Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

Στο Πλαισιο που τις ειδα ,μονο απειρο φωτισμο δεν ειχε.Μαλλον ηταν σε επιπεδο σπιτιου.Εχουν στο χωρο που τις εχουν μαλλον υποφωτισμο

Την είδες μέρα ή νύχτα?
Μήπως δεν ήταν καλά ρυθμισμένη?
Πές μου και κάτι ακόμα... Σου έδωσε την εντύπωση ότι το λευκό ήταν λίγο μπέζ?

Γενικά πάντως μια από τα ίδια έχω δει και εγώ και σε περισσότερα από 3-4 καταστήματα εδώ στην Αθήνα...

Αυτό που λές πέπλο εγώ το λέω έλειψη "τρισδιάστατης" απεικόνησης και οξύτητας.
Η Εικόνα είναι εντελώς flat παρά του ότι η αντίθεση είναι σαφώς καλύτερη.
Μου δίνουν την εντύπωση (όλες οι pany) ότι λείπει το sharpness.

Aς ελπίσουμε ότι στο σπίτι θα είναι πιο "έντονα" τα πράγματα τουλάχιστον κατά τις νυχτερινές θεάσεις...

Εγώ πάντως θα το ρισκάρω!

-bye-

Last edited:
Φίλε Πέτρο, μιας και απ' ό,τι βλέπω είσαι Θεσσαλονίκη, κάνε έναν κόπο να τις δεις και στο Public...

Την είδες μέρα ή νύχτα?
Μήπως δεν ήταν καλά ρυθμισμένη?
Πές μου και κάτι ακόμα... Σου έδωσε την εντύπωση ότι το λευκό ήταν λίγο μπέζ?

Γενικά πάντως μια από τα ίδια έχω δει και εγώ και σε περισσότερα από 3-4 καταστήματα εδώ στην Αθήνα...

Αυτό που λές πέπλο εγώ το λέω έλειψη "τρισδιάστατης" απεικόνησης και οξύτητας.
Η Εικόνα είναι εντελώς flat παρά του ότι η αντίθεση είναι σαφώς καλύτερη.
Μου δίνουν την εντύπωση (όλες οι pany) ότι λείπει το sharpness.

Aς ελπίσουμε ότι στο σπίτι θα είναι πιο "έντονα" τα πράγματα τουλάχιστον κατά τις νυχτερινές θεάσεις...

Εγώ πάντως θα το ρισκάρω!

-bye-

Tις ειδα πρωι,αλλα στο Πλαισιο ο χωρος που ειναι οι TV,ελαχιστη επιρροια εχουν απο τον εξωτερικο φωτισμο.Για τις υπολοιπες παρατηρησεις σου συμφωνω απολυτα,μεχρι να παω να τις ξαναδω

Απάντηση: Re: Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

Φίλε Πέτρο, μιας και απ' ό,τι βλέπω είσαι Θεσσαλονίκη, κάνε έναν κόπο να τις δεις και στο Public...

Κι αν κοιτάξει G να βάλει το gamma σε 2.2 ή 2.5....

..... με gamma 2.0 είναι πολύ flat η εικόνα (έχει δίκιο ο Πέτρος που είδε πέπλο και είναι φυσικό ειδικά αν είχε την default cinema η οποία είναι προρυθμισμένη στο 2.0).

Το προβλημα ειναι και οτι και αλλοι βλεπουν πεπλα,και μαλλον δεν ειμαι Ηρωδης για να περιμενω να βγαλει τα 7 πεπλα η Σαλωμη-g10.
Παντως θα ακουλουθησω τις συμβουλες και ευχαριστω για την βοηθεια
Εκεινο που παντως μου προξενει εντυπωση ειναι γιατι δεν ειναι ρυθμισμενες κατα το δυνατο καλλιτερα,αν οχι απο το καταστημα,αλλα απο καποιο ειδικο της οποιας εταιρια.,Δεν θελουν να πουλησουν?
Η απλα σκεφτονται οτι οι καταναλωτες ειναι ασχετοι και τυφλοι και θα παρουν οτι να ειναι?

Re: Απάντηση: Kαι πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω! Βοήθεια!!!

Το προβλημα ειναι και οτι και αλλοι βλεπουν πεπλα,και μαλλον δεν ειμαι Ηρωδης για να περιμενω να βγαλει τα 7 πεπλα η Σαλωμη-g10.

Εγω ειχα δει "πεπλα" , "καμμενα" χρωματα και διαφορα αλλα στα καταστηματα , αλλα μολις ειδα την U10 σε οικιακο χωρο καταλαβα γιατι οι Panasonic plasma ειναι κορυφη στην εικονα...

Και φαντασου οτι η G10 εχει και 20-30% καλυτερη φωτεινοτητα απο την δικια μου...-bye-

Σε συνθήκες μαγαζιού, κερδίζει πάντα ο πιο φωτεινός, με το πιο ψυχρό λευκό και το gamma στο ταβάνι, γι´αυτό και όλες οι συσκευές σε Shop-mode έχουν το λευκό στο τέρμα, σε θερμοκρασία 10.000+ Κ και το gamma από 2,5 και βάλε... Αυτό γίνεται, γιατί η ευαισθησία των ματιών μας στην φωτεινότητα είναι λογαριθμική και αλλιώς αντιλαμβανόμαστε την αντίθεση σε συνθήκες υψηλής φωτεινότητας και αλλιώς σε χαμηλής, ενώ και κάτω από το φως των σωληνών φθορισμού των καταστημάτων οι 10.000+ Κ δεν μας φαίνονται να μπλεδίζουν καθόλου.

