτοκινητο που θα το αποζημιωσει στο κατω κατω η ασφαλιστικη εταιρεια, ΔΕΝ αξιζουν περισσοτερο απο την ανθρωπινη ζωη η οποια ειναι μοναδικη και ανεκτιμητη?

Re: Απάντηση: Και δαρμένος και εδώλιο

Αν δω κάποιον να μου καίει το αυτοκίνητο καλύτερα να μην τον πιάσω.
Αν όμως τον πιάσω και δεν με σκοτώσει πρώτος, θα περάσει δύσκολα.
Είμαι κακός βλέπετε. Θέλω δημόσια τάξη.

Mιχαλη μεγαλωνοντας πρεπει να αφηνει κανεις το θυμο του.

Πιαστονα αν μπορεις και παρεδωσε τον στην δικαιοσυνη. Μονο ετσι θα αποζημιωθεις.

Οι λοιπες ενεργειες ειναι για υπερτεστοστερομενους εφηβους.

Δεν υπαρχει κανενας λογος να πεσεις σε αυτο το επιπεδο. Αλλωστε αν δεν τον μπουζουριασει ο νομος ποτε δεν ξερεις αν θα σουρθει πισω για ρεβανς....

Πιστεύετε ότι όλοι αυτοί που έπαθαν ζημιά θα αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές;
Έχουν όλοι μικτά (και ακριβά) ασφάλιστρα; Οπότε εντάξει δεν τρέχει τίποτα;

Τονίζω το πως θα φερθώ εγώ τουλάχιστον, σε όποιον δεν σέβεται την περιουσία μου και τη ζωή μου. Όχι σε όλους.
Και είναι δύσκολο να τιθασεύσεις το συναίσθημα της οργής για τέτοια άτομα όταν δεις να σου κάνουν ζημιά.
Οργίζεσαι το ίδιο και για τη ζημιά που βλέπεις να κάνουν σε άλλους.

Έχεις δίκιο Kosh αλλά είναι πολύ δύσκολο.

'Εχει διαφορά η βία που ασκείται από πολίτες, από την βία που ασκείται από θεσμοθετημένα όργανα του κράτους.

Και η βία δεν είναι μόνο σωματική ...

Προς tigergreg:

Προσπάθησε να γράφεις με μικρά γράμματα. Τα κεφαλαία στα φόρα σημαίνουν ότι "φωνάζεις" και δείχνεις σαν να μαλώνεις τους άλλους.

Στεργιε, από ότι έχει πει ο άνθρωπος σε άλλα thread μέσα στο AVclub έχει
κάποιο πρόβλημα και δεν μπορεί να γράφει με μικρά γράμματα.

Οχι send...δεν λέω αυτό...λέω ότι δεν έχουμε δικαίωμα να φερόμαστε σαν ζώα και να απαιτούμε να μας συμπεριφέρονται σαν ανθρώπους. όταν λοιπόν αψηφάς τους νόμους της κοινωνίας να περιμένεις και ανάλογη αντιμετώπιση. Σωστή ή λάθος, είναι μια αντιμετώπιση που ο ίδιος προκάλεσες.

Όχι ρε φίλε στον δικό μας πολιτισμό!
Στον δικό μας πολιτισμό ακριβώς αυτό το δικαίωμα έχουμε: Να είμαστε οι χειρότεροι εγκληματίες και τα ατομικά μας δικαιώματα να γίνονται απόλυτα σεβαστά από όλους και από τις αρχές.
Και αυτό είναι μεγάλη κατάκτηση για την ανθρώπινη κοινωνία. Εμπεριέχεται σαν ιδέα στην επανάσταση του 21, στο έπος του 40 και σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες που έχουν δωθεί σαυτόν εδώ τον τόπο.
Όχι στον δικό μας πολιτισμό. Ανατολικότερα ίσως.....

Όχι ρε φίλε στον δικό μας πολιτισμό!
Στον δικό μας πολιτισμό ακριβώς αυτό το δικαίωμα έχουμε: Να είμαστε οι χειρότεροι εγκληματίες και τα ατομικά μας δικαιώματα να γίνονται απόλυτα σεβαστά από όλους και από τις αρχές.
Και αυτό είναι μεγάλη κατάκτηση για την ανθρώπινη κοινωνία. Εμπεριέχεται σαν ιδέα στην επανάσταση του 21, στο έπος του 40 και σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες που έχουν δωθεί σαυτόν εδώ τον τόπο.
Όχι στον δικό μας πολιτισμό. Ανατολικότερα ίσως.....

