Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Eμένα με ανησυχεί πάρα πολύ που σώνει και καλά το facebook είναι κακό. Το facebook είναι αντικατοπτρισμός της κοινωνίας ένας καθρέφτης. Δεν είναι το facebook κακό (αν κάποιος θεωρεί ότι είναι) είναι η κοινωνία.

Πάντως ένας νέος (και ένας μεγαλύτερος) που έχει smartphone δεν ασχολείται μόνο με το facebook. Εγώ βλέπω τα παιδιά που τους αρέσουν τα αυτοκίνητα όλο σε site και εφαρμογές με αυτοκίνητα είναι, τα παιδιά που τους αρέσει το ποδόσφαιρο όλο σε τέτοια, τα παιδιά που τους αρέσει η μουσική στα site με μουσική.. Και πολύ τα χαίρομαι που έχουν και φωτογραφική μηχανή ταυτόχρονα και videocamera, και άλλοι ψάχνουν πως να γράψουν καλό ήχο. Εντάξει οι γυναίκες έχουν μια ροπή στο κουτσομπολιό που και αυτό πάντα υπήρχε δεν φταίει το smartpone.

Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Το να στερεις κατι απο ενα παιδι γιατι το θεωρεις σωστο μπορει να γυρισει μπουμεραγκ. Η μικρη αδελφη της γυναικας μου ειναι 15.Ειναι υιοθετημενη. Παιδι με προβληματα, ελαφρα καθυστερηση , κακοποιημενο σε βρεφικη ηλικια.
Οι γονεις της την ειχαν βαλει σε μια "φουσκα προστασιας". Το παιδι ομως αγωνιούσε να προσαρμοστει στις σχολικες παρεες, ενα απλο ευχαριστω απο καποιον το θεωρουσε κινηση αγαπης και φιλιας. Ζητουσε κινητο απο τα 12 γιατι ολοι ειχαν στο σχολειο και θεωρουσε οτι χωρις αυτο ηταν αποξενωμενη. Ολοι μιλουσαν για πραγματα που δεν ειχε προσβαση ( facebook, instagram κλπ). Προσβαση στο ιντερνετ στο σπιτι περιορισμενη απο προγραμμα γονικου ελεγχου γιατι ακομη και στο youtube αναζητουσε Video ακαταλληλα για την ηλικια της. Οποτε για να κεντρισει το ενδιαφερον των συνομιλικων της εκανε παιδαριώδη και αφελή πραγματα που ειχαν το αντιθετο αποτελεσμα απο αυτο που επιδίωκε.
Μαλιστα εκλεψε και κινητο και ζητησε το wifi του γειτονα για να μπει κρυφα.

Και τωρα η αλλη οψη του νομισματος. Φετος της πηραν κινητο. Το παιδι "ξεσπασε" και ολα αυτα που στερηθηκε τοσα χρονια προσπαθησε να τα καλυψει μεσα σε μια εβδομαδα γιορτων. Ανουσια Post , like, friend invite . Να τραβαει φωτογραφιες και Video και να τα ανεβαζει στο ιντερνετ. Οπου παει και ο φορτιστης μαζι αφου το κινητο δεν το αφηνει απο τα χερια της. Πλεον η τιμωρια ειναι "θα σου παρω το κινητο για μια εβδομαδα".

Οποτε πρεπει να υπαρχει ενα μετρο. Καθε γενια θα εχει κατι που "ξενιζει" την προηγουμενη. Αντι να στερουμε καλο ειναι να βοηθαμε στην προσαρμογη, την κριτικη σκεψη. Τα ναρκωτικα δεν εχουν κακη και καλη πλευρα. Η τεχνολογια εχει, οποτε καλο ειναι να μην τα συγχεουμε με την ζομπιοποιηση των νεων.

Οταν ημουν νεοτερος τρεχαμε ολοι και κολλουσαμε στο σπιτι καποιου που ειχε pc για ωρες. Αν ειχε και ιντερνετ! Ουου , τρονταραμε ολοι απο 100δρχ για την χρονοχρεωση και μπαιναμε να μιλησουμε στο mirc...Οταν αργοτερα πηρα δικο μου pc κολλησα . "Αρρωστησα" . Μετα καπου ηρθε ο κορεσμος και ηρεμησα. Σε αυτο βοηθησε και το περιβαλλον μου που , δεν μου εκοψε το pc, αλλα μου παρειχε και αλλα ενδιαφεροντα, πιο ωραια απο τον εικονικο κοσμο. ( μουσικη , ζωγραφικη, κατασκευες κλπ ).