Στο κατάστημα, η πιο πομπωδώς ρυθμισμένη θα ξεχωρίζει από τις άλλες, αλλά στο σπίτι, με τις ίδιες ρυθμίσεις δεν θα βλέπεται...

Εκεινο που παντως μου προξενει εντυπωση ειναι γιατι δεν ειναι ρυθμισμενες κατα το δυνατο καλλιτερα,αν οχι απο το καταστημα,αλλα απο καποιο ειδικο της οποιας εταιρια.,Δεν θελουν να πουλησουν?

Πρίν 3-4 εβδομάδες πέρασα από το f-nac για κάποια BDs και είπα να ρίξω μια ματιά στις τηλεοράσεις (αν και είναι γνωστό φαρμακείο...).

Φυσικά τα πέπλα "πήγαιναν και έρχονταν" στις plasma και οι LCD όπως τα λέει ο Γιάννης (JL) παραπάνω... προβολέας!

Έπεισα τον πωλητή να ρυθμίσουμε μια Β7000 (για αυτήν ενδιαφερόμουν τότε) και πράγματι η τηλεόραση σε Cinema Mode και με χαμηλότερο Backlight έδειξε πολύ καλύτερα. Όταν ρώτησα τον πωλητή αυτό ακριβώς που αναρωτιέσαι ("δεν θέλουν να πουλήσουν?)" μου απάντησε ότι κάθε εβδομάδα περνούν από το μαγαζί οι υπεύθυνοι των εταιρειών και επιβλέπουν πως παίζουν οι τηλεοράσεις και αν χρειαστεί τις διορθώνουν!

Μετά περίπου μια εβδομάδα έκανα πάλι μια βόλτα από το ίδιο μαγαζί (είχα αρχίσει να ψήνομαι για plasma). O ίδιος πωλητής στη θέση του, η Β7000 ξανά σε stantard mode και οι plasma βυθισμένες και πάλι σε ένα πράσινο πέπλο!!!
Για να μην τα πολυλογούμε, ήρθαν οι ειδικοί και τις ..."διόρθωσαν" :slapface:

Νομίζω τελικά ότι όλα γίνονται από συναδελφική αλληλεγγύη... :BDGBGDB55:

Μια και μιλαμε για "πεπλα"...

19914_full.jpg

Η εικονα ειναι απο εδω...

http://www.blu-ray.com/community/gallery.php?member=allstar780

O φιλτατος που μας παραθετει τις εικονες ,καλα θα ηταν να μας ελεγε απο που ηταν η αλλη εικονα,η μια ειναι της G10 η αλλη ποια ειναι?.Εκτος αν το αναφερει και δεν το προσεξα

Kαλώς ή κακώς η LCD έχει "λιγότερο" μαύρο και λιγότερη πληροφορία σ´αυτό!
Βέβαια, έτσι δείχνουν οι φωτογραφίες...

Στην πράξη δεν μπορώ να το κρίνω αφού δεν έχω εμπειρία από plasma σε φυσιολογικές συνθήκες.

Εδώ η φωτογραφία από plasma μόνο.

15653_full.jpg

Συγκρίνουμε μόνο το αριστερό μέρος της εικόνας αφού το δεξί δεν δειγματίζεται σε LCD.

-bye-

Η διαφορα ειναι καθαρα στο μαυρο , η LCD εχει "πεπλο" καθως οι διαρροες φωτος απο το πανελ δεν της επιτρεπουν να φτασει στα επιπεδα αντιθεσης της πλασμα...

Ισως καποια LCD με καλυτερο μαυρο να ειχε μεγαλυτερη αντιθεση αλλα και παλι η διαφορα θα φαινοταν...

Για να βγαλει τοσο καλο μαυρο οσο η G10 τηλεοραση LCD πρεπει να εχει local dimming με πολλες περιοχες ελεγχου , αλλα και παλι θα εχει blooming στα φωτεινα τμηματα της εικονας...

Για να βγαλει τοσο καλο μαυρο οσο η G10 τηλεοραση LCD πρεπει να εχει local dimming με πολλες περιοχες ελεγχου , αλλα και παλι θα εχει blooming στα φωτεινα τμηματα της εικονας...

Ναι αλλά θα πετυχαίνει και υψηλότερα επίπεδα φωτεινότητας επομένως και υψηλότερη αντίθεση. Που είναι και το κύριο ζητούμενο.

Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι η Panasonic βγάζει τραγικές LCD και το να συγκρίνουμε μια καλή πλάσμα με μια τραγική LCD δεν μας επιτρέπει να βγάλουμε κανένα ασφαλές συμπέρασμα. Μπορεί βέβαια να οδηγήσει σε πολλά επισφαλή και λανθασμένα συμπεράσματα τους βιαστικούς.

Ας μην είμαστε υπερβολικοί... Με ρυθμίσεις για θέαση αναφοράς (aka calibrated + σκοτάδι), ένα καλό SPVA μπορεί να φτάσει το μαύρο των Panasonic Plasma και χωρίς local dimming... Αρκεί να μην έχει clouding, ανομοιογένεια στις γωνίες του και να το κοιτάς ακριβώς απέναντι από το κέντρο του. :BDGBGDB55: