Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Στο internet άλλωστε βρίσκονται κάθε μέρα θεραπείες κατά του καρκίνου, που προφανώς ζάμπλουτοι σαν τον Steve Jobs δεν είχαν την τύχη να γνωρίζουν.
Ο jobs την "πατησε" γιατι ενω ειχε θεραπευσιμο καρκινο εμπιστευτηκε στην αρχη την εναλλακτικη ιατρικη. Μεχρι που ηταν αργα. Παντως ο ιδιος απαγορευε στα παιδια του να εχουν κινητα και tablet.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

2 δεν το έχουν.
Η γιαγιά και ...

Η γιαγια μπορει να κανει θεραπεια και οι συγγενεις την βοηθουν με ομοιοπαθητικο τροπο να αντισταθει...
 
Ο jobs την "πατησε" γιατι ενω ειχε θεραπευσιμο καρκινο εμπιστευτηκε στην αρχη την εναλλακτικη ιατρικη. Μεχρι που ηταν αργα. Παντως ο ιδιος απαγορευε στα παιδια του να εχουν κινητα και tablet.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---



Η γιαγια μπορει να κανει θεραπεια και οι συγγενεις την βοηθουν με ομοιοπαθητικο τροπο να αντισταθει...


Και ο φωτιογράφος?
Ποιός τον βοηθάει αυτόν?
 
Σε ότι αφορά το (α), νομίζω η εκπαίδευση πλέον πρέπει να αφιερώνει μεγάλο μέρος στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας ώστε ο νέος να μπορεί να φιλτράρει αυτή την τεράστια ποσότητα πληροφοριών - αληθινών και μη - που υπάρχει στο internet. Δεν έχει πλέον νόημα να μαθαίνουν πότε εκδόθηκε το διάταγμα των Μεδιολάνων, πότε πολέμησε ο Παπαφλέσσας τον Ιμπραήμ κτλ κτλ. Τι κέρδισα εγώ που μάθαινα δεκάδες - μη πω εκατοντάδες - ημερομηνίες ως μαθητής; Θυμάμαι τίποτα τώρα στα 45; Αν χρειαστεί όμως μπορώ σε λίγα δευτερόλεπτα να βρω τα σχετικά θέματα στο internet. Το internet είναι το hive memory όλης της ανθρωπότητας. Παλαιότερα ανατρέχαμε στις εγκυκλοπαίδειες που όλες οι οικογένειες θεωρούσαν απαραίτητο να τις έχουν στη βιβλιοθήκη τους. Σήμερα έχουμε την εγκυκλοπαίδεια πάντα στην τσέπη μας. Είναι πραγματικά κάτι απίστευτο αυτό με τα δεδομένα πριν 20-30 ετών, και πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκπαίδευσης με βάση αυτά τα νέα δεδομένα.

Σε ότι αφορά το β και γ, φυσικά και είναι προτιμότερο να μιλήσεις με ένα φίλο ή να κορτάρεις μία κοπελίτσα από τους αντίστοιχους virtual ηλεκτρονικούς τρόπους. Θεωρώ όμως ότι υπερβάλεις, δεν είναι το 100% των νέων έτσι. Ίσως είναι ένα ποσοστό έτσι.

Μα εδώ είναι η διαφορά μας...εσύ πιστεύεις ότι η γνώση κάποιων πραγμάτων είναι άχρηστη και το μόνο που έχει αξία είναι η πρόσβαση σε αυτήν.

Τέλος, δεν έγραψα πουθενά ποσοστά. Είπα μονάχα ότι υπάρχει πρόβλημα διότι είναι μεγάλο το ποσοστό.

Αν γίνεται, ας μείνουμε σε αυτά που γράφει ο άλλος.
 
Άρα το πρόβλημα είμαστε πάντα εμείς όχι τα συστήματα επικοινωνίας.

Ανάλογα με το τι θεωρείς "εμείς".
Ναι, το πρόβλημα το έχουμε "εμείς" που για να κερδίσουμε ένα click παραπάνω βάζουμε τέτοιους τίτλους στα σκουπίδια μας και όχι η HTML που δέχεται σαν tag το <title>.
Το πρόβλημα το έχουμε "εμείς" που αναπαράγουμε τα σκουπίδια που διαβάσαμε στην εφημερίδα και όχι το χαρτί.
Το πρόβλημα το έχουμε "εμείς" που βγάλαμε την πρώτη ξέκωλη φωτογραφία και όχι η φωτογραφική μηχανή.
 