Οποτε μην κρινουμε για να μην κριθουμε . Γιατι ολοι ειχαμε -εχουμε τα παθη μας.

Πως να σου κάνουμε like; Ήδη εγώ βλέπω στην δική μου οικογένεια τα παιδιά κατάφεραν να ξεφύγουν από αυτά. Συγκρίνεται με τίποτα μια βόλτα για καφέ με τους φίλους, μια βόλτα με ποδήλοτα, να σκας πραγματικά δυναμιτάκια.... γίνεται να έχεις μόνος σου walkie talkie;

Αντίθετα εγώ βλέπω τον εαυτό μου παγιδευμένο στην οθόνη στα 40. Ένα άλλο μέλος νόμισε ότι τον κορρόιδευα επειδή του μίλησα σε δεύτερο πρόσωπο ότι είναι κολλημένος με το internet λες και κάθε ένας από εμάς δεν είναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ξεκινώντας από μικρός στο νηπιαγωγείο δημοτικό κλπ.... γιόρτασες το ΟΧΙ, γιόρτασες την 25η Μαρτίου, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα. Έγινες Έλληνας. Θέλω να πω για να διατηρήσει ένα έθνος την ταυτότητα του πρέπει από μικρά τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο να μαθαίνουν (έστω και με τα τόσα στραβά) ιστορία, γωγραφία, μαθηματικά, κλπ. Δεν γίνεται επειδή έχεις internet να τα μάθεις αυτά. Βέβαια θα υπάρχει και αντίλογος ότι μαζί με τα καλά ένα παιδί γαλουχείται και με κακές ιδεοληψίες, ιδεολογίες, αλλά αυτό είναι ένα ολόκληρο θέμα.

Είπα εγώ να μη μαθαίνουν; Να μαθαίνουν, αλλά όχι γνώσεις "εγκυκλοπαιδικές" γιατί πολύ απλά την εγκυκλοπαίδεια θα την έχουν πάντα μαζί τους - άσε που σε 30-50 χρόνια μπορεί να έχουμε πρόσβαση μόνο με την σκέψη μας και όχι πατώντας σε touch screen. Το πυθαγόρειο θεώρημα αλλά και το ποιος ήταν ο Πυθαγόρας να το μάθουν. Το πότε ακριβώς γεννήθηκε και το που γεννήθηκε δε χρειάζεται να το μάθουν. Η παιδεία πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό το γεγονός.

Ποιο ειναι το βουβο πουλι ? :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ασε που πλεον δεν χρειαζεται να παθεις (πολλα) για να μαθεις .Θελεις να βαλεις μονο σου παγκο κουζινας και δεν ξερεις ? Κανενα προβλημα, ανοιγεις το youtube :)

Και επειδή αναφέρθηκε το Matrix, νομίζετε είναι αδύνατο στο μακρίνο μέλλον να συμβεί το "I know Kung Fu"; Όσο πολύπλοκη κι αν είναι η δομή του εγκεφάλου, κάποια στιγμή θα την τιθασεύσουμε. Και τότε η "γνώση" μπορεί να είναι ένα απλό download.

Eισαι αγχωμενη/ος για την πρωτη σου φορα και οι γονεις σου εμειναν στο ηθικοπλαστικο κεφαλαιο του 1950 με τις μελισσες και τον πελαργο ? Κανενα προβλημα, ανοιγεις το you..:)

