Και δαρμένος και εδώλιο

Status
Not open for further replies.
@Eddie :
να φανταστώ ότι και αυτές τους πέταγαν μολότοφ η προφυλακτικά ???
:flipout:

811322_b.jpg

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=811322

Βρε άνθρωπε μου... είπα εγώ ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι αθώοι? Φυσικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι για μπουνιές. Ηθελα όμως να σου κάνω μια ερώτηση. Θεωρείς όταν οι αστυνομικοί βαράνε κάποιον...έχουν ΠΑΝΤΑ άδικο, ανεξαρτήτως τί τους έχει κάνει αυτός? ΝΑΙ Η ΟΧΙ? απλή ερώτηση νομίζω.

@ κοκαρ: μία κουβέντα δεν μένει ποτέ αυστηρά σε ένα πολύ συγκεκριμένο περιστατικό. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δείρανε τον κύπριο φοιτητή αυτό καθεαυτό αλλά η γενική συμπεριφορά των αστυνομικών που πολλές φορές κάνουν κατάχρηση εξουσίας και την πληρώνουν αθώοι. Απλά δεν δέχομαι να τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι και αναγνωρίζω το δικαίωμα που έχουν και αυτοί να υπερασπιστούν τη ζωή τους σε περιπτώσεις που κινδυνεύει. Σύμφωνοι ότι είναι ζώα όταν χτυπάν έναν αθώο αλλά δεν συμφωνώ ότι είναι ζώα όταν χτυπάν έναν ο οποίος προηγουμένως έχει θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο. Καθίκι και άξιος οποιασδήποτε ποινής για μένα είναι αυτός που πρώτος έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου. Από τη στιγμή που πας να με σκοτώσεις οποιαδήποτε αντίδραση είναι δικαιολογημένη. Οταν μου βάλεις ένα μαχαίρι στο λαιμό το πρώτο που θα κάνω θα είναι να σκεφτώ πως θα στο βάλω εγώ πρώτα και όχι να σου πω "φιλαράκι, εγώ είμαι πολιτισμένος και δεν θα σε σκοτώσω...σκοτωσέ με εσύ και εγώ δεν θα αντιδράσω"
@alestr9s Φυσικά και έρχομαι στα λόγια σου. Όπως και εσύ στα δικά μου. Ναι να τον βαρέσεις τον ματατζή που εσύ πχ διαδηλώνεις ειρηνικά και αυτός έρχεται και σε βαράει. Φυσικά και να το κάνεις. Αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε την ίδια αντίδραση από τον αστυνομικό αν εγώ πάω και του πετάξω μια μολότωφ στα μούτρα επειδή και μόνο είναι ένας αστυνομικός, χωρίς να μου έχει κάνει τπτ?
@

όταν ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ η ζωή του οποιουδήποτε η αντίδραση είναι αυτόματα να
προστατευτεί, άλλα η μέχρι τώρα ιστορία "εντός η εκτός" ΑΤ μας δείχνουν το
αντίθετο !
κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβεις ότι η δουλειά του Α.Ο είναι μόνο να
συλλαμβάνει και να οδηγεί τον στο δικαστηρίου όπου και θα δικαστεί

δεν πιστεύω οτι όλοι οι αστυνομικοί είναι έτσι, όμως αυτά τα περιστατικά είναι τόσο συγκλονιστικά που σκεπάζουν όλο το τοπίο .... δυστυχώς για τους υπόλοιπους .....

Θα παρακαλούσα να μην επεκτεινόμαστε σε όλα τα κακώς κείμενα της Ελ.Ασ. και με βίντεο κλπ, γιατί η συζήτηση θα γίνει χαώδης και δεν θα βγάλει και πουθενά.