Και η πυρηνική βόμβα δεν έχει πρόβλημα να σκασει.
Τη δουλειά της κάνει.
Εμείς έχουμε το πρόβλημα.

:flipout:
 
Δεν φταίνε οι νόμοι της φυσικής αν κάποιοι τους χρησιμοποιούν για να φτιάξουν βόμβες. :smile:
 
Φυσικά και δε θέλω το παιδί μου να γίνει "ζόμπι" της τεχνολογίας αλλά από την άλλη πως να χειριστείς το γεγονός ότι όλα τα άλλα παιδάκια στο δημοτικό θα έχουν κινητά και το δικό σου δε θα έχει (όχι λόγω οικονομικής κατάστασης αλλά λόγω "ιδεολογίας"?)
Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού? Τι bullying έχει να φάει για ακριβώς αυτό το λόγο?

Στέργιο, αυτή η επιχειρηματολογία είναι η πιο συνήθης. Αφ' ενός, δεν θα εξηγήσεις σε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι τα της ιδεολογίας...δεν θα σε καταλάβει αυτή την στιγμή. Αφετέρου, και εμείς μεγαλώσαμε με αντίστοιχα πραγματάκια. Δεν φορούσαν όλα τα παιδάκια στο σχολείο Adidas παπούτσια, δεν είχαν όλα τα παιδάκια την Tango την μπάλα (για τα κοριτσάκια πήγαινε στα ρούχα). Φρόντισε να εξηγήσεις στην κόρη σου τι είναι το κινητό (θα το καταλάβει) και μάθε της να το χρησιμοποιεί με μέτρο ως ένα απλό αντικείμενο. Κατάβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην εθιστεί, να αναγνωρίζει πότε θα το κλείνει και θα το βάζει στην άκρη. Πρόβαλέ της τις χαρές του αναλογικού κόσμου και πόσα πράγματα έχει να κερδίσει ασχολούμενη με αυτά επίσης.

Δεν είναι τραγικά τα πράγματα. Μονάχα όταν οι γονείς ''αδιαφορούν'' και ψάχνουν τις εύκολες λύσεις για την ενασχόληση των παιδιών καταλήγουμε σε τέτοια φαινόμενα. Δεν χάλασε και ο κόσμος αν ακούσουν τα μικρά και ένα ''όχι, τώρα δεν παίζουμε με το κινητό''.
 
Πάντα η κοινωνία στροβιλίζεται και διαλύεται και ξαναφτιάχνεται ξαναδιαλύεται. Φυσικά τα μέσα επικοινωνίας επιταχύνουν αυτές τις καταστροφές. Δεν γίνεται ο κόσμος καλύτερος ή χειρότερος. Το μάθημα του θα το πάρει είτε ήταν στο 1930 και άκουγε ραδιόφωνο, είτε στο 1980 και έβλεπε τηλεόραση είτε στο 2010 και έχει internet.

Kαι ατομικά το ίδιο είναι. Θα φας την στραπάτσα στα ερωτικά, στα οικονομικά, στα κοινωνικά, στις πολιτικές σου πεποιθήσεις. Και μάλιστα πιο γρήγορα.
 
Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Στην πρωτη φωτογραφια ποσοι πασχουν απο το συνδρομο;

Μάλλον κανείς, γιατί είναι στημένη. Απορώ γιατί την παίρνετε ως αληθή. Εμένα μου δείχνει τελείως σκηνοθετημένη, με σκοπό δια της υπερβολής να δείξει το - υπαρκτό - πρόβλημα.
 
Δεν φταίνε οι νόμοι της φυσικής αν κάποιοι τους χρησιμοποιούν για να φτιάξουν βόμβες. :smile:

Προσπαθείς να πείσεις την έξυπνη βόμβα ότι μπορεί να σκάσει μόνο μια φορά και δεν θα ήθελε να σκάσει τη λάθος στιγμή και αυτή σου απαντάει I think therefore I detonate!


:flipout:
 
Re: Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Μάλλον κανείς, γιατί είναι στημένη. Απορώ γιατί την παίρνετε ως αληθή. Εμένα μου δείχνει τελείως σκηνοθετημένη, με σκοπό δια της υπερβολής να δείξει το - υπαρκτό - πρόβλημα.
Παρε μια που δεν ειναι στημενη. Μαλιστα καποτε την ειχα δει με meme "what's wrong with this guy?"
aDwWGw7_700b.jpg
 
Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπα...δεν είναι και καμμιά παθολογική/ψυχοτροπική αντίδραση. Έλα μωρέ τώρα...ένα απλό ξέσπασμα είναι.

