Πολύ ωραίο θέμα κ. Παναγιωτίδη και πολύ λεπτό, θα έλεγα. Η σχέση με την ελληνική γλώσσα είναι, για πολλούς, θέμα πάθους, πεδίο εξερεύνησης, στάση μορφής επικοινωνίας. Για άλλους, είναι απλώς ένα εργαλείο για να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεκτά και αποδεκτά και τα δύο. Αυτό που λέτε παραπάνω για το μάτι που συνηθίζει γρήγορα στην ανορθογραφία συμβαίνει κατά κόρον στη δεύτερη κατηγορία ατόμων. Η πρώτη, όσο και να το ζορίσει, δεν το ''καταπίνει'' με τίποτα. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό να σου επισημάνει κάποιος ένα-δυο ορθογραφικά λαθάκια, πάντα με το σωστό και το δέοντα τρόπο, εννοείται. Από την άλλη, είναι δικαίωμα και καθενός να μην δέχεται την υπόδειξη γιατί παρεξηγείται ή γιατί δεν έχει καλή σχέση με την ορθογραφία και δεν επιθυμεί ν' αλλάξει τον τρόπο γραφής του. Γνώμη μου είναι, ότι σε τέτοια λεπτά θέματα, η χρυσή τομή για τα fora είναι αμοιβαίες υποχωρήσεις, νεράκι στο κρασάκι μας και πάνω απ' όλα καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές.
ΥΓ 1
Καλύτερα να μην μιλήσουμε για το πως χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι τον παρατατικό, διότι θα ξεχάσουμε και αυτά τα λίγα ελληνικά που γνωρίζουμε......
ΥΓ 2
Σπύρε, Α' και Β' Γυμνασίου έγραφα πολυτονικό. Το πρώτο όνομα, μάλιστα, που είχα για πολύ καιρό γραμμένο ήταν ''Γεώργιος Ράλλης''.........:damnyou::damnyou: