Και τώρα .. τι φακός ??? - Αντικαταστάτης φακού κιτ για Canon

Εννοείς το pop-up flash φαντάζομαι έτσι?

Αν και στην περίπτωση του Γιάννη νομίζω οτι το φλας έτσι κιαλλίως δεν τον εξυπηρετεί αφού δεν λύνει το θέμα του βίντεο.

Και εγώ εναντίον του φλας ήμουν.. Αλλά μόλις το πήρα άλλαξα γνώμη.. Απλά ανοίγεις άλλο ένα κεφάλαιο δηλαδή άλλη μια παράμετρο..
Καλά δεν μιλάμε για το built-in flash δεν έχει καμιά σχέση...

Oxi, δεν μιλαω για βιντεο... εχω 2-3 σταθερους γι αυτο.
Καθαρα για φωτογραφιες... απλα δεν μου αρεσει το φλας (εχω δοκιμασει και τα καλα φλας της Canon 430 κλπ).
Iδανικα , θα ηθελα εναν 18-80 (περιπου) f 2.8 IS USM ... αλλα που να τον βρεις ?:flipout:

Mην είστε απόλυτοι βρέ!
Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε δημιουργικά και θα εκπλαγείτε. Στραμμένο στο ταβάνι ή εκτός κάμερας υπο γωνία, συνδυασμένο με δεύτερο ή και τρίτο, συνδυασμένο με τον υπάρχοντα φωτισμό.....
Οι πειραματισμοί άπειροι, αλλά όταν κατασταλάξει κανείς κάπου δύσκολα επιστρέφει στο φτωχικό κιτρινο φώς της λάμπας που είναι πάντα απο πάνω.
Θα ψάξω να βρώ δείγματα και θα ανεβάσω για να δείτε τι εννοώ.

Με πρόλαβε ο Billy .. αυτό ήθελα να πω δοκίμασες να το κάνεις bounce στο ταβάνι ή σε τοίχο πίσω σου για να βγάλεις πορτέτο και δεν σου άρεσε ?

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=813150&postcount=3

Σχετικά με το bounce στο νήμα του φωτισμού.

http://www.facebook.com/album.php?aid=186606&id=733375249&l=a003219eb1
και σετάκι με φωτογραφίες. Ο φωτισμός που βασίστηκε η έκθεση έρχεται σχεδόν αποκλειστικά απο το φλας που γίνεται bounce σε οροφή αρκετά ψηλά. Μην ξεγελιέστε απο το πόσο φωτεινές δείχνουν, ήταν σχεδόν σκοτάδι μέσα.

Ωραιος.

Προσωπικα, μιλω για το ενσωματωμενο φλασακι της μηχανης. Δεν μου αρεσει το αποτελεσμα και δεν το χρησιμοποιω. Εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις που θελω απλα να φανει κατι. Το αποτελεσμα βεβαια δεν εχει καποια αξια καλλιτεχνικη.

Μιλω επισης και φωτογραφησεις γαμων (φιλων μου) που οι φωτογραφοι ειχαν φλας πανω στη μηχανη τους και τα προσωπα σχεδον σε ολες ειναι ασπρα-κατασπρα.

Απο αυτο το αποτελεσμα, σιγουρα προτιμω το φυσικο φως.

Γνωριζω οτι υπαρχουν τεχνικες φωτισμου, αλλα πλεον μιλαμε σχεδον για στησιμο στουντιο.

Και κατι αλλο.
Παρατηρω μια δυσκολια εστιασης των φακων (κυριως του ΤΑΜΡΟΝ) οταν αναβει το φλας. Συνηθως οι φωτογραφιες μου βγαινουν ανεστιαστες...

Κι όμως, με χαμηλωμένη ισχύ χρησιμεύει αρκετά για fill-in. Αυτή νομίζω είναι η βασική χρήση του ενσωματωμένου φλας, για κανονικό φωτισμό θα χρειαστούμε εξωτερικό.

Επισης στις Nikon (δεν ξερω τι παιζει αλλού) χρησιμοποιείται σαν commander για να ενεργοποιει εξωτερικές μονάδες φλας με βάση το CLS

Λοιπόν είμαι και πάλι κάτοχος του tamron 17-50 vc (μετά την αλλαγή) και παρατήρησα τα εξής :

1) Το δαχτυλίδι του zoom είναι πιο μαλακό
2) πιο αθόρυβος στο AF
3) πιο sharp (αυτό με επιφύλαξη)

Λοιπόν είμαι και πάλι κάτοχος του tamron 17-50 vc (μετά την αλλαγή) και παρατήρησα τα εξής :

1) Το δαχτυλίδι του zoom είναι πιο μαλακό
2) πιο αθόρυβος στο AF
3) πιο sharp (αυτό με επιφύλαξη)

Με γειες!! Προφανώς έπεσες σε καλύτερο κομμάτι!!