Είμαι υπερβολικός...μάστα, μάστα.

Ωραία πάσα μου έδωσες Χρήστο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μάλλον κανείς, γιατί είναι στημένη. Απορώ γιατί την παίρνετε ως αληθή. Εμένα μου δείχνει τελείως σκηνοθετημένη, με σκοπό δια της υπερβολής να δείξει το - υπαρκτό - πρόβλημα.


Γιατί ίσως το έχουμε δει με τα μάτια μας??

Ξέχνα την φωτογραφία. Είναι για σένα σημαντικό πρόβλημα, ναι ή όχι? Αυτό συζητάμε.
 
Τι να συζητησουμε. Αν υπαρχει αυτο που καθημερινα βλεπουμε γυρω μας?😊

Αχ αυτη η μοδα της διαρκους αμφιβολιας στα παντα...
 
Απο πουθενα δεν προκυπτει βεβαια οτι αν καποιος εκλεινε το ιντερνετ , η απλα το smsartphone θα πηγαινε βολτα με τους φιλους του.Μπορει απλα να εβλεπε τηλεοραση η dvd.Οποτε μετα θα παμε ενα βημα πιο πισω και θα αναρωτιομαστε αν και ποσο αποβλακωνεται ο κοσμος με την τηλεοραση και γιατι δεν πηγαινει στο καφενειο.

Οποτε τιθεται το ερωτημα.Γιατι το πραγματικο καφενειο ειναι προτιμοτερο απο το πραγματικο ? Ποιος δημιουργει αυτες τις ενοχες , ωστε να θεωρειται κοινωνικα αποδεκτο ενα blind date μεσω τριτου γνωστου , ενω το ιντερνικο πεσιμο αναγκαστικη λυση μεταξυ.. κοινωνικα απροσαρμοστων , παραξενων η μπακουρολιγουρηδων ? Γιατι να ειναι σωστοτερο το <κορτε> απο το speed dating οπου μεσα σε μιση ωρα ξερω γω μπορεις να μιλησεις με διαφορους υποψηφιους ? Η απαντηση ειναι απλη.Γιατι ετσι θελουν να πιστευουν καποιοι που απλα επελεξαν η γαλουχηθηκαν με ενα αλλο συστημα αξιων.
 
Η απαντηση ειναι η κυριαρχια της ανασφαλειας και της ατολμιας στη ζωη σε συνδυασμο με την απαιτηση ολα να βρισκονται αραδιασμενα μπροστα μας ωστε να μη χρειαστει κοπος να τα αποκτησεις. Η νοοτροπια αυτη "χτιστηκε" πανεξυπνα στην εποχη της παγκοσμιοποιησης...
 
Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Να πιασω μερικες πτυχες οπου υποθετω συνολικα ολες μαζι γιγαντωνουν την χρηση του smartphone.

- Παιχνιδι.
Απο ανεκαθεν ως πιτσιρικια παιζαμε. Απο τα διαδραστικα παιχνιδια μεταξυ μας (κυνηγητο, αρμπαριζα κλπ) μεχρι ηλεκτρονικα στα ουφαδικα ή επιτραπεζια με φιλους.
Οι καιροι σημερα το προσφερουν αυτο με τα smartphones, αφου περασαν και απο τα pc/laptops για χαρη της φορητοτητας.

- Ενημερωση
Να μην μακρυγορησω εδω, το να μπορεις να γκουγλαρεις και να βρεις οποια ειδηση/πληροφορια θες απο την παλαμη του χεριου σου ειναι δελεαρ.

- Social media.
Ισως η μεγαλυτερη κατηγορια του να σε αποσπα το smartphone αν εισαι νεος.
Ο ναρκισσισμος σημερα των νεων (που εχουν απο τη φυση τους ετσι κι αλλιως) εχει βαρεσει ταβανι.
Συνετελεσαν και τα tv media σε αυτο. Οταν ολη μερα τα προτυπα ειναι τα ξεκωλα, το γυμνο και γενικοτερα η εμφανιση τι περιμενεις. Και οταν απο την αλλη εμαθαν σε show τυπου Big brother ? Ηδη ως κοινωνια (παγκοσμια) η μαζα καπου εχει χασει τα σωστα προτυπα. Δεν εχει σημασια ποιος εισαι αλλα πως δειχνεις, τι δειχνεις, και ποσο χρυσο περιτυλιγμα εχεις.
Ετσι λογω ναρκισσισμου, καποιοι ανεβαζουν στα social ολη τους τη ζωη προσπαθωντας να κερδισουν τα 15 δικα τους λεπτα διασημοτητας.