Ωραία...έρχεσαι στα λόγια μου...αυτόματα να προστατευτεί. Καλά τα λες. Πως θα προστατευτεί από κάποιον που του πετάει μολότωφ στο κεφάλι? Με τη βία. Καλώς η κακώς δεν γίνεται απλά να του πει κύριε συλλαμβάνεστε ελάτε να σας οδηγήσω στο τμήμα και αυτός να έρθει. Ξέρω πολύ καλά πια είναι η δουλειά ενός αστυνομικού. Εσύ γνωρίζεις ότι από τον νόμο έχει το δικαίωμα στην άσκηση βίας και στην αυτοάμυνα όταν απειλείται η ζωή του? Εκτός αν σε αφήνουν αδιάφορο οι νόμοι, δεν τους αναγνωρίζεις και πιστεύεις ότι είναι λάθος. Αυτό όντως άλλο θέμα εντελώς.

Ωραία...έρχεσαι στα λόγια μου...αυτόματα να προστατευτεί. Καλά τα λες. Πως θα προστατευτεί από κάποιον που του πετάει μολότωφ στο κεφάλι? Με τη βία. Καλώς η κακώς δεν γίνεται απλά να του πει κύριε συλλαμβάνεστε ελάτε να σας οδηγήσω στο τμήμα και αυτός να έρθει. Ξέρω πολύ καλά πια είναι η δουλειά ενός αστυνομικού. Εσύ γνωρίζεις ότι από τον νόμο έχει το δικαίωμα στην άσκηση βίας και στην αυτοάμυνα όταν απειλείται η ζωή του? Εκτός αν σε αφήνουν αδιάφορο οι νόμοι, δεν τους αναγνωρίζεις και πιστεύεις ότι είναι λάθος. Αυτό όντως άλλο θέμα εντελώς.

Νομιζω οτι εχουμε κανει την παραδοχη οτι στην συγκεκριμενη περιπτωση (οπως εμφανιζεται και απο τα videos ) δεν προκειται για αυτοαμυνα ετσι δεν ειναι ?

H ειναι και αυτο το σημειο ομιχλωδες ακομα (... ) ?

Και νομικώς πάντως άμυνα υφίσταται μόνο όταν υπάρχει παρούσα, ενεστώσα επίθεση. Το να συνεχίσουμε να χτυπάμε αυτόν που επιτέθηκε σε εμάς ή άλλον και αφού τον έχουμε εξουδετερώσει προφανώς και δεν είναι άμυνα, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ορισμό του νόμου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και όπως εμφανίζεται από τα videos φυσικά και δεν πρόκεται για αυτοάμυνα.
Έχω πει ότι με τα video των Μ.Μ.Ε. είμαι γενικά πολύ επιφυλακτικός αλλά σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε όχι δεν είναι αυτοάμυνα.

Νομιζω οτι εχουμε κανει την παραδοχη οτι στην συγκεκριμενη περιπτωση (οπως εμφανιζεται και απο τα videos ) δεν προκειται για αυτοαμυνα ετσι δεν ειναι ?

H ειναι και αυτο το σημειο ομιχλωδες ακομα (... ) ?

+10000

@Eddie:
δεν μπορούμε να ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ !
βρε είδες κάπου να απειλείτε η ζωή των αστυνομικών στο video με τον Κύπριο
η στο αστυνομικό τμήμα της Ομονοίας ....να μην αρχίσω να αναφέρομε σε
ένα ένα ξεχωριστά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και όπως εμφανίζεται από τα videos φυσικά και δεν πρόκεται για αυτοάμυνα.
Έχω πει ότι με τα video των Μ.Μ.Ε. είμαι γενικά πολύ επιφυλακτικός αλλά σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε όχι δεν είναι αυτοάμυνα.

στο είπα ξανά πριν από μερικά ποστ
αν υπήρχε video που να δείχνει την επίθεση με μολότοφ, σιδερολοστο κ.τ.λ
θα το είχαν βγάλει στον αέρα μέσω του εκπροσώπου της αστυνομίας.