Ποιο ειναι το βουβο πουλι ? :)
Αν κατάλαβα καλά:idea:
Το να στερεις κατι απο ενα παιδι γιατι το θεωρεις σωστο μπορει να γυρισει μπουμεραγκ. Η μικρη αδελφη της γυναικας μου ειναι 15.Ειναι υιοθετημενη. Παιδι με προβληματα, ελαφρα καθυστερηση , κακοποιημενο σε βρεφικη ηλικια.
Οι γονεις της την ειχαν βαλει σε μια "φουσκα προστασιας". Το παιδι ομως αγωνιούσε να προσαρμοστει στις σχολικες παρεες, ενα απλο ευχαριστω απο καποιον το θεωρουσε κινηση αγαπης και φιλιας. Ζητουσε κινητο απο τα 12 γιατι ολοι ειχαν στο σχολειο και θεωρουσε οτι χωρις αυτο ηταν αποξενωμενη. Ολοι μιλουσαν για πραγματα που δεν ειχε προσβαση ( facebook, instagram κλπ). Προσβαση στο ιντερνετ στο σπιτι περιορισμενη απο προγραμμα γονικου ελεγχου γιατι ακομη και στο youtube αναζητουσε Video ακαταλληλα για την ηλικια της. Οποτε για να κεντρισει το ενδιαφερον των συνομιλικων της εκανε παιδαριώδη και αφελή πραγματα που ειχαν το αντιθετο αποτελεσμα απο αυτο που επιδίωκε.
Μαλιστα εκλεψε και κινητο και ζητησε το wifi του γειτονα για να μπει κρυφα.

Και τωρα η αλλη οψη του νομισματος. Φετος της πηραν κινητο. Το παιδι "ξεσπασε" και ολα αυτα που στερηθηκε τοσα χρονια προσπαθησε να τα καλυψει μεσα σε μια εβδομαδα γιορτων. Ανουσια Post , like, friend invite . Να τραβαει φωτογραφιες και Video και να τα ανεβαζει στο ιντερνετ. Οπου παει και ο φορτιστης μαζι αφου το κινητο δεν το αφηνει απο τα χερια της. Πλεον η τιμωρια ειναι "θα σου παρω το κινητο για μια εβδομαδα".

Οποτε πρεπει να υπαρχει ενα μετρο. Καθε γενια θα εχει κατι που "ξενιζει" την προηγουμενη. Αντι να στερουμε καλο ειναι να βοηθαμε στην προσαρμογη, την κριτικη σκεψη. Τα ναρκωτικα δεν εχουν κακη και καλη πλευρα. Η τεχνολογια εχει, οποτε καλο ειναι να μην τα συγχεουμε με την ζομπιοποιηση των νεων.

Οταν ημουν νεοτερος τρεχαμε ολοι και κολλουσαμε στο σπιτι καποιου που ειχε pc για ωρες. Αν ειχε και ιντερνετ! Ουου , τρονταραμε ολοι απο 100δρχ για την χρονοχρεωση και μπαιναμε να μιλησουμε στο mirc...Οταν αργοτερα πηρα δικο μου pc κολλησα . "Αρρωστησα" . Μετα καπου ηρθε ο κορεσμος και ηρεμησα. Σε αυτο βοηθησε και το περιβαλλον μου που , δεν μου εκοψε το pc, αλλα μου παρειχε και αλλα ενδιαφεροντα, πιο ωραια απο τον εικονικο κοσμο. ( μουσικη , ζωγραφικη, κατασκευες κλπ ).

Οποτε μην κρινουμε για να μην κριθουμε . Γιατι ολοι ειχαμε -εχουμε τα παθη μας.

Αντι να παιζαμε λιγο σκακι , που βελτιωνει την μνημη και την ικανοτητα αναλυτικης σκεψης :)
:a0210:

smartphone ? Δεν εχω ακολουθησει ακομα αυτη την τεχνολογικη εξελιξη :)) .Αλλα ειχα γραφτει προσφατα στο chess.com για να παιξω με κατι αλλους..H αν εχεις υποψη σου καποιο site εσυ.

Για παιχνίδι από browser οι καλύτερες επιλογές είναι:
lichess.org
chess.com
και μετά το
chessbase.com

Τα δύο πρώτα μαζεύουν πάνω από 15-20.000 παίκτες (το καθένα), τις ώρες αιχμής, οπότε υπάρχουν αντίπαλοι κάθε δυναμικότητας. Το lichess έχει και εξαιρετική στατιστική υποστήριξη για κάθε παίκτη. Και στα δύο μπορεί κάποιος να παίξει και παραλλαγές: antichess (κάτι σαν το παλιό loser's αν θυμάστε στα ajedrez21 και ICC) όπου πρέπει να χάσεις όλα τα κομμάτια σου, 960 (το επινόησε ο Fischer) όπου τα κομμάτια είναι σε τυχαίες θέσεις) και άλλα.
Το τρίτο είναι λιγότερο παραμετροποιήσιμο αλλά μπορεί κάποιος να κατεβάσει το software για καλύτερο interface.