- Ποζερια
Οσο κι αν σας φαινεται παραξενο, μεγαλη μεριδα κρατουν smartphone μονο και μονο για να το δειχνουν. Οι νεοι θεωρουν το smartphone ως αντικειμενο ενδειξης πλουτισμου. Ενα iphone ή οποιαδηποτε αλλη ναυαρχιδα στα χερια τους παιζει και το ρολο μιας καστας ανωτερης κοινωνικα σε χρημα.
Βεβαια αν καταλαβαιναν οτι ενα smartphone 500 ή 700 ευρω δεν αποδυκνυει τιποτε ως προς το οικονομικο σου επιπεδο, δεν θα σπαταλουσαν. Για τα σημερινα παιδια σε αυτο τον τομεα, ειναι οτι ηταν αντιστοιχως καποτε ενα αυτοκινητο/μοτοσυκλετα. Απλα εχουν πεσει τα οικονομικα στανταρς.

- Πολλες χρησεις ταυτοχρονα.
Η αληθεια ειναι πως ενα smartphone κανει σε καθημερινη βαση οτι και ενα laptop αλλα με μεγαλυτερη φορητοτητα. Οι νεοτεροι κανουν τα παντα ηλεκτρονικα.
Ειτε ενημερωση, social media, παιχνιδια, ηλεκτρονικες αγορες οπου τσεκαρουν μεσα απο το κινητο τιμες κλπ, συμμετοχη σε fora, διαφορες αλλες ασχολιες που τους προσφερει η συσκευη.
Ολα τα παραπανω απο λιγο να τα κανεις το καθενα, θα σου φανε πολυ χρονο στο κινητο. (ομοιως και σε ενα Pc αν κανεις διαφορα πραγματα και με αυτο)

- Βαρεμαρα
Ειτε βρισκονται στο σπιτι μιας γιαγιας οπου πληττουν, ειτε στο δρομο, ειτε οπουδηποτε, βαριουνται. Το smartphone για αυτους προσφερει μια ταχυτατη αποδραση.

- Σημεια των καιρων.
Οταν σημερα ΟΛΟΙ ειναι πανω απο μια οθονη, εγω που να βρω καποιον να μιλησω. ? Θες για λογους οικονομιας, θελεις απο πληξη, ολο και περισσοτεροι σημερα επικοινωνουν με pc/smartphones.
Θες να αλλαξεις μια δυο κουβεντες με καποιον. ? Ανοιγεις skype αλλαζεις δυο κουβεντες, κλεινεις και συνεχιζεις να εισαι αραχτος εκει που ησουν. Κερδισες χρονο/κοπο/χρημα.
Και εγω που ΔΕΝ προτιμω αυτη τη μεθοδο. ? Αργα ή γρηγορα θα ακολουθησω και εγω αφου κανεις δεν εχει διαθεση να ερθει να με συναντησει. Οποτε αναγκαζομαι και εγω να κανω τετοιου ειδους χρηση αφου ο καθενας μονο μεσα απο μια οθονη θελει να μιλαει.

Ανωριμοτητα προσεγγισης.
Αυτη προσεγγιζει περισσοτερο τις μικρες ηλικιες. Ειτε θα επικοινωνω μεσω smartphone μιας και οι αλλοι μονο απο εκει δεχονται να επικοινωνησουμε (οπως εγραψα πιο πανω) ειτε ως νεος που δεν εμαθε στην αλληλεπιδραση face to face θα κομπλαρω να μιλησω live εχοντας σε διπλα μου.
Αν και ψηφιακα η γλωσσα τους παει ροδανι παρατηρω πως οι νεοι σημερα κομπλαρουν περισσοτερο να συμμετασχουν σε μια συζητηση. Εδω μπαινει και ο παραγοντας γνωσεων και κοινου παρονομαστη συζητησης. Συζητουν μεσα απο τα media για τα...Media. Δεν εχουν καποιο αλλο κοινο πεδιο συζητησης, δεν ξερουν τι να πουν, πως να το πουν, εχουν αποξενωθει απο την γλωσσα σωματος, τον αυθορμητισμο κλπ
Ξεδιπλωνονται γραφοντας text, εμοτικονς κλπ

Υπηρεσιες.
Εδω πιανει ολες τις ηλικιες ακομη και εμενα. Το βολικο του θεματος του να κανεις διαφορα με το smartphone.
Ειτε να κλησεις μια πτηση, να την τσεκαρεις, να βγαλεις εισητηρια για θεατρο/σινεμα, να διαβασεις avclub, να διαβασεις ειδησεις, και ολα αυτα που ξερουμε ως χρηστες οτι μας προσφερουν διαφορες ηλεκτρονικες υπηρεσιες σημερα.


