Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Το να καθόμαστε να γράφουμε στις 1 την νύχτα σε ένα forum περί ανέμων και υδάτων κατηγορώντας τα παιδιά που γράφουν μηνύματα και κάνουν like στο facebook είναι ένα κωμικό πράγμα για έναν παρατηρητή μακριά από εμάς. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

Αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα like δεν μετραει :))

Το να καθόμαστε να γράφουμε στις 1 την νύχτα σε ένα forum περί ανέμων και υδάτων κατηγορώντας τα παιδιά που γράφουν μηνύματα και κάνουν like στο facebook είναι ένα κωμικό πράγμα για έναν παρατηρητή μακριά από εμάς. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

Δεν ειναι ακριβως ετσι.

Εμεις περασαμε την παιδικη μας ηλικια παιζοντας στις αλανες ματωνοντας καθε μερα και μαθαινοντας τον κοσμο νωρις νωρις απο κοντα.

Το ιντερνετ μπηκε στην ζωη μας μετα την τριτη δεκαετια μας και εχοντας φαει την ζωη με το κουταλι. Μπορουμε να επιλεξουμε μια χαρα και να αντιληφθουμε μερικα πραγματα. Αν εχεις μεγαλωσει κανοντας dislike αντι να αποδοκιμασεις και κανοντας like αντι να αγκαλιασεις.....πιθανον αυτο να εχει συνεχεια και στην υπολοιπη ζωη σου.

Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Μπα...υπάρχουν και χειρότερα. Να προσπαθούμε να συζητήσουμε διαδικτυακά περί ενός θέματος και να γράφεις ότι να 'ναι (ως συνήθως) στις 1 και 23 λεπτά.

Αν δεν έχεις κάτι να πεις, δεν χρειάζεται να το διαπιστώνουμε κάθε 3 λεπτά. Μπορείς απλά να διαβάζεις από το να κάνεις μονίμως το πνεύμα αντιλογίας με ανοησίες.

Tο αν γράφω ανοησίες μπορεί να είναι ένα πράγμα που πιστεύεις εσύ. Αν έχεις επιχειρήματα ότι εσύ επειδή μιλάς σε ένα forum είσαι ένας πιο σωστός άνθρωπος από ένα που μιλάει στο facebook και κάνει και ένα like σε ένα μήνυμα που του άρεσε ή όχι, είναι τουλάχιστον κωμικό για την άποψη που έχεις για τους άλλους ανθρώπους.

Το facebook είναι αυτό που είναι αλλά δεν σε κάνει εσένα που κάθεσαι σε μια οθόνη μπροστά και έχεις ποστάρει 30.000 post να αναρωτηθείς μήπως εσύ ο ίδιος είσαι το "facebook" που σε έχει τρομάξει τόσο πολύ;

Tο αν γράφω ανοησίες μπορεί να είναι ένα πράγμα που πιστεύεις εσύ. Αν έχεις επιχειρήματα ότι εσύ επειδή μιλάς σε ένα forum είσαι ένας πιο σωστός άνθρωπος από ένα που μιλάει στο facebook και κάνει και ένα like σε ένα μήνυμα που του άρεσε ή όχι, είναι τουλάχιστον κωμικό για την άποψη που έχεις για τους άλλους ανθρώπους.

Το facebook είναι αυτό που είναι αλλά δεν σε κάνει εσένα που κάθεσαι σε μια οθόνη μπροστά και έχεις ποστάρει 30.000 post να αναρωτηθείς μήπως εσύ ο ίδιος είσαι το "facebook" που σε έχει τρομάξει τόσο πολύ;

Ό,τι να 'ναι όπως πάντα...keep trolling.

Δεν ειναι ακριβως ετσι.

Εμεις περασαμε την παιδικη μας ηλικια παιζοντας στις αλανες ματωνοντας καθε μερα και μαθαινοντας τον κοσμο νωρις νωρις απο κοντα.