Για το smartphone και το tablet:
Shredder chess
Chess Genius

Last edited:
Ειναι κατι που παρατηρησα και δεν ξερω γιατι κανεις δεν το αναφερει.
Πως το θεμα που εισηχθη απο μια (ευλογη ! καποια τετοια θα μπορουσα να εχω παρει και εγω καπου σε καποιο σπιτι) φωτογραφια περασε απο την επηρεια της κινητης επικοινωνιας στο προβλημα του "χασματος γεννεων" !!??

Αμα ανοιξουμε τα ματια να δουμε την φωτο ΜΟΝΟ 3 ειναι νεοι οι υπολιποι ειναι μεσηλικες.

Επισης αυτον τον εθισμο επειδη οι νεοι ειναι ο πρωτος στοχος μην τον ριχνουμε στους νεους. Δεν το βρηκαν αυτοι ουτε το εφτιαξαν αυτοι. Εμεις τους το δωσαμε.
Πολλες φορες μαλιστα τους το δινουμε αβερτα κουβερτα γιατι ετσι βρισκουμε και την ησυχια μας...ετσι δεν ειναι ;

Τωρα για μενα ολα οπως και αυτο, ειναι θεμα μετρου (ναι ειμαι αθεραπευτα Αριστοτελικος). Νοιωθω τον εαυτο μου προνομοιουχο οταν κανω ενα ταξιδι με το αυτοκινητο να εχω ενα σάρτφοουν μαζι μου, ακομα κ αν παω στο υπερμαρκετ αμα τυχει κατι στο δρομο. Ομως θα το εχω κλειστο.

Αυτο το Μετρο δεν το εχουν τα παιδια και οι νεοι. Πρεπει να τους το εμφυσυσουν οι γονεις. Αλλα δεν....μαλλον η αχρηστος κρικος δεν ειναι οι (σηεμρινοι) νεοι αλλα αυτη η γεννια που τους εβγαλε στον κοσμο με παδεια την ΤΒ και υστερα βεβαια την βιρτουαλ επικοινωνια. Πως το λεει το Αγιο κειμενο ; "Αμαρτιαι γονεων..."

Οσο για τα δεινα αποτελεσματα, αυτα σιγουρα χτυπουν ολους (ενηλικες και ανηλικους) αλλα σιγουρα περισσοτερο τους νεους γιατι ειναι ευαλωτοι και ψυχικα αλλα και φυσιολογικα.

Μιλησα προς το παρων μονο για το φαινομενο απωλειας προσοχης σε οποιαδηποτε λειτουργια προσπαθεια που εχει αρατηρηθει ως μεγιστο φαινομενο με καταστροφικα αποτελεσματα ιδιως στην μαθηση και την παιδεια. Μονο για αυτο.
Δεν πηγα καν στο κεφαλαιο επιρροη των ραδιοσυχνοτητων αυτων επι μακραν σταυς νευρονες του εγκεφαλου, που επισης ειναι ηλεκτρικη λειτουργια....καντε ενα πειραμα μονοι σας, βρειτε ενα παλιο ραδιο βαλτε το σε λειτουργια, παρομοια και το σμαρτ σας...πλησιαστε το σμαρτ στο ραδιο...Δεν πιανω καν το θεμα ποσες επιστημονικες ερευνες εχουν αρχισει επι του θεματος, και κλεινουν με συντοες διαδικασιες (πολλα τα λεφτα Αρη)
Ουτε τα κοινωνικα προληματα που εχουν δημιουργηθει παραλληλα με την αναπτυξη της συνεχους ωιρτουαλ επικοινωνιας...αναφερω ενα μονο. Η εκρηξη βιαιοπραγιας και πραξεων και κακομεταχειρησης προς τους γονεις.
Ναι καλα διαβασατε, προς τους γονεις. Και αυτο σε σχεση με την στερηση η τη απειλη στερησης του σμαρτ.