Εχω ισως ξεχασει καποιες κατηγοριες αλλα και μονο με τις παραπανω, σκεφθειτε πως πολλα λιγα κανουν ενα πολυ. Ειναι τοσα πραγματα που κανεις με ενα smartphone σημερα που ακομη κι αν δεν υπερβαλλεις απο εθισμο και παλι θα αφιερωσεις χρονο στην οθονη του. Δεν ξερω κι ολας αν δεν προυπηρχε κι ολας αυτο το φαινομενο. Τι εννοω. ? Και εγω μπορει καποτε να μιλουσα μεσω pc και να ξοδευα ωρες εκει.
Το smartphone απλα με εβγαλε απο το σπιτι μου και τωρα ολοι με βλεπουν να κανω το ιδιο πραγμα με αυτο.

Δυστυχως λογω ηλικιας δεν ειμαι κοντα στη σημερινη νεολαια, δεν κατανοω πληρως γιατι πανε παρεα στα καφε και αντι να μιλανε μεταξυ τους κοιταζουν τα κινητα τους. Ισως η συνηθεια πλεον του να βλεπεις μια οθονη. Γινεται εθισμος ισως. "Μετρον αριστον" λεγαμε καποτε.
Οπως και να εχει για τις σημερινες γενιες το smartphone ειναι ενα φετιχ, μια παρεα, "η ταμπλετα του σταρ τρεκ" που τα κανει ολα. Γεννηθηκαν μεσα σε τεχνολογια που δεν υπηρχε στα χρονια μας.
θελουν ολα να γινονται μεσα απο μια οθονη.

Ισως τα πραγματα αλλαζουν και αυτου του ειδους η ζωη μας ξεπερνα εμας τους παλαιοτερους που μαθαμε σε διαφορετικες καταστασεις. Τα παντα κινουνται πλεον ηλεκτρονικα. Εξυπνες συσκευες, οθονες που σε ενημερωνουν μεσα στο σπιτι για το καθε τι, A.I. νοημοσυνες στο Pc, αυτοκινητο, σπιτι να γινονται οι ψηφιακοι βοηθοι σου. Η αγορα ειτε hardwareικα ειτε softwareικα, εξελισσεται και τα σπρωχνει ολα αυτα. Ολα αυτα που στα ματια των νεοτερων φαινονται εξελιξη και προοδος. Μην ξεχνατε πως και οι δικοι μας οι παπουδες οταν μας εβλεπαν σε ενα Pc ή ενα απλο κινητο καποτε να γραφουμε sms ή να μιλαμε, θαυμαζαν απο τη μια την προοδο, αλλα και γκρινιαζαν λιγακι που ολη την ωρα και εμεις κολλουσαμε για λιγες ωρες με αυτα. Ισως ηρθε η σειρα μας. (και ξανα γυρναμε στο αρχικο...αντε βρε παλιογεροι ):flipout:
Αυτα ως προλογος, θα ακολουθησουν κανονικα σεντονια με την εξελιξη της συζητησης. :silly:

Ωραιος!

στους παλίογερους :flipout: δείξτους το νουμερο των ποστ τους εδω μέσα.. στο ιντερνετικό καφενείο :p

το να χαζολογεί κάποιος με κουτσομπολιά (ειτε προσωπο με πρόσωπο, είτε διαδικτυακά) δεν ήταν, ούτε θα είναι ποτέ, ουσιαστική επικοινωνία.
Ότι γινόταν πριν χρόνια, το ίδιο γίνεται και τώρα, παρόλο που δείχνει virtual, τελικά ειναι ολοφανερο, δεν κρύβεται σε ενα σπιτι αλλα είναι προσβάσιμο απο παντού.

Η κριτική σκέψη και η παιδεία (όχι η μόρφωση και τα πτυχία) ήταν και θα ειναι πάντα, το φίλτρο και η αρχή για μια ουσιαστική επικοινωνία.
 
Last edited:
Ο jobs την "πατησε" γιατι ενω ειχε θεραπευσιμο καρκινο εμπιστευτηκε στην αρχη την εναλλακτικη ιατρικη. Μεχρι που ηταν αργα. Παντως ο ιδιος απαγορευε στα παιδια του να εχουν κινητα και tablet.




ι...

Αυτο κρατειστε το οσοι εχετε παιδια...

Thanks bird