Το ιντερνετ μπηκε στην ζωη μας μετα την τριτη δεκαετια μας και εχοντας φαει την ζωη με το κουταλι. Μπορουμε να επιλεξουμε μια χαρα και να αντιληφθουμε μερικα πραγματα. Αν εχεις μεγαλωσει κανοντας dislike αντι να αποδοκιμασεις και κανοντας like αντι να αγκαλιασεις.....πιθανον αυτο να εχει συνεχεια και στην υπολοιπη ζωη σου.

Mπορει βεβαια να ειμαστε και υπερβολικοι , ποσο μαλλον αν ληφθει υποψη η αστικοποιηση και η αυξηση της εγκληματικοτητας.Δηλαδη εμεις να φαγαμε τις αλανες αλλα τα σημερινα παιδια να εχουνε φαει πολυ περισσοτερο τα mini soccer , τα γηπεδα μπασκετ και ενα σωρο αλλα αθληματα που εμεις δεν τα γνωριζαμε , φανταζομασταν καν.Μπορει εμεις να μην ειχαμε βγει απο το χωριο μας (που λεει ο λογος) και αυτα να εχουν ταξιδεψει σε ενα σωρο χωρες (καλα ενταξει, αυτο εχει να κανει και με την Ε.Ε ).Μπορει εμεις να γνωριζαμε πολυ λιγοτερα στην ηλικια τους για την τεχνη και τον πολιτισμο,ποσο μαλλον για τις τεχνολογικες εξελιξεις.

Το ερώτημα είναι απλό και φαντάστηκα εμφανές σε όλους από τα πρώτα ποστ που έγραψα. Μετά, φυσικά μπήκε ο cyclist και το νήμα έγινε πανηγύρι...

Επαναλαμβάνω, λοιπόν.

Η προσκόλληση των νεαρών κυρίως ατόμων, αλλά όχι μόνον αυτών, σε ένα κινητό που τους δίνει κάθε ώρα και στιγμή την ''ευτυχία'', τα βοηθάει να αναπτυχθούν σαν προσωπικότητες? Τα βοηθάει να λάβουν τη θέση τους μέσα στο κοινωνικό σύνολο? Τα βοηθάει να λαμβάνουν εμπειρίες ζωής?

Αυτή ήταν η ερώτηση και το βασικό θέμα του νήματος. Τώρα, τι κατάλαβε ο cyclist με τα like και τα ξεlike είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Παράδειγμα:

Γιατί να διαβάσω και να μάθω οτιδήποτε αφού έχω άμεση πρόσβαση στη γνώση? (ανοίγω το ίντερνετ και το βρίσκω)
Γιατί να μιλήσω με έναν φίλο αφού μπορώ να του ποστάρω ένα εμότικον?
Γιατί να κορτάρω μια κοπελίτσα αφού μπορώ να της κάνω like?

Είναι απάντηση αυτή; 30.000 posts δεν σημαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώσεις , χιλιάδες ώρες σε μια οθόνη μπροστά, και διατείνεισαι για ψυχική υγεία των νέων. Βλέπουμε το "πρόβλημα" των νέων και δεν βλέπουμε το δικό μας.

Δεν καταλαβαίνεις δηλαδή το πιο απλό πράγμα στον κόσμο; Θέλεις να επικοινωνείς να σε ακουν και να ακούς για αυτό γίνονται όλα αυτά. Αυτό θέλεις και εσύ αυτό θέλουν και οι νέοι αυτό θέλουν οι άνθρωποι.

Θα κόψεις το facebook ή το viber και όλα τα social media και τα άλλα forums και το.... avforum (ως σκεπτόμενος ενήλικας το avforum δεν "πιάνεται" είναι "αναλογικό" και δεν δημιουργεί πρόβλημα, ας κάθεται ο άλλος ατέλειωτες ώρες σε μια οθόνη. Είναι το καλό internet και το κακό.