Λοιπον το προβλημα ειναι ηδη εδω, δεν χρειαζεται να περιμενουμε τι θα παει στραβα. Ηδη ενα πραγμα συμβαινει στραβα. Απλα δεν μας εχουν ερθει ακομα τα "ιατρικα" μαντατα...Ας μην ειμαστε ανυπομονοι για το τσιγαρο περιμεναμε εναν αιωνα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεστε απλα και μονο για παραδειγμα αυτο (ενα στα εκατονταδες που εχουν γυριστει σχετικα με το θεμα της επιθετικης συμπεριφορας των νεων προς του γονεις τους και την διαλυση ποιουδηποτε κοινωνικου και οικογενιακου ιστου) παντα τα ιδια συστατικα μεταξυ των οποιων η συνεχης "εξωτερικη" συνδεση του ατομου με εναν αλλο εξω-κοσμο, και προσοχη τα ρεπορταζ αυτα δεν παιρνουν υποψιν προβληματα εθισμου απο χρηση ναρκωτικων...οποτε φαταστειτε.

Το φαινομενο ειναι πολυ πιο τεραστειο και γενικευμενο απο αυτο που φανταζοσαστε. Παρτε το απλα υπ'οψιν σας και συγκρινετε με αυτα που ξερετε η ειχατε μαθει περι οικογενειας για παραδειγμα...μονο αυτο χωρος να προχωρησουμε παραπερα.

Δειτε την σκηνη απο το 11:02 και μετα και θα καταλαβετε.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλά πιάνουμε ένα πράγμα και το δαιμονοποιούμε.

Δηλαδή αν κόψουμε την τηλεόραση σήμερα σε έναν έφηβο ή σε ένα 40αρη ή σε ένα 60άρη δεν θα γίνει επιθετικός; Δεν μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος χωρίς τηλεόραση. Είναι παντού γύρω μας. 1 λεπτό κάνουν διακοπή οι πομποί και οι άνθρωποι τρελαίνονται.

Η διεισδυση των εξυπνων κινητων στη νεολαια ειναι τοσο δελεαστικη και... "εξυπνη / πονηρη" που δεν εξαρταται απο χασματα γενεων και πεποιθησεις/ ανατροφες των γονεων!

Ως πατέρας ενός κοριτσιού 5,5 ετών είναι όλα αυτά θέματα που με προβληματίζουν πολύ.

Στεργιο καλημερα και Καλη Χρονια -bye-

Ειμαι θειος μιας 10χρονης ανιψουλας (πολυ στο ξωφαλτσο, την βλεπω μια φορα το 4μηνο
οποτε δεν μπορω να πω οτι αντιλαμβανομαι ακριβως πως την μεγαλωνουν οι γονεις της)
και με χει πιασει κρυος ιδρωτας απο την προσκοληση της .... με την ταμπλετα της μαμας
(η του μπαμπα, δεν θυμαμαι ακριβως). Η μανα της και ο πατερας της ειναι απο τα πλεον
ισορροπημενα ατομα που εχω γνωρισει .... ΟΜΩΣ .... αν στην ηλικια των 10, η κορη τους
εχει τετοια προσκοληση με την ταμπλετα ....

.... ΣΤΑ 18 ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ?

Ειναι τοσο απλο το ερωτημα ! Τι σχεσεις και συναστροφη προωθουν ολα αυτα τα μαραφετια ?
Το smartphone, στο δικο μου χωριατικο μυαλουδακι, ειναι (η θα πρεπε να ειναι) για τον επαγγελματια
που χρειαζεται τα υπεροχα καλουδια του .... για την Δ-Ο-Υ-Λ-Ε-Ι-Α του. Οχι φυσικα για να ξεκινησει
να μαθαινει τον κοσμο. Οχι για να ξεκινησει να συναστρεφεται. Οχι για να ξεκινησει να ξεμπλοκαρει
την εσωστρεφεια και την απομονωση της στιγμης. Εχει μαθει ΗΔΗ πως να τα χειριζεται ολα αυτα
και μπορει να ξεχωρισει την ανθρωπινη επαφη απο την αλληλογραφια. Γιατι οποιαδηποτε ιντερνετικη
επικοινωνια (ακομα και μεσω καμερας) ειναι ... αλληλογραφια. Δεν υπαρχει η αμεσοτητα της στιγμης.
Και χωρις αμεσοτητα ... ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ.
Οταν εμεις θα ειμαστε ετοιμοι. Ειναι δεν ειναι οι αλλοι ! Βρισκονται δεν βρισκονται μεσα στο internet.