κοκαρ...έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για το πόσο τα όμορφα τσακίρικα μάτια σου βλέπουν. Είδες πουθενά εγώ να λέω ότι σύμφωνα με όσα βλέπουμε στα video είναι δικαιολογημένη η αντίδραση των αστυνομικών? Νομίζω ότι είπα το αντίθετο. Ούτε αυτό το είδες?

στο είπα ξανά πριν από μερικά ποστ
αν υπήρχε video που να δείχνει την επίθεση με μολότοφ, σιδερολοστο κ.τ.λ
θα το είχαν βγάλει στον αέρα μέσω του εκπροσώπου της αστυνομίας.

Και σου είπα ότι πιθανόν να έχεις δίκιο. Απλά δεν βιάζομαι να καταδικάσω όπως έχετε κάνει όλοι προτού καν δείτε τα video. Ούτε αυτό το διάβασες?

Το ότι δεν υπάρχει βίντεο για τον φοιτητή σημαίνει αυτομάτως ότι είναι αθώα περιστερά;
Ποιος θα τολμούσε να τραβάει βίντεο από το το πεδίο μάχης εν μέσω πετρών και μολότωφ;
Πιστεύετε εύκολα αυτό που είπε ότι ήταν απλά περαστικός από κει;
Περαστικός από τη μάχη που όλοι έτρεχαν μακρυά μην τους βρει καμιά αδέσποτη;

Α! Αυτός που είναι στο 4ο βιντεάκι που του βάζουν πάγο στα χέρια και τον χτυπάνε είναι έμπορος ναρκωτικών.
Ας σκεφτούμε πόσα παιδιά πέθαναν εξ αιτίας του και μετά να σκεφτούμε πόσο πόνεσαν τα χεράκια του από το γκλομπ.
Αν τον είχαν οι γονείς των νεκρών παιδιών στα χέρια τους τι θα πάθαινε.
Αυτά που φαίνονται στο βίντεο θα ήταν σαν να τον ευλογούν.

. Δηλαδή οι αστυνομικοί δεν έιναι άνθρωποι? Εγώ αυτό ρωτάω. Αν κάποιος τους επιτεθεί με όπλο αυτοί πρέπει να πάνε απλά να τον συλλάβουν με τριαντάφυλλα?

Ακριβως αυτο πρεπει να κανουν. Οχι με τριανταφυλλα, αλλα με χειροπεδες.

Η βια ειναι μεσο για να επιτευχθει ο σκοπος, που ειναι να παραδοσουν τον κακοποιο ή ο,τι αλλο στη δικαιοσυνη.

Δεν ειναι δουλεια τους να κρινουν, ουτε να επιβαλλουν ποινη. Ποσο μαλλον να δερνουν για εκδικηση...

Ειναι ενστολοι, το οποιο σημαινει οτι εκτελουν μια αποστολη.
Το αν εγω θελω να σπασω στο ξυλο αυτον που θα μου πειραξει το αυτοκινητο δεν εχει καμια σχεση με τη δουλεια που κανει ο αστυνομικος.

Τελος, υπαρχει κανενας νομος που να λεει οτι ποινη για κατι ειναι το ξυλο?

Υπάρχει νόμος που λέει ότι αν κάποιος σου επιτεθεί με τρόπο τέτοιον ούτως ώστε να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή σου έχεις το δικαίωμα να ασκήσεις βία και ακόμα και να χρησιμοποιήσεις όπλο βασικά. Δεν είπε κανείς ότι είναι δουλειά τους να επιβάλλουν ποινή ή να δέρνουν για εκδίκιση. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι πρωτού όλοι καταδικάσουμε τα γεγονότα, προτού βγάλουμε όλα αυτά τα καλόπαιδα που υπάρχουν γύρω μας αθώες περιστέρες και προτού δεχτούμε ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα τα γεγονότα (όσο αυτό είναι δυνατόν φυσικά) και να μην βιαστούμε εμείς να γίνουμε οι δικαστές και να καταδικάσουμε κάποιον ακριβώς επειδή φοράει στολή.

Status
Not open for further replies.