Μα δεν βλέπεις άνθρωπε μου ότι είναι σαν κορροιδεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό; Ζεις το δικό σου matrix και σου φταίει των νέων.

Όλοι έχουν την άποψη τους.
Η δικη μου συμφωνεί με του παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=hER0Qp6QJNU

FAILED PARENTING STRATEGIES

GROWING UP IN A FACEBOOK INSTAGRAM WORLD ....

Το βιντεάκι λέει τα αυτονόητα. Όσοι ενδιαφέρεστε, δείτε το.

+1
Έσβησα τον λογαριασμό στο facebook πριν τέσσερα χρόνια και έκτοτε έχω περισσότερο δημιουργικό χρόνο...Έχω τύχει σε παρέα φίλων που είχα να δω καιρό και ήταν συνεχώς πάνω από το κινητό τσεκαροντας το facebook..Αφού κάποια στιγμή δεν άντεξα και τους είπα να το διαλύσουμε μπας και επικοινωνήσουμε από το σπίτι με μηνύματα..
Έχει παραγίνει η φάση..

Είναι απάντηση αυτή; 30.000 posts δεν σημαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώσεις , χιλιάδες ώρες σε μια οθόνη μπροστά, και διατείνεισαι για ψυχική υγεία των νέων. Βλέπουμε το "πρόβλημα" των νέων και δεν βλέπουμε το δικό μας.

Δεν καταλαβαίνεις δηλαδή το πιο απλό πράγμα στον κόσμο; Θέλεις να επικοινωνείς να σε ακουν και να ακούς για αυτό γίνονται όλα αυτά. Αυτό θέλεις και εσύ αυτό θέλουν και οι νέοι αυτό θέλουν οι άνθρωποι.

Θα κόψεις το facebook ή το viber και όλα τα social media και τα άλλα forums και το.... avforum (ως σκεπτόμενος ενήλικας το avforum δεν "πιάνεται" είναι "αναλογικό" και δεν δημιουργεί πρόβλημα, ας κάθεται ο άλλος ατέλειωτες ώρες σε μια οθόνη. Είναι το καλό internet και το κακό.

Μα δεν βλέπεις άνθρωπε μου ότι είναι σαν κορροιδεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό; Ζεις το δικό σου matrix και σου φταίει των νέων.

Το τι διατείνομαι εγώ, δεν πρόκειται να το πιάσεις ούτε σε 300 χρόνια, επειδή, λοιπόν το άριστο ρητό λέει:

Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience,

σε χαιρετώ.

Εγώ δεν σε είπα ποτέ ηλίθιο. Γιατί λες εμένα.

Αντίθετα αισθάνεσαι ότι παγιδεύεσαι ο ίδιος στο matrix σου αποκαλώντας ηλίθιο τον συνομιλητή και σου λέω τι διαφορά έχεις από έναν άλλο άνθρωπο που κάθεται σε μια ομάδα στο facebook και σχολιάζουν έναν νέο τραγούδι. Αντίθετα το μυαλό σου επειδή είναι προκατελελειμένο πιστεύεις ότι εσύ ανήκεις σε μια ελιτ που είναι πάνω από τους άλλους ανθρώπους.

Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Όχι, δεν με είπες ηλίθιο...με είπες σάψαλο και ψυχικά διαταραγμένο που δεν βλέπω το πρόβλημά μου.

Μα για να μιλαω μαζι σου και εγω είμαι κολλημενος σε μια οθονη μηνες χρόνια, πως θα τολμήσω να ζητήσω τον λόγο από έναν 20αρη.

Δηλαδή το ιντερνετ θα τον καταστρέψει; Μα αν δεν παθει δεν θα μαθει. Πες κλεινουμε το internet θα γίνει ο κόσμος καλύτερος;

Το ότι είσαι κολλημένος και διαβάζεις άλλα αντί άλλων είναι ηλίου φαεινότερον...ΠΟΙΟΣ και ΠΟΥ έγραψε να κλείσουμε το ίντερνετ???