ΟΛΕΘΡΙΟ ....

... αν στην ηλικια των 10, μια κοπελιτσα που ακομα δεν διακρινει αυτη την παγιδα ... πεσει μεσα.
Πως θα βγει μετα, Στεργιο ? ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ? Οτι συμβαινει στην ηλικια των 10 με 18 βαραινει 100πλασια
το υπολοιπο της ζωης της. Αυτο το απλο δεν το γνωριζουν οι γονεις της ? Οι γονεις της (οπως και πολλοι
αλλοι γονεις) .... 1) δεν θελουν να νιωσει τεχνολογικα περιθωριοποιημενο το παιδι τους και 2) ισως να
βρισκουν και λιγο την ευκολια τους με το να απασχολειται το παιδι με μια ταμπλετα αντι να βγαινει εξω
και να ανυσηχει η μανα η να γκρινιαζει συνεχως κλεισμενο σε ενα δωματιο (και τι αλλο να κανει).

Ομως και οι δυο αυτοι λογοι .... μαλλον εξυπηρετουν περισσοτερο τους γονεις παρα το παιδι.
Το παιδι και πρεπει να βγαινει εξω και πρεπει να παιζει με την ταμπλετα ... ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.
Να δει οτι ο κοσμος αυτος δεν παρεχει μονο ταμπλετες ..... αλλα και αλανες, η παιδικες χαρες
η εστω συναναστροφη σε αλλα σπιτια με αλλα παιδακια. ΕΤΣΙ οπως εχει καταντησει η ζωη στις
πολεις σημερα, αυτο που προσφερεται σε ενα παιδι ειναι ενα δωματιο 3 x 4 και ενα μπαλκονι 2 x 6.

Οποτε .... να πως ερχεται και κοπλαρει τελεια η ταμπλετα(-κινητο) και "γεμιζει" τα κενα.
Το κενο της υποχρεωτικης "παραλυσιας" μεσα σε ενα σπιτι. Γονεας δεν ειμαι αλλα ....
κατι λιγο το αντιλαμβανομαι. Aν πεφτω τοσο εξω, με ενημερωνεις.

Last edited:
Ποδηλατη, εχω κοψει εδω και μηνες τελειως την TV και εχω βρει την υγεια μου. Τεως φανατικος τηλεορασακιας. Μην εισαι τοσο απολυτος... 😊

Καλά όλα αυτά αλλά μήπως πρόκειται για μια επίφαση αποδοχής που στηρίζεται σε ουσιαστικά λάθος αντίληψη του φαινομένου?

Αναφέρθηκαν πολλά και διάφορα και ξανα ανακαλύψαμε... την αμερική.
Τα φαινόμενα είναι εντελώς διαφορετικά παρόλα αυτά... τα κλισέ συνεχίζουν να καλύπτουν τα πάντα.

Έχετε ακούσει για internet addiction disorder? όχι! ο όρος δεν είναι δικός μου. έχει υιοθετηθεί από τον ΠΟΥ και αφορά πραγματικό πρόβλημα που επηρρεάζει την ζωή ανθρώπων.
Similar to other addictions, those suffering from Internet addiction use the virtual fantasy world to connect with real people through the Internet, as a substitution for real-life human connection, which they are unable to achieve normally.

Αν όλα αυτά τα σκεπάζουμε με την κουβέρτα της δαιμονοποίησης.... ή τα συγκρίνουμε με την έκδοση της εφημερίδας και τις επιπτώσεις που είχε αυτή όταν πρωτοέγινε... τί να πω?!
Ίσως πρέπει να κλείσετε λίγο τον υπολογιστή και να βγείτε μια βολτίτσα με φίλους.

