Και η Google αποκτά Music Service

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Και η Google αποκτά Music Service

Απλά άλλη μια υπηρεσία ή κάτι το καινοτόμο ?

Χμμ… Κατά πάσα πιθανότητα κάτι αντίστοιχο του Amazon… και όχι κάτι καινοτόμο. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=77327
Αλλά, αξιοποιώντας την εγκατεστημένη βάση android πιθανά υπάρχει τόπος για άλλο ένα streaming service from the clouds…

Φυσικά όπως έγραφαν σε σχετικά νέα πριν λίγο καιρό… Μήπως απλά η google πρέπει να αγοράσει τη μουσική βιομηχανία? Γιατί τα λεφτά για να τους αγοράσει όλους… τα έχει. http://opendotdotdot.blogspot.com/2011/04/why-google-should-buy-music-industry.html

Διαβάστε εδώ http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2069539/google-announce-cloud-music-service και σύντομα περισσότερα...

Τα βασικά specs είναι (για την ώρα..) τα παρακάτω:

- χώρος για 20.000 τραγούδια

- υποστήριξη bitrate έως 320kbps

- υποστήριξη MP3 και κάτι άλλα λιγότερο δημοφιλή φορμά

- μη-υποστήριξη των DRM-protected και lossless φορμά της Apple (:D)

- υποστήριξη ανεβάσματος αρχείων FLAC, τα οποία όμως στη συνέχεια θα γίνονται αυτόματα recompress σε 320kbps MP3 (μπουυυυυ!!)

- πρόσβαση στην βιβλιοθήκη από όπου υπάρχει internet, μέσω web-based media player καθώς και apps για Android, κτλ

- συμβατότητα με iTunes library, με εξαίρεση τα DRM-protected/infested και τα lossless αρχεία

- έως 8 συσκευές authorized να έχουν πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή

- δεν έχει καμία συμφωνία με καμία δισκογραφική για να πουλάει μουσική

- διαθέσιμο για την ώρα μόνο στην Αμερική, και μάλιστα μόνο με invite

Είναι σίγουρα το μέλλον...

Last edited:
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τον τόσο ενθουασιασμό με τα "σύννεφα".

ΟΚ, ανεβάζετε την μουσική σας στο σύννεφο.

Για να την ακούσετε θα πρέπει να έχετε internet εκεί που είστε, σωστά;

Και ρωτώ: είστε σίγουροι ότι θα έχετε internet ΠΑΝΤΟΥ;
είστε με το smartphone σας οπουδήποτε στον κόσμο. Και φυσικά δεν υπάρχει WiFI ΠΑΝΤΟΥ.
Θα ΧΡΕΩΝΕΣΤΕ 3G ;
και θα πιάνει 3G εκεί που θα είστε;
θα σπαταλάτε το 3G για τα τραγούδια σας που θα μπορούσατε κάλιστα να τα έχετε μόνιμα μαζί σας σε μια καρτούλα;
και καλά να είστε στην ελλάδα και να έχετε dataplan. Στο εξωτερικό έχετε υπόψιν σας πόσο είναι η χρέωση;
ή θα ψάχνετε σαν "μαστούρες" απελπισμένα WiFi;

Είμαι παράλογος ή κάτι μου έχει ξεφύγει;

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τον τόσο ενθουασιασμό με τα "σύννεφα".

ΟΚ, ανεβάζετε την μουσική σας στο σύννεφο.

Για να την ακούσετε θα πρέπει να έχετε internet εκεί που είστε, σωστά;

Και ρωτώ: είστε σίγουροι ότι θα έχετε internet ΠΑΝΤΟΥ;
είστε με το smartphone σας οπουδήποτε στον κόσμο. Και φυσικά δεν υπάρχει WiFI ΠΑΝΤΟΥ.
Θα ΧΡΕΩΝΕΣΤΕ 3G ;
και θα πιάνει 3G εκεί που θα είστε;
θα σπαταλάτε το 3G για τα τραγούδια σας που θα μπορούσατε κάλιστα να τα έχετε μόνιμα μαζί σας σε μια καρτούλα;
και καλά να είστε στην ελλάδα και να έχετε dataplan. Στο εξωτερικό έχετε υπόψιν σας πόσο είναι η χρέωση;
ή θα ψάχνετε σαν "μαστούρες" απελπισμένα WiFi;

Συμφωνω :SFGSFGSF:
Σαν λιγο περιεργο μου ακουγεται ολο αυτο με τα τραγουδια ....

Σου ξεφεύγει ότι αυτό είναι το μέλλον.. Όχι το παρόν.. :D

Φυσικά και θα έρθει η εποχή που θα έχουμε πάντα και παντού unlimited high speed internet.. και στο αμάξι, και στο δρόμο, και στο μετρό και παντού.. και τότε θα λέμε "θυμάσαι τότε που γράφαμε τη μουσική μας σε μνήμες για να την μεταφέρουμε;". :smile:

Κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι

Κάλιο πέντε και στον δίσκο παρά δέκα και στο cloud

:D

Φυσικά και θα έρθει η εποχή που θα έχουμε πάντα και παντού unlimited high speed internet.. και στο αμάξι, και στο δρόμο, και στο μετρό και παντού.. και τότε θα λέμε "θυμάσαι τότε που γράφαμε τη μουσική μας σε μνήμες για να την μεταφέρουμε;". :smile:

ειμαι κι εγω υπερ αυτης της αποψης οτι καποια στιγμη τα παντα θα ειναι απλα τερματικα και ολα δικτυωμένα μεταξυ τους, απο φορητες συσκευες κινητα και ακίνητα, αυτοκινητα, καφετιέρες, homecinema....