Ω Θε μου....

Kανεις δεν ειπε οτι ειναι προβλημα (μονο νεων) εκτως κιαν εννοουμε "νεους" τους σαραταρηδες και πενηνταρηδες οποτε μου κανει.

Ξεκοληστε. Απλα τους νεους μπορουμε να τους διακρινουμε μαζικα, συγκεντρωμενους σε χωρους, πραγμα πιο σπανιο για τους ενηλικες που οταν ειναι μαζικα συγκεντρωμενοι ειναι απο υποχρεωση-δουλεια.

Τους νεους τους βλεπεις σε μπουλουκια και μεσα σ'αυτα βλεπεις τον καθενα απομονωμενο στη φτσαλιδα του. Σε μεγαλο βαθμο.

Δεν εχω ιδεα τι γινεται στην Ελλαδα αλλα ρωτηστε καναν εκπαιδευτικο, εδω ποσες φορες εχουν γινει συητησεις να βαλουν μεχρι και συστηματα που καταστελουν τα ραδιοσηματα στα σχολεια και ολο σκονταυτει στον νομο, τοσο το προβλημα ειναι τεραστειο. Μη λεμε οτι ναναι για να κανουμε οτι "κατανοουμε" την εποχη.
Ποσα θανατηφορα γινονται επισης απο ανθρωπους που οδηγουν και παιζουν με το κινητο ; Αυτοι δεν ειναι νεοι, αλλα το ζομπιομικροβιο το κολησαν.

Δεν σας εχει τυχει σε τραπεζι σε γευμα με οικογενεια φιλων να δειτε τα παιδια με το κινητο στο χερι στο τραπεζι ; Εγω εχω δει...

Την φαση με την γιαγια εγω την εχω δει σε ρεβεγιον νεου ετους με το που μας μπηκε ολοι πεσαν στα κινητα τους.

Φυσικα και δεν ειναι προβλημα "των νεων" αλλα οντως αυτοι ειναι οι πιο ευαλωτοι, και αυτοι που εχουν συνηθησει απο την πιο μικρη ηλικια. Αλλα δε θελει πολυ.

Οποιος δεν το βλεπει σημαινει οτι δε θελει να το δει.

Last edited:

Μια απλη αποψη, δηλαδη σαν να καθεσαι σε μια πετρα και να προσπαθεις να μαντεψεις τι ειναι πισω απο το απεναντι βουνο.Εξαλλου υπαρχουν τοσοι εξωγενεις οικονομικοι παραγοντες που μπορει να διαμορφωσουν ανα πασα στιγμη αυτον τον περιβοητο τροπο ζωης...Αλλο μια χωρα που το παραγωγικο μοντελο της βασιζεται στην υψηλη τεχνολογια, αλλο μια αγροτικη , αλλο η καπιταλιστικη, αλλο η κομμουνιστικη.Μια οικονομικη/νομισματικη κριση,εν μερει ξενοφερτη, μια πετρελαικη κριση μπορει να επηρεασει δραματικα αυτον τον περιβοητο τροπο ζωης, τις περιβοητες ηθικες αξιες.

Προβληματίστηκες αν είναι καλό να έχουν internet στα κινητά οι νέοι άνθρωποι και αν αυτό δημιουργεί κοινωνικό θέμα, ατομικό θέμα προσωπικότητας κλπ.

Από την δική σου πλευρά θέλεις να καταλήξεις ότι σώνει και καλά δημιουργείται ένα πρόβλημα και η επόμενες γενιές θα έχουν θέμα.

Δεν σηκώνεις κουβέντα, σώνει και καλά είναι πρόβλημα, ή άποψη μου είναι ότι είναι μια οπτική των πραγμάτων των μεγαλύτερων ηλικιών για τις νεότερες ηλικίες.