Όταν η πληροφορία που δέχεσαι είναι πολύ περισσότερη από ότι μπορείς να διαχειριστείς, σε οδηγεί σε φαινόμενα αυτισμού.
"Μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά".
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το internet είναι ένας κάδος σκουπιδιών όπου ο καθένας γράφει ότι βλακεία του κατέβει και παίρνουν στα σοβαρά ότι διαβάζουν σε αυτό, είμαστε καταδικασμένοι να βλέπουμε τέτοιες εικόνες.
Συνανθρώπους μας με συμπεριφορές στο φάσμα του αυτισμού.
Σε αυτό φυσικά έχουν συνεισφέρει και τα ΜΜΕ.
Θυμάστε τι σάλος έγινε με τη "φραπελιά" και άλλα trollαρίσματα του internet.

Στο internet άλλωστε βρίσκονται κάθε μέρα θεραπείες κατά του καρκίνου, που προφανώς ζάμπλουτοι σαν τον Steve Jobs δεν είχαν την τύχη να γνωρίζουν.
Walkthrough για το πως θα βγούμε από την κρίση, πως δεν θα πληρώσουμε φόρους, πως θα πάρουμε λεφτά από τις τράπεζες, πως θα κάνουμε καλύτερο σεξ, ποιας celebrity φάνηκε το string, ποιος χώρισε με ποιον, πόσο στεναχωρήθηκε ο τάδε, ποιος έκλασε την ώρα που έλεγε τις ειδήσεις.
Με τίτλους "Μην το χάσετε", "Δείτε το πριν το κατεβάσουν", "ΣΟΚ", "Πρέπει να το δεις!" που δίνουν σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι βασικές γνώσεις που πρέπει να πάρεις.
Μέχρι να συνηθίσει ο εγκέφαλος να μην τους δίνει σημασία και να βρουν άλλους τίτλους να σου προκαλέσουν την προσοχή.
"Είναι καταπληκτικό!", "Δακρύσαμε!", "Ανατριχιαστικό!" και πάντα, ανάλογα με το mood της εποχής.

Όταν η πληροφορία που δέχεσαι είναι πολύ περισσότερη από ότι μπορείς να διαχειριστείς, σε οδηγεί σε φαινόμενα αυτισμού.
"Μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά".
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το internet είναι ένας κάδος σκουπιδιών όπου ο καθένας γράφει ότι βλακεία του κατέβει και παίρνουν στα σοβαρά ότι διαβάζουν σε αυτό, είμαστε καταδικασμένοι να βλέπουμε τέτοιες εικόνες.
Συνανθρώπους μας με συμπεριφορές στο φάσμα του αυτισμού.
Σε αυτό φυσικά έχουν συνεισφέρει και τα ΜΜΕ.
Θυμάστε τι σάλος έγινε με τη "φραπελιά" και άλλα trollαρίσματα του internet.

Στο internet άλλωστε βρίσκονται κάθε μέρα θεραπείες κατά του καρκίνου, που προφανώς ζάμπλουτοι σαν τον Steve Jobs δεν είχαν την τύχη να γνωρίζουν.
Walkthrough για το πως θα βγούμε από την κρίση, πως δεν θα πληρώσουμε φόρους, πως θα πάρουμε λεφτά από τις τράπεζες, πως θα κάνουμε καλύτερο σεξ, ποιας celebrity φάνηκε το string, ποιος χώρισε με ποιον, πόσο στεναχωρήθηκε ο τάδε, ποιος έκλασε την ώρα που έλεγε τις ειδήσεις.
Με τίτλους "Μην το χάσετε", "Δείτε το πριν το κατεβάσουν", "ΣΟΚ", "Πρέπει να το δεις!" που δίνουν σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι βασικές γνώσεις που πρέπει να πάρεις.
Μέχρι να συνηθίσει ο εγκέφαλος να μην τους δίνει σημασία και να βρουν άλλους τίτλους να σου προκαλέσουν την προσοχή.
"Είναι καταπληκτικό!", "Δακρύσαμε!", "Ανατριχιαστικό!" και πάντα, ανάλογα με το mood της εποχής.

Άρα το πρόβλημα είμαστε πάντα εμείς όχι τα συστήματα επικοινωνίας.