Α εντάξει αν μιλάς για star trek εποχή, που να υπάρχει παντού Internet, τα αυτοκίνητα δορυφορικό internet στάνταρ, ενσωματωμένα wifi στικάκια ακόμα και στα ρούχα μας, ΟΚ.

Α, και να συμβαίνουν αυτά και στην Ελλάδα...... :flipout:

Απάντηση: Re: Και η Google αποκτά Music Service

Κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι

Κάλιο πέντε και στον δίσκο παρά δέκα και στο cloud

:D

Όμως γιατί όχι και δέκα στον δίσκο και πέντε στο cloud? :D

Έτσι θα γίνει ούτως ή άλλως για εμάς τους απαιτητικούς.. Lossless library για το σπίτι, και lossy στο cloud για έξω.. ίσως και αυτόματα synched.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το cloud είναι πανάκεια (συγκεκριμένα δεν θα έβαζα πάνω του mission critical συστήματα ούτε για πλάκα...) αλλά για μερικές χρήσεις είναι μανούλα, βλέπε Dropbox.

ειμαι κι εγω υπερ αυτης της αποψης οτι καποια στιγμη τα παντα θα ειναι απλα τερματικα και ολα δικτυωμένα μεταξυ τους, απο φορητες συσκευες κινητα και ακίνητα, αυτοκινητα, καφετιέρες, homecinema....

Αυτό είναι αναπόφευκτο.. Και όπως πάμε, όλα θα έχουν πάνω τους μικρά ανδροειδή λογότυπα.. :D

Α εντάξει αν μιλάς για star trek εποχή, που να υπάρχει παντού Internet, τα αυτοκίνητα δορυφορικό internet στάνταρ, ενσωματωμένα wifi στικάκια ακόμα και στα ρούχα μας, ΟΚ.

Α, και να συμβαίνουν αυτά και στην Ελλάδα...... :flipout:

Ε.. δεν είπα ότι θα γίνει σύντομα.. :p

Άμα τα έχεις στο χέρι στο cloud είναι redundant. Και το cloud κακώς συμπιέζει. Έπρεπε από τώρα να κρατά lossless… αναμένοντας την εποχή που το bandwidth θα είναι αρκετό παντού. Δηλαδή τι θα γίνει σε 2-5 χρόνια θα ξανά ανεβάζεις τα flac για να παραμείνουν flac ? (για τα λεφτά τα κάνουν όλα ~)
Για όσους περιμένουν το άπλετο bandwidth παντού να σας πληροφορήσω ότι συμφωνά με το πρόγραμμα o subspace amplifier Echo Two θα μπει σε λειτουργία από το Enterprise
Subspace_amplifier.jpg

Ενώ ο πρώτος σταθμός είναι προγραμματισμένος για το 2151
Από την άλλη οι Vulcans χρησιμοποιούν subspace communications από το 1957, εάν τους χακέψετε θα έχετε πρόσβαση!
Αλλά και πάλι μη ξεχνάτε ότι :

Από προχθές BlogSpot is read-only, δηλαδή down θα το έλεγα. Και όσοι το χρησιμοποιούν για δωρεάν hosting έχουν θέμα… τα γνωστά τρομολαγνικά blogs μας δηλαδή είναι μη ανανεωμένα εδώ και δύο μέρες. (yet another goooogle service)

Τον τελευταίο μήνα έπεσε το cloud της Amazon και του VMware…

Ακόμα έχουν πολλά προβλήματα…

Η χαρα της πειρατιας δηλαδη ?
Θα ανταλλασουμε κωδικους και θα εχουμε ολη την συλλογη του αλλου?

Παλι κατι δεν μου καθεται καλα.......

Ναι ειναι το μέλλον ακομα και για τον οικιακό σου υπολογιστή. Γλυτώνεις gb στον δισκο. Έχεις την ιδια μουσικη παντού χωρίς filesharing κλπ μπούρδες και χωρις να εξαρταται η μια συσκευη απο την αλλη. Καταργείς επίσης NAS κλπ. Εχεις ενα μονιμο backup και άμεση πρόσβαση χωρίς ψαχούλεμα. Τι αλλο να ζητησεις?

Η χαρα της πειρατιας δηλαδη ?
Θα ανταλλασουμε κωδικους και θα εχουμε ολη την συλλογη του αλλου?

Παλι κατι δεν μου καθεται καλα.......

Μα και τώρα μπορεί να γίνει αυτό, και ακόμα πιο εύκολα, π.χ. με shared folders στο Dropbox.

Απλά στο Google θα χωράει πολύ μεγαλύτερο όγκο μουσικής.

Re: Απάντηση: Re: Και η Google αποκτά Music Service

Να προσεύχεσαι να μην σε χακάρουν.....

Και τι θα γινει αμα σε χακαρουν δηλαδη? Θα σου κλεψουν τη μουσικη? Η μιλας για πιστωτικη. Αυτη ουτοσιαλως την δινουμε απο δω κι απο κει καθημερινα οποτε τον ιδιο φοβο εχεις και τωρα.

Δεν ανεβάζω σε τέτοια συστήματα απολύτως τίποτα!

Καλύτερα να γεμίσω με σκληρούς παρά να είμαι συνέχεια με τον φόβο να μην με χακάρουν...