Για ορισμένους αυτό δεν είναι κατάκτηση . Είναι πληγή . Και προσβολή κατά των δικαιωμάτων των θυμάτων .

Η δουλειά των αστυνομικών είναι να συλλαμβάνουν τους ταραξίες.
Τώρα αυτό, σε περίπτωση αντίστασης μπορεί να συμπεριλαμβάνει και καμιά σφαλιάρα ή μια "φιλική" γκλοπιά... (έχω φάει τέτοια και πονούσε δύο εβδομάδες η πλάτη μου). :BDGBGDB55:
Αλλά ως εκεί. Υποτίθεται ότι περνάνε από κάποια σχολή όπου μαθαίνουν να ακινητοποιούν κάποιον.
Όχι να τον σαπίζουν στο ξύλο ούτε να κινδυνεύουν να τον σκοτώσουν.

Από εκεί και πέρα, όταν θα γίνει η δίκη θα πρέπει να σταματήσει η φιλοσοφία του ατομικισμού!
Δεν με νοιάζει αν αποδείξεις εσύ ότι έσπασες μόνο μία βιτρίνα!
Από τη στιγμή που συμμετάσχεις είσαι υπεύθυνος για όλες τις ζημιές!
Έγιναν ζημιές 400.000 ευρώ; Δια των 4 ατόμων που πιάστηκαν, 100.000 ευρώ πρόστιμο ανά άτομο και η πολιτεία αναλαμβάνει την αποκατάσταση των φθορών!

Δεν τα έχεις; Δεν πειράζει, όλο και κάποιο αυτοκίνητο ή κάποιο σπιτάκι θα έχει ο μπαμπάκας σου να δημευθεί...
Δεν έχει ούτε αυτός; Θα δουλεύεις για την υπόλοιπη ζωή σου στο δήμο και θα κρατάμε τον μισθό σου για την αποκατάσταση των φθορών!

Να δούμε τότε ποιος θα ξανασπάσει βιτρίνα!

Και αυτό είναι μεγάλη κατάκτηση για την ανθρώπινη κοινωνία.
Τώρα αυτό το λες σοβαρά φίλε;
Θα είσαι ο χειρότερος εγκληματίας και ότι και να κάνεις εγώ και οι άλλοι πρέπει να σε σεβαστούμε και να σε έχουμε στα ώπα ώπα;
Και αυτό είναι κατάκτηση; Σε ποιον πολιτισμό ζεις και που το είδες αυτό;
Δηλ οι άλλες χώρες που έχουν πιο αυστηρή αστυνόμευση είναι φασιστικές, χουντικές και ναζιστικές;
Ωραία, το ακούσαμε κι αυτό.

Τώρα αυτό το λες σοβαρά φίλε;
Θα είσαι ο χειρότερος εγκληματίας και ότι και να κάνεις εγώ και οι άλλοι πρέπει να σε σεβαστούμε και να σε έχουμε στα ώπα ώπα;
Και αυτό είναι κατάκτηση; Σε ποιον πολιτισμό ζεις και που το είδες αυτό;
Δηλ οι άλλες χώρες που έχουν πιο αυστηρή αστυνόμευση είναι φασιστικές, χουντικές και ναζιστικές;
Ωραία, το ακούσαμε κι αυτό.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Φίλε Βαγγέλη,μήπως αυτό που αναφέρεις πιο πάνω οδηγεί σε κατι που λέγεται..αυτοδικία; Λέω μήπως..
Ποιά είναι η χειρότερη τιμωρία ας πούμε π.χ για ένα βιαστή;
Να τιμωρηθεί με 5-6 χρόνια φυλάκιση απο τα οποία θα εκτίσει 2/5 και θα βγει υπο όρους απόλυση στην κοινωνία έχοντας στιγματίσει το θύμα και τους οικείους του για πάντα;
Πώς αυτός ο ανθρωπος θα καταλάβει τι έκανε,,,αν δεν υποστεί το ίδιο;
Ναι εκεί πρέπει να φθασουμε πλέον,γιατί το πράγμα δε πάει άλλο ΠΛΕΟΝ!!!

Status
Not open for further replies.