Καλησπέρα,
σήμερα το πρωί πήρα και εγώ τον Tamron 17-50VC.
Σκέφτομαι να τον χρησιμοποιήσω στη βάφτιση της κόρης μου με την μηχανή μου και να τη δώσω σε ένα φίλο να τραβάει σαν 2η μηχανή.
Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές.
Το focus μου φαίνεται αρκετά γρήγορο. Αυτό το τρεμούλιασμα το κάνει και εμένα από τη σταθεροποίηση.
Καλή κατασκευή. Στιβαρός. Λίγο βαρύς βέβαια...
Το δακτυλίδι του ζουμ είναι λίγο σκληρό αλλά συνηθίζεται. Ίσως μαλακώσει με τη χρήση.
Έχει όμως μιά πολύ μικρή τριχούλα ανάμεσα στα κρύσταλλά του. Δεν επηρεάζει βέβαια το αποτέλεσμα της φωτογραφίας. Δε φαίνεται. Υπάρχει λέτε λόγος να τον αλλάξω;
Τράβηξα πολύ λίγες φωτογραφίες και μου φάνηκε πάρα πολύ ωραίος χρωματικά και από οξύτητα. Σαφώς καλύτερος από τον κιτ που αντικατέστησε.
Χρωματικά φέρνει πολύ κοντά στον 85άρι που έχω.

Δύο δείγματα:
Η πρώτη με το παπούτσι της μικρής μου είναι στα [email protected] με 1/10 ταχύτητα

attachment.php

Το αρκουδάκι φόβος και τρόμος είναι στα [email protected] με 1/20 ταχύτητα

attachment.php

Και οι δύο είναι χωρίς καμιά επεξεργασία μόνο κροπάρισμα και από τα θέματα καταλαβαίνεται ποιο είναι το κύριο μοντέλο μου πλέον...

Attachments

• tam01.jpg
    tam01.jpg
    37 KB · Views: 82
  • tam02.jpg
    tam02.jpg
    50.6 KB · Views: 82
Καλησπέρα,
σήμερα το πρωί πήρα και εγώ τον Tamron 17-50VC.
Σκέφτομαι να τον χρησιμοποιήσω στη βάφτιση της κόρης μου με την μηχανή μου και να τη δώσω σε ένα φίλο να τραβάει σαν 2η μηχανή.
Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές.
Το focus μου φαίνεται αρκετά γρήγορο. Αυτό το τρεμούλιασμα το κάνει και εμένα από τη σταθεροποίηση.
Καλή κατασκευή. Στιβαρός. Λίγο βαρύς βέβαια...
Το δακτυλίδι του ζουμ είναι λίγο σκληρό αλλά συνηθίζεται. Ίσως μαλακώσει με τη χρήση.
Έχει όμως μιά πολύ μικρή τριχούλα ανάμεσα στα κρύσταλλά του. Δεν επηρεάζει βέβαια το αποτέλεσμα της φωτογραφίας. Δε φαίνεται. Υπάρχει λέτε λόγος να τον αλλάξω;
Τράβηξα πολύ λίγες φωτογραφίες και μου φάνηκε πάρα πολύ ωραίος χρωματικά και από οξύτητα. Σαφώς καλύτερος από τον κιτ που αντικατέστησε.
Χρωματικά φέρνει πολύ κοντά στον 85άρι που έχω.

Δύο δείγματα:
Η πρώτη με το παπούτσι της μικρής μου είναι στα [email protected] με 1/10 ταχύτητα

attachment.php

Το αρκουδάκι φόβος και τρόμος είναι στα [email protected] με 1/20 ταχύτητα

attachment.php

Και οι δύο είναι χωρίς καμιά επεξεργασία μόνο κροπάρισμα και από τα θέματα καταλαβαίνεται ποιο είναι το κύριο μοντέλο μου πλέον...

Καλοριζικος , μοιαζει να ειναι αστερι με ωραια χρωματα και πολυ καλο bookeh.....anyway (για το bookeh το anyway αφου δεν μου καθεται καλα το "ξεφονταρισμα").Αν ειναι 100% κροπ δεν νομιζω πως εχει κατι να ζηλεψει απο τον απλο.
Τωρα για την τριχουλα αφου δεν ενοχλει πουθενα μην την ενοχλησεις και εσυ κατα την γνωμη μου και ας ειναι απαραδεκτο σε καινουργιο φακο.
Πιστευω πως αν το κομματι που πηρες ειναι καλο , (ετσι φαινεται σε πρωτη ματια) ,καλυτερα να μην το δωσεις στο σερβις.Μπορεις βεβαια να τον πας στο καταστημα αν σου χαλαει το κεφι μηπως και στο στοκ βρεις καποιον καθαρο που να ειναι το ιδιο καλος .
ΥΓ:Να χαιρεσαι το μοντελλακι σου.

Last edited:
Το ιδιο για την τριχούλα δεν σνάφερε και ο spcav ή καποιος άλλος πριν ;
Παντως ο φακος φαινεται αστέρι Γιώργο ! Καλοριζικος!

Το ιδιο για την τριχούλα δεν σνάφερε και ο spcav ή καποιος άλλος πριν ;
Παντως ο φακος φαινεται αστέρι Γιώργο ! Καλοριζικος!

Ευχαριστώ Geoha. Ναι ο jhal είχε δει και αυτός τριχούλα αλλά τον άλλαξε.
Τι να κάνω, να τον αλλάξω; Λες να επηρεάζει σε τίποτα; Δε μειώνει την αξία του φακού για μελλοντική μεταπώληση; Δεν ξέρω έχω αγχωθεί λίγο...
Πάντως είναι πολύ καλός